Πώς λειτουργεί και επηρεάζει την πιστωτική σας βαθμολογία;

Το Crypto δεν περιορίζεται πλέον στο διαδίκτυο καθώς μπορείτε πλέον να κάνετε αγορές χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα σας μέσω μιας κανονικής πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και να κερδίσετε ανταμοιβές σε κρυπτογράφηση για τις αγορές σας.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, ξεκινώντας με τις νέες νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης που συνεχίζουν να αναδύονται ή με την εμφάνιση της αυξανόμενης λίστας επιχειρήσεων που υιοθετούν κρυπτογράφηση. Επιπλέον, ορισμένοι παίκτες της παραδοσιακής χρηματοοικονομικής βιομηχανίας αγκαλιάζουν τα κρυπτονομίσματα, κάτι που η παραδοσιακή κοινότητα κρυπτογράφησης δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση νέων προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων ρητά για χρήστες κρυπτονομισμάτων. Οι κρυπτοκάρτες είναι από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που δημιουργούν έναν βολικό τρόπο για τους ανθρώπους να ξοδεύουν την κρυπτογράφηση τους.

Εάν έχετε συνηθίσει να κάνετε επιστροφή μετρητών, μίλια ή πόντους, θα μπορούσατε να έχετε ακούσει για μια νέα σειρά καρτών που προσφέρουν ανταμοιβές κρυπτογράφησης στις αγορές σας. Οι κρυπτοκάρτες είναι πλέον ένα τσιτάτο, που επιτρέπει στους καταναλωτές την πρόσβαση στις κρυπτογραφικές τους αποθήκες.

Αυτές οι εύχρηστες κάρτες θα μπορούσαν να προσελκύσουν τους κρυπτο-περίεργους επενδυτές που θέλουν να βουτήξουν τα δάχτυλά τους στον χώρο των κρυπτογράφησης και τους υπάρχοντες λάτρεις της κρυπτογράφησης με εμπειρία στη χρήση ψηφιακών στοιχείων.

Παρόλο που αυτές οι κάρτες γίνονται συνηθισμένες, δείχνουν πόσο μακριά έχουν φτάσει τα κρυπτονομίσματα από την κυκλοφορία του Bitcoin (BTC). Αν και είναι ανοιχτό μυστικό ότι δεν έχουν φθάσει ακόμη σε καθολική υιοθέτηση, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν τη μεγάλη τους πορεία καθώς εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας.

Προτού αποφασίσετε εάν μια κάρτα κρυπτογράφησης είναι καλή για εσάς, αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι είναι οι κρυπτογραφικές κάρτες, πώς λειτουργούν και πώς επηρεάζουν το πιστωτικό σας σκορ.

Τα κρυπτονομίσματα ενηλικιώνονται

Από την έναρξή τους πριν από μια δεκαετία, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με ζητήματα όπως η έλλειψη ρυθμίσεων, η εγκληματικότητα και ο αντίκτυπος που θα είχαν τα κρυπτονομίσματα στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στις καθιερωμένες αγορές συναλλάγματος.

Με την πάροδο του χρόνου, οι εξελίξεις έδειξαν ότι η κρυπτογράφηση μεταμορφωνόταν από το αρχικό υπαρξιακό της στάδιο έως την τρέχουσα θεσμική φάση.

Από το πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα των ΗΠΑ για τη «διασφάλιση της υπεύθυνης ανάπτυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» μέχρι τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να ρυθμίσει ορισμένα κρυπτονομίσματα ή την υπόσχεση του Ντουμπάι να χορηγήσει άδειες εικονικών περιουσιακών στοιχείων, χώρες και κυβερνήσεις αγωνίζονται να καλωσορίσουν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Κορυφαία ιδρύματα και επενδυτικές τράπεζες υιοθετούν επίσης αυτά τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για να διευρύνουν τις υπηρεσίες τους και να προσελκύσουν αναδυόμενους πελάτες που πιστεύουν στα κρυπτονομίσματα.

