Οι καλύτερες κάρτες microSD του 2024

Η πλοήγηση στον λαβύρινθο των επωνυμιών και των προδιαγραφών καρτών microSD μπορεί να απαιτήσει χρόνο και προσπάθεια. Εάν κάνετε λήψη σε υψηλή ανάλυση, όπως βίντεο 4K ή 8K, η επιλογή ενός με γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι απαραίτητη. Για απλή αποθήκευση εγγράφων, θα μπορούσατε να αρκεστείτε σε μια πιο προσιτή επιλογή.

SanDisk

Με την λογική τιμή του, θα σας συγχωρούσαν να πιστεύετε ότι το Το SanDisk Extreme Pro microSDXC δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του. Ωστόσο, με διαφημιζόμενες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 200 ​​MB/s και 140 MB/s, είναι πολύ γρήγορο για την τιμή του.

Επιπλέον, διαθέτει ταξινόμηση ταχύτητας βίντεο V30, που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε 4K σε χαμηλότερους ρυθμούς καρέ. Μπορεί να χειριστεί βίντεο αργής κίνησης Full HD με υψηλούς ρυθμούς καρέ ή λήψη ριπής υψηλής ποιότητας χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ιδανικό για κάμερες δράσης και drones και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε πολύ για αυτό στις μεγάλες περιπέτειές σας, καθώς αυτή η κάρτα είναι ανθεκτική σε νερό, ακτίνες Χ, κραδασμούς και θερμοκρασία.

SanDisk Extreme Pro UHS-I microSDXC

Καλύτερο Συνολικά

Όσον αφορά τον έλεγχο όλων των πλαισίων, το SanDisk Extreme Pro microSDXC έρχεται σε πρώτη φάση. Είναι προσιτό, έχει αξιοπρεπείς ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής και είναι μια ανθεκτική μικρή προσθήκη στην κάμερα, το drone ή το smartphone σας.

Πλεονεκτήματα

  • Γρήγορη απόδοση εφαρμογής A2
  • Τεχνολογία Quickflow για γρήγορες μεταφορές στον υπολογιστή σας
  • Πολύ ανθεκτικό

Μειονεκτήματα

  • Χρειάζεστε μια πιο γρήγορη κατηγορία βίντεο για αναλύσεις υψηλότερες από 4K

Samsung

Εάν χρειάζεστε μια βασική κάρτα microSD χωρίς περιστροφές, το Samsung Evo Select θα ικανοποιήσει την απόδοση του σε σχέση με την τιμή του. Αν και μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εγγραφή 4K υψηλού καρέ, η ταξινόμηση βίντεο V10 σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε Full HD χωρίς προβλήματα.

Το Evo Select είναι εκπληκτικά ανθεκτικό, προστατεύοντας από διάφορους κινδύνους, όπως νερό, κραδασμούς και ακτίνες Χ. Αυτή η κάρτα 64 GB έχει βαθμολογία U1 και μπορεί να διαβάσει δεδομένα σε ταχύτητες έως και 130 MB/s. Υπάρχουν επίσης κάρτες 128 GB, 256 GB και 512 GB εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης, όλα σε τιμές ευκαιρίας.

Samsung Evo Select UHS-I microSDXC

Καλύτερος προϋπολογισμός

  Πώς να αποκτήσετε την ταχύτερη διαδρομή των Χαρτών Google με πολλούς προορισμούς

Αυτή η κάρτα UHS-I microSDXC της Samsung θα αποδειχθεί μια ευκαιρία για όποιον αναζητά μια ανθεκτική και αξιόπιστη κάρτα σε οικονομική τιμή. Αν και δεν επαρκεί για επαγγελματίες με ισχυρές συσκευές, είναι αρκετά γρήγορο για τους περισσότερους και είναι ιδανικό για εγγραφή βίντεο Full HD και ακόμη και 4K σε χαμηλότερους ρυθμούς καρέ.

Πλεονεκτήματα

  • Περιλαμβάνεται προσαρμογέας SD
  • 10 χρόνια εγγύηση
  • Αξιολόγηση IPX7
  • Προμηθευτός

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι οι πιο γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής

Delkin

Η κάρτα microSD Delkin Devices Power είναι μια μελλοντική επιλογή για όσους φωτογραφίζουν σε 4K, 8K και 360 μοίρες. Διαθέτει κατηγορία ταχύτητας βίντεο V90 και μπορεί να επιτύχει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 300 MB/s και ταχύτητες εγγραφής έως 250 MB/s, καθιστώντας την μία από τις ταχύτερες διαθέσιμες κάρτες microSD.

Η ελάχιστη σταθερή ταχύτητα εγγραφής του Delkin Devices Power είναι 90 MB/s, κατάλληλη για ταυτόχρονη εγγραφή, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, ροών βίντεο και άλλων.

