Πώς να αποκλείσετε την κυκλοφορία Bittorrent σε ένα δίκτυο σε Linux με το BitHammer

Το πρωτόκολλο torrent είναι μια νομική γκρίζα ζώνη, και παρόλο που έχει κάποιες νόμιμες χρήσεις, η τεχνολογία έχει κακή φήμη. Εάν έχετε βαρεθεί τους ανθρώπους που κάνουν λήψη torrent στο δίκτυό σας στο σπίτι σας, μπορεί να υπάρχει μια λύση που υποστηρίζεται από Linux που σας επιτρέπει να αποκλείετε την κυκλοφορία Bittorrent στο οικιακό σας δίκτυο.

Η λύση είναι το BitHammer, ένα απλό εργαλείο Linux που, όταν εκτελείται, θα σαρώσει την κυκλοφορία στο δίκτυο στο οποίο εκτελείται, θα προσθέσει συσκευές λήψης σε μια λίστα και θα αποτρέψει τη λήψη (όσο εκτελείται το πρόγραμμα).

Σημείωση: Το BitHammer είναι πειραματικό λογισμικό και ενδέχεται να μην λειτουργεί σε κάθε περίπτωση χρήσης. Χρησιμοποιήστε αυτό το λογισμικό με δική σας ευθύνη!

Εγκαταστήστε το BitHammer

Η εφαρμογή BitHammer εκτελείται στο τερματικό και βρίσκεται στο Github. Θα λειτουργεί σχεδόν σε κάθε σύστημα Linux, καθώς είναι ένα γενικό δυαδικό πακέτο. Για να το εγκαταστήσετε, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το πακέτο Git, καθώς και τις εξαρτήσεις Python που χρειάζεται το πρόγραμμα.

Ubuntu

sudo apt install git python python-scapy

Debian

sudo apt-get install git python python-scapy

Arch Linux

sudo pacman -S git python python-scapy

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install git python python-scapy

OpenSUSE

sudo zypper install git python python-scapy

Γενικό Linux

Η χρήση του BitHammer σε Linux απαιτεί πολύ μικρές εξαρτήσεις, καθώς είναι μια τερματική εφαρμογή. Συγκεκριμένα, πρέπει να εγκαταστήσετε το Git για να αρπάξετε τις πηγές, καθώς και τα Python και Python-scapy. Ανοίξτε ένα τερματικό και αναζητήστε αυτά τα πακέτα στον διαχειριστή πακέτων και εγκαταστήστε τα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Ardor Audio Editor σε Linux

Με τις εξαρτήσεις στον υπολογιστή σας Linux, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή BitHammer. Σε ένα τερματικό, πάρτε τον πιο πρόσφατο κωδικό από το Github.

git clone https://github.com/nazrhyn/bithammer.git

Μετακινήστε το τερματικό στο φάκελο πηγές BitHammer με CD.

cd bithammer

Στο τερματικό, χρησιμοποιήστε την εντολή mkdir και δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στο /opt/.

sudo mkdir -p /opt/bithammer

Μετακινήστε τα αρχεία BitHammer στον νέο φάκελο, με την εντολή mv.

sudo mv * /opt/bithammer

Τα βασικά αρχεία για το BitHammer βρίσκονται στη σωστή θέση. Ωστόσο, η εφαρμογή δεν θα ξεκινήσει με την εντολή “bithammer” μέχρι να βρεθεί στο φάκελο /usr/bin. Για να το διορθώσετε αυτό, δημιουργήστε έναν συμβολικό σύνδεσμο από /opt/bithammer στο /usr/bin.

sudo ln -s /opt/bithammer/bithammer /usr/bin/bithammer

Τώρα που ο συμβολικός σύνδεσμος είναι έτοιμος, το εργαλείο αποκλεισμού BitHammer Torrent εκτελείται με την ακόλουθη εντολή:

sudo bithammer

Ρυθμίστε το BitHammer

Το εργαλείο BitHammer είναι αυτόματο και δεν χρειάζεται διαμόρφωση. Ανά πάσα στιγμή, θα μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή και για όσο διάστημα λειτουργεί το εργαλείο, θα πρέπει να απενεργοποιεί την κυκλοφορία torrent. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η λειτουργία του εργαλείου δεν είναι εφαρμόσιμη, καθώς τα τερματικά μερικές φορές κλείνουν κ.λπ.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το curl για λήψη αρχείων από τη γραμμή εντολών του Linux

Αντί να βασίζεστε στο να θυμάστε να εκτελείτε την εντολή bithammer κάθε φορά που ενεργοποιείται ο υπολογιστής σας Linux, είναι πολύ πιο έξυπνο να ρυθμίσετε ένα σενάριο που να το εκκινεί αυτόματα.

