Πώς να ανοίξετε αρχεία DWG στον φορητό υπολογιστή σας

Οι αρχιτέκτονες, οι συντάκτες και οι μηχανικοί χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους επεκτάσεων αρχείων για την αποθήκευση της εργασίας τους.

Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί ειδικεύονται στην κατασκευή σχεδιαγραμμάτων και 2D και 3D διανυσματικών γραφικών. Πρέπει λοιπόν να αποθηκεύσουν την εργασία τους σε έναν τύπο αρχείου που να είναι συμβατός με προγράμματα σχεδίασης με τη βοήθεια υπολογιστή. Η επέκταση αρχείου ονομάζεται αρχείο DWG. Θα συζητήσουμε λεπτομερώς τα αρχεία DWG και τα βήματα για να τα ανοίξουμε.

Τι είναι τα αρχεία DWG;

Τα αρχεία DWG σχετίζονται με προγράμματα σχεδίασης με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD). Αυτά ονομάστηκαν κυρίως ως συντομογραφία της λέξης σχέδιο. Αυτός ο τύπος αρχείου αποτελείται από δισδιάστατα και τρισδιάστατα διανυσματικά γραφικά. Με άλλα λόγια, ένα πρόγραμμα σχεδίασης Auto CAD χρησιμοποιεί μια επέκταση αρχείου DWG. Κυρίως συντάκτες, αρχιτέκτονες και μηχανικοί χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο αρχείου για να μπορούν να αναπτύξουν σχέδια και σκίτσα.

Αρκετοί άλλοι τύποι αρχείων συσχετίζονται με την επέκταση αρχείου .DWG. Αυτά περιλαμβάνουν τα .bak, .dws, .dwt, .sv$. Η μεταφορά σχεδίων μεταξύ προγραμμάτων είναι απλή χάρη στη συμβατότητα αυτής της μορφής με πολλά συστήματα τρισδιάστατης σχεδίασης και CAD. Ωστόσο, ορισμένα προγράμματα προβολής DWG δεν μπορούν να ανοίξουν όλους τους τύπους λόγω των εκδόσεων πολλαπλών μορφών.

Ποια είναι η χρήση των αρχείων DWG;

Η σχεδίαση εξειδικευμένων σχεδίων και σχεδίων για έναν αριθμό βιομηχανιών είναι η κύρια χρήση για τα αρχεία DWG. Ένα ευρύ φάσμα ειδικών βασίζεται σε αρχεία DWG για να κάνει τα σχέδια πραγματικότητα, από μηχανικούς που μελετούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές σχεδιασμού για ένα νέο έργο έως αρχιτέκτονες και πολεοδόμους που σχεδιάζουν κοινόχρηστους χώρους.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο DWG χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό CAD. Μόλις ανοίξετε ένα αρχείο DWG, θα υπάρχουν πιθανώς πολλά περίπλοκα επίπεδα τεχνικών προδιαγραφών, σχεδίων και διαγραμμάτων.

Αυτή η «ανοιχτή αλλά ιδιόκτητη» δομή χρησιμοποιείται σε διάφορους κλάδους, όπως η ψηφιακή μηχανική, ως βάση για νέες πρωτοβουλίες. Ο πιθανός βαθμός λεπτομέρειας είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθηθούν οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες στην οπτικοποίηση των έργων τους. Πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Illustrator στο Adobe Creative Cloud, μπορούν να διαβάσουν τα αρχεία.

  Αξίζουν να αγοράσετε πρόσθετα φακών κάμερας για smartphone;

Πώς να ανοίξετε αρχεία DWG;

Εάν δεν θέλετε να κάνετε αλλαγές σε ένα αρχείο DWG, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για άνοιγμα και προβολή. Το πρόγραμμα προβολής DWG είναι ένα ιδανικό λογισμικό για το άνοιγμα των αρχείων. Το σωστό πρόγραμμα προβολής DWG είναι απρόσκοπτο και συνήθως, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την προβολή τους.

Εδώ είναι μερικά από τα εργαλεία που μπορείτε να επιλέξετε για να ανοίξετε αρχεία DWG.