Εάν πρέπει να κατεβάσετε γρήγορα τις εικόνες σας από τη συσκευή ή την κάμερά σας, αυτή η κάρτα θα σας βοηθήσει να προσφέρετε αποτελεσματική απόδοση στον υπολογιστή σας. Για πρόσθετη προστασία, αυτή η κάρτα microSD είναι αδιάβροχη, ανθεκτική στις κραδασμούς και στις ακτίνες Χ.

Συσκευές Delkin Power UHS-II microSDXC

Η ταχύτερη κάρτα MicroSD

Εάν χρειάζεστε μια εξαιρετικά γρήγορη κάρτα microSD, η Delkin Devices 64GB Power προσφέρει ακριβώς αυτό. Με την κατηγορία ταχύτητας βίντεο V90, μπορείτε να τραβάτε βίντεο 8K χωρίς ανησυχία, ακόμη και σε υψηλούς ρυθμούς καρέ. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες κάρτες για επαγγελματίες που χρησιμοποιούν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Πλεονεκτήματα

  • Πολύ γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής
  • Ελάχιστη σταθερή ταχύτητα εγγραφής 90MB/s
  • Διαρκής
  • Κατάλληλο για βίντεο 8K

Samsung

Εάν χρειάζεστε μια αξιόπιστη, αδιάβροχη κάρτα microSD για χρήση σε εξωτερικούς χώρους με συσκευές όπως κάμερα οργάνου ή κάμερα ασφαλείας, το Samsung Pro Endurance είναι μια καλή επιλογή. Όχι μόνο είναι κατασκευασμένο για να διαρκεί, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτό και διαθέτει χωρητικότητα αποθήκευσης από 32 GB έως 256 GB.

Με την κατάταξη IPX7 και την προστασία από ακραίες θερμοκρασίες, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να καταγράψετε συνεχόμενα πλάνα κατά τη διάρκεια ενός σκληρού χειμώνα. Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής μπορεί να μην είναι οι μεγαλύτερες που μπορείτε να βρείτε, αλλά είναι επαρκείς για το σκοπό της κάρτας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη ευελιξία, οι κάρτες μεγαλύτερης χωρητικότητας 128 GB και 256 GB διαθέτουν ταξινομήσεις ταχύτητας U3 και V30, επιτρέποντας τη λήψη βίντεο 4K με χαμηλότερους ρυθμούς καρέ.

Samsung Pro Endurance microSDXC

  13 καλύτερα εργαλεία δοκιμών A/B για τη βελτίωση των μετατροπών το 2022

Καλύτερη αδιάβροχη κάρτα MicroSD

Η Samsung Pro Endurance είναι μια προσιτή επιλογή αν αναζητάτε μια αξιόπιστη κάρτα microSD που μπορεί να αντέχει τα στοιχεία. Είναι ιδανικό για εξωτερικούς χώρους και ειδικά σχεδιασμένο για συνεχή χρήση με κάμερες ασφαλείας, ταμπλό και αμάξωμα.

Πλεονεκτήματα

  • Οι κάρτες μεγαλύτερης χωρητικότητας μπορούν να χειριστούν 4K σε υψηλούς ρυθμούς καρέ
  • Σχεδιασμένο για μακροζωία
  • Περιλαμβάνει προσαρμογέα SD
  • Ανθεκτικό σε θερμοκρασία έως και -13 βαθμούς Φαρενάιτ
  • Ανθεκτικό σε νερό, θερμοκρασία, πτώση, μαγνήτη, φθορά και ακτίνες Χ

Μειονεκτήματα

  • Αργή ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής

Lexar

Εάν η αποθήκευση είναι το κύριο μέλημά σας, η κάρτα microSD της Lexar Play έχει χωρητικότητα έως και 1 TB. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που προσφέρει. Έχετε επίσης γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 160/100 MB/s, απόδοση εφαρμογής κατηγορίας A2 για γρήγορη φόρτωση εφαρμογών και ταξινόμηση ταχύτητας βίντεο V30 για εγγραφή 4K σε χαμηλότερους ρυθμούς καρέ.

Η Lexar εμπορεύεται αυτή τη microSD περισσότερο στην κοινότητα φορητών παιχνιδιών, ιδιαίτερα στο Nintendo Switch. Ωστόσο, είναι μια κατάλληλη κάρτα για τις περισσότερες καταναλωτικές εφαρμογές.

Το Lexar Play είναι επίσης διαθέσιμο με μικρότερα μεγέθη αποθήκευσης, με επιλογές που ξεκινούν από 256 GB με συγκρίσιμες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Η κάρτα 128 GB προσφέρει εξαιρετική αξία, αλλά η συνολική απόδοσή της είναι πιο αργή.

