Τρόπος γρήγορης σίγασης ενοχλητικών ειδοποιήσεων σε Mac

Μερικές φορές χρειάζεται να πάρετε μια ανάσα από τις ειδοποιήσεις μιας εφαρμογής. Αντί να απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών μόνο για να τις ξεχάσετε αργότερα, δείτε πώς μπορείτε να σβήσετε ή να καταργήσετε γρήγορα τη σίγαση των ενοχλητικών ειδοποιήσεων σε Mac χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Παράδοση αθόρυβα.

Οι χρήστες Mac που χρησιμοποιούν macOS Big Sur και νεότερη έκδοση έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες του Κέντρου Ειδοποιήσεων, όπως ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις και επιλογές διαχείρισης ειδοποιήσεων. Ένα από τα οποία είναι η λειτουργία Παράδοση αθόρυβα. Η ομώνυμη λειτουργία από το iPhone και το iPad λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στο Mac σας.

Όταν είναι ενεργοποιημένη, οι νέες ειδοποιήσεις από την εφαρμογή θα πηγαίνουν αθόρυβα στο Κέντρο ειδοποιήσεων, έτοιμο για εσάς όταν είστε. Δεν θα βλέπετε banner και η ειδοποίηση δεν θα κάνει ήχο.

Τρόπος γρήγορης σίγασης των ειδοποιήσεων εφαρμογών σε Mac

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Παράδοση αθόρυβα απευθείας από το Κέντρο ειδοποιήσεων. Όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση από μια εφαρμογή που θέλετε να κάνετε προσωρινή (ή μόνιμη) σίγαση, κάντε δεξί κλικ στην ειδοποίηση και επιλέξτε την επιλογή “Αθόρυβη παράδοση”.

  Γιατί δεν πρέπει να αγοράσετε ένα πλήρως ψηφιακό PS5 ή Xbox επόμενης γενιάς

Τώρα, η εφαρμογή δεν θα σας ενοχλεί με νέες ειδοποιήσεις.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για οποιαδήποτε εφαρμογή έχει ειδοποιήσεις στο Κέντρο ειδοποιήσεων. Κάντε κλικ στην ημερομηνία και την ώρα από τη γραμμή μενού για να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Βρείτε μια εφαρμογή που θέλετε να θέσετε σε σίγαση, κάντε δεξί κλικ στην ειδοποίηση και επιλέξτε τη λειτουργία “Αθόρυβη παράδοση”.

Τώρα, οι ειδοποιήσεις της εφαρμογής θα πηγαίνουν απευθείας στο Κέντρο ειδοποιήσεων και δεν θα σας ενοχλούν όταν εργάζεστε στο Mac σας.

Πώς να καταργήσετε γρήγορα τη σίγαση των ειδοποιήσεων εφαρμογών σε Mac

Σε αντίθεση με τη λειτουργία Μην ενοχλείτε, δεν μπορείτε να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων συγκεκριμένων εφαρμογών για μερικές ώρες. Ωστόσο, εφόσον η ειδοποίηση εξακολουθεί να βρίσκεται στο Κέντρο ειδοποιήσεων, είναι δυνατή η γρήγορη κατάργηση της σίγασης των ειδοποιήσεων της εφαρμογής χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Παράδοση σε περίοπτη θέση.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το “Κέντρο ειδοποιήσεων” κάνοντας κλικ στην ημερομηνία και την ώρα από τη γραμμή μενού.

Στη συνέχεια, βρείτε την εφαρμογή όπου θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση των ειδοποιήσεων, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή “Παράδοση σε εμφανές σημείο”.

Τώρα, οι ειδοποιήσεις θα επιστρέψουν στην προεπιλεγμένη ρύθμιση, με τις νέες ειδοποιήσεις να εμφανίζονται ως banner στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Πώς να καταργήσετε τη σίγαση των ειδοποιήσεων εφαρμογών από τις προτιμήσεις συστήματος

Μπορείτε να καταργήσετε τη σίγαση των ειδοποιήσεων εφαρμογών μόνο από το Κέντρο ειδοποιήσεων. Τι γίνεται όμως αν έχετε διαγράψει όλες τις ειδοποιήσεις; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, μπορείτε να καταργήσετε τη σίγαση των ειδοποιήσεων εφαρμογών από τις Προτιμήσεις συστήματος.

  Πώς να συνδέσετε απευθείας σε ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας

Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Apple” από τη γραμμή μενού και επιλέξτε την επιλογή “Προτιμήσεις συστήματος”.

Εδώ, μεταβείτε στην ενότητα “Ειδοποιήσεις”.

Τώρα, από την πλαϊνή γραμμή, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση. Θα δείτε τώρα ρυθμίσεις ειδοποιήσεων όπως το στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή με ένα κλικ για να καταργήσετε τη σίγαση των ειδοποιήσεων της εφαρμογής. Αντίθετα, θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα. Πρώτα, επιλέξτε την επιλογή «Banners» από την ενότητα «Στιλ ειδοποίησης».

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος” και “Αναπαραγωγή ήχου για ειδοποιήσεις” για να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη συμπεριφορά.

Τώρα που έχετε απενεργοποιήσει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις εφαρμογών, χρησιμοποιήστε αυτές τις επτά προσαρμογές Mac για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητά σας.