Πώς να αποκτήσετε την προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O

Η Google απέρριψε απροσδόκητα την πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O χθες. Το Android O είναι το κωδικό όνομα για την επόμενη έκδοση του Android. Το Android 7 γνωστό και ως Nougat είναι η τρέχουσα σταθερή έκδοση. Αυτή η προεπισκόπηση προγραμματιστή προορίζεται για εγγεγραμμένους προγραμματιστές. Εάν έχετε εγγραφεί στο πρόγραμμα Android Beta, δεν θα λάβετε ενημέρωση. Αυτό σημαίνει ότι η προεπισκόπηση πιθανώς δεν είναι αρκετά σταθερή ώστε να εκτελείται στην κύρια συσκευή σας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να το δοκιμάσετε, τότε θα χρειαστεί να το εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και η Google έχει διαθέσει εικόνες της νέας έκδοσης για ορισμένες συσκευές. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε τώρα την προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O στο τηλέφωνό σας.

Αυτό θα επαναφέρει εργοστασιακά τη συσκευή σας. Εάν αναβοσβήνει η προεπισκόπηση προγραμματιστή στην κύρια συσκευή σας, δημιουργήστε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας όλων. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης των αρχείων και των δεδομένων σας εάν δεν δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.

Συμβατότητα συσκευής

Το Android δεν είναι σαν το iOS. Έχετε πολλές συσκευές στην αγορά και δεν είναι δυνατό να κυκλοφορήσετε μια νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος για όλες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μόνο επιλεγμένες συσκευές λαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, σταθερή ή άλλη, σε πρώτη φάση. Η εικόνα προεπισκόπησης προγραμματιστή Android O είναι διαθέσιμη για τις ακόλουθες συσκευές.

  Το Vibify φέρνει έξυπνη ειδοποίηση από το TouchWiz σε όλες τις συσκευές Android

Τηλέφωνα Pixel: Pixel, Pixel XL και Pixel C
Τηλέφωνα Nexus: Nexus 6P, Nexus 5X και Nexus Player

Οποιαδήποτε συσκευή Nexus που δεν αναφέρεται παραπάνω ενδέχεται να μην υποστηρίζεται πλέον από το Android O.

Λήψη Αρχείων

Υπάρχουν πολλά αρχεία που πρέπει να κατεβάσετε για να εγκαταστήσετε την Προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O στο τηλέφωνό σας. Η εικόνα του λειτουργικού συστήματος είναι ένα προφανές αρχείο που θα χρειαστείτε, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε τα αρχεία Fastboot και adb για το αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα επιφάνειας εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

Προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O: Εδώ (να προσέχετε ότι κατεβάζετε τη σωστή εικόνα για τη συσκευή σας)

  Καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής για Android: 10 επιλογές για να κάνετε

Android Fastboot και αρχεία adb: Windows (απευθείας σύνδεσμος)

Προετοιμάστε τη συσκευή σας

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή και τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στη συσκευή σας. Η συσκευή σας πρέπει να εκτελεί Android 7, δηλαδή Nougat.

Για να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Σχετικά με το τηλέφωνο και πατήστε τον αριθμό έκδοσης 7 φορές. Οι επιλογές προγραμματιστή θα είναι ενεργοποιημένες.

Για να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Επιλογές προγραμματιστή. Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων USB.

Πρέπει επίσης να ξεκλειδώσετε το OEM στη συσκευή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Επιλογές προγραμματιστή για να ενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα OEM.

Ξεκλείδωμα του Bootloader

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα τα αρχεία adb και fastboot στο σύστημά σας. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και μείωσης της έντασης ήχου για να εκκινήσετε τη συσκευή σας στο Fastboot. Συνδέστε το στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.

  Πώς να δείτε προηγούμενες ειδοποιήσεις στο Android

Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών.

fastboot flashing unlock

Όταν ερωτηθείτε εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε το bootloader, επιβεβαιώστε. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης για να επιλέξετε μια επιλογή και χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας για να την εκτελέσετε.

Εγκαταστήστε την προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O

Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστείτε την εικόνα προεπισκόπησης προγραμματιστή Android O. Εξαγάγετε το συμπιεσμένο αρχείο και μεταβείτε στον φάκελο στον οποίο βρίσκεται η εικόνα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή. Επιλέξτε «Άνοιγμα γραμμής εντολών εδώ» από το μενού περιβάλλοντος.

Η συσκευή σας θα πρέπει να είναι ακόμα σε λειτουργία Fastboot. Θα πρέπει να συνδεθεί στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.

Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές.

fastboot devices

Αυτό θα επιστρέψει τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας.

Στη συνέχεια, εκτελέστε αυτήν την εντολή.

flash-all

Η προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O θα εγκατασταθεί τώρα στο τηλέφωνό σας. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την εγκατάσταση. Μην το διακόπτετε και μην αποσυνδέετε τη συσκευή σας.