Lexar Play 1TB microSDXC UHS-I

Καλύτερη κάρτα MicroSD 1 TB

$70 $130 Εξοικονομήστε
$60

Η κάρτα microSD Lexar Play προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1 TB στους χρήστες που τη χρειάζονται. Με αξιοπρεπείς ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής και γρήγορη φόρτωση εφαρμογών, είναι ένα εξαιρετικό microSD κατάλληλο για τις περισσότερες περιπτώσεις. Η κατηγορία ταχύτητας βίντεο V30 σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε λήψη σε 4K και υπάρχουν διάφορα μικρότερα μεγέθη εάν το 1TB είναι υπερβολικό για τις ανάγκες σας.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης
  • Αξιοπρεπείς ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής
  • Φορτώνει γρήγορα εφαρμογές

Μειονεκτήματα

  • Πιο ακριβό από ορισμένους ανταγωνιστές 1 TB

FAQ

Ε: Τι κάνουν οι κάρτες microSD;

Η κύρια λειτουργία μιας κάρτας microSD είναι να αποθηκεύει ψηφιακά δεδομένα, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, εφαρμογές, παιχνίδια και έγγραφα, από μικρές συσκευές όπως smartphone.

Ωστόσο, δεν έχουν σχεδιαστεί για τη δια βίου αρχειοθέτηση των δεδομένων σας και θα πρέπει να θεωρούνται περισσότερο ως εργαλείο για τη μεταφορά αρχείων από μικρές σε μεγαλύτερες συσκευές.

  Διακοπή της αυτόματης αναπαραγωγής κινούμενων GIF στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας κάρτας SD και μιας κάρτας microSD;

Η διαφορά είναι στο μέγεθος. Μια κάρτα microSD είναι βασικά μια μικρογραφία μιας κάρτας SD. Μια κάρτα SD έχει περίπου το μέγεθος ενός γραμματοσήμου, ενώ μια κάρτα microSD είναι περίπου το μισό αυτού του μεγέθους. Και οι δύο εξυπηρετούν την κύρια λειτουργία της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και διαθέτουν διάφορες ταχύτητες μεταφοράς και χωρητικότητα αποθήκευσης.

Οι κάρτες MicroSD τείνουν να είναι ελαφρώς φθηνότερες από τις κάρτες SD με την ίδια χωρητικότητα αποθήκευσης. Βρίσκονται πιο συχνά σε μικρές συσκευές όπως smartphone και κάμερες δράσης.

Ωστόσο, οι κάρτες microSD συνήθως περιορίζονται σε χωρητικότητα αποθήκευσης 1 TB. Έτσι, συσκευές όπως οι κορυφαίες κάμερες DSLR και τα επαγγελματικά drones πιθανότατα θα έχουν υποδοχή κάρτας SD. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα microSD με αυτές τις συσκευές εάν χρησιμοποιείτε προσαρμογέα, αλλά όχι το αντίστροφο.

Ε: Πόσο διαρκεί μια κάρτα microSD;

Οι κάρτες MicroSD έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν έως και 10 χρόνια, αλλά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να μειώσουν αυτή τη διάρκεια ζωής.

Το πιο συνηθισμένο είναι η υπερβολική χρήση. Η συχνή εγγραφή και διαγραφή δεδομένων προάγει τη φθορά των κυψελών μνήμης. Άλλοι παράγοντες, όπως η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες ή μαγνητικά πεδία, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη μακροζωία της κάρτας.

Εάν χρησιμοποιείτε κυρίως την κάρτα σας για αποθήκευση, πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε την ίδια κάρτα για συνεχή αντικατάσταση δεδομένων. Οι συχνοί χρήστες θα πρέπει να αντικαθιστούν τη microSD τους κάθε λίγα χρόνια και είναι σημαντικό να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας για να αποφύγετε τη μόνιμη απώλεια.

Ε: Πόσο σημαντικές είναι οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στην κάρτα microSD μου;

Εάν χρειάζεστε μόνο την κάρτα microSD για αποθήκευση, τότε αρκεί μια βασική κάρτα με χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μεταφέρετε γρήγορα μεγάλα αρχεία ή να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο με υψηλή ανάλυση, ειδικά 4K ή υψηλότερη, θα επωφεληθείτε σημαντικά από μια κάρτα microSD με μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ριπής λήψης κατά τη λήψη ακολουθιών δράσης, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε μια κάρτα με ελάχιστη βαθμολογία UHS-II για να αποφύγετε την καθυστέρηση και να εξασφαλίσετε ομαλή αναπαραγωγή. Εάν αποθηκεύετε εφαρμογές και παιχνίδια στην κάρτα σας, μπορείτε να απολαύσετε πολύ καλύτερη απόδοση σε μια κάρτα τόσο γρήγορα όσο αυτή.

Ε: Υπάρχει κάρτα microSD 2 TB;

Όχι, οι κάρτες microSD 2 TB δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στο εμπόριο. Ωστόσο, προσέξτε γιατί τα όρια της μνήμης flash συνεχώς ωθούνται. Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρεία Kioxia ανακοίνωσε μια πρωτότυπη κάρτα microSD 2 TB στα τέλη του 2022, ενώ υπάρχει ένας μικρός αριθμός καρτών με χωρητικότητα αποθήκευσης 1,5 TB, όπως η SanDisk 1,5 TB Ultra microSDXC.