Οι καλύτεροι οικονομικοί φορητοί υπολογιστές του 2024

Οι φορητοί υπολογιστές προϋπολογισμού έχουν αλλάξει σημαντικά με τα χρόνια. Τα αδέξια σχέδια και οι ανησυχητικές επιδόσεις αποτελούν ανησυχίες του παρελθόντος και τώρα έχουμε λεπτές, ελαφριές συσκευές που είναι κομψές και λειτουργικές. Υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές για όσους αναζητούν ένα απλό μηχάνημα για περιήγηση, ροή ή ακόμα και για λιγότερο απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια.

Περίπτερο

Ο φορητός υπολογιστής HP Pavilion 15,6 ιντσών διατίθεται σε διάφορες διαμορφώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν επιλογές RAM που κυμαίνονται από 8 GB μνήμης RAM με 256 GB αποθήκευσης SSD έως 32 GB/1 TB, ενώ παραμένουν στη ζώνη τιμών του προϋπολογισμού.

Όχι μόνο το HP Pavilion 15 μπορεί να χειριστεί εύκολα καθημερινές εργασίες, όπως η περιήγηση στο web και η ροή πολυμέσων, αλλά με την κάρτα Intel UHD Graphics 600, μπορεί επίσης να χειριστεί τη βασική επεξεργασία φωτογραφιών και το ελαφρύ gaming.

Η οθόνη 15,6 ιντσών του φορητού υπολογιστή έχει ανάλυση HD με μέγιστη φωτεινότητα 220 nit. Είναι κατάλληλο για τις περισσότερες καθημερινές χρήσεις. Και, εφόσον δεν σας πειράζει οι λεπτομέρειες των ταινιών σας να είναι λίγο πιο απαλές, είναι καλό για ροή.

HP Pavilion 15,6 ιντσών

Καλύτερο Συνολικά

Ο οικονομικός φορητός υπολογιστής HP Pavilion 15,6 ιντσών παρέχει ευελιξία με τις διάφορες επιλογές διαμόρφωσης, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τη μνήμη RAM και τη χωρητικότητα αποθήκευσης που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Τα μοντέλα με καλύτερες προδιαγραφές μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τις καθημερινές εργασίες, τη βασική επεξεργασία φωτογραφιών και τα απλά παιχνίδια, ενώ προσφέρουν αξιοπρεπή οθόνη, αξιοπρεπή διάρκεια μπαταρίας και βολικές επιλογές συνδεσιμότητας.

Πλεονεκτήματα

  • Ποικίλες επιλογές θυρών
  • Καλή διάρκεια μπαταρίας
  • Πυγμάχος ελαφρού βάρους
  • Windows 11 Home OS

Samsung

Το Samsung Chromebook 4+ είναι μια καλή επιλογή εάν χρειάζεστε έναν βασικό φορητό υπολογιστή για καθημερινές εργασίες σε χαμηλή τιμή. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Celeron N4020 που παρέχει μια καλή βάση για βασικές εργασίες υπολογιστών. Είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ γραφείου που θα ολοκληρώσει τη δουλειά.

Με 4 GB μνήμης RAM DDR4 και αποθηκευτικό χώρο 64 GB eMMC, μπορείτε να περιμένετε να χειρίζεται ελαφριά επεξεργασία βίντεο και γυμνό gaming πέρα ​​από τις καθημερινές σας εργασίες. Η απόδοση μπορεί να είναι μέτρια και το multitasking μπορεί να τραυλίζει κατά καιρούς, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε πολλά περισσότερα σε αυτή την τιμή.

Η οθόνη Full HD είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μπορείτε να μεταδώσετε ευκρινείς, ζωντανές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό το μοντέλο έχει οθόνη 11,6 ιντσών, αλλά αν είναι πολύ μικρή για εσάς, υπάρχει ένα μοντέλο 15,6 ιντσών με ελαφρώς υψηλότερο κόστος. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα Chromebook, ο αποθηκευτικός χώρος είναι περιορισμένος λόγω της επιδιωκόμενης ενσωμάτωσής τους με τις υπηρεσίες cloud.