Καθώς οι αβεβαιότητες σχετικά με την εγκληματικότητα, τις προκλήσεις διακανονισμού και τις τιμές αντικαθίστανται από ένα οικοσύστημα που ωριμάζει με μια αυξανόμενη αγορά βασικών επενδυτών, ο χώρος κρυπτογράφησης συνεχίζει να παρουσιάζει ένα νέο σύνολο ευκαιριών τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους καταναλωτές.

Ο γρήγορος ρυθμός αύξησης τόσο στα συστήματα όσο και στα προϊόντα είναι η πιο σαφής ένδειξη μέχρι τώρα ότι τα κρυπτονομίσματα ενηλικιώνονται.

Τι είναι η Crypto Card;

Η κρυπτοκάρτα είναι μια μέθοδος πληρωμής που επιτρέπει σε οποιονδήποτε κάτοχο κρυπτονομισμάτων να τη ξοδέψει απευθείας χωρίς να τη μετατρέψει πρώτα σε νόμισμα fiat. Αυτές οι κάρτες προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης και σημαντικών εταιρειών καρτών όπως η MasterCard, η Swipe και η Visa που διευκολύνουν την επεξεργασία των συναλλαγών.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξή τους, η δουλειά της δαπάνης του κρυπτονομίσματος σας ήταν μακρά και δυσκίνητη. Αυτό περιλάμβανε πρώτα τη χρήση ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων για τη μετατροπή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης στο επιθυμητό νόμισμα fiat, και στη συνέχεια ακολούθησε μια μακρά αναμονή πριν φτάσουν τα χρήματά σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

  Οδηγός σκλήρυνσης και ασφάλειας Apache Tomcat

Εκτός από αργή, η διαδικασία ήταν κουραστική και, ως εκ τούτου, δεν ήταν πάντα εύκολο να χρησιμοποιήσετε τα κρυπτογραφικά σας κεφάλαια ως μέσο ανταλλαγής για τις καθημερινές σας χρήσεις.

Εισαγάγετε την κάρτα κρυπτογράφησης και οι χρήστες μπορούν πλέον να ξοδεύουν τα κρυπτονομίσματα τους απευθείας χωρίς πρώτα να τα μετατρέψουν σε νόμισμα fiat. Οι κρυπτοκάρτες έρχονται τόσο ως χρεωστικές όσο και ως πιστωτικές κάρτες προσφέροντας στους χρήστες μια μεγάλη ποικιλία επιλογών και πιθανά οφέλη.

Πώς λειτουργεί μια Crypto Card;

Οι κρυπτογραφικές κάρτες λειτουργούν ακριβώς όπως η κανονική σας κάρτα πληρωμής που προσφέρεται από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές αγορές, όπως η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που εκδόθηκε από την τράπεζα. Οι περισσότερες από αυτές τις κάρτες γίνονται δεκτές ως τρόπος πληρωμής οπουδήποτε μπορείτε να ψωνίσετε χρησιμοποιώντας την κανονική σας κάρτα.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις κάρτες, η συνεργασία μεταξύ του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης και των παρόχων καρτών επιτρέπει στο δίκτυο επεξεργασίας πληρωμών της εταιρείας να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ευκολία και ευκολία αγορών.

Δεδομένου ότι γίνονται δεκτές οπουδήποτε, οι κρυπτογραφικές κάρτες είναι μια πιο πολύτιμη και πρακτική επιλογή πληρωμής. Οι κάρτες μετατρέπουν αυτόματα το ταμείο κρυπτογράφησης στο ψηφιακό σας πορτοφόλι στο συγκεκριμένο νόμισμα που απαιτείται για την πραγματοποίηση μιας πληρωμής.

