Πώς να απενεργοποιήσετε το McAfee Antivirus στα Windows

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές προστασίας από ιούς που υπάρχουν σήμερα, όπως το McAfee antivirus. Οι λύσεις McAfee παρέχουν αυθεντικές, κατ’ απαίτηση και περιοδικές λειτουργίες σάρωσης που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη συσκευή σας χειροκίνητα ή αυτόματα για κακόβουλο λογισμικό και άλλους κινδύνους, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων σας. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να υπάρχουν άλλες εφαρμογές προστασίας από ιούς που λειτουργούν πολύ καλύτερα από το McAfee. Επομένως, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να απεγκαθιστάτε το McAfee στα Windows 10. Εάν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να απενεργοποιήσετε το McAfee antivirus. Επίσης, θα μάθετε πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee πριν ενεργοποιήσετε το Windows Defender και να απενεργοποιήσετε προσωρινά το McAfee στα Windows.

Πώς να απενεργοποιήσετε το McAfee Antivirus στα Windows

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς McAfee στα Windows λεπτομερώς με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Yarn στα Windows;

Γιατί το McAfee συνεχίζει την εγκατάσταση;

Το McAfee μπορεί να έχει προεγκατασταθεί στον υπολογιστή σας από την κατασκευάστρια εταιρεία, εάν δεν το εγκαταστήσατε μόνοι σας ή μπορεί να έχει έρθει μαζί με ένα πακέτο. Είναι μια απλή διαδικασία για να απεγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή και χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να απεγκαταστήσετε πλήρως το McAfee.

Μπορείτε να χρειαστείτε το McAfee εάν έχετε Windows Defender;

Όχι. Η χρήση του Windows Defender ή του McAfee είναι αποκλειστικά δική σας επιλογή όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Και οι δύο εφαρμογές έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Windows Defender, έχετε απόλυτη ασφάλεια και ενδέχεται να απεγκαταστήσετε πλήρως το McAfee. Θα χρειαστείτε ένα εξωτερικό λογισμικό προστασίας από ιούς για τα Windows 7, αλλά εάν έχετε Windows 8, 10 ή 11, το Windows Defender είναι αρκετό για να παρέχει καλή συνολική ασφάλεια στον υπολογιστή σας.

Πρέπει να απεγκαταστήσετε το McAfee στα Windows 10;

Ναι, αν έχετε βρει καλύτερο λογισμικό από το McAfee, θα πρέπει να σκεφτείτε να απεγκαταστήσετε το McAfee. Πρέπει να απεγκαταστήσετε το McAfee πριν εγκαταστήσετε άλλο πρόγραμμα. Πρέπει να απεγκαταστήσετε πλήρως την προηγούμενη έκδοση του McAfee, ακόμα κι αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας την ενημερωμένη έκδοση.

Τι θα συμβεί αν απεγκαταστήσετε το McAfee;

Εάν απεγκαταστήσετε το McAfee στα Windows, η συσκευή σας είναι ευάλωτη σε επιθέσεις ιών. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο λογισμικό προστασίας από ιούς ή να ενεργοποιήσετε το Windows Defender να αναλάβει τον έλεγχο.

  Πώς να εκτελέσετε τη δοκιμή ήχου Surround 5.1 στα Windows 10

Μπορεί να χρειαστεί να απεγκαταστήσετε το McAfee πριν ενεργοποιήσετε το Windows Defender;

Ναι, πρέπει να απεγκαταστήσετε το McAfee πριν ενεργοποιήσετε το Windows Defender. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Windows Defender, πρέπει να απεγκαταστήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αρχεία μετά την απεγκατάσταση. Το Windows Defender θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από επανεκκίνηση.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε το McAfee από το να τρέχει στο παρασκήνιο;

Για να σταματήσετε την εκτέλεση του McAfee στο παρασκήνιο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Για να εισαγάγετε το McAfee πίνακα ελέγχου, κάντε διπλό κλικ στο Εικονίδιο McAfee στο δίσκο συστήματος.

