Πώς να αναγκάσετε να κλείσετε ένα πρόγραμμα στα Windows 11

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα παγώματος οθόνης ή προγραμμάτων τουλάχιστον μία φορά όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σε μια τυχαία ημέρα. Το σύστημα περιορίζει περαιτέρω κάθε περαιτέρω ενέργεια από εμάς, ενώ κρατά κάθε μας εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε προσπαθείτε να κλείσετε αναγκαστικά ένα πρόγραμμα στα Windows 11, πρώτα με το ποντίκι ή την επιφάνεια αφής και μετά με τα πλήκτρα συντόμευσης που ίσως γνωρίζετε ή απλά χτυπώντας τυχαία τα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Είναι πράγματι μια απογοητευτική εμπειρία κατά τη διάρκεια των ωρών γραφείου ή όταν χαλαρώνετε ενώ παρακολουθείτε μια διασκεδαστική ταινία στο Netflix. Έτσι, για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα το νωρίτερο, έχουμε συγκεντρώσει μερικές μεθόδους που θα σας δώσουν αρκετές ιδέες σχετικά με τον τρόπο αναγκαστικής διακοπής ενός προγράμματος σε υπολογιστή Windows 11. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε πλήρως κάθε μέθοδο.

Πώς να αναγκάσετε να κλείσετε/κλείσετε ένα πρόγραμμα στα Windows 11

Πριν πιάσουμε τις μεθόδους, θα πρέπει να μάθουμε μερικούς λόγους που μας οδηγούν να κλείσουμε αναγκαστικά ένα πρόγραμμα στα Windows 11:

  • Ένα πρόγραμμα ενδέχεται να παρουσιάσει κακή συμπεριφορά και να παγώσει εάν δεν διαθέτει αρκετή μνήμη για να λειτουργήσει σωστά.
  • Συμβαίνει επίσης όταν υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των προγραμμάτων του συστήματος και του υλικού, που οδηγεί σε προβλήματα διαμόρφωσης.
  • Τα Windows παγώνουν επίσης σκόπιμα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εάν παραβιάσει την ασφάλεια ή επιβαρύνει υπερβολικά άλλες κρίσιμες διεργασίες των Windows.
  • Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και τα παλιά προγράμματα οδήγησης τροφοδοτούν επίσης το πρόβλημα παγώματος του προγράμματος στα Windows.
  Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 11;

Λοιπόν, ας φτάσουμε στο σημείο όπου θα δείτε πώς να αναγκάσετε να τερματίσετε ένα πρόγραμμα Windows 11 επιτραπέζιοι/φορητοί υπολογιστές.

Μέθοδος 1: Μέσω προβολής εργασιών

Το Windows 11 Task View μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εύκολα για να σκοτώσει μια παγωμένη εφαρμογή. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Alt + Tab από το πληκτρολόγιο για να ανοίξετε την Προβολή εργασιών με τρέχουσες εφαρμογές που εκτελούνται.

2. Εντοπίστε την εφαρμογή που δεν αποκρίνεται και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επάνω δεξιά γωνία της για να βρείτε το εικονίδιο του κόκκινου σταυρού και κάντε κλικ σε αυτό για να καταργήσετε την εφαρμογή.

3. Η εφαρμογή θα σταματήσει να εκτελείται από εκείνη τη στιγμή. Εκκινήστε το ξανά για να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε ξανά.

Μέθοδος 2: Μέσω του Task Manager

Ένας άλλος τρόπος για να κλείσετε ένα παγωμένο πρόγραμμα είναι μέσω του Task Manager. Η Διαχείριση εργασιών σάς επιτρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα που θέλετε να κλείσετε αμέσως. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μέθοδο:

1. Από την οθόνη παγωμένου προγράμματος, πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Επιλέξτε την παγωμένη εφαρμογή ή εργασία στην καρτέλα Διεργασίες.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος εργασίας στην κάτω δεξιά γωνία για να κλείσετε την προβληματική εφαρμογή.

Μέθοδος 3: Μέσω του πλαισίου διαλόγου Εκτέλεση

Μπορείτε επίσης να βγείτε από μια παγωμένη εφαρμογή με το παράθυρο εντολών Εκτέλεση. Με αυτό, θα μάθετε πώς να αναγκάσετε να τερματίσετε ένα πρόγραμμα στα Windows 11. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Στην παγωμένη οθόνη, πατήστε τον συνδυασμό πλήκτρων Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο εντολών Εκτέλεση.

  Πώς να αποκτήσετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox στα Windows 10

2. Πληκτρολογήστε taskkill /im program.exe /t και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εκτελέσετε την εντολή.

Σημείωση: Πρέπει να αντικαταστήσετε το program.exe με το όνομα του προγράμματος που θέλετε να κλείσετε αναγκαστικά. Χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή Word για επεξήγηση. Ως εκ τούτου, η εντολή taskkill /im word.exe /t εμφανίζεται παρακάτω.