Samsung Chromebook 4+

Το πιο προσιτό

Το Samsung Chromebook 4+ προσφέρει μια οικονομικά προσιτή λύση για τις καθημερινές σας υπολογιστικές ανάγκες. Με την οικονομική τιμή του, αυτός ο φορητός υπολογιστής παρέχει μια αξιόπιστη επιλογή για βασικές εργασίες χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα.

  5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε emojis στον κωδικό πρόσβασής σας

Πλεονεκτήματα

  • Καλή διάρκεια μπαταρίας
  • Ελαφρύ και φορητό
  • Οθόνη Full HD
  • Ελαφρύ και φορητό
  • Δύο θύρες USB-C

ιπποδύναμη

Το HP Stream 14 ιντσών αξίζει να σκεφτείτε εάν η εύρεση του φορητού υπολογιστή με τη χαμηλότερη τιμή για να χειριστείτε βασικές καθημερινές εργασίες υπολογιστών είναι η προτεραιότητά σας. Αυτό το μοντέλο είναι μια καλή επιλογή για το γραφείο με τον επεξεργαστή Intel Celeron N4000, 4 GB μνήμης RAM και 64 GB αποθήκευσης eMMC. Είναι η πιο προσιτή επιλογή και μπορεί να χειριστεί βασικές καθημερινές εργασίες παραγωγικότητας.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ ενώ παραμένετε σταθερά στο εύρος της τιμής του προϋπολογισμού, υπάρχουν ενισχυμένες επιλογές μνήμης RAM και μεγαλύτερες επιλογές αποθήκευσης έως 32 GB και 576 GB (64 GB eMMC συν 512 GB κάρτας), αντίστοιχα.

Η οθόνη HD είναι κατάλληλη για περιήγηση στον ιστό ή ροή περιεχομένου κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος. Τα γραφικά είναι αρκετά φωτεινά και καθαρά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, αν και η οθόνη μπορεί να μην είναι βέλτιστης ποιότητας για να απολαμβάνετε ταινίες και εκπομπές το βράδυ.

HP Stream 14 ιντσών

Το καλύτερο για την παραγωγικότητα

195 $ 260 $ Εξοικονομήστε 65 $

Το HP Stream 14 ιντσών διατίθεται σε εξαιρετική τιμή για όσους αναζητούν μια οικονομική επιλογή για καθημερινές εργασίες υπολογιστών. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του προσφέρει βολική φορητότητα για εργασία ή αναψυχή, καθιστώντας το μια πρακτική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Πλεονεκτήματα

  • Χαμηλής τιμής
  • Συμπαγής και ελαφρύς σχεδιασμός
  • Συνδρομή ενός έτους στο Microsoft 365 και 1 TB αποθηκευτικού χώρου OneDrive
  • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας

Μειονεκτήματα

  • Η οθόνη δεν είναι Full HD
  • Χωρίς θύρα USB-C

Lenovo

Με τον επεξεργαστή Snapdragon SC7180 και τα γραφικά Qualcomm Adreno, το Lenovo IdeaPad Duet 5 είναι ένα εξαιρετικό 2-σε-1. Αυτή η συσκευή διαθέτει 4 GB μνήμης RAM και 64 GB αποθήκευσης SSD. Αυτή η χωρητικότητα μπορεί να μην είναι αρκετή για κάποιους. Ωστόσο, μπορείτε να το μετριαστείτε με το Chrome OS cloud computing.

Όπως οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές σε αυτό το εύρος τιμών, αποδίδει καλά με τις καθημερινές εργασίες γραφείου και την περιήγηση στο web, ενώ προσφέρει επίσης ελαφριά παιχνίδια και επεξεργασία. Ωστόσο, εκεί που υπερέχει το Duet 5 είναι η υπέροχη οθόνη αφής OLED 13,3 ιντσών. Με οθόνη Full HD, μέγιστη φωτεινότητα 400 nits και χρωματική γκάμα DCI-P3 100%, οι εικόνες είναι από τις καλύτερες που θα βρείτε σε αυτό το εύρος τιμών.

