Οι καλύτερες συντομεύσεις Siri για να ξεκινήσετε

Η νέα εφαρμογή Συντομεύσεις που παρουσιάστηκε στο iOS 12 σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συντομεύσεις για την αυτοματοποίηση οποιουδήποτε αριθμού εργασιών. Ακολουθούν μια χούφτα καλών για να ξεκινήσετε, με την ελπίδα ότι θα κάνει τους δημιουργικούς σας χυμούς να ρέουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα με την εφαρμογή Συντομεύσεις είναι ότι απλά δεν μπορούσα να βρω μοναδικές χρήσεις για αυτήν, αλλά μόλις έψαξα για προκατασκευασμένες συντομεύσεις, με έκανε να σκεφτώ τις δυνατότητες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές προκατασκευασμένες συντομεύσεις που μπορείτε να βρείτε, κάτι που είναι ιδιαίτερα καλά νέα επειδή η εφαρμογή Συντομεύσεις έχει μια αρκετά απότομη καμπύλη εκμάθησης εάν κάνετε συντομεύσεις από την αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ είναι μερικές φοβερές συντομεύσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Εμφάνιση ορισμένων φωτογραφιών μόνο σε φίλους και συγγενείς

Όλοι έχουμε φωτογραφίες στα τηλέφωνά μας που θα προτιμούσαμε να μην τις δείχνουμε σε άλλα άτομα, αλλά όταν έχετε άλλες φωτογραφίες που θέλετε να δείξετε σε άλλους, πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί. Ωστόσο, αυτή τη συντόμευση σας επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένες φωτογραφίες και να τις εμφανίσετε σε μια απομονωμένη παρουσίαση.

  Πώς να συγχωνεύσετε πολλούς λογαριασμούς Google Drive και Google Photos

Είναι μια αρκετά απλή συντόμευση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε για να το ενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, να επιλέξετε ποιες φωτογραφίες θέλετε να εμφανίζονται όπως συνήθως όταν επιλέγατε πολλές φωτογραφίες στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Μόλις ολοκληρώσουν την προβολή των φωτογραφιών, μπορούν να πατήσουν “Τέλος” και θα αφαιρεθούν εντελώς από την εφαρμογή Φωτογραφίες.

Σαρώστε το UPC ενός προϊόντος για να το αναζητήσετε στο Διαδίκτυο

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που πρέπει να κάνω όταν πηγαίνω για ψώνια σε ένα μαγαζί είναι να χρησιμοποιώ την εφαρμογή Amazon για να σαρώνω γραμμωτούς κώδικες και να μάθω αν η Amazon πουλά τα προϊόντα λιγότερο. Αυτή η συντόμευση προσφέρει μια πιο γρήγορη διεπαφή για τη σάρωση UPC προϊόντων και μπορείτε επίσης να την αναζητήσετε στους ιστότοπους της Walmart και της Target.

  Εναλλαγή κομματιών ήχου και φόρτωση εξωτερικών υπότιτλων στην εφαρμογή Ταινίες και TV στα Windows 10

Εγγράψτε αυτόματα ένα βίντεο όταν σας τραβήξουν

Ενώ οι περισσότερες στάσεις ρουτίνας της κυκλοφορίας από αστυνομικούς κυλούν ομαλά, είναι πάντα καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Αυτή η συντόμευση θα σας βοηθήσει όποτε σας τραβήξουν.

Η συντόμευση διακόπτει οποιαδήποτε μουσική, μειώνει τη φωτεινότητα μέχρι το τέλος, ενεργοποιεί τη λειτουργία Μην ενοχλείτε και στέλνει ένα μήνυμα κειμένου στην επαφή της επιλογής σας λέγοντας ότι σας τραβούν και τους δίνει την τρέχουσα τοποθεσία σας (μπορείτε να προσαρμόσετε το μήνυμα όπως θέλεις). Η συντόμευση θα ξεκινήσει επίσης την εγγραφή βίντεο χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα. Μόλις σταματήσετε την εγγραφή, αποστέλλεται στην επαφή σας, ενεργοποιεί τη φωτεινότητα και απενεργοποιεί το Do Not Disturb.

Μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi σας γρήγορα και εύκολα

Η Apple κάνει ήδη αρκετά εύκολο να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi με άλλα προϊόντα Apple κοντά, αλλά αν ο φίλος σας χρησιμοποιεί Android ή διαφορετικό προϊόν, αυτή τη συντόμευση θα δημιουργήσει γρήγορα έναν κωδικό QR με το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi που μπορούν να σαρώσουν με την κάμερα του τηλεφώνου τους.

  Πώς να αφαιρέσετε μια συσκευή από ένα φορητό hotspot στα Windows 10

Λάβετε ειδοποίηση όταν το iPhone σας φορτίζει στο 100%

Εάν βιάζεστε και θέλετε να μάθετε το δεύτερο όταν τελειώσει η φόρτιση του iPhone σας, αυτή τη συντόμευση θα σας ειδοποιήσει κάνοντας έναν ήχο και δονώντας τη συσκευή σας, καθώς και με τη Siri να σας ενημερώσει ότι ολοκληρώθηκε η φόρτιση (μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό που λέει).

Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συντόμευση πριν ξεκινήσετε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, επομένως μπορεί να μην είναι κάτι που θέλετε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά, αλλά μπορεί να είναι τέλειο για εκείνες τις περιπτώσεις όπου βιάζεστε .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συλλογή για περισσότερες συντομεύσεις

Η εφαρμογή Συντομεύσεις έχει μια καρτέλα “Συλλογή” στο κάτω μέρος όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια χούφτα άλλες προκατασκευασμένες συντομεύσεις. Επομένως, εάν δεν βλέπετε κάτι εδώ που σας ενδιαφέρει, ελέγξτε το.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε έξω ShortcutsGallery, που είναι ένας ιστότοπος τρίτων κατασκευαστών γεμάτος προκατασκευασμένες συντομεύσεις από άλλους χρήστες iPhone.

Εικόνα από ArtOlympic/Shutterstock