Πώς να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες απαντήσεις στο Gmail

Το Gmail πρόσθεσε έξυπνες απαντήσεις στη διεπαφή ιστού και στις εφαρμογές του για κινητά. Οι έξυπνες απαντήσεις στο Gmail εισήχθησαν αρχικά στο Inbox και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις κύριες εφαρμογές του Gmail. Είναι συνήθως χρησιμοποιούμενες απαντήσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όπως “Ευχαριστώ”, ή “Ακούγεται καλό” ή κάτι τέτοιο. Βασικά εξοικονομεί τους χρήστες από τον κόπο να πληκτρολογήσουν μια γενική απάντηση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε κινητά. Αν όμως δεν σας φανούν χρήσιμες, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες απαντήσεις στο Gmail.

Οι έξυπνες απαντήσεις είναι διαθέσιμες τόσο στον ιστό του Gmail όσο και στις εφαρμογές για κινητά, ωστόσο μόνο οι εφαρμογές για κινητά έχουν την επιλογή να τις απενεργοποιήσουν.

  Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πλέγματος διαφάνειας του Photoshop

Απενεργοποιήστε τις έξυπνες απαντήσεις

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android. Πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά για να ανοίξετε το συρτάρι πλοήγησης. Κάντε κύλιση μέχρι το τέλος του συρταριού πλοήγησης και πατήστε Ρυθμίσεις. Στην οθόνη Ρυθμίσεις θα δείτε μια επιλογή «Γενικές ρυθμίσεις». Αυτές είναι ρυθμίσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές και για να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες απαντήσεις, χρειάζεστε ρυθμίσεις συγκεκριμένου λογαριασμού. Πατήστε τον λογαριασμό σας στην οθόνη Ρυθμίσεις. Εάν έχετε διαμορφώσει πολλούς λογαριασμούς, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες απαντήσεις για τον καθένα ξεχωριστά.

Στην οθόνη ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, θα δείτε έναν διακόπτη Έξυπνης απάντησης. Απενεργοποιήστε το και οι έξυπνες απαντήσεις θα απενεργοποιηθούν.

  Πώς να προσαρμόσετε έναν συνδυασμό χρωμάτων στο Microsoft Office

Οι έξυπνες απαντήσεις, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν επίγνωση του περιβάλλοντος. Δεν θα σας δώσουν απλώς τις ίδιες απαντήσεις 4-5 σειρών όταν ανοίγετε ένα email. Η λειτουργία μαθαίνει καθώς διαβάζει όλο και περισσότερα από τα email σας και αναλύει ποιες απαντήσεις χρησιμοποιείτε και ποιες αγνοείτε. Εάν απενεργοποιείτε τη λειτουργία επειδή οι απαντήσεις δεν είναι αρκετά χρήσιμες ή σπάνια βλέπετε κάποια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία λίγο περισσότερο για να δείτε αν γίνεται καλύτερη.

Η λειτουργία βελτιώνεται με τη χρήση, οπότε αν την εγκαταλείψατε πολύ σύντομα, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν είναι τόσο χρήσιμο για εσάς όσο για άλλους.

  Πώς να το κάνετε γρήγορα και εύκολα

Όσον αφορά την απενεργοποίησή της στην έκδοση ιστού, υπάρχουν πολλά νήματα στα φόρουμ προϊόντων της Google με χρήστες που ζητούν έναν τρόπο να την απενεργοποιήσουν στην έκδοση ιστού, αλλά δεν υπάρχει τίποτα υποσχόμενο ή που να δείχνει ότι θα συμβεί ποτέ. Οι χρήστες δεν έχουν αναφέρει ότι η απενεργοποίησή του στις εφαρμογές για κινητά θα την απενεργοποιήσει στον ιστό. Αυτό είναι καθαρά ανέκδοτο, αλλά οι έξυπνες απαντήσεις είναι πιο ενεργές στις εφαρμογές για κινητά παρά στην έκδοση ιστού, επομένως είναι λιγότερο ενοχλητικό εκεί.