Πώς να αντικατοπτρίσετε τη συσκευή σας Android στην τηλεόρασή σας

Οι τηλεοράσεις είναι καλύτερες από τα smartphone για κατανάλωση πολυμέσων λόγω των μεγάλων οθονών τους. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να προβάλετε φωτογραφίες ή να παρακολουθήσετε βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας σε μεγαλύτερη οθόνη; Το Android διευκολύνει τον αντικατοπτρισμό της οθόνης του τηλεφώνου σας σε μια συμβατή έξυπνη τηλεόραση.

Ανάλογα με τη συσκευή Android που διαθέτετε, μπορείτε να βασιστείτε σε μία από τις ακόλουθες μεθόδους για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη της σε μια τηλεόραση.

Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία μετάδοσης στις εφαρμογές

Ο ευκολότερος τρόπος για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε μια έξυπνη τηλεόραση είναι να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία μετάδοσης σε υποστηριζόμενες εφαρμογές. Για παράδειγμα, όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube, θα δείτε ένα ορθογώνιο εικονίδιο με ένα λογότυπο Wi-Fi στη γωνία. Απλώς αγγίξτε το και θα δείτε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές στις οποίες μπορείτε να μεταδώσετε ασύρματα το βίντεο.

  Android Δεν εντοπίστηκε κάρτα Sim (Δοκιμάστε αυτές τις επιδιορθώσεις)

Αυτή η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη σε άλλες εφαρμογές, όπως την εφαρμογή Google Photos, VLC για Android, Netflix, Amazon Prime και άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κουμπί για να προβάλετε γρήγορα τις φωτογραφίες σας ή να παρακολουθήσετε βίντεο στη μεγάλη οθόνη.

Αντικατοπτρίστε τη συσκευή σας Android από την εφαρμογή Google Home

Ενώ το κουμπί Cast στις εφαρμογές είναι βολικό, δεν έχουν όλες οι εφαρμογές αυτήν τη δυνατότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε εύκολα να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με την εφαρμογή Google Home. Ωστόσο, πρέπει να ρυθμίσετε το Google Chromecast ή την έξυπνη τηλεόρασή σας με τον λογαριασμό σας Google για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό απρόσκοπτα.

Μόλις η συσκευή σας Chromecast ή η έξυπνη τηλεόραση με δυνατότητα Chromecast συνδεθεί με τον λογαριασμό σας Google, δείτε πώς μπορείτε να μεταδώσετε ασύρματα από το Android στην τηλεόρασή σας:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και πατήστε την καρτέλα Συσκευές.
  • Επιλέξτε την τηλεόραση στην οποία θέλετε να αντικατοπτρίσετε τη συσκευή σας Android.
  • Πατήστε Μετάδοση της οθόνης μου. Όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Μετάδοση οθόνης.
  • Τα περισσότερα τηλέφωνα θα ζητήσουν επιβεβαίωση για να ξεκινήσουν την εγγραφή ή τη μετάδοση. Πατήστε Έναρξη τώρα.
  •   8 καλύτερες εφαρμογές εκπτώσεων γκαράζ για αγορά και πώληση με την τοπική σας κοινότητα (Android και iOS)

    Με αυτό, η έξυπνη τηλεόρασή σας θα αντικατοπτρίζει οτιδήποτε υπάρχει στο τηλέφωνό σας. Όταν ολοκληρώσετε τη μετάδοση, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας για να αποκαλύψετε τις ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, πατήστε το κάτω βέλος στην ειδοποίηση της οθόνης Casting και πατήστε Αποσύνδεση.

    Αντικατοπτρίστε τη συσκευή Galaxy σας με το Samsung Smart View

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Smart View της Samsung για να αντικατοπτρίσετε τη συσκευή σας Android, εάν έχετε τηλέφωνο Samsung, όπως το Samsung Galaxy S24 Ultra που εξετάσαμε.

    Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε μια οικιακή συσκευή για να λειτουργεί το Smart View. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η smart TV και η συσκευή Android είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα δύο βήματα:

      Τρόπος μετάδοσης και ουράς αναρτήσεων Reddit στο Chromecast από το τηλέφωνό σας Android
  • Πατήστε την εναλλαγή Smart View στον πίνακα Γρήγορων ρυθμίσεων του τηλεφώνου Samsung.
  • Περιμένετε μέχρι το Smart View να βρει αυτόματα συμβατές συσκευές στην καρτέλα Τηλέφωνο -> Άλλη συσκευή. Επιλέξτε την τηλεόρασή σας από τη λίστα συσκευών που εμφανίζεται.
  • Όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης, πατήστε Έναρξη τώρα.
  • Θα πρέπει να δείτε αμέσως την οθόνη του τηλεφώνου σας στην τηλεόρασή σας. Το μενού ελέγχου Smart View θα κρυφτεί στη δεξιά πλευρά του smartphone σας. Σύρετε το δεξί άκρο προς τα αριστερά στη γραμμή εργαλείων Smart View για να αποκαλύψετε επιλογές όπως Selfie video, App cast, Darken screen phone, Pause Smart View και Disconnect.

    Αυτοί είναι οι πιο γρήγοροι και ευκολότεροι τρόποι για να αντικατοπτρίσετε ασύρματα την οθόνη του τηλεφώνου σας Android σε μια έξυπνη τηλεόραση και θα λειτουργήσουν είτε χρησιμοποιείτε συσκευή Chromecast, Google TV ή τηλεόραση LG που εκτελεί webOS.

    Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές σύνδεσης, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη σύνδεση ενός τηλεφώνου Android σε μια τηλεόραση. Εναλλακτικά, εάν έχετε πρόχειρο διαδίκτυο και θέλετε μια πιο αξιόπιστη φυσική σύνδεση, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας μέσω USB.