Ένας γρήγορος οδηγός για κωδικούς κατάστασης HTTP με Infographics

Ο κωδικός κατάστασης HTTP επιστρέφεται όταν υποβάλλεται αίτημα HTTP στον διακομιστή. Ο διακομιστής επιστρέφει έναν κωδικό κατάστασης HTTP ως απάντηση στο αίτημά σας.

Υπάρχουν πέντε κατηγορίες κωδικών κατάστασης HTTP ως εξής.

  • Ενημερωτικό – 1ΧΧ
  • Επιτυχία – 2ΧΧ
  • Ανακατεύθυνση – 3XX
  • Σφάλμα πελάτη – 4XX
  • Σφάλμα διακομιστή – 5XX

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα, το οποίο δίνει μια ιδέα για το πώς επιστρέφεται ένας κωδικός κατάστασης από τον διακομιστή ιστού.

Τώρα λοιπόν, γνωρίζετε πώς δημιουργείται ο κωδικός κατάστασης και εδώ είναι μερικοί από τους δημοφιλείς κωδικούς επιστροφής κατάστασης HTTP στα Infographics.

Απόκριση επιτυχίας

200 – OK: Η τυπική απόκριση HTTP για επιτυχημένα αιτήματα HTTP. Με άλλο τρόπο, ο διακομιστής web θα επιστρέψει 200 ​​όταν το ζητούμενο περιεχόμενο προβληθεί με επιτυχία.

202 – Αποδεκτό: Ο διακομιστής έχει αποδεχτεί το αίτημά σας και δεν το έχει επεξεργαστεί ακόμη.

  Πώς να σιωπήσετε τις ειδοποιήσεις στο iPhone

206 – Μερικό περιεχόμενο: Παραδίδεται μόνο μερικό περιεχόμενο λόγω της κεφαλίδας εύρους που αποστέλλεται από έναν πελάτη όπως το wget.

Απόκριση ανακατεύθυνσης

301 – Μετακινήθηκε μόνιμα: Η σελίδα που ζητήσατε έχει μετακινηθεί οριστικά σε μια νέα τοποθεσία. Αυτό δίνει εντολή σε ένα bot μηχανής αναζήτησης να ανιχνεύσει μια νέα τοποθεσία.

302 – Μετακινήθηκε προσωρινά: Το αίτημά σας εξυπηρετείται από διαφορετική τοποθεσία, αλλά πρόκειται για προσωρινή διευθέτηση. Αυτό δίνει εντολή στο bot της μηχανής αναζήτησης να ανιχνεύσει την αρχική τοποθεσία.

305 – Χρήση διακομιστή μεσολάβησης: Ο ζητούμενος πόρος είναι διαθέσιμος μόνο μέσω διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν σχετικό διακομιστή μεσολάβησης για να λάβετε με επιτυχία τη σελίδα που ζητήσατε.

304 – Μη τροποποιημένο: Συνήθως, όταν η αποθηκευμένη σε προσωρινή μνήμη σελίδα εμφανίζεται όταν ένας πόρος δεν έχει τροποποιηθεί.

Σφάλμα πελάτη

400 – Κακό αίτημα: Ο διακομιστής έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι ζητήσατε. Μάλλον κακή σύνταξη ή προσπάθεια συμπερίληψης χαρακτήρων στο URI, που ο διακομιστής δεν καταλαβαίνει.

  Πόσο καιρό κρατά χρήματα το MoneyGram

401 – Μη εξουσιοδοτημένο: Η σελίδα που ζητήθηκε είναι προστατευμένη και απαιτεί έλεγχο ταυτότητας. Πρέπει να συνδεθείτε για να λάβετε με επιτυχία τη σελίδα που ζητήσατε.

403 – Απαγορευμένο: Πρέπει να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο οποίο δεν έχετε άδεια. Αυτός ο μη απαραίτητος πόρος προστατεύεται από τον κωδικό πρόσβασης. Θα μπορούσε επίσης να συμβαίνει όταν η άδεια αρχείων/φακέλων δεν επιτρέπει την προβολή της ζητούμενης σελίδας.

404 – Δεν βρέθηκε: Ίσως το πιο διάσημο – η σελίδα που ζητήσατε δεν βρίσκεται στον διακομιστή. Προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάτι που δεν υπάρχει.

405 – Δεν επιτρέπεται η μέθοδος: Ζητάτε μια σελίδα με λάθος μέθοδο. Για παράδειγμα, κάνετε δεδομένα GET on POST. Ή δοκιμάζετε τη μέθοδο που είναι απενεργοποιημένη, για παράδειγμα – TRACE, PUT, DELETE.

408 – Λήξη χρονικού ορίου αιτήματος: Ο διακομιστής έληξε σε αναμονή για το αίτημα

  Πώς να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή με Bluetooth

411 – Απαιτούμενο μήκος: Το αίτημά σας δεν ανταποκρίνεται στο μήκος του περιεχομένου του, το οποίο απαιτείται από τον πόρο που ζητήσατε.

Σφάλμα Διακομιστή

500 – Εσωτερικό σφάλμα διακομιστή: Ένα πολύ γενικό σφάλμα όταν ο διακομιστής αντιμετώπισε σφάλμα για διάφορους λόγους. Τα αρχεία καταγραφής πρέπει να εξεταστούν για να δούμε γιατί ο διακομιστής απάντησε σε ένα εσωτερικό σφάλμα.

502 – Κακή πύλη: Ο διακομιστής λειτουργούσε ως πύλη ή διακομιστής μεσολάβησης και έλαβε μια μη έγκυρη απόκριση από τον ανάντη διακομιστή, όπως το Tomcat, WebSphere.

503 – Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη: Ο διακομιστής δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το αίτημά σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι ο διακομιστής είναι πολύ απασχολημένος με άλλα πράγματα είτε σχεδόν νεκρός.

Ελπίζω τώρα να έχετε μια ιδέα για τον κωδικό επιστροφής κατάστασης HTTP. Εάν το βρίσκετε χρήσιμο, βοηθήστε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;