Η εμπειρία μου Υποβάθμιση από τηλέφωνα ναυαρχίδα στο Nokia X

Συνήθως γράφουμε για το πώς τα smartphone βοηθούν στη βελτίωση της ζωής μας μια πτυχή τη φορά. Μερικές φορές εξετάζουμε εφαρμογές, μερικές φορές σας δίνουμε συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που ήδη έχετε. Σήμερα έχουμε μια διαφορετική συμβουλή για εσάς. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί χρειαζόμαστε τόσο πολύ τα smartphone; Υποθέτω, όχι, τουλάχιστον όχι άσχημα. Μια πρόσφατη σειρά γεγονότων με έκανε να αναθεωρήσω την εξάρτησή μου από τα smartphone, κάτι που οδήγησε σε ορισμένες συνειδητοποιήσεις. Να πώς πήγε αυτό το πείραμα.

Γιατί τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας;

Μια εμβληματική συσκευή έρχεται με τη δική της προσωπικότητα, είναι μεθυστική. Παρόλο που πρακτικά έκανα αναβάθμιση οριζόντια (ίδιες προδιαγραφές, διαφορετικό πακέτο), σίγουρα ένιωθα διαφορετικά. Υπήρχαν μικρά πλεονεκτήματα της κατοχής μιας ναυαρχίδας έναντι μιας άλλης. Η Samsung πρόσφερε καλύτερες κάμερες (παλιά), το HTC και το Xperia πρόσφεραν καλύτερη διεπαφή χρήστη, η Nokia πρόσφερε εκπληκτικές συσκευές, το iPhone πρόσφερε μια τεράστια βιβλιοθήκη εφαρμογών και μια κολοσσιαία τρύπα στην τσέπη. Κάθε συσκευή είχε κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μέθη και εθισμός πάνε χέρι-χέρι, εθίστηκα.

Αυτό που ήμουν διατεθειμένος να θυσιάσω

Με αυτή τη συνήθεια να πηδάς από τηλέφωνο σε τηλέφωνο, με μέσο όρο 3 το χρόνο και να ξοδεύεις μια μικρή περιουσία στην προσπάθεια. Κουραζόμουν τη διαδικασία με κάθε επανάληψη, συνειδητοποιώντας πόσο πολύ με νοιάζονταν πραγματικά αυτά τα κορυφαία χαρακτηριστικά των ναυαρχίδων τηλεφώνων. Όχι πολλά, όπως αποδείχθηκε. Είχα ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο και χρήματα σε ένα απλό τηλέφωνο, όταν το μόνο που χρειαζόμουν πραγματικά ήταν ένα τηλέφωνο με Internet, WhatsApp και Evernote. Όλα τα άλλα ήταν ένα μπόνους που θα μπορούσα εξίσου εύκολα να ζήσω χωρίς.

Τα παιχνίδια υψηλής ποιότητας δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για smartphone, θα ήθελα να τα παίξω, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη εάν ένα τηλέφωνο δεν μπορεί να τρέξει το Asphalt 8 στα 60 fps. Τα δημοφιλή παιχνίδια για κινητά δεν έχουν ούτως ή άλλως βαριές απαιτήσεις υλικού (Angry Birds, 2048, Flappy Bird, Where’s My Water, ακόμη και το Clash of Clans), έτσι ώστε η επεξεργαστική ισχύς και η GPU να καταβροχθίζει το παράθυρο. Η παρακολούθηση ταινιών στο τηλέφωνο δεν είναι κάτι που αφιερώνουμε χρόνο στη ζωή μας για να κάνουμε. Αυτή είναι μια δραστηριότητα που βασίζεται στις ανάγκες, επομένως η ποιότητα εμφάνισης δεν ήταν επίσης ένας παράγοντας. Αν αυτή η διαδικασία αποβολής ακουγόταν καβαλάρης, αυτό γιατί ήταν ακριβώς αυτό, έπρεπε να είμαι ακριβής. Τώρα άρχισε η αναζήτηση για ένα τηλέφωνο που πληρούσε τα ελάχιστα κριτήρια μου.

  Πώς να διορθώσετε το OneNote που δεν αποθηκεύει τοπικά αντίγραφα ασφαλείας

Γιατί το Nokia X;

Αν είμαι ειλικρινής, είχα το βλέμμα μου στο Nokia X από τις μέρες που έπαιρνα το τηλέφωνό μου. Ο σχεδιασμός του έχει ορισμένες ιδιότητες που βγάζουν νόημα, με πολύ ταπεινό τρόπο. Πάντα είχα κάτι για το μαύρο, οπότε αυτό επέλεξα. Η άλλη μου επιλογή ήταν το πράσινο, το οποίο προσωπικά δεν ερωτεύτηκα. Δεν με χάλασε που το τηλέφωνο ήταν φθηνό και ότι θα έπαιρνα στα χέρια μου ένα υβριδικό τηλέφωνο Android/Windows. Λοιπόν, το Nokia X ήταν.

