Πώς να απενεργοποιήσετε το χρώμα της γραμμής τίτλου στον Firefox

Εάν έχετε αναβαθμίσει στην πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox στα Windows 10, θα παρατηρήσετε αμέσως μια σημαντική διαφορά. χρωματιστές γραμμές τίτλου. Ο Firefox δεν είχε έγχρωμη γραμμή τίτλου για δύο καλά χρόνια. Η γραμμή τίτλου ενός παραθύρου υποτίθεται ότι έχει το ίδιο χρώμα με το χρώμα έμφασης στα Windows 10. Η γραμμή τίτλου του Firefox παρέμεινε γκρίζα και δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι με αυτό. Η τελευταία έκδοση καλύπτει τελικά αυτό το κενό και αυτό σημαίνει ότι σε όλους όσοι έχουν συνηθίσει μια γκρίζα γραμμή τίτλου μπορεί να μην αρέσει. Ευτυχώς, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε το χρώμα της γραμμής τίτλου στον Firefox και να επαναφέρετε το παλιό γκρι.

  Παίξτε μουσική από οποιονδήποτε φάκελο ή τη μουσική βιβλιοθήκη σας στον Firefox

Απενεργοποιήστε το χρώμα της γραμμής τίτλου

Ανοίξτε τον Firefox και κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω δεξιά. Από το μενού, επιλέξτε «Προσαρμογή».

Αναζητήστε το αναπτυσσόμενο μενού Θέματα στην οθόνη Προσαρμογή Firefox. Επιλέξτε το θέμα “Light” και θα έχετε πίσω την γκρίζα γραμμή τίτλου σας.

Η γραμμή 1 εικονοστοιχείου γύρω από το παράθυρο στο χρώμα έμφασης εξακολουθεί να υπάρχει.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε τη χρωματιστή γραμμή τίτλου, ανοίξτε ξανά το μενού προσαρμογής και επιλέξτε το θέμα «Προεπιλογή». Η έγχρωμη γραμμή τίτλου στον Firefox θα επιστρέψει.

Ο Firefox έχει επίσης άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ωραίου μαύρου. Το πρόγραμμα περιήγησης δεν συμμορφώνεται ακόμη με το σκοτεινό και ανοιχτό θέμα στα Windows 10, ωστόσο έχει ένα ωραίο σκοτεινό θέμα από μόνο του που μπορείτε να επιλέξετε για καλύτερη εμπειρία περιήγησης τη νύχτα.

  Πώς να βρείτε μια καρτέλα με υψηλή χρήση CPU σε Chrome και Firefox

Η έγχρωμη γραμμή τίτλου του Firefox

Προτού ο Firefox υποστηρίξει την έγχρωμη γραμμή τίτλου, αυτό το δημοφιλές tweak σάς επιτρέπει να λαμβάνετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox. Οι χρήστες έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να προσθέσουν λίγο χρώμα στο πρόγραμμα περιήγησης που φαινόταν βαρετό χωρίς αυτό. Το πιο σημαντικό, το θαμπό γκρι της γραμμής τίτλου φαίνεται σαν το παράθυρο να μην ήταν στο επίκεντρο. Οι χρήστες θα έκαναν καταναγκαστικά κλικ σε ένα παράθυρο του Firefox προσπαθώντας να το εστιάσουν πριν συνειδητοποιήσουν ότι ήταν ήδη στο επίκεντρο. Χρειάστηκε πολύς να το συνηθίσεις και μόλις συνηθίσεις κάτι τέτοιο, η μετάβαση σε έγχρωμες γραμμές τίτλου μπορεί να είναι αντιπαραγωγική.

  Πώς να επιλέξετε και να κλείσετε πολλές καρτέλες Chrome ή Firefox ταυτόχρονα

Εάν χρησιμοποιήσατε το tweak που αναφέρθηκε παραπάνω για να λάβετε χρώμα στη γραμμή τίτλου, μπορείτε τώρα να το αφαιρέσετε. Για να λάβετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox 40+, έπρεπε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο. Δεν γνωρίζουμε εάν το πρόσθετο είναι συμβατό με αυτήν τη νέα έκδοση του Firefox, αλλά αν το μόνο πράγμα για το οποίο το χρησιμοποιήσατε ήταν να λάβετε έγχρωμες γραμμές τίτλου, θα πρέπει να το αφαιρέσετε ούτως ή άλλως. Τα πρόσθετα Firefox μπορεί να είναι ελαφριά και όλα, αλλά δεν έχει νόημα να έχετε εγκαταστήσει άχρηστα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.