Πώς να αποκλείσετε τις κλήσεις τηλεφώνου και FaceTime σε iPhone και iPad

Είτε πρόκειται για τηλεπωλητή είτε για κάποιον γνωστό σας που σας ενοχλεί, μερικές φορές το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον εμποδίσετε να σας καλέσει ή να σας κάνει FaceTiming. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό στο iPhone και το iPad σας.

Για τους κατόχους iPhone και iPad, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, είτε πρόκειται για τηλεφωνική κλήση, είτε για ηχητική κλήση FaceTime είτε για βιντεοκλήση FaceTime. Παρά τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί σας, το iOS λειτουργεί με μια προσέγγιση “όλα ή τίποτα”. Αυτό σημαίνει ότι ο αποκλεισμός κάποιου από το να σας καλεί, τον εμποδίζει επίσης να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω FaceTime. Ως εύχρηστο μπόνους, τους εμποδίζει επίσης να φτάσουν μαζί σας μέσω SMS ή iMessage.

  Πώς να καταχωρήσετε όλες τις εφαρμογές σε Mac

Μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση επαφών σε εσάς στις εφαρμογές FaceTime και Phone—και πάλι, αυτό θα αποκλείσει όλα τα σημεία επαφής, όπου κι αν το κάνετε— και θα σας δείξουμε πώς.

Αποκλεισμός επαφών στην εφαρμογή τηλεφώνου

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο. Ανάλογα με το εάν αποκλείετε κάποιον στη λίστα Επαφών σας ή έναν πρόσφατο καλούντα, πατήστε το κουμπί “Επαφές” ή “Πρόσφατα”.

Πατήστε το όνομα της επαφής εάν βρίσκεστε στην καρτέλα “Επαφές”. Πατήστε το κουμπί “Πληροφορίες” δίπλα στον καλούντα που θέλετε να αποκλείσετε εάν βρίσκεστε στην καρτέλα “Πρόσφατα”.

Στη συνέχεια, μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε την επιλογή «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος».

  Spin Reimagines The iPhone Lock Screen Music Controls

Τέλος, επιβεβαιώστε τον αποκλεισμό πατώντας «Αποκλεισμός επαφής».

Αποκλεισμός επαφών στην εφαρμογή FaceTime

Ο αποκλεισμός μιας επαφής στην εφαρμογή FaceTime είναι παρόμοιος με αυτόν στην εφαρμογή Τηλέφωνο, αλλά αυτή τη φορά μπορείτε να αποκλείσετε μόνο άτομα που έχετε καλέσει ή σας έχουν καλέσει στο παρελθόν. Εάν αποκλείετε κάποιον νέο, η εφαρμογή Phone είναι το κατάλληλο μέρος για να το κάνετε.

Προχωρήστε και ενεργοποιήστε την εφαρμογή FaceTime και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Πληροφορίες” δίπλα στο όνομα του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε.

Τώρα, κάντε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε το κουμπί «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος».

  Πώς να μετατρέψετε εικόνες PNG, TIFF και JPEG σε διαφορετική μορφή στο Mac σας

Τέλος, επιβεβαιώστε την εφαρμογή του αποκλεισμού πατώντας «Αποκλεισμός επαφής».