Πώς να αποκτήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης της Apple, το Safari, είναι εξαιρετικό, αλλά μερικές φορές αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά, ειδικά όταν πρόκειται για επεκτάσεις και τη συνέχεια σε συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple.

Για αυτόν τον λόγο, πολλοί χρήστες της Apple συχνά χρειάζεται να κατεβάσουν επιπλέον προγράμματα περιήγησης για να συμπληρώσουν την εμπειρία περιήγησής τους. Συνήθως, μία από τις κορυφαίες επιλογές για πρόσθετα προγράμματα περιήγησης για χρήστες Mac είναι το Google Chrome.

Αναπτύχθηκε από την Google, το Chrome είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες. Με αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον πλανήτη. Επομένως, αν αναρωτιέστε πώς να κατεβάσετε το Chrome στο Mac σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Λήψη του Google Chrome στο Mac σας

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι χρήστες μπορεί να πιστεύουν ότι το Google Chrome είναι καλύτερο από το Safari. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο είναι να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Λοιπόν, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  Διατηρήστε τον εαυτό σας ασφαλή στο διαδίκτυο με αυτές τις 10 επεκτάσεις ασφαλείας του Chrome
  • Εκκινήστε το Safari από το Dock (το εικονίδιο του είναι μια μπλε πυξίδα με μια κόκκινη βελόνα).
  • Επισκέψου το Σελίδα Google Chrome στο πρόγραμμα περιήγησής σας και κάντε κλικ στο Λήψη του Chrome.
  • Περιμένετε να γίνει λήψη του Google Chrome στο Mac σας. Εάν η λήψη δεν ξεκινήσει, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη Chrome στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κλικ στην Αποδοχή και εγκατάσταση.
  • Ένα εικονίδιο Λήψεις θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Safari. Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε το ληφθέν αρχείο ή μεταβείτε στο φάκελο “Λήψεις” στο Finder.
  • Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο googlechrome.dmg και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  • Τώρα, σύρετε το εικονίδιο του Google Chrome στον φάκελο Εφαρμογές.
  • Στη συνέχεια, ανοίξτε το Google Chrome επιλέγοντας το εικονίδιο από το Launchpad. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε “Chrome” στο Spotlight (Command + Space).
  • Όταν ανοίγετε το Chrome για πρώτη φορά, ένα αναδυόμενο παράθυρο σάς προειδοποιεί ότι πρόκειται για μια εφαρμογή που λήφθηκε από το διαδίκτυο. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να συνεχίσετε και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ως πρόγραμμα περιήγησης.
  •   Πώς να εμφανίσετε σελιδοδείκτες για φορητές συσκευές Chrome στην επιφάνεια εργασίας Chrome

    Εκτός από αυτό, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εξαγωγής του προγράμματος εγκατάστασης του Google Chrome. Για να αφαιρέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Google Chrome, ανοίξτε το Finder και κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή που βρίσκεται στις Τοποθεσίες δίπλα στο Google Chrome στην πλαϊνή γραμμή.

    Πώς να κάνετε το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

    Εάν θέλετε, μπορείτε να ορίσετε το Google Chrome το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Mac σας. Κάνοντας αυτό θα διασφαλίσετε ότι τυχόν σύνδεσμοι ιστού που ακολουθείτε θα ανοίξουν στο Chrome και όχι στο Safari.

    Μπορείτε να ορίσετε το Google Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από τις Ρυθμίσεις συστήματος. Δείτε πώς:

      Google Chrome εναντίον Chromium: Κατανοήστε τα βασικά
  • Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις συστήματος και μεταβείτε στο Desktop & Dock από την πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κύλιση στην ενότητα Widgets και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
  • Επιλέξτε Google Chrome από το μενού.
  • Απολαύστε τα πλεονεκτήματα των πολλαπλών προγραμμάτων περιήγησης

    Όταν πρόκειται για διαδικτυακή περιήγηση, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να έχετε πολλά προγράμματα περιήγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο προγράμματα περιήγησης για να δημιουργήσετε καλύτερα όρια στους διάφορους τομείς της ζωής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βασιστείτε στο Safari για προσωπική χρήση, ενώ κρατάτε το Chrome για περιήγηση που σχετίζεται με την εργασία.