Πώς να αλλάξετε ένα Favicon σελιδοδεικτών στο Chrome

Όταν προσθέτετε σελιδοδείκτη σε έναν ιστότοπο, αυτός αποθηκεύεται με τον τίτλο της σελίδας και το μικρό εικονίδιο που ονομάζεται favicon. Το favicon στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια μικρότερη έκδοση ή μια συνοπτική έκδοση του λογότυπου ενός ιστότοπου που διευκολύνει τον προσδιορισμό του ιστότοπου από τον οποίο προέρχεται μια σελίδα. Είναι χρήσιμο τόσο όταν περιηγείστε και ανοίγετε σελιδοδείκτες όσο και όταν έχετε ανοιχτές πολλές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, το favicon του λαμβάνεται εκείνη τη στιγμή. Τα favicons για τους σελιδοδείκτες σας λαμβάνονται όταν τα αποθηκεύετε. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε ένα favicon σελιδοδεικτών στο Chrome σε κάτι άλλο.

Αλλαγή Favicon σελιδοδεικτών

Για να αλλάξετε ένα favicon σελιδοδεικτών στο Chrome, χρειάζεστε δύο πράγματα. μια επέκταση που ονομάζεται Αλλαγή Favicon σελιδοδεικτώνκαι μια εικόνα για να αντικαταστήσετε το αρχικό favicon. Αυτή η εικόνα θα πρέπει να έχει μέγεθος 16×16 και σε μορφή PNG. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια εικόνα θέλετε και να αλλάξετε το μέγεθος και να τη μετατρέψετε με το IrfanView.

  Πώς να επιλέξετε και να κλείσετε πολλές καρτέλες Chrome ή Firefox ταυτόχρονα

Εγκαταστήστε την επέκταση και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιό της δίπλα στη γραμμή URL. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε «Επιλογές».

Αυτό θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με όλους τους σελιδοδείκτες σας. Αναπτύξτε έναν φάκελο με σελιδοδείκτες και επιλέξτε τον σελιδοδείκτη για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε το favicon. Κάντε δεξί κλικ στον σελιδοδείκτη για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε το favicon και από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε “Change Favicon”.

Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου Επιλογή αρχείου. Επιλέξτε το αρχείο εικόνας favicon που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ένα άλλο μικρότερο παράθυρο θα ανοίξει που θα σας δείχνει την πρόοδο. Αυτό το παράθυρο μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να ανοίξει, και ομοίως θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί επίσης. Η επέκταση έχει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής αρχείων καταγραφής, το οποίο συχνά αναφέρει ότι μια αλλαγή απέτυχε ακόμα και όταν δεν έχει αποτύχει.

  Διαχειριστής σελιδοδεικτών Chrome-όπως Pinterest με πιο έξυπνη αναζήτηση

Μόλις λάβετε σχόλια στο αρχείο καταγραφής, ελέγξτε εάν το favicon έχει αλλάξει. Θα αλλάξει τόσο στον πίνακα ελέγχου της επέκτασης όσο και στη γραμμή σελιδοδεικτών. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι το favicon για έναν σύνδεσμο Imgur έχει αλλάξει.

Αυτή η επέκταση λειτουργεί, αλλά είναι λίγο προβληματική λόγω του τρόπου λειτουργίας της. Τα Favicons αποθηκεύονται βασικά σε αρχεία όταν αποθηκεύετε σελιδοδείκτες. Εάν έχετε τον χρόνο και την τεχνική τεχνογνωσία για αυτό, μπορείτε πιθανώς να το αλλάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από το Σημειωματάριο για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε ένα αρχείο HTML. Η επέκταση τα κάνει όλα αυτά για εσάς, αλλά μερικές φορές, αποτυγχάνει να διαβάσει/εγγράψει στο αρχείο. Άλλες φορές, δεν έχει πρόσβαση σε αυτό.

  Το Hover Reader παρέχει άμεση προεπισκόπηση συνδέσμων σε ένα πλωτό παράθυρο [Chrome]

Εάν η επέκταση δεν λειτουργεί, δοκιμάστε δύο πράγματα. κλείστε το πρόγραμμα περιήγησής σας (όλες τις παρουσίες, τα παράθυρα και τις καρτέλες) και ανοίξτε το ξανά. Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εργαλείο της επέκτασης για να επαναφέρετε τα favicons για όλους τους σελιδοδείκτες σας και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να το αλλάξετε.