Η Φάση Προσαρμογής

Δεν είχα μεγάλες προσδοκίες από τη συσκευή που μπήκε σε αυτό το πείραμα. Αυτό αποδείχτηκε καλό αφού το Nokia X ήταν η επιτομή της απάτης. Μια έκδοση dual-sim μάλιστα. Το Sim 2 δεν υποστηρίζει συνδεσιμότητα 3G και αυτό εκφράζει τα συναισθήματά μου περισσότερο από την ποίηση.

Το έπαιξα λίγο και κατάλαβα ότι χρειαζόμουν πραγματικά τον συγχρονισμό της Google, διαφορετικά θα έπρεπε να καταφύγω στις αρχαϊκές χειροκίνητες μεταφορές. Έτσι, λογικά, απέκτησα πρόσβαση root για να αποκτήσω μια πιο κοντινή εμπειρία Android, τα πάντα εκτός από το πρόγραμμα εκκίνησης. Ανέκτησα την πρόσβαση στις επαφές της Google και την πρόοδό μου στο Clash of Clans. Έπρεπε ακόμα να εισαγάγω επαφές χρησιμοποιώντας ένα αρχείο CSV, αλλά συγχρονίστηκαν αυτόματα μετά από αυτό μία φορά. Πρόσθεσε ακόμη και μια εικόνα του αρχικού της επαφής για όσους δεν εμφανίζουν εικόνες. Αυτό έκανε τα πράγματα λίγο ενδιαφέροντα, λίγο όμως.

Η κάμερα… είναι μια μικρή κάμερα, η έκπληξη θα ήταν αν ήταν μια υπέροχη κάμερα. Δεν ήταν τρομερό με αξιοπρεπή φωτισμό, τα χρώματα δεν ήταν ακριβή, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν προτεραιότητα για αυτήν τη συσκευή. Η απόκριση αφής είχε επίσης καθυστέρηση, αλλά δεν ήταν διακοπή (τουλάχιστον όχι αμέσως).

Οι ελλείψεις

Αν αυτή ήταν η πρώτη μου επιδρομή σε φορητές συσκευές, μπορεί να μου άρεσε το Nokia X, αλλά είχα ξεκάθαρα τα προβλήματά μου, πολλά από τα οποία προέρχονται από την απόσυρση της ναυαρχίδας. Ήταν φθηνό (αλλά όχι αδύναμο) και είχε όλα όσα χρειαζόμουν και μετά μερικά. Πρακτικά δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο. Είχε επεκτάσιμη μνήμη στην οποία έβαλα μια κάρτα 32 GB (ίσως χρειαστεί μουσική). Είναι απολύτως λογικό για το δημογραφικό στόχο του. Σε μια εβδομάδα, τα συμπτώματα στέρησής μου είχαν μειωθεί και ήμουν έτοιμος να αναλύσω το Nokia X.

  10 ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτή την ημέρα των Ευχαριστιών

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν στην κάτω πλευρά με ενεργοποιημένο το WiFi. Είχα ένα παράθυρο 24-36 ωρών για να το λειτουργήσω. Θα ζεσταινόταν πολύ γρήγορα (μπορεί να ήταν ένα υποπροϊόν του rooting), υπήρχε κάποια καθυστέρηση στις εφαρμογές, ακόμη και στην περιήγηση. Μέχρι στιγμής, είχα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας ναυαρχίδας συσκευής και τις επιδόσεις ενός…καλά Nokia X. Μερικές φορές, έπαιρνα μια κλήση και ο αισθητήρας εγγύτητας έκλεινε την οθόνη και απλώς αρνιόταν να την ανάψει ξανά. Έπρεπε να βγάλω την μπαταρία για να το φτιάξω. Η προεπιλεγμένη εφαρμογή αλληλογραφίας ήταν πολύ ακατάλληλη, έπρεπε να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή gmail για να επαναφέρω την κανονική λειτουργία. Το να καλέσετε μια επαφή δεν ήταν πλέον απλώς ένα θέμα με το πάτημα ενός ονόματος, τώρα υπήρχε μια ολόκληρη μυστική χειραψία. Δεν υπήρχαν ούτε γραφικά στοιχεία, τα χρειαζόμουν για να χρησιμοποιήσω πλήρως το Evernote. Έτσι, οι επιλογές μου ήταν είτε να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα εκκίνησης είτε να ξεχάσω το widget. Πήγα με το τελευταίο.

