Πώς να εισαγάγετε την πλήρη οθόνη σε μια εφαρμογή UWP στα Windows 10

Οι χρήστες των Windows 10 παραπονιούνται ότι ο Microsoft Edge δεν διαθέτει λειτουργία πλήρους οθόνης. Κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης έχει ένα, αλλά το Edge όχι. Φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Microsoft θα αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης μόνο για να του λείπουν βασικά χαρακτηριστικά. Η αλήθεια είναι ότι ο Microsoft Edge διαθέτει λειτουργία πλήρους οθόνης. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, κάθε UWP έχει λειτουργία πλήρους οθόνης. Αυτή η λειτουργία πλήρους οθόνης είναι μια δυνατότητα των Windows 10 και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο εάν γνωρίζετε τη σωστή συντόμευση πληκτρολογίου. Αυτή η συντόμευση, παραδόξως, δεν είναι κοινή γνώση. Σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή πλήρους οθόνης σε μια εφαρμογή UWP στα Windows 10.

Συντόμευση πλήρους οθόνης

Η συντόμευση πληκτρολογίου είναι:

Shift+Win+Enter

Η συντόμευση λειτουργεί αποκλειστικά σε εφαρμογές UWP. Το δοκιμάσαμε στο Edge, την προεπιλεγμένη εφαρμογή Ρυθμίσεις και το Netflix. Λειτουργούσε και στα τρία και πιθανότατα θα λειτουργήσει σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή UWP που έχετε στο σύστημά σας.

  Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 έχουν εγκατασταθεί από το UEFI ή το Legacy BIOS

Για έξοδο από την πλήρη οθόνη, πατήστε ξανά την ίδια συντόμευση. Εναλλακτικά, μπορείτε να μετακινήσετε το ποντίκι σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Περιμένετε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και η γραμμή τίτλου θα εμφανιστεί με ένα κουμπί εξόδου σε πλήρη οθόνη. Κάντε κλικ σε αυτό για έξοδο από τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Σε λειτουργία πλήρους οθόνης, η εφαρμογή συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε κινήσεις ολίσθησης. Τόσο οι χειρονομίες ολίσθησης εντός εφαρμογής όσο και οι χειρονομίες ολίσθησης σε όλο το σύστημα θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Στο Edge, για παράδειγμα, θα μπορείτε να κάνετε σάρωση δεξιά και αριστερά για να μεταβείτε στην επόμενη και στις προηγούμενες σελίδες του ιστορικού μιας καρτέλας. Μπορείτε επίσης να σύρετε με τέσσερα δάχτυλα για να μεταβείτε στην επόμενη ή την προηγούμενη εικονική επιφάνεια εργασίας.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μενού "Έναρξη" των Windows 10 [Review]

Πλήρης οθόνη Windows 10 για UWP

Η χρήση της λειτουργίας πλήρους οθόνης των Windows 10 για εφαρμογές UWP είναι εκθετικά καλύτερη από τη χρήση της ενσωματωμένης λειτουργίας πλήρους οθόνης μιας εφαρμογής. Η λειτουργία πλήρους οθόνης των Windows 10 σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη γραμμή εργασιών όταν μετακινείτε το ποντίκι σας στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Οι εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή όπως το Chrome που διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία πλήρους οθόνης δεν σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο Taskabr.

Η λειτουργία πλήρους οθόνης έχει τα μειονεκτήματά της. Αποτυγχάνει να λειτουργήσει σε ορισμένες εφαρμογές UWP όπως το Slack. Αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα της ίδιας της εφαρμογής Slack, ωστόσο προσθέτει έναν περιορισμό στη δυνατότητα. Δεν μπορείτε να έχετε περισσότερες από μία εφαρμογές σε λειτουργία πλήρους οθόνης και να κάνετε σάρωση μεταξύ τους.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80070002

Όταν εισάγετε πλήρη οθόνη σε μια εφαρμογή UWP στα Windows 10, δεν συνοδεύεται από ειδοποίηση επί της οθόνης. Δεν υπάρχει επίσης έξοδος από την πλήρη οθόνη πατώντας το κουμπί Escape. Αυτά είναι ελλείψεις επειδή οι χρήστες έχουν συνηθίσει αυτή τη συμπεριφορά με άλλες εφαρμογές. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια ειδοποίηση για να ενημερώνει τους χρήστες ότι βρίσκονται σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Τουλάχιστον, θα πρέπει να υπάρχει μια προτροπή που θα ενημερώνει τους χρήστες πώς να βγουν από τη λειτουργία πλήρους οθόνης.