Πώς η ενσωμάτωση και των δύο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν

Η συνδυασμένη ενσωμάτωση DevOps και Agile μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές στην παράδοση του προϊόντος σας.

Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη λογισμικού έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των επιχειρηματικών λειτουργιών. Καθώς οι χρήστες και οι πελάτες απαιτούν γρήγορη παράδοση προϊόντων, οι εταιρείες εφαρμόζουν DevOps για να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων.

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει συνεχείς δοκιμές και βελτιώσεις που είναι απαραίτητες για τη συντήρηση. Αλλά με ένα πλαίσιο Agile, οι ομάδες μπορούν να εργαστούν για συνεχή ανάπτυξη προϊόντων.

Όπως μπορείτε να δείτε, και οι δύο μεθοδολογίες παίζουν βασικούς ρόλους στον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το Agile και το DevOps για επιτυχημένη ανάπτυξη προϊόντων και εστιασμένη παράδοση.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Agile DevOps;

Το DevOps και το Agile είναι πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη, την κυκλοφορία ή την κυκλοφορία προϊόντων. DevOps σημαίνει τη συνεργασία μεταξύ της ομάδας ανάπτυξης λογισμικού και των λειτουργών πληροφορικής, ομάδες που παραδοσιακά λειτουργούσαν χωριστά.

Από την άλλη πλευρά, Agile σημαίνει συνεχή ευθυγράμμιση του προϊόντος με τις απαιτήσεις και τις τάσεις των πελατών — ακόμα κι αν η αλλαγή συμβεί στα τελευταία στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης. Ενώ το κάνετε αυτό, αυτή η μέθοδος προωθεί την ομαδική εργασία και την υπευθυνότητα.

Έτσι, Agile DevOps σημαίνει την εφαρμογή και των δύο μεθόδων μαζί για την παροχή αξίας στον πελάτη γρηγορότερα. Αυτή η συνδυαστική προσέγγιση εξασφαλίζει γρήγορη παράδοση προϊόντων, αποκομίζοντας αναμενόμενα οφέλη και προσαρμογή στις καθημερινές αλλαγές.

Η έννοια του Agile DevOps δεν περιορίζεται πλέον στους χώρους εργασίας ανάπτυξης λογισμικού. Τώρα, μπορείτε να δείτε την εφαρμογή του και σε άλλα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών, του μάρκετινγκ, του ανθρώπινου δυναμικού, της διαχείρισης και των πωλήσεων.

Ωστόσο, είναι ευθύνη της ηγεσίας και της κουλτούρας της εργασίας ενός οργανισμού να αξιοποιήσει το Agile DevOps για μέγιστα οφέλη.

Πώς συσχετίζονται το Agile και το DevOps

Αν και το DevOps και το Agile είναι δύο διαφορετικές μεθοδολογίες, συμβαδίζουν με τη βελτίωση της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων και της εταιρικής κουλτούρας. Λόγω της αλληλεπίδρασής τους, θα δείτε τη χρήση του Agile και του DevOps μαζί.

  Πώς να διορθώσετε αναξιόπιστη σύνδεση στο CSGO

Οι ομάδες που θέλουν να αναπτύξουν ποιοτικά προϊόντα με τρόπο χωρίς προβλήματα χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους ως δομικά στοιχεία. Ενώ το Agile μπορεί να λειτουργήσει ως το θεμέλιο του DevOps, το DevOps μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για την ανάπτυξη προϊόντων.

Στην πραγματικότητα, το DevOps και το Agile έχουν κάποιους κοινούς στόχους ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν σε διαφορετικά στάδια της τεχνολογίας ή των πρακτικών σας. Η τεχνολογία εικονικοποίησης είναι ένα παράδειγμα της συνύπαρξης Agile και DevOps. Εδώ, το περιβάλλον πληροφορικής ακολουθεί την προσέγγιση DevOps, ενώ η προσέγγιση Agile του επιτρέπει να κλιμακωθεί και να αναπτυχθεί.

DevOps και Agile: Ομοιότητες

Βασιστείτε στη δοκιμή και τον αυτοματισμό

Και οι δύο μέθοδοι στοχεύουν στην επίτευξη σταθερότητας. Για αυτό, λειτουργούν σε ένα ποιοτικό περιβάλλον που είναι επίσης γρήγορο και ασφαλές. Η ενσωμάτωση των τακτικών δοκιμών είναι ο τρόπος με τον οποίο το επιτυγχάνουν αυτό. Επιπλέον, το Agile και το DevOps βασίζονται στον αυτοματισμό για ευελιξία και ασφάλεια κατά τη διαδικασία εκτέλεσης.