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook

Καλύτερο 2-σε-1

Το Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook ξεχωρίζει με την εκπληκτική οθόνη OLED 13,3 ιντσών, την ανάλυση Full HD και την εξαιρετική κορυφαία φωτεινότητα, όλα συμβάλλουν σε εκπληκτικά καλά γραφικά για φορητό υπολογιστή σε αυτό το εύρος τιμών. Μαζί με την εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αυτό το 2-σε-1 προσφέρει μια απολαυστική αλλά προσιτή εμπειρία.

  Διορθώστε την εφαρμογή LinkedIn που δεν εμφανίζει εικόνες

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας
  • Όμορφη οθόνη αφής OLED
  • Κάμερα web 1080p
  • Ελαφρύ και φορητό

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς υποδοχή ακουστικών
  • Περιορισμένα λιμάνια
  • Μικρή χωρητικότητα αποθήκευσης

Καλύτερος οικονομικός φορητός υπολογιστής για παιχνίδια: Acer Nitro 5

Acer

Με έναν ισχυρό επεξεργαστή Ryzen 7 5800H και μια GPU RTX 3060 που διαθέτει τεχνολογία NVIDIA DLSS, το Acer Nitro 5 (μοντέλο AN515-45-R92M) προσφέρει γελοία αξία στους παίκτες με χαμηλό προϋπολογισμό. Επιπλέον, διαθέτει 16 GB μνήμης RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου SSD και υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό για αναβαθμίσεις όταν είστε έτοιμοι να ανεβείτε μια ή δύο βαθμίδες.

Αυτός ο μεγάλος, βαρύς, λαξευμένος φορητός υπολογιστής συνοδεύεται από έναν προσαρμόσιμο οπίσθιο φωτισμό RGB τεσσάρων ζωνών που φωτίζει ένα στιβαρό πληκτρολόγιο που μπορεί να πάρει αρκετά κλακ. Σίγουρα φαίνεται και αισθάνεται το κομμάτι για τους παίκτες, και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πληθώρα θυρών.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να το έχετε με τον δικό σας τρόπο σε αυτή την τιμή. Η οθόνη IPS των 15,6 ιντσών είναι λίγο στη σκοτεινή πλευρά και τα χρώματα είναι λίγο σίγαστα. Ωστόσο, έχετε μια ευκρινή ανάλυση Full HD με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 144 Hz για απαλά γραφικά και μειωμένο θάμπωμα κίνησης.

Acer Nitro 5

Το καλύτερο για Gaming

Το Acer Nitro 5 ελέγχει τα περισσότερα από τα κουτιά που μπορείτε να περιμένετε να ελεγχθούν για έναν οικονομικό φορητό υπολογιστή παιχνιδιών. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, ισχυρό πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό RGB και εκπληκτική απόδοση που ξεπερνά τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές gaming σε αυτό το εύρος τιμών.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική απόδοση στην ισορροπία των τιμών
  • Τρέχει αθόρυβα και σχετικά δροσερά
  • Εύκολα αναβαθμίσιμο
  • 144Hz, οθόνη Full HD

Μειονεκτήματα

  • Περιορισμένη διάρκεια μπαταρίας
  • Ήχος κάτω από το μέσο όρο
  • Η οθόνη είναι κάπως βαρετή

FAQ

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός φορητού υπολογιστή με Windows και ενός Chromebook;

Υπάρχουν πολλές σημαντικές διαφορές μεταξύ φορητών υπολογιστών Windows και Chromebook. Το πιο προφανές είναι ότι το πρώτο τρέχει σε Microsoft Windows, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Chrome της Google. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες διαφορές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μεταξύ φορητού υπολογιστή Windows ή Chromebook.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση NumPy argmax() στην Python

Ε: Πόση μνήμη RAM χρειάζεται ένας φορητός υπολογιστής;

Το πόση μνήμη RAM χρειάζεστε είναι σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό σας. Με λίγα λόγια, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​με 4 GB μνήμης RAM εάν ο φορητός υπολογιστής σας προορίζεται για βασικές καθημερινές εργασίες, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, η δημιουργία εγγράφων του Word ή ακόμα και η ροή του Netflix. Ωστόσο, συνιστάται να αγοράσετε φορητό υπολογιστή με 8 GB, ειδικά εάν κάνετε πολλαπλές εργασίες.