Η ρύθμιση ενός αυτόματου σεναρίου BitHammer είναι το πρώτο βήμα για την αυτοματοποίηση του BitHammer. Σε ένα τερματικό, πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές.

touch ~/Desktop/bithammer-start.sh
echo '#!/bin/bash' >> ~/Desktop/bithammer-start.sh

echo ' ' >> ~/Desktop/bithammer-start.sh
echo 'bithammer &>/dev/null &' >> ~/Desktop/bithammer-start.sh

Με τις εντολές του σεναρίου εκτεθειμένες, ήρθε η ώρα να ενημερώσετε τα δικαιώματα στο σενάριο. Σε ένα τερματικό, εκτελέστε την εντολή chmod και ενημερώστε το bithammer-start.

sudo chmod +x ~/Desktop/bithammer-start.sh

sudo mv ~/Desktop/bithammer-start.sh /usr/local/bin/

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο systemd. Αυτό το αρχείο θα επιτρέψει την αυτόματη εκκίνηση του bithammer-start όταν ο υπολογιστής σας Linux ενεργοποιηθεί.

sudo touch /etc/systemd/system/bithammer.service

Ανοίξτε το νέο αρχείο systemd BitHammer στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano.

sudo nano /etc/systemd/system/bithammer.service

Επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα στο Nano:

[Unit]
Description=Εκκινεί το BitHammer.

[Service]
ExecStart=bash /usr/local/bin/bithammer-start.sh

  Πώς να εγκαταστήσετε το Adobe Brackets σε Linux

[Install]
WantedBy=multi-user.target

Αποθηκεύστε την επεξεργασία με το Nano πατώντας το συνδυασμό πληκτρολογίου Ctrl + O. Κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πατώντας Ctrl + X στο πληκτρολόγιο.

Τέλος, ολοκληρώστε τη διαδικασία ξεκινώντας τη νέα υπηρεσία.

sudo systemctl start bithammer.service

sudo systemctl enable bithammer.service

Δεν σας αρέσει να έχετε πάντα σε λειτουργία το εργαλείο BitHammer; Ευτυχώς, καθώς το σύστημα systemd init χειρίζεται τα πάντα, η απενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι ευκολότερη από ποτέ.

Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εκκίνηση για το BitHammer, απενεργοποιήστε την υπηρεσία με το systemctl.

sudo systemctl stop bithammer.service

Εναλλακτικές λύσεις για το BitHammer

Το BitHammer είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο, αλλά κάποιοι μπορεί να το βρουν λίγο ακραίο. Εάν δεν είστε λάτρης της κυκλοφορίας torrent, αλλά δεν νιώθετε ότι χρειάζεστε μια ειδική εφαρμογή Linux, ίσως θέλετε να ακολουθήσετε άλλο τρόπο. Ο κορυφαίος τρόπος για να αποκλείσετε την κυκλοφορία BitTorrent σε ένα οικιακό δίκτυο είναι να αρνηθείτε τις ειδικές θύρες που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο.

Σημείωση: η απαγόρευση των προεπιλεγμένων θυρών torrent είναι ένα καλό βήμα και θα αποτρέψει πολλούς αρχάριους χρήστες από το να μπορούν να χρησιμοποιούν torrent στο δίκτυό σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα λειτουργεί πάντα εάν οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν θύρες στον πελάτη τους.

Ανοίξτε τη διεπαφή του δρομολογητή σας και απαγορεύστε την πρόσβαση των χρηστών στις θύρες 6881 έως 6999. Και πάλι, αυτή δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά θα σας βοηθήσει πάρα πολύ.