Επομένως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τις πληρωμές σας εκτός σύνδεσης ή ηλεκτρονικά στα περισσότερα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δειπνούν αναγνωρίζουν κρυπτονομίσματα. Εκτός από την προσφορά πρόσθετων πλεονεκτημάτων όπως ανταμοιβές κρυπτογράφησης όταν ψωνίζετε κρυπτονομίσματα σε καταστήματα νομισμάτων fiat, οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν αναλήψεις μετρητών σε συγκεκριμένα ΑΤΜ που υποστηρίζουν κάρτες κρυπτογράφησης.

Crypto Credit Card εναντίον Crypto Debit Card

Οι κρυπτοκάρτες είναι διαθέσιμες τόσο σε μορφή χρεωστικής όσο και σε πιστωτική κάρτα και έχουν τις περισσότερες από τις παραδοσιακά σχετικές λειτουργίες τους. Θα αναλύσουμε εν συντομία τα δύο για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις διαφορές και τις λειτουργίες τους, ώστε να αποφασίσετε ποια ταιριάζει καλύτερα στις συνήθειες δαπανών σας.

Κρυπτογραφική χρεωστική κάρτα

Αυτή η χρεωστική κάρτα αποσύρει κεφάλαια κρυπτογράφησης απευθείας από το ψηφιακό πορτοφόλι σας όταν αγοράζετε. Οι περισσότερες χρεωστικές κάρτες κρυπτογράφησης διευκολύνουν την πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι σας σε ΑΤΜ ή εμπόρους που συνήθως δεν δέχονται πληρωμές με κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, ο έμπορος λαμβάνει τις οφειλές του στο προτιμώμενο νόμισμα fiat, που σημαίνει ότι το σύστημα μετατρέπεται από τον τύπο κρυπτογράφησης σας στο συγκεκριμένο παραδοσιακό χρήμα. Επιπλέον, διάφορες χρεωστικές κάρτες κρυπτονομισμάτων επιτρέπουν την απόκτηση ανταμοιβών κρυπτονομισμάτων από τις δαπάνες.

Πώς λειτουργούν οι χρεωστικές κάρτες κρυπτογράφησης

Καθώς περισσότεροι έμποροι αρχίζουν να δέχονται άλλες πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, οι χρεωστικές κάρτες κρυπτονομισμάτων διευκολύνουν την πρόσβαση στο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας. Σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας οπουδήποτε βλέπετε μια πινακίδα που υποδεικνύει ότι αυτές οι κάρτες είναι αποδεκτές. Όπως κάθε παραδοσιακή χρεωστική κάρτα, οι χρεωστικές κάρτες κρυπτογράφησης λειτουργούν σε σημαντικά δίκτυα όπως η MasterCard και η Visa.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι πουλάτε μέρος του κρυπτονομίσματος σας σε αντάλλαγμα για νόμισμα fiat κάθε φορά που κάνετε μια πληρωμή χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης. Ως αποτέλεσμα, και ανάλογα με τους νόμους της δικαιοδοσίας σας, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει φορολογητέο γεγονός, καθώς θα μπορούσατε να πουλήσετε σε υψηλότερο ή χαμηλότερο όγκο από ό,τι αγοράσατε την κρυπτογράφηση σας.

Επιπλέον, η διαδικασία μετατροπής θα μπορούσε επίσης να επιφέρει χρέωση. Εάν συμβαίνει αυτό, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε κατάλληλα αρχεία για φορολογικούς σκοπούς.

Πιστωτικές κάρτες Crypto

Η πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης είναι μια ταξινόμηση μιας πιστωτικής κάρτας που επιτρέπει στον κάτοχο να κερδίσει κρυπτονομίσματα ως ανταμοιβή. Δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα είναι γενικά πιο ευμετάβλητα από άλλα είδη ανταμοιβών που κερδίζονται από τις δαπάνες, είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για κάποιο επίπεδο μεταβλητότητας προτού εγγραφείτε για μια πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης.