2. Για πρόσβαση στο Κέντρο πλοήγησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου McAfee.

3. Κάντε κλικ στο Η προστασία μου όπως φαίνεται.

4. Για να δείτε τις επιλογές προστασίας από ιούς, κάντε κλικ στο Σάρωση σε πραγματικό χρόνο.

5. Κάντε κλικ στο Σβήνω για να απενεργοποιήσετε τη σάρωση σε πραγματικό χρόνο για να απενεργοποιήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee.

6. Στο Πότε θέλετε να συνεχίσετε τη σάρωση σε πραγματικό χρόνο; αναπτυσσόμενο πλαίσιο, επιλέξτε τη χρονική περίοδο ως εξής:

  • Σε 15 λεπτά
  • Σε 30 λεπτά
  • Σε 45 λεπτά
  • Σε 60 λεπτά
  • Όταν κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή μου

Σημείωση: Εάν επιλέξετε Ποτέ, η επιλογή πρόληψης ιών θα απενεργοποιηθεί εκτός εάν την ενεργοποιήσετε ρητά.

7. Για να απενεργοποιήσετε την προστασία, κάντε κλικ στο Σβήνω.

8. Η προειδοποίηση Ο υπολογιστής σας είναι σε κίνδυνο εμφανίζεται αμέσως, υποδηλώνοντας ότι η προστασία από ιούς δεν είναι ενεργοποιημένη. Κλείστε τον πίνακα ελέγχου του McAfee και πραγματοποιήστε έξοδο.

Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το McAfee στα Windows;

Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το McAfee σε υπολογιστή με Windows, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

  Προσαρμόσιμο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής με ισοσταθμιστή και θέματα

Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως το McAfee;

Εάν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς McAfee και να απενεργοποιήσετε εντελώς το McAfee εάν θέλετε, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω. Αλλά επιλέξτε την επιλογή Ποτέ όταν επιλέγετε πόσο καιρό θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως το McAfee.

Αφού μάθετε πώς να απενεργοποιείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς McAfee και να απενεργοποιείτε πλήρως το McAfee, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το McAfee.

Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε οριστικά το McAfee Antivirus;

Ακολουθούν τα βήματα για να απενεργοποιήσετε οριστικά το McAfee Antivirus στον υπολογιστή σας:

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στη γραμμή αναζήτησης των Windows και πατήστε το πλήκτρο Enter για να τον ανοίξετε.

2. Στην περιοχή Προγράμματα, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση προγράμματος.

3. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο McAfee και κάντε κλικ στο Uninstall.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να απεγκαταστήσετε πλήρως το McAfee.

5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το McAfee Antivirus στα Windows 10;

Αφού μάθετε πώς να απενεργοποιείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς McAfee, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Antivirus στα Windows 10 ανατρέχοντας απλώς στην παραπάνω ενότητα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το McAfee χωρίς απεγκατάσταση;

Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το McAfee χωρίς να απεγκαταστήσετε το λογισμικό απενεργοποιώντας απλώς την επιλογή σάρωσης σε πραγματικό χρόνο.

Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το McAfee Antivirus και να ενεργοποιήσετε το Windows Defender;

Όταν απενεργοποιείτε όλες τις λειτουργίες του McAfee Antivirus ή ακόμη και το απεγκαθιστάτε, το Windows Defender ενεργοποιείται από μόνο του. Μπορείτε να ελέγξετε εάν το Windows Defender λειτουργεί μεταβαίνοντας στην ενότητα Ασφάλεια και συντήρηση.

Γιατί δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας McAfee;

Πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή McAfee Antivirus για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Επίσης, τυχόν τροποποιήσεις που κάνετε στην εφαρμογή McAfee απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το McAfee Antivirus και πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee στα Windows 10. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.