Για έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα 8 GB είναι αρκετά για ελαφριά παιχνίδια, αλλά οτιδήποτε πιο σοβαρό από αυτό θα απαιτήσει τουλάχιστον 16 GB. Για εφαρμογές με ένταση CPU, όπως αυτές για γραφίστες ή αρχιτέκτονες, θα χρειαστείτε κάτι πιο ισχυρό και τα 32 GB θα πρέπει να σας καλύπτουν.

Ε: Πώς μπορώ να συνδέσω τον φορητό υπολογιστή μου σε μια εξωτερική οθόνη;

Θα χρειαστείτε μια θύρα εξόδου βίντεο στον φορητό υπολογιστή σας, όπως HDMI, DisplayPort ή USB-C, και ένα αντίστοιχο καλώδιο που ταιριάζει με τις θύρες εξωτερικής οθόνης και φορητού υπολογιστή.

Αφού συνδέσετε το καλώδιο, ενεργοποιήστε την εξωτερική οθόνη. Θα πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις εάν δεν βλέπετε την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας «Ρυθμίσεις οθόνης» ή σε MacBook, μεταβείτε στις «Προτιμήσεις/Ρυθμίσεις συστήματος» και μετά στις «Οθόνες».

Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε πώς θέλετε να εμφανίζεται η οθόνη του φορητού υπολογιστή σας στην εξωτερική οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε “Επέκταση”, το οποίο επιτρέπει στην εξωτερική οθόνη να λειτουργεί ως επέκταση του φορητού υπολογιστή σας. “Διπλότυπο”, το οποίο αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό που υπάρχει στον υπολογιστή σας. ή “Second Screen Only”, που απενεργοποιεί την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας και μεταφέρει όλο το περιεχόμενο στην εξωτερική οθόνη.

Ε: Τι είναι το Thunderbolt και το χρειάζομαι σε φορητό υπολογιστή;

Το Thunderbolt συνδυάζει μεταφορά δεδομένων, έξοδο βίντεο και παροχή ισχύος. Κάποτε αποκλειστική για τα MacBooks, είναι μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιεί την ίδια υποδοχή με το USB-C και τώρα είναι ευρέως διαδεδομένη. Ωστόσο, το Thunderbolt και το USB-C δεν είναι το ίδιο και το Thunderbolt διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων.

Δεν χρειάζεστε απαραίτητα Thunderbolt, αλλά είναι πλεονεκτικό εάν μεταφέρετε πολλά δεδομένα, χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες υψηλής ανάλυσης ή χρησιμοποιείτε εξωτερική κάρτα γραφικών. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μόνο μία οθόνη, δεν μεταφέρετε μεγάλα αρχεία δεδομένων και χρησιμοποιείτε απλώς τον φορητό υπολογιστή σας για περιήγηση στο Διαδίκτυο και ελαφριά εργασία παραγωγικότητας, το USB-C έχει άφθονη ισχύ.

Ε: Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή μου;

Γενικά δεν συνιστάται η οριστική απενεργοποίηση του πληκτρολογίου του φορητού υπολογιστή σας. Είναι απαραίτητο συστατικό για τις περισσότερες λειτουργίες φορητού υπολογιστή. Επομένως, όποιος και αν είναι ο λόγος που μπορεί να έχετε για την απενεργοποίηση του πληκτρολογίου του φορητού υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια εναλλακτική μέθοδο εισαγωγής προτού συνεχίσετε. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο των Windows προσωρινά ή μόνιμα. αν είναι το δεύτερο, βεβαιωθείτε ότι θέλετε να το κάνετε πριν συνεχίσετε.