Πώς να αφήσετε ένα νήμα ομαδικού μηνύματος στο LinkedIn


Οι ομαδικές συνομιλίες του LinkedIn είναι μια από τις χειρότερες πηγές ανεπιθύμητων μηνυμάτων στον επαγγελματικό ιστότοπο δικτύωσης. Ένα μήνυμα ομαδικής συνομιλίας μπορεί να ξεκινήσει από οποιονδήποτε. Οποιοσδήποτε συμπεριλαμβάνεται στη συνομιλία είναι ελεύθερος να προσκαλέσει άλλα άτομα στη συνομιλία, ανεξάρτητα από το εάν είναι συνδεδεμένοι με άλλα μέλη της ομάδας ή όχι. Δεν υπάρχει έλεγχος για το ποιος μπορεί να στείλει μηνύματα. Για λίγο το μόνο που μπορούσατε να κάνετε για αυτές τις συνομιλίες ήταν να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις, αλλά μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση τόσο στη διεπαφή ιστού όσο και στην εφαρμογή για κινητά, το LinkedIn σάς επιτρέπει πλέον να αφήσετε μια συνομιλία. Να πώς.

  Βρείτε ποιος μένει στη γειτονιά σας;

Στη διεπαφή ιστού, μεταβείτε στα εισερχόμενά σας και επιλέξτε την ομαδική συνομιλία που θέλετε να αποχωρήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία του νήματος συνομιλίας. Θα πρέπει να δείτε μια επιλογή “Αποχώρηση από συνομιλία” στο μενού που ανοίγει. Κάντε κλικ σε αυτό και θα αφαιρεθείτε ουσιαστικά από τη συνομιλία. Όλα τα άλλα μέλη στο νήμα συνομιλίας θα ειδοποιηθούν ότι αποχωρήσατε.

Στις εφαρμογές για κινητά, μεταβείτε στην καρτέλα Μηνύματα και πατήστε το νήμα μηνυμάτων που θέλετε να αποχωρήσετε. Πατήστε στην κορυφή του νήματος όπου εμφανίζονται τα μέλη του νήματος συνομιλίας για να μεταβείτε στη σελίδα λεπτομερειών της συνομιλίας. Στη σελίδα λεπτομερειών συνομιλίας, πατήστε το κουμπί “Αποχώρηση” στην ενότητα Ενέργειες συνομιλίας.

  Κάθε συντόμευση πληκτρολογίου Skype και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν πολύ απαραίτητο και είναι λυπηρό που πρέπει να το πω, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι ομαδικές συνομιλίες στο LinkedIn λειτουργούν λίγο πολύ όπως στο Facebook και το Facebook πάντα έδινε στους χρήστες την επιλογή να εγκαταλείψουν μια συνομιλία. Το Facebook πιθανότατα αποτρέπει πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα με αυτόν τον τρόπο και αυτό είναι κάτι που το LinkedIn πρέπει να σκεφτεί να αντιμετωπίσει όταν ανανεώνει τον ιστότοπό του ή προσθέτει νέες δυνατότητες.