Όπως οι κανονικές πιστωτικές κάρτες, μια πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης αντλεί από το να παρέχει στον χρήστη πρόσβαση σε πίστωση. Εάν σας δοθεί αυτή η κάρτα, πρέπει να εξοφλήσετε το υπόλοιπό σας στο τέλος κάθε μήνα για να αποφύγετε επιβαρύνσεις τόκων.

Οι περισσότεροι διακανονισμοί για αγορές και πληρωμές που σχετίζονται με πιστωτικές κάρτες κρυπτογράφησης γίνονται σε δολάρια ΗΠΑ ή σε άλλα δημοφιλή νομίσματα fiat. Ωστόσο, ορισμένες κάρτες σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε κεφάλαια κρυπτογράφησης που έχετε σε οποιονδήποτε σχετικό λογαριασμό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια προσαρμοσμένων εφαρμογών στο iPhone και το iPad σας

Πώς λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες Crypto

Κερδίζετε ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα όταν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης, παρόμοια με αυτό που συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε τις περισσότερες άλλες πιστωτικές κάρτες. Κάθε αγορά ή πληρωμή που κάνετε σας κερδίζει κρυπτονομίσματα.

Για παράδειγμα, αν η κάρτα σας προσφέρει επιστροφή μετρητών 3% όταν ξοδεύετε σε ένα εστιατόριο, θα κερδίσετε κρυπτονόμισμα αξίας 3 $ εάν δειπνήσετε και πληρώσατε 100 $ – τα 3 $ σε κρυπτογράφηση που κερδίσατε πιστώνονται αμέσως στο ψηφιακό σας πορτοφόλι.

#1. Κάρτα Visa Coinbase

Η χρεωστική κάρτα Coinbase Visa επιτρέπει στους χρήστες να ξοδεύουν σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκια τους και να κερδίζουν ανταμοιβές για αγορές. Μπορείτε να ξοδέψετε την κρυπτογράφηση σας οπουδήποτε. Οι κάρτες Visa γίνονται δεκτές και πληρούν τις προϋποθέσεις για να κερδίσουν έως και 4% επιστροφή μετρητών.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Χωρίς εγγραφή, ετήσια ή μηνιαία τέλη
  • Αυτόματη μετατροπή κρυπτογράφησης σε USD για διευκόλυνση αγορών και αναλήψεων μετρητών
  • Επαλήθευση σε 2 βήματα, άμεσο πάγωμα καρτών και ανέπαφες αναλήψεις
  • Εφαρμογή για κινητό

Η κρυπτογραφική κάρτα Coinbase είναι δημοφιλής στους θεσμικούς χρήστες και διευκολύνει τις άμεσες αποδείξεις συναλλαγών, τις περιλήψεις δαπανών και τις ειδοποιήσεις μέσω της εφαρμογής της για κινητά.

#2. Crypto.com

Με παγκόσμια εμβέλεια άνω των 10 εκατομμυρίων χρηστών από τον Ιούλιο του 2021, οι χρήστες της κάρτας Crypto.com μπορούν να αγοράσουν και να ξοδέψουν χρησιμοποιώντας περισσότερα από 100 κρυπτονομίσματα.

Η κάρτα προσφέρει έως και 8% επιστροφή μετρητών για αγορές που πραγματοποιούνται μέσω της κάρτας που υποστηρίζεται από τη Visa. Με μοναδικό τρόπο, οι χρήστες μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα χρησιμοποιώντας περισσότερα από 20 νομίσματα fiat εκτός από το crypto και υποστηρίζεται σε τουλάχιστον 1.000 σαλόνια σε περισσότερα από 400 διεθνή αεροδρόμια.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Δαπάνες με crypto σε Netflix, Spotify, Expedia, Lounge, Expedia κ.λπ.
  • Δωρεάν αναλήψεις από ATM έως και 1.000 $
  • Κερδίστε έως και 8% επιστροφή μετρητών στο CRO (το εγγενές διακριτικό της κάρτας)
  • Εφαρμογή για κινητό

Η κάρτα crypto.com είναι δημοφιλής στους εμπόρους και τους τακτικούς αγοραστές και έχει τουλάχιστον πέντε διαφορετικά σχέδια καρτών που προσφέρουν άλλες ανταμοιβές πονταρίσματος κρυπτονομισμάτων CRO σε διαφορετικά επίπεδα.