Αξιζε?

Δυστυχώς, η απάντηση δεν είναι απλή. Έμαθα ότι το Evernote είναι πιο χρήσιμο για μένα αν χρησιμοποιήσω το widget του. Βρήκα τον εαυτό μου να λαχταρά για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του iOS, έχασα το QWERTY ενός Blackberry (γιατί τα επεκτάσιμα πληκτρολόγια δεν είναι πλέον συνηθισμένα;) και έχασα εφαρμογές που θα εγκαθιστούσαν γρήγορα. Δεν είχα όρεξη να ελέγξω το τηλέφωνό μου το πρώτο πράγμα αφού ξύπνησα και η σκέψη της αλληλεπίδρασης μαζί του έγινε ανάγκη παρά συνήθεια. Θα δεχόμουν τις κλήσεις, θα έστελνα μερικά μηνύματα, μερικές φορές θα διάβαζα e-mail. αλλιώς κόλλησα στον υπολογιστή μου για επικοινωνία. Αυτή τη στιγμή λαχταρούσα για ένα τηλέφωνο που δεν υπήρχε.

Το Nokia X δεν με θεράπευσε από τον εθισμό μου, καθώς είμαι εθισμένος στο να μένω σε επαφή. Ωστόσο, κατέληξα να μάθω ένα κρίσιμο μάθημα. Έχω ξοδέψει περισσότερο χρόνο σε smartphone από ό,τι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ποτέ τα smartphone για μένα. Αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να είχα πάει με ένα ελαφρώς πιο ισχυρό, αλλά και πάλι όχι υψηλής ποιότητας τηλέφωνο. Όπως το Sony Xperia SP ή ίσως το Samsung Galaxy Duos (αν και μόνο το όνομά του με κάνει να πτοώ).

  Ελέγξτε την αναπαραγωγή βίντεο στα ακουστικά VR με χειρονομίες

Θα πρότεινα ένα τηλέφωνο χαμηλής ποιότητας;

Θα το έκανα, αλλά όχι σε έμπειρους χρήστες. Αυτό είναι ένα εισαγωγικό τηλέφωνο για κάποιον που είναι νέος στο τοπίο των smartphone ή ίσως κάποιος που χρειάζεται κάποια βασική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά τίποτα πέρα ​​από αυτό. Εκτιμώ πραγματικά τι είναι το Nokia X και τι μπορεί να κάνει. Τήρησε τις υποσχέσεις της και έθεσε τη Nokia στη λειτουργία για συσκευές Android. Η επιτυχία του θα ανοίξει το δρόμο για έναν νέο κόσμο συσκευών Nokia που βασίζονται στο Android και κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι αυτό δεν θα ήταν φοβερό. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, είναι λίγο ένα βήμα προς τα πίσω, αλλά αυτό είναι κατανοητό.

συμπέρασμα

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η βιομηχανία smartphone είναι μια επιχείρηση. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι να διευκολύνουν τη ζωή σας, είναι να σας πουλήσουν προϊόντα επί προϊόντων. Δεν χρειάζεστε οθόνη 8k, πυράντοχη, τηλέφωνο δεκαέξι πυρήνων, 1 gigapixel με αποθηκευτικό χώρο hexabyte (αυτοί ονομάζονται υπερυπολογιστές). Αυτό που χρειάζεστε είναι να κάνετε ορισμένες πτυχές της ζωής σας ευκολότερες. Σε ευρύτερες πινελιές, όλες οι τρέχουσες ναυαρχίδες είναι ουσιαστικά παραλλαγές η μία της άλλης. Απλώς δεν μπορείτε να έχετε το καλύτερο smartphone, δεν υπάρχει, δεν θα υπάρχει ποτέ. Μάθετε τι θέλετε από το τηλέφωνό σας και αποκτήστε ένα που να το κάνει αυτό. Εάν δεν βλέπετε ότι χρησιμοποιείτε επιπλέον λειτουργίες, μην πληρώσετε επιπλέον. Σύντομα, οι καμπύλες/ευέλικτες οθόνες, ο ατελείωτος αποθηκευτικός χώρος και τα φορητά gadget θα ενθουσιαστούν, ίσως θέλετε να προσέχετε πόσα από αυτά χρειάζεστε στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, ώστε να ξέρετε τι να σκεφτείτε για αυτά όταν γίνουν όλα η κραιπάλη.

Σύντομα θα φτιάξουμε έναν οδηγό για το τι είδους τηλέφωνο θα χρειαστείτε ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Σίγουρα, το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά, αλλά θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο πράσινο πρέπει να είναι το γρασίδι σας προτού σταματήσετε να το νοιάζεστε εντελώς.