Πώς να απενεργοποιήσετε την κύλιση μέσω επιφάνειας αφής στα Windows 10

Τα touchpad ακριβείας σάς επιτρέπουν να πλοηγείστε στη συσκευή μας μέσω χειρονομιών. Οι χειρονομίες εκτελούνται σύροντας έναν συνδυασμό δύο, τριών ή τεσσάρων δακτύλων κατά μήκος της επιφάνειας αφής. Ορισμένες χειρονομίες, όπως το σάρωση με τέσσερα ή τρία δάχτυλα προς τα κάτω, είναι πολύ απίθανο να εκτελεστούν κατά λάθος. Ωστόσο, το σάρωση με δύο δάχτυλα εκτελείται συχνά όταν δεν το σκοπεύετε και αυτή είναι η χειρονομία που συνήθως σχετίζεται με τη λειτουργία κύλισης. Ελλείψει τροχού ποντικιού, ένα touchpad υποστηρίζει αυτήν την εύκολη στην εκτέλεση χειρονομία, ώστε να μην χρειάζεται να σύρετε τις γραμμές κύλισης για να το κάνετε όταν χρειάζεται να κάνετε κύλιση σε ένα παράθυρο. Εάν βρίσκεστε συχνά να κάνετε κύλιση κατά λάθος, ενώ δεν το θέλετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κύλιση μέσω επιφάνειας αφής στα Windows 10.

  Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από μια παρουσίαση PowerPoint πριν από την κοινή χρήση

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το touchpad δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε κύλιση σε μια ιστοσελίδα ή ένα παράθυρο εφαρμογής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα βέλους και τα πλήκτρα σελίδας επάνω/κάτω για κάθετη κύλισή τους. Αν τύχει να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι με το φορητό υπολογιστή σας, και αρκετοί άνθρωποι το κάνουν, δεν θα χάσετε τίποτα. Τούτου λεχθέντος, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε μόνο και μόνο επειδή μπορείτε. Εάν πραγματικά θεωρείτε εμπόδιο η κύλιση μέσω της επιφάνειας αφής, απενεργοποιήστε την. Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόβλημα όταν πληκτρολογείτε, σκεφτείτε να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής όταν πληκτρολογείτε. Μπορεί να υπάρχει ένα αποκλειστικό κουμπί ή μια χειρονομία αγγίγματος που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό.

  Μόλις αγόρασες Mac; 14 Βασικές εφαρμογές που πρέπει να εγκαταστήσετε

Απενεργοποίηση κύλισης μέσω επιφάνειας αφής

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Συσκευές. Μεταβείτε στην καρτέλα Touchpad. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ζουμ και κύλιση και αποεπιλέξτε την επιλογή «Σύρετε δύο δάχτυλα για κύλιση». Αυτό θα απενεργοποιήσει την κύλιση στην επιφάνεια αφής.

Δεδομένου ότι η κύλιση είναι μια βασική λειτουργία, ενδέχεται να μην είναι εφικτή η απενεργοποίηση της κύλισης μέσω της επιφάνειας αφής. Εάν διαπιστώσετε ότι η χειρονομία εκτελείται εύκολα, μπορείτε να μειώσετε την ευαισθησία της επιφάνειας αφής. Εναλλακτικά, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του προγράμματος οδήγησης της επιφάνειας αφής για να δείτε αν σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κύλιση σε κύλιση με τρία ή τέσσερα δάχτυλα. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση στα Windows 10 δεν υποστηρίζει αυτήν τη συγκεκριμένη προσαρμογή, αν και το πρόγραμμα οδήγησης της επιφάνειας αφής, ειδικά αν είναι πρόγραμμα οδήγησης Snaptics, μπορεί να το υποστηρίζει.

  Πώς να εισαγάγετε την πλήρη οθόνη σε μια εφαρμογή UWP στα Windows 10

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να δοκιμάσετε εφαρμογές τρίτων, αλλά ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μία. Ένας δωρεάν μπορεί να μην κάνει αυτό που χρειάζεστε. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή Asus, Dell ή HP, ελέγξτε εάν διαθέτουν ένα αποκλειστικό λογισμικό που συνοδεύουν τον φορητό υπολογιστή σας για τη διαχείριση των χειρονομιών της επιφάνειας αφής. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά αυτοί οι κατασκευαστές συνδυάζουν άλλες εφαρμογές για τη διαχείριση της οθόνης και του ήχου σας και ορισμένες, ιδιαίτερα η Asus, μπορεί να έχουν μια αποκλειστική εφαρμογή για τη διαχείριση της επιφάνειας αφής.