#3. Wirex

Η χρεωστική κάρτα κρυπτογράφησης Wirex είναι ιδανική για χρήστες εκτός ΗΠΑ και επιτρέπει στους κατόχους καρτών να διατηρούν στοιχεία κρυπτογράφησης στους λογαριασμούς τους έως ότου επιλέξουν να ξοδέψουν τη χρήση της κάρτας.

Είναι μια εξαιρετική κάρτα για κάθε λάτρη της κρυπτογράφησης που ενδιαφέρεται να διατηρήσει τα ψηφιακά του στοιχεία για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Έως και 8% ανταμοιβές επιστροφής μετρητών
  • Δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ
  • Γεφυρώστε τα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των blockchains
  • Υψηλά όρια, χωρίς τέλη

Οι χρήστες της χρεωστικής κάρτας Wirex μπορούν να κερδίσουν παθητικό εισόδημα διατηρώντας κρυπτογράφηση στο χαρτοφυλάκιό τους.

#1. SoFi

Η SoFi MasterCard παρουσιάζει μοναδικά προνόμια και ευρεία χρηστικότητα, κερδίζοντας τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες πιστωτικές κάρτες κρυπτογράφησης. Προσφέρει ανταμοιβές επιστροφής μετρητών μεταξύ 1 και 2% και μεγάλη ευελιξία για χρήστες που θέλουν να ξοδέψουν την κρυπτογράφηση τους και να προσθέσουν στις αποταμιεύσεις τους.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Μπόνους εγγραφής έως και $300
  • Μειωμένο ΑΠΡ όταν πληρώνετε έγκαιρα
  • Χωρίς ετήσια τέλη
  • 3 πόντους επιβράβευσης SoFi για κάθε 1 $ που ξοδεύετε

Το SoFi προσφέρει εξαργύρωση πόντων ανταμοιβής μέσω Bitcoin και Ethereum, παρόλο που η εξαργύρωση δεν είναι διαθέσιμη σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Χαβάη, η Νεβάδα ή η Δυτική Βιρτζίνια.

#2. Πιστωτική κάρτα Venmo Visa

Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ήδη την εφαρμογή Venmo μπορεί να συγχρονίσει τον λογαριασμό του με την πιστωτική κάρτα Venmo Visa μέσω της οποίας η παρακολούθηση αγορών και η παρακολούθηση ανταμοιβών είναι απλή. Η κάρτα έχει προσαρμοστεί με ένα μοναδικό QR που κάνει τον συγχρονισμό χωρίς προβλήματα.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Επιβραβεύσεις 1%, 2% ή 3% με βάση διαφορετικές κατηγορίες αγορών
  • Χωρίς ετήσια τέλη
  • Ένα μπόνους εγγραφής

Η κάρτα Venmo είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παχύνετε το κρυπτογραφικό σας πορτοφόλι σχεδόν χωρίς κινδύνους, καθώς συνδυάζει ευκολία και οικονομικές αποδόσεις εκτός από τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ bitcoin, Ethereum, Litecoin ή bitcoin cash.

#3. Πιστωτική κάρτα Gemini

Η πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης Gemini προσφέρει ευρεία συμβατότητα και μια μοναδική δομή ανταμοιβής όπου οι ανταμοιβές καταβάλλονται αυτόματα σε Bitcoin ή σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενα πάνω από 50 κρυπτονομίσματα.

Οι κάτοχοι κάρτας μπορούν να επωφεληθούν από επιστροφή μετρητών 3% σε όλες τις αγορές τους για φαγητό για μέγιστο ποσό 3.000 $ ετησίως, 2% σε είδη παντοπωλείου και 1% σε άλλες αγορές.

