Πώς να αποκτήσετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox στα Windows 10

Ο Firefox δεν πρόσθεσε ποτέ υποστήριξη για έγχρωμες γραμμές τίτλου στα Windows 10. Αρχικά, οι γραμμές τίτλου στα Windows 10 δεν είχαν χρώμα. Οι χρήστες κατέφευγαν σε τροποποιήσεις εφαρμογών και θεμάτων διεπαφής χρήστη για να αποκτήσουν έγχρωμες γραμμές τίτλου μέχρι να προστεθεί εγγενώς η δυνατότητα. Από τη στιγμή που προστέθηκε, ωστόσο, ο Firefox επιλέγει να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα. Ένα hack για την αδυναμία αναπτύχθηκε γρήγορα τροποποιώντας το αρχείο userChrome.css. Δυστυχώς, ο Firefox 40 αφαίρεσε αυτό το αρχείο και το hack έγινε ξεπερασμένο. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox, ανεξάρτητα από την έκδοση του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη του Microsoft Teams χωρίς την εφαρμογή

Firefox 39 και παρακάτω

Εάν εκτελείτε κάτι παλαιότερο από τον Firefox 40, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό hack. Πρέπει να τροποποιήσετε το αρχείο userChrome.css για να λάβετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox.

Μεταβείτε στο about:support και κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σειρά προφίλ. Κάντε κλικ στο «Εμφάνιση φακέλου». Στο φάκελο που ανοίγει, αναζητήστε έναν φάκελο που ονομάζεται “Chrome”. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο βρίσκεται το αρχείο userChrome.css. Ανοίξτε το στο Σημειωματάριο.

Προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο τέλος του αρχείου και αποθηκεύστε τον.

@-moz-document url(chrome://browser/content/browser.xul) {
@media (-moz-os-version: windows-win10) {
#main-window:not([customizing]){
-moz-appearance: -moz-win-glass !important;
background-color: transparent !important;
}
}
}

Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και θα έχετε χρωματιστές γραμμές τίτλου στον Firefox.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο παροχής ενέργειας στα Windows 10

Firefox 40 και νεότερη έκδοση

Με το αρχείο userChrome.css να έχει εξαφανιστεί στον Firefox 40 και νεότερη έκδοση, χρειάζεστε έναν νέο τρόπο για να τροποποιήσετε τη διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης. Εγκαταστήστε το πρόσθετο Classic Theme Restorer. Μεταβείτε στις επιλογές του πρόσθετου και επιλέξτε την καρτέλα «Προσαρμοσμένος κώδικας css» από τα αριστερά. Επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα σε αυτό και θα έχετε χρωματιστές γραμμές τίτλου στον Firefox.

@-moz-document url(chrome://browser/content/browser.xul) {
@media (-moz-os-version: windows-win10) {
#main-window:not([customizing]){
-moz-appearance: -moz-win-glass !important;
background-color: transparent !important;
}
}
}

Υπάρχει ένα μειονέκτημα με αυτό το hack. δεν θα λειτουργήσει σε Firefox 57 και νεότερη έκδοση. Η Mozilla σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των πρόσθετων στον Firefox 57. Κατά τη διάρκεια αυτής της αλλαγής, αυτό το πρόσθετο θα καταστεί απαρχαιωμένο. Ίσως μέχρι τότε η Mozilla να έχει προσθέσει υποστήριξη για έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox. Αν μη τι άλλο, ένα άλλο πρόσθετο είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Manjaro στο Raspberry Pi 4

Εγκαταστήστε το Classic Theme Restorer για Firefox