3. Αφού εκτελέσετε την εντολή, το παγωμένο πρόγραμμα θα κλείσει. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εγκαταλείψετε ένα πρόγραμμα στα Windows 11 αμέσως.

Μέθοδος 4: Μέσω γραμμής εντολών

Η γραμμή εντολών ακολουθεί μια περιεκτική προσέγγιση για το εξαναγκαστικό κλείσιμο ενός προγράμματος στα Windows 11. Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για την παρακολούθηση των εργασιών που εκτελούνται και για να αποτρέψετε τη χρήση λιγότερης μνήμης RAM, εάν αυτό ήταν που προκάλεσε το πάγωμα από την αρχή.

1. Αναζητήστε και ανοίξτε το παράθυρο γραμμής εντολών μέσω της γραμμής αναζήτησης όπως απεικονίζεται παρακάτω.

2. Πληκτρολογήστε tasklist στο παράθυρο Command Prompt και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να το εκτελέσετε.

3. Θα εμφανιστεί μια λίστα εργασιών που εκτελούνται στον υπολογιστή. Κάντε κύλιση και εντοπίστε την εργασία της εφαρμογής που δεν αποκρίνεται και αντιγράψτε το όνομα.

Σημείωση: Έχουμε εξετάσει την εργασία WINWORD.exe για την απεικόνιση όπως φαίνεται παρακάτω. Εντοπίστε και επιλέξτε το παγωμένο όνομα εργασίας στο σύστημά σας.

4. Στο κάτω μέρος αυτής της λίστας, πληκτρολογήστε taskkill/im winword.exe και πατήστε το πλήκτρο Enter για να εκτελέσετε την εντολή.

Μέθοδος 5: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή Windows 11

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει και απαντήσετε πώς να αναγκάσετε να τερματίσετε ένα πρόγραμμα στα Windows 11, θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσετε σε επανεκκίνηση.

Σημείωση: Θα πρέπει να σημειώσετε ότι με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να κλείσετε τα άλλα βασικά προγράμματα που εκτελούνται εκείνη τη στιγμή στο σύστημά σας.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς συστήματος στην ενημέρωση δημιουργών των Windows 10

1. Πατήστε τα πλήκτρα Alt + F4 στο πληκτρολόγιο για να σας ζητηθεί το αναδυόμενο παράθυρο Τερματισμός των Windows.

2. Επιλέξτε Επανεκκίνηση.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή OK και το σύστημά σας θα επανεκκινήσει ξανά σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επαγγελματική συμβουλή: Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένη συντόμευση

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, η οποία μπορεί να είναι μια εξόντωση εργασιών και να τη χρησιμοποιήσετε για να λύσετε τον τρόπο αναγκαστικής διακοπής ενός προγράμματος στα Windows 11. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στον κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας. Κάντε κλικ στην επιλογή Νέο > Συντόμευση όπως φαίνεται.

2. Στο παράθυρο Δημιουργία συντόμευσης, πληκτρολογήστε taskkill /f /fi “status eq not responding στο Πληκτρολογήστε τη θέση του πεδίου στοιχείου και κάντε κλικ στο Επόμενο όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Στη συνέχεια, δώστε ένα όνομα της επιλογής σας (π.χ. taskkill) σε αυτήν τη συντόμευση και κάντε κλικ στο Finish για να δημιουργήσετε τη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας.

4. Η συντόμευση θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια εργασίας. Τώρα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

5. Πληκτρολογήστε Ctrl + Alt + T στο πλαίσιο επιλογής πλήκτρου συντόμευσης όπως φαίνεται παρακάτω.

Σημείωση 1: Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει το πλήκτρο συντόμευσης που δεν έχει ήδη εκχωρηθεί στο σύστημά σας για οποιαδήποτε άλλη λειτουργία.

Σημείωση 2: Χρησιμοποιήσαμε το πλήκτρο T για τη συντόμευση του taskkill. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πλήκτρο της επιλογής σας στη θέση του T. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Q, πληκτρολογήστε Ctrl + Alt + Q στο πλαίσιο Πλήκτρο συντόμευσης.

6. Αφού τελειώσετε με αυτό, κάντε κλικ στο Apply και μετά OK για να ορίσετε τη συντόμευση.

***

Με αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στις αμφιβολίες σας σχετικά με το πώς να αναγκάσετε να τερματίσετε ή να κλείσετε ένα πρόγραμμα στα Windows 11 και ελπίζουμε ότι σας βοήθησε κάπως. Σημειώστε ποιες μέθοδοι ήταν νέες για εσάς που διόρθωσαν το πρόβλημα. Επικοινωνήστε αν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις για εμάς, βάλτε τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.