  Καλύτεροι κωδικοί Roblox Petsworld: Redeem Now

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Μια φιλική εφαρμογή χρήστη
  • Χωρίς ετήσια τέλη
  • Προμήθειες συναλλαγών μεταξύ 0,5% και 4%

Οι χρήστες της κάρτας Gemini κερδίζουν αυτόματες ανταμοιβές, τις οποίες μπορούν να αποσύρουν σε BTC ή στο επιλεγμένο κρυπτονόμισμα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την υποβολή αίτησης για μια κάρτα κρυπτογράφησης

Υπάρχουν βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε αίτηση για μια κάρτα κρυπτογράφησης, καθώς θα καθορίσουν τη διαθεσιμότητα και την ευκολία για τη χρήση σας. Μεταξύ των πτυχών που πρέπει να προσδιορίσετε την καλύτερη κάρτα κρυπτογράφησης για εσάς περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Η εταιρεία που εκδίδει την κάρτα: Ελέγξτε ποιες εταιρείες κρυπτογραφικών καρτών λειτουργούν στην περιοχή σας πριν υποβάλετε αίτηση και εάν είναι εύκολο να αγοράσετε ή να πουλήσετε τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα. Επίσης, ελέγξτε αν προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ή την ευελιξία που επιθυμείτε.

Υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα: Ελέγξτε εάν η κάρτα υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα σας και εάν η επιλογή κρυπτονομισμάτων είναι καλή.

Ανταμοιβές: Μια κάρτα κρυπτογράφησης ήχου έχει ένα καλό πρόγραμμα ανταμοιβής που δίνει κίνητρα για τη χρήση της.

Χρεώσεις: Οι χρεώσεις πρέπει να είναι λογικές και προσιτές, κυρίως επειδή υπάρχουν κάρτες που δεν χρεώνουν τέλη.

Συμβουλές για την επιλογή της σωστής Crypto Card

Κάθε φανατικός λάτρης των κρυπτονομισμάτων θα επωφεληθεί από την πρόσβαση που προσφέρουν οι κρυπτογραφικές κάρτες στα κεφάλαιά τους και για καθημερινές αγορές και οικονομικές συναλλαγές. Όπως η παραδοσιακή κάρτα πληρωμών που παρέχει η τράπεζά σας, οι κρυπτογραφικές κάρτες είναι εύχρηστες και παρέχουν παρόμοιες δυνατότητες. Μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι:

Χρηματοοικονομικές ανάγκες: Εφόσον οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες κρυπτογράφησης παρουσιάζουν διαφορετικές λειτουργίες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε την κάρτα που ταιριάζει στις συγκεκριμένες οικονομικές σας ανάγκες.

Συνήθειες δαπανών: Απαιτείται επίσης να λάβετε υπόψη τις συνήθειες δαπανών και το οικονομικό χαρτοφυλάκιό σας κατά την επιλογή. Λάβετε υπόψη σημαντικούς παράγοντες όπως οι πιστωτικές απαιτήσεις της κάρτας, το όριο δαπανών, οι περιφερειακοί περιορισμοί, τα ποσοστά ανταμοιβής, οι χρεώσεις συναλλαγών και το δίκτυο επεξεργασίας.

Λίστα κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται από Crypto Cards

Η λίστα των κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται από διαφορετικές κάρτες κρυπτογράφησης συνεχίζει να αυξάνεται σχεδόν καθημερινά. Παρακάτω είναι μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα με κορυφαία περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω άλλων καρτών:

  • Crypto.com: Bitcoin, Litecoin, Ether, Ripple, PAX, TUSD, EOS και XLM
  • Coinbase: Bitcoin, Ethereum και Litecoin
  • Nexo: Bitcoin, Ethereum, Ripple και 14 ακόμη
  • Binance: Κέρμα Binance