Autodesk

Το Autodesk διαθέτει ένα πρόγραμμα προβολής αρχείων DWG για Windows που ονομάζεται DWG TrueView. Είναι εντελώς δωρεάν. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν επίσης ένα δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα προβολής αρχείων DWG που ονομάζεται Autodesk Web που είναι συμβατό με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Εκτός από αυτό, τα πλήρη προγράμματα της Autodesk όπως το AutoCAD, το Design Review και το Fusion 360 αναγνωρίζουν επίσης τη μορφή αρχείου DWG.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Το AutoCAD web είναι η ηλεκτρονική έκδοση του AutoCAD που είναι ιδανική για την προβολή αρχείων DWG. Δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε αφού βασίζεται στον Ιστό. Η διεπαφή είναι απλούστερη και όλα τα γνωστά εργαλεία σύνταξης AutoCAD είναι διαθέσιμα σε αυτήν την έκδοση. Εκτός από την προβολή, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση, να δημιουργήσετε και να ενημερώσετε αρχεία DWG. Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα γρήγορης συνεργασίας. Μπορείτε να συγκεντρώσετε την ομάδα σας για να ελέγξετε και να επεξεργαστείτε σχέδια CAD.

Αυτό το εργαλείο λειτουργεί καλά με το Microsoft One Drive, το Google Drive, το Autodesk Drive και άλλα. Δεδομένου ότι βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, δεν υπάρχει πρόβλημα εγκατάστασης. Αυτό το εργαλείο ανοίγει σε Chrome OS, εφαρμογές για κινητά και λειτουργικά συστήματα όπως Windows και Mac.

Αυτή η έκδοση συνιστάται για εύκολη πρόσβαση στην προβολή και ενημέρωση αρχείων DWG.

Microsoft Visio

Το Microsoft Visio σάς βοηθά να δημιουργήσετε γραφικά που είναι εύκολα κατανοητά. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά προσχεδιασμένα πρότυπα, διαγράμματα εκκίνησης και στένσιλ που είναι διαθέσιμα στον επιτραπέζιο υπολογιστή και την εφαρμογή web του Visio. Με το Visio, μπορείτε να δημιουργήσετε αξιέπαινα διαγράμματα ροής με τη δυνατότητα. Με το Microsoft Visio, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεράστια βιβλιοθήκη σχημάτων, στένσιλ και προτύπων για να δημιουργήσετε ισχυρά διαγράμματα ροής.

  Τρόπος προβολής αποκλεισμών και κυκλοφοριακής συμφόρησης στους Χάρτες Google

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο
  • Είναι πιο προσιτό από ποτέ
  • Προσφέρει ιδιωτικότητα και ασφάλεια εταιρικού επιπέδου

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε οργανογράμματα, ώστε να μπορείτε να οπτικοποιήσετε δομές ομάδας, ιεραρχίας ή αναφοράς. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα μοιραστείτε με τους υπαλλήλους, τις ομάδες και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Με ακριβή, κλιμακούμενα πρότυπα και εργαλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κοινωνικά απομονωμένο σταθμό εργασίας, μια διάταξη καταστήματος λιανικής, ένα νέο σπίτι και πολλά άλλα, ενώ βλέπετε τη λειτουργικότητα, την αισθητική του γοητεία και τη ροή του.

Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία προτύπων επίλυσης προβλημάτων και οπτικοποίησης λύσεων, όπως διαγράμματα ψαριών και αναλύσεις SWOT, για να κάνετε τον καταιγισμό ιδεών εύκολο και πρακτικό. Με μια επιλογή προτύπων δικτύου, σχημάτων και εργαλείων σύνδεσης, μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία σχεδίασης του συστήματός σας και να δείξετε πώς λειτουργούν όλες μαζί οι συσκευές και τα δίκτυα.

Adobe Illustrator

Το Adobe Illustrator είναι ένα ιδανικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την προβολή διανυσματικών γραφικών. Χρησιμοποιείται τόσο από σχεδιαστές γραφικών όσο και από αρχιτέκτονες για τη δημιουργία 2D και 3D διανυσματικών γραφικών. Αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται επίσης για την προβολή, τη δημιουργία και την ενημέρωση αρχείων DWG.

Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους μέσω του cloud για προβολή έργου, ακόμα κι αν δεν είναι μέλη του Creative Cloud. Το λογισμικό διαθέτει πίνακα εκμάθησης εντός εφαρμογής. Αυτό σας βοηθά να βρείτε άφθονο περιεχόμενο από το οποίο μπορείτε να εμπνευστείτε, καθώς και σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Κοινή χρήση έργου
  • Πίνακας εκμάθησης εντός εφαρμογής
  • Αυτόματη ενεργοποίηση γραμματοσειράς
  • Βελτιωμένα εφέ 3D

Ξεχάστε την ειδοποίηση «Λείπει γραμματοσειρά». Το Illustrator βρίσκει αυτόματα τις γραμματοσειρές που λείπουν και ενεργοποιεί όλες τις διαθέσιμες γραμματοσειρές από τις γραμματοσειρές της Adobe. Τώρα μπορείτε να δώσετε στα διανυσματικά σχέδιά σας μια τρισδιάστατη εμφάνιση με τις ολοκαίνουργιες δυνατότητες.

Corel Draw

Το Corel Draw είναι μια σουίτα γραφικών που είναι ιδανική κυρίως για διαφημιστικές πινακίδες, ολοκληρωμένη επωνυμία, παρουσιάσεις μακέτας σχεδιασμού και σχέδια εκτυπώσεων μεγάλης κλίμακας. Το CorelDraw είναι ένα ιδανικό εργαλείο εάν εργάζεστε με πολλές σελίδες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα αρχείων σε μορφή DWG.

  Ένας γρήγορος οδηγός για κωδικούς κατάστασης HTTP με Infographics

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Επαγγελματικό λογισμικό 3D και 2D σχεδίασης
  • Υποστήριξη βιομηχανικών προτύπων για αρχεία.DWG,.STL,.PDF και.CDR
  • Συνεργασία και κοινή χρήση έργων που εξοικονομούν χρόνο
  • Προσαρμογή και προαιρετικός αυτοματισμός

Μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές εικόνες, σήμανση, λογότυπα, σχεδιαγράμματα και πολλά άλλα με αυτό το λογισμικό. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να συνεργάζεστε με τους πελάτες και τους συναδέλφους σας και να λαμβάνετε σχόλια σε πραγματικό χρόνο.

DWG Fast View

Το DWG Fast View σάς επιτρέπει να ανοίγετε σχέδια CAD σε μεγάλα προγράμματα περιήγησης. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα. Αυτό είναι ένα εργαλείο πολλαπλών πλατφορμών. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο έργο σας από το πρόγραμμα περιήγησης, το κινητό και τον υπολογιστή σας ταυτόχρονα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προβολή σχεδίων CAD online
  • Εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών
  • Επαγγελματικός, έξυπνος λογαριασμός premium

Με την premium έκδοση αυτού του εργαλείου, μπορείτε να αποκτήσετε αποθήκευση στο cloud 5G και μια προηγμένη επιλογή προνομίου ομάδας. Μπορείτε να διαχειριστείτε και να συγχρονίσετε τα σχέδιά σας σε προγράμματα περιήγησης ιστού, κινητά και υπολογιστή.

ShareCAD

Το ShareCAD είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε αρχεία CAD και τρισδιάστατα μοντέλα. Αυτό είναι ένα δωρεάν εργαλείο και βασίζεται στο web. Αυτό υποστηρίζει έναν τεράστιο αριθμό μορφών CAD. Μπορείτε να προβάλετε και επίσης να ανεβάσετε πάνω από 25 μορφές 2D και 3D που χρησιμοποιούνται συνήθως, συμπεριλαμβανομένου του DWG.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Υποστηρίζει μεγάλο αριθμό μορφών CAD
  • ΔΩΡΕΑΝ
  • Διατίθεται σε όλες τις συσκευές
  • Εύκολη εγκατάσταση στην ιστοσελίδα

Αυτό το εργαλείο βασίζεται στο web και ως εκ τούτου δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση. Επιπλέον, είναι δωρεάν. Μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο που βασίζεται στο web από οποιαδήποτε συσκευή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Αυτό είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, MAC, Linux, Android κ.λπ. Όχι μόνο αυτό, μπορείτε να ενσωματώσετε αυτό το πρόγραμμα προβολής CAD στον ιστότοπό σας με μία μόνο γραμμή κώδικα.

Ανακεφαλαίωση!

Το άνοιγμα της επέκτασης αρχείου DWG μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, καθώς δεν είναι αναγνώσιμο σε όλο το λογισμικό. Μπορεί να αισθάνεστε μπερδεμένοι σχετικά με το πώς να ανοίξετε αρχεία DWG. Ωστόσο, τα προαναφερθέντα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε αυτήν την επέκταση αρχείου με ευκολία και μπορείτε να έχετε μια απρόσκοπτη ροή εργασίας.