Πώς να αλλάξετε το TikTok FYP για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας

Βασικά Takeaways

  • Επαναφέρετε το TikTok FYP για να ξεκινήσετε από την αρχή και να βελτιώσετε τις προτιμήσεις περιεχομένου σας.
  • Ακολουθήστε τους λογαριασμούς που σας αρέσουν για να δείτε περισσότερο από το περιεχόμενό τους και βελτιώστε τις προτάσεις που λαμβάνετε.
  • Κάντε like, κοινοποιήστε και σχολιάστε τα βίντεο που σας αρέσουν για να υποδείξετε τις προτιμήσεις σας στον αλγόριθμο TikTok.

Το TikTok έχει τη φήμη ότι σας δείχνει ακριβώς αυτό που θέλετε να δείτε, κάτι που μπορεί να σας κάνει να κάνετε κύλιση για ώρες. Τι γίνεται όμως αν η ροή σας δεν σας δείχνει το περιεχόμενο που θέλετε να δείτε; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αλλάξετε το TikTok FYP.

1. Επαναφέρετε το TikTok FYP

Εάν η σελίδα σας TikTok For You (FYP) είναι εντελώς άσχετη με τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να την επαναφέρετε έτσι ώστε ο αλγόριθμος να ξεκινήσει από την αρχή.

Για να επαναφέρετε το TikTok FYP, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το TikTok και πατήστε στο εικονίδιο Προφίλ.
  • Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής και επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Προτιμήσεις περιεχομένου και πατήστε το. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε Ανανέωση της ροής σας για εσάς.
  • Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε Συνέχεια και μετά Ανανέωση.
  • Μπορείτε να επιλέξετε να επιλέξετε έναν λόγο για τον οποίο ανανεώσατε τη ροή σας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε Υποβολή.

      Πώς να αποκτήσετε δωρεάν νομίσματα TikTok

    Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα χρειαστεί να αλληλεπιδράσετε με το σωστό περιεχόμενο για να βελτιώσετε τις προτιμήσεις σας. Οι υπόλοιπες από αυτές τις συμβουλές θα σχετίζονται με τη βελτίωση του περιεχομένου που σας προτείνει η πλατφόρμα.

    2. Ακολουθήστε τους λογαριασμούς TikTok που σας αρέσουν

    Εάν δεν το κάνετε ήδη, ακολουθήστε τους λογαριασμούς στο TikTok που σας ενδιαφέρουν. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσετε να βλέπετε αυτούς τους δημιουργούς στο FYP σας και θα βοηθήσει επίσης την εφαρμογή να προτείνει παρόμοιο περιεχόμενο.

    Για να ακολουθήσετε έναν λογαριασμό, θα χρειαστεί να πατήσετε στο όνομα του λογαριασμού ενώ παρακολουθείτε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, να επιλέξετε το κουμπί Παρακολούθηση στη σελίδα προφίλ.

    Μπορείτε επίσης να περικόψετε τη λίστα που ακολουθεί εάν πιστεύετε ότι οι λογαριασμοί που ακολουθείτε έχουν ως αποτέλεσμα άσχετο περιεχόμενο.

    Για να ελέγξετε τη λίστα που ακολουθεί, μεταβείτε στην καρτέλα “Προφίλ” και επιλέξτε τον αριθμό με “Ακολουθώ” κάτω από αυτήν. Μπορείτε να καταργήσετε την παρακολούθηση ενός λογαριασμού επιλέγοντας το κουμπί “Ακολουθούν” δίπλα σε έναν λογαριασμό για να τον καταργήσετε.

    3. Παρακολουθήστε και ξαναδείτε βίντεο που σας αρέσουν στο TikTok

    Σύμφωνα με Ιστότοπος υποστήριξης του TikTok“ο χρόνος που αφιερώνεται στην παρακολούθηση ενός συγκεκριμένου βίντεο είναι γενικά βαρύτερος από άλλους παράγοντες”.

    Έτσι, όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει ότι έχετε παρακολουθήσει κάτι μέχρι το τέλος, καταλαβαίνει ότι πιθανότατα το απολαύσατε. Ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την απόλαυσή σας είναι να παρακολουθήσετε το ίδιο βίντεο πολλές φορές.

    4. Επιλέξτε «Δεν ενδιαφέρομαι» στα βίντεο TikTok που δεν σας αρέσουν

    Τι θα συμβεί αν παρακολουθήσετε κάτι μέχρι το τέλος, για να μάθετε μόνο ότι ήταν clickbait; Ακριβώς επειδή παρακολουθείτε κάτι μέχρι το τέλος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε σε περισσότερες ώρες του ίδιου περιεχομένου. Μπορείτε να πείτε στην εφαρμογή ότι δεν σας άρεσε αυτό και να αποφύγετε παρόμοιες τάσεις και ήχους στο μέλλον.

