Πώς να αναζητήσετε την IP σας με μια συντόμευση Siri στο iOS 12

Η αναζήτηση της δημόσιας IP σας είναι αρκετά εύκολη σε οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε να Google τις πληροφορίες και η σελίδα αναζήτησης της Google θα σας πει ποια είναι η διεύθυνση IP σας. Στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή IP config και μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την IP σας στις ιδιότητες του δικτύου σας. Στο iOS, μπορείτε να αναζητήσετε την IP σας από την εφαρμογή ρυθμίσεων, ωστόσο είναι πιο γρήγορο εάν αναζητήσετε την IP σας με μια συντόμευση Siri.

Συντόμευση IP Siri

Για να δείτε τη διεύθυνση IP σας, προσθέστε αυτή τη συντόμευση στις Συντομεύσεις Siri. Πρέπει φυσικά να εκτελείτε το iOS 12 με εγκατεστημένη την εφαρμογή Συντομεύσεις. Θα πρέπει να πατήσετε στον σύνδεσμο από το iPhone (ή το iPad). Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να σαρώσετε τον κωδικό QR στη σελίδα της συντόμευσης. Η εφαρμογή κάμερας στο iOS ήταν σε θέση να σαρώσει κωδικούς QR από το iOS 11.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για iPhone στο iOS 15

Θα ανοίξει την εφαρμογή Συντομεύσεις και θα προσθέσει τη συντόμευση σε αυτήν. Αφού προστεθεί, πρέπει να πατήσετε τη συντόμευση. Εάν η εφαρμογή Συντομεύσεις δεν έχει άδεια να σας στέλνει ειδοποιήσεις, θα πρέπει να της παραχωρήσετε άδεια επειδή η συντόμευση εμφανίζει την IP σας μέσω μιας ειδοποίησης που αποστέλλεται από την εφαρμογή.

Αφού προσθέσετε τη συντόμευση, εκτελέστε την. Θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας λέει ποια είναι η τρέχουσα IP σας. Αυτή είναι φυσικά η δημόσια IP σας και όχι η εσωτερική σας διεύθυνση IP.

Αυτή η συντόμευση προφανώς δεν προορίζεται για κάθε χρήστη. Ο μέσος χρήστης σπάνια ενδιαφέρεται για τη διεύθυνση IP του καθώς εκχωρείται αυτόματα, και σπάνια απαιτείται να διαμορφώσει κάτι. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN σε iOS, ίσως χρειαστεί να το αναζητήσετε περιστασιακά.

  Πώς να αποκλείσετε ένα SMS με όνομα αλλά χωρίς αριθμό στο iOS

Εάν ανησυχείτε για το εάν αυτό είναι ασφαλές ή όχι και εάν κάποια από τις πληροφορίες σας ενδέχεται να διαρρεύσει, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διεύθυνση IP σας είναι ούτως ή άλλως δημόσια. Όταν επισκέπτεστε ιστότοπους, γνωρίζουν ποια είναι η διεύθυνση IP σας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές και υπηρεσίες για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και σε αυτήν την περίπτωση, η συντόμευση ενδέχεται να μην λειτουργεί ή να αναφέρει διαφορετική διεύθυνση IP, καθώς η αρχική σας είναι κρυφή.

Όσο για την εφαρμογή συντομεύσεων, δεν επιτρέπει τη διαρροή των πληροφοριών σας. Αυτό είναι το καλό με τις εφαρμογές iOS. σπάνια χρειάζεται να ανησυχείτε για διαρροή πληροφοριών.

  Πώς να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου στο Gmail για iOS

Εφόσον αυτή η συντόμευση προέρχεται έξω από τη συλλογή εφαρμογών Συντομεύσεις, θα δείτε μια προτροπή ασφαλείας που θα επιβεβαιώνει εάν θέλετε να την εκτελέσετε ή όχι, καθώς προέρχεται από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης την εγκαταστήσατε.