Εμπνευσμένο από τις Lean Philosophies

Η λιτή φιλοσοφία ενέπνευσε αυτές τις μεθοδολογίες βοηθώντας τις να τυποποιήσουν τη διαδικασία επικοινωνίας τους. Αυτή η φιλοσοφία είναι επίσης ο λόγος που τα μέλη της ομάδας μπορούν να εργαστούν σε ένα υγιές περιβάλλον.

Εστίαση στην παραγωγικότητα των επιχειρήσεων

Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι ο κοινός στόχος και των δύο αυτών μεθόδων, καθώς το DevOps και το Agile έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις επιχειρηματικής κλίσης. Με το Agile, οι ομάδες ανάπτυξης μπορούν να επικεντρωθούν σε έναν μόνο στόχο που τις βοηθά να γίνουν πιο παραγωγικοί. Αντίθετα, η κουλτούρα DevOps διευκολύνει την ταχύτερη παράδοση.

Προώθηση της Συνεργασίας

Τόσο το DevOps όσο και το Agile συμβάλλουν στη δημιουργία ενός συνεργατικού χώρου εργασίας. Οι ομάδες που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθοδολογίες είναι πάντα ενημερωμένες, μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα γρήγορα και είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα εύκολα. Καθώς τα μέλη της ομάδας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, γίνονται πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά.

Agile και DevOps: Διαφορές

Εκτέλεση

Με τη μεθοδολογία Agile, θα δείτε την ενσωμάτωση διαφορετικών πλαισίων όπως το Kanban, το SAFe και το Scrum για συνεργασία σε ένα έργο.

Όσο για τα DevOps, η εστίαση εξακολουθεί να είναι στη συνεργασία του έργου. Όμως, αντί για πλαίσια, χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το Git, το Jenkins, το Ansible, το puppet κ.λπ.

Σκοπός

Ο στόχος της μεθόδου Agile είναι να διαχειρίζεται πολύπλοκα έργα αβίαστα και άνετα. Για να γίνει αυτό, εστιάζει στη συνεργασία, τα σχόλια και τις γρήγορες μικρές εκδόσεις.

Εν τω μεταξύ, η μεθοδολογία DevOps στοχεύει στη συνεπή παράδοση. Λειτουργεί ακόμη και σε διαφορετικό πλαίσιο όπου πρέπει να διαχειρίζεται εύκολα τις διαδικασίες ανάπτυξης λογισμικού και λειτουργίας.

Διαδικασίες Εργασίας

Η μεθοδολογία Agile χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη νέου λογισμικού σε συγκεκριμένη διάρκεια. Οι προγραμματιστές που ακολουθούν την προσέγγιση εστιάζουν στην ενημέρωση και την ανάπτυξη μιας εφαρμογής.

Από την άλλη πλευρά, το DevOps καλύπτει τις μέγιστες επιχειρηματικές λειτουργίες ξεκινώντας με την ενημέρωση.

Σύνολο ικανοτήτων

Οι ομάδες ανάπτυξης που εργάζονται στη μεθοδολογία Agile θα πρέπει να έχουν εις βάθος γνώση του συνόλου δεξιοτήτων σε σχήμα Τ.

  Διορθώστε τις εφαρμογές που δεν λειτουργούν στην τηλεόραση Roku

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες της μεθοδολογίας DevOps θα πρέπει να έχουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας.

Πεδίο εφαρμογής

Ο τομέας στόχος της μεθοδολογίας Agile είναι η ανάπτυξη λογισμικού. Ωστόσο, η μεθοδολογία DevOps λειτουργεί με γρήγορη παράδοση για επιχειρήσεις από άκρο σε άκρο.

Ανατροφοδότηση

Η μεθοδολογία Agile βασίζεται σε εξωτερικά σχόλια, κυρίως από πολύτιμους πελάτες και πελάτες. Με βάση τα πολύτιμα σχόλια, η ομάδα δοκιμών διορθώνει σφάλματα και κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην εφαρμογή.

Αντίθετα, η μεθοδολογία DevOps εκτελείται με εσωτερική ανάδραση. Η ομάδα δοκιμών ελέγχει τακτικά την εφαρμογή για προβλήματα και σφάλματα, ώστε να μπορεί να τα διορθώσει αμέσως.