      Πώς να κάνετε ντουέτο στο TikTok με ένα αποθηκευμένο βίντεο

    Για να δηλώσετε στο TikTok ότι δεν σας ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο είδος ανάρτησης, πατήστε παρατεταμένα το βίντεο μέχρι να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τη σπασμένη καρδιά που λέει Δεν ενδιαφέρομαι. Το ίδιο κουμπί εμφανίζεται επίσης εάν πατήσετε το κουμπί Κοινή χρήση.

    Εάν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να απαλλαγείτε εντελώς από τα αποτελέσματα ενός συγκεκριμένου δημιουργού, μπορείτε να αποκλείσετε έναν λογαριασμό στο TikTok.

    5. Κάντε like και κοινοποίηση στο περιεχόμενο TikTok που απολαμβάνετε

    Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δηλώσετε στην πλατφόρμα ότι σας αρέσει ένα κομμάτι περιεχομένου είναι να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Like στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Κάθε βίντεο που σας αρέσει θα εισάγει μια ειδική βιβλιοθήκη στο προφίλ σας για μελλοντική αναφορά. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να διατηρήσετε αυτήν τη βιβλιοθήκη ιδιωτική είτε να την κάνετε δημόσια.

    Μπορείτε να βρείτε τα βίντεο που σας αρέσουν στο TikTok μεταβαίνοντας στο προφίλ σας και πατώντας το εικονίδιο καρδιάς στα δεξιά. Αυτό θα σας δείξει όλα τα βίντεο που σας άρεσαν στο TikTok.

    Το κουμπί Κοινή χρήση είναι ένας φυσικός συνοδός του κουμπιού Like. Αν σας αρέσει κάτι αρκετά, μπορείτε να το στείλετε στην αγαπημένη σας ομάδα WhatsApp ή να το προσθέσετε στις ιστορίες σας στο Instagram. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το κουμπί Κοινή χρήση στα δεξιά της οθόνης.

    Εάν σας αρέσει πραγματικά μια συγκεκριμένη ανάρτηση, μπορείτε να την προσθέσετε στα αγαπημένα σας TikTok. Αυτό σας επιτρέπει να επιστρέψετε στο βίντεο αργότερα, εάν θέλετε να το δείτε ή να το μοιραστείτε ξανά. Μπορείτε να προσθέσετε βίντεο, ήχους, εφέ, hashtags και ερωτήσεις στη βιβλιοθήκη των Αγαπημένων σας, η οποία εμφανίζεται στο προφίλ σας, δίπλα στο κουμπί Επεξεργασία προφίλ.

      8 Εργαλεία αναζήτησης TikTok Influencer για να ενισχύσετε την προσέγγιση χρηστών της επωνυμίας σας

    Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε και να διαχειριστείτε τα αγαπημένα σας TikTok για εύκολη αναφορά.

    Το TikTok λαμβάνει υπόψη τη δέσμευση για να βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερων προτάσεων, γι’ αυτό τα σχόλια παίζουν βασικό ρόλο. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι σχολιάζουν με γραμμές όπως “σχολιάζουν για να μείνουν σε αυτήν την πλευρά του TikTok”.

    Εάν θέλετε να δείτε περισσότερο από το ίδιο περιεχόμενο, φροντίστε να αλληλεπιδράσετε με αυτό μέσω σχολίων.

    Μερικές φορές, ακόμα κι αν προσπαθήσετε να δείξετε στο TikTok ότι δεν σας ενδιαφέρει ένας συγκεκριμένος τύπος περιεχομένου, η εφαρμογή συνεχίζει να σας δείχνει τον ίδιο τύπο βίντεο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ένα συγκεκριμένο hashtag ή τάση έχει γίνει viral.

    Ένας τρόπος για να αποκλείσετε αμέσως αυτό το είδος περιεχομένου είναι να φιλτράρετε ορισμένες λέξεις-κλειδιά βίντεο.

    Μπορείτε να το κάνετε αυτό ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε το προφίλ σας στο TikTok και κάντε κλικ στο εικονίδιο τριών γραμμών στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο από το αναδυόμενο μενού.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Προτιμήσεις περιεχομένου και, στη συνέχεια, Φιλτράρισμα λέξεων-κλειδιών βίντεο.
  • Πατήστε το κουμπί Προσθήκη λέξης-κλειδιού και πληκτρολογήστε τη λέξη που θέλετε να φιλτράρετε στο πεδίο Εισαγωγή λέξης-κλειδιού. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν θέλετε να το φιλτράρετε από τις ροές “Για εσάς” ή “Ακολουθείτε”.
  • Όταν τελειώσετε, πατήστε Αποθήκευση.
  • Μπορείτε να φιλτράρετε μόνο μία λέξη ή hashtag κάθε φορά, επομένως ίσως χρειαστεί να το κάνετε μερικές φορές για να καλύψετε τις διαφορετικές παραλλαγές των λέξεων-κλειδιών.

    Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να λαμβάνετε περισσότερο περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντά σας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και δίνετε σχόλια για το προτεινόμενο περιεχόμενο, τόσο καλύτερα ο αλγόριθμος TikTok θα καλύψει τα γούστα σας.