Πώς να αναγκάσετε το macOS να αγνοήσει ένα δημόσιο δίκτυο WiFi

Το δημόσιο Wi-Fi, γνωστό και ως το δωρεάν internet είναι βασικό στοιχείο των καφέ. Είναι τόσο σημαντικό όσο ο ίδιος ο καφές και συχνά η ποιότητα του Διαδικτύου επηρεάζει τη βαθμολογία που παίρνει ένα καφενείο. Ενώ το δωρεάν, ανοιχτό, δημόσιο WiFi είναι ωραίο, μπορεί επίσης να είναι απειλή για την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, η σύνδεση σε άγνωστα δίκτυα χαρακτηρίζεται συχνά ως κακή ιδέα. Ο μόνος λόγος που δεν το εφαρμόζουμε στο δωρεάν WiFi είναι επειδή είναι δωρεάν. Δείτε πώς μπορείτε να αναγκάσετε το macOS να αγνοήσει ένα δημόσιο δίκτυο WiFi.

Αυτό είναι για δημόσια δίκτυα WiFi που δεν είναι αποθηκευμένα στο MacBook σας. Όταν βρίσκεστε εντός της εμβέλειας ενός δημόσιου δικτύου και η ισχύς του σήματος είναι καλή, οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να προσπαθήσει να συνδεθεί σε αυτό. Εφόσον δεν χρειάζεται να εισαγάγετε κωδικό πρόσβασης, η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί και δεν θα το γνωρίζετε.

  Πώς να αποκρύψετε τα εικονίδια της γραμμής μενού στο macOS

Αγνοήστε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi

Ανοίξτε το Terminal και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή,

networksetup -removepreferredwirelessnetwork en1 SSID

Αντικαταστήστε το ‘SSID’ με το όνομα του δικτύου που θέλετε να αγνοήσετε. Για παράδειγμα, εάν το δίκτυο ονομάζεται «Δωρεάν Διαδίκτυο», η εντολή θα μοιάζει με αυτό.

networksetup -removepreferredwirelessnetwork en1 Free Internet

Αυτή η εντολή θα έπρεπε να λειτουργεί στα περισσότερα συστήματα, αλλά σε περίπτωση που δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το ‘en1’ με το ‘en0’.

Τα παραπάνω είναι για δημόσια ή φιλοξενούμενα δίκτυα. Εάν έχετε πολλά ασφαλή δίκτυα στο σπίτι ή στην εργασία σας και το Mac σας συνδέεται συνεχώς με λάθος, απλώς αφαιρέστε το από τη λίστα των δικτύων. Εάν το Mac σας δεν έχει τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο, δεν θα συνδεθεί αυτόματα σε αυτό.

  10 καλύτερες εφαρμογές και συμβουλές macOS του 2016

Φυσικά, μπορεί να σας ενημερώσει ότι είναι διαθέσιμο ένα καλύτερο δίκτυο και να σας ρωτήσει εάν θέλετε να συνδεθείτε σε αυτό. Για να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτού του μηνύματος, απενεργοποιήστε την προσφορά σύνδεσης σε μια επιλογή δικτύου στις Προτιμήσεις συστήματος.

Δημόσιο WiFi και Ασφάλεια

Ίσως αναρωτιέστε αν το κοινό είναι ασφαλές ή όχι και πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν WiFi στο αεροδρόμιο ή το αγαπημένο σας καφέ, δεδομένου ότι είναι δημόσιο. Ένα δημόσιο δίκτυο έχει τη δυνατότητα να είναι επικίνδυνο, αλλά δεν πρόκειται απλώς να αρχίσει να διαρρέει ευαίσθητες πληροφορίες. Κάποιος με κακόβουλη πρόθεση πρέπει να προσπαθήσει πραγματικά να κλέψει πληροφορίες από όλους στο δίκτυο. Αυτό ή όποιος έχει ρυθμίσει το δωρεάν WiFi μπορεί να έχει ήδη βάλει τις βάσεις όταν εγκαταστάθηκε το δίκτυο.

  Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Keychain σε iOS και macOS

Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Εάν εμπιστεύεστε μια επιχείρηση για να σας προσφέρει ασφαλές, ακίνδυνο WiFi, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.