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης Crypto Cards

Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες κρυπτογράφησης εξακολουθούν να είναι νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα με πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης τους περιλαμβάνουν:

Οφέλη

  • Δαπάνες κρυπτογράφησης εύκολα και γρήγορα, ακόμη και με εμπόρους που δεν δέχονται κρυπτογράφηση
  • Πολλές κάρτες υποστηρίζουν πολλαπλά κρυπτονομίσματα
  • Χαρακτηριστικά ασφαλείας υψηλής ποιότητας
  • Ανταμοιβές Crypto cashback στις περισσότερες συναλλαγές

Μειονεκτήματα

  • Τα κρυπτονομίσματα είναι ασταθή, καθιστώντας τα λιγότερο σταθερά από τα μετρητά
  • Οι περισσότερες κάρτες χρεώνουν μηνιαίες συναλλαγές, μετατροπές και χρεώσεις για αναλήψεις από ATM
  • Οι περισσότερες κάρτες έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Η μετατροπή κρυπτογράφησης μπορεί να περιλαμβάνει φόρο υπεραξίας

Στη συνέχεια, θα καταλάβουμε πώς οι κρυπτοκάρτες επηρεάζουν τα πιστωτικά σκορ.

Οι κρυπτοκάρτες επηρεάζουν την πιστωτική βαθμολογία;

Έχουμε ήδη πει ότι οι κρυπτοκάρτες είναι παρόμοιες με τις κανονικές κάρτες από όλες τις απόψεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εξοφλείτε τα υπόλοιπά σας κάθε μήνα με πιστωτικές κάρτες κρυπτογράφησης. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε να πληρώσετε ποινές όπως τέλη καθυστέρησης ή τόκους.

Οι πιστωτικές κάρτες κρυπτογράφησης επηρεάζουν το πιστωτικό σας επιτόκιο ακριβώς όπως η παραδοσιακή πιστωτική σας κάρτα και ορισμένες έχουν ετήσιες χρεώσεις και χρεώσεις συναλλαγών που σχετίζονται με αυτές. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα των όρων και προϋποθέσεων της κάρτας που έχετε επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησης.

Σημείωση του συγγραφέα

Τα κρυπτονομίσματα, που κάποτε ήταν μια συνηθισμένη περιέργεια, συνέχισαν να διαταράσσουν και να γίνουν νόμιμος ανταγωνιστής των παραδοσιακών νομισμάτων fiat.

Ενώ είναι ακόμα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα στα σπάργανα, έχουν ήδη δείξει μεγάλες δυνατότητες. Μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα κρυπτογράφησης θα είναι μια εξαιρετική σφήνα εισόδου αν σκεφτείτε να εισέλθετε στη σφαίρα της κρυπτογράφησης.

Είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε συμμετέχει στη μάχη για τις κρυπτογραφικές κάρτες να αναπτύξει έναν υγιή οικονομικό τρόπο ζωής και να έχει έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό πριν βουτήξει τα δάχτυλά του. Το ότι οι κρυπτογραφικές κάρτες έχουν ενταχθεί στην αυξανόμενη λίστα των καρτών πληρωμής είναι μια συναρπαστική καινοτομία καθώς αποφέρουν πολλά πιθανά οφέλη.

Ωστόσο, όπως και με όλες τις άλλες προσωπικές οικονομικές αποφάσεις, θέλετε να επιλέξετε κάρτες κρυπτογράφησης που έχουν νόημα για εσάς. Επίσης, θυμηθείτε τη σημασία του να ξοδεύετε υπεύθυνα, ειδικά όταν δελεάζεστε με πιθανές ανταμοιβές κρυπτογράφησης για δαπάνες.

Το χρέος της πιστωτικής κάρτας Crypto δεν είναι καλή ιδέα, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε βαριές δαπάνες και τελικά να επηρεάσει το πιστωτικό σας σκορ.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες λύσεις για την παρακολούθηση του πιστωτικού αποτελέσματος.