Πώς η ενσωμάτωση DevOps και Agile βοηθά την επιχείρησή σας

Οι εταιρείες που μπορούν να εφαρμόσουν σωστά το DevOps και το Agile μαζί θα δουν μεγαλύτερη απόδοση. Η ανάπτυξη θα είναι αισθητή και στα έσοδα. Ακολουθούν τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η επιχείρησή σας από την ενσωμάτωση αυτών των προσεγγίσεων:

  • Απλοποίηση των εκδόσεων προϊόντων και των σχετικών διαδικασιών
  • Βελτιωμένες προσφορές προϊόντων σε πελάτες και πελάτες
  • Μέγιστη συνεργασία μεταξύ συμπαικτών και διαφορετικών ομάδων
  • Υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης πελατών για ποιοτικά προϊόντα
  • Προϊόντα υψηλότερης ποιότητας σύμφωνα με τη ζήτηση του χρήστη
  • Λιγότερα αριθμητικά σφάλματα και γρήγορες επιδιορθώσεις σε αυτά
  • Προστιθέμενη αξία σε κάθε κυκλοφορία προϊόντος
  • Συνεχής αγωγός ολοκλήρωσης/παράδοσης

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ενσωμάτωση DevOps και Agile

#1. Κύκλος ζωής προϊόντος

Ο κύκλος ζωής του λογισμικού διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση των DevOps με ένα Agile πλαίσιο. Όταν εφαρμοστούν στην αρχή του κύκλου ζωής, οι αρχές DevOps θα αυξήσουν τη συνέπεια και θα μειώσουν το κόστος. Επίσης, η παράδοση του προϊόντος θα είναι ταχύτερη και θα υπάρχουν λιγότερα σφάλματα.

#2. Απρόσκοπτη ροή εργασίας

Για τις ομάδες που θέλουν να επιτύχουν τη μέγιστη επιχειρηματική αξία DevOps και την πρακτική προσέγγιση του Agile, τα μέλη θα πρέπει να έχουν μια εις βάθος κατανόηση όλων των σχετικών πτυχών.

Επίσης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς του έργου πρέπει να συμβάλλουν στη διαδικασία ανάπτυξης καθώς και στην παράδοση και συντήρηση.

#3. Διασφάλιση ποιότητας

Για να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης σφαλμάτων, οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους ποιότητας σε κάθε στάδιο. Όταν κάποιος πρέπει να δοκιμάσει το Agile πλαίσιο για τη λειτουργικότητά του, ο έλεγχος της προσέγγισης DevOps θα πρέπει να γίνει για την απόδοση του λογισμικού και τη δοκιμή φόρτωσης.

#4. Τεκμηρίωση🗎

Ο στόχος της ταυτόχρονης εφαρμογής είναι να φέρει το καλύτερο και από τις δύο μεθοδολογίες. Ως εκ τούτου, οι ομάδες πρέπει να υιοθετήσουν την τεκμηρίωση για όλη τη διαδικασία ανάπτυξης μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος. Αν και αυτή η δυνατότητα προέρχεται από το DevOps, αυτό θα είναι πολύ ωφέλιμο στο μέλλον.

#5. Ανάλυση και KPI

Για να κατανοήσουν την πραγματική απόδοση και την πρόοδο των ομάδων, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν ένα σταθερό σύνολο παραμέτρων για ανάλυση. Χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μετρήσεις απόδοσης, μπορείτε να μετρήσετε την απόδοση με ακρίβεια:

  • Συνολικός χρόνος από την παραγωγή έως την κυκλοφορία
  • Απαιτήσεις υποστήριξης για οποιαδήποτε πλατφόρμα
  • Ποσοστό αύξησης των αριθμών κυκλοφορίας
  • Ποσοστό τήρησης ημερομηνίας κυκλοφορίας
  • Ποσοστό μη λειτουργικών απαιτήσεων που πληρούνται
  12 Αναλυτές πακέτων δικτύου για Sysadmin και αναλυτές ασφαλείας

#6. Αυτοματοποίηση

Οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν την αυτοματοποίηση κατά την εφαρμογή Agile και DevOps για να μειώσουν το εύρος των σφαλμάτων. Όχι μόνο θα απλοποιήσει τους κύκλους κυκλοφορίας αλλά θα βελτιώσει και την παραγωγικότητα της ομάδας με την πιθανότητα λιγότερων σφαλμάτων.

Οφέλη από τη χρήση DevOps και Agile Together

#1. Επικεντρωθείτε στις ανάγκες του χρήστη

Η ευέλικτη ανάπτυξη εστιάζει στις απαιτήσεις των χρηστών για την ενίσχυση της αξίας του προϊόντος. Αιχμαλωτίζει τη ζήτηση στην αγορά μέσω της αυξημένης επικοινωνίας με τους πελάτες και τους εκπροσώπους τους.

Επιπλέον, το DevOps συνεχίζει να συνδυάζει το σύστημα κατασκευής και δοκιμής που βοηθά τις ομάδες ανάπτυξης και λειτουργίας να έχουν υπόψη τις ανάγκες των πελατών. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε λιγότερα σφάλματα της τελευταίας στιγμής και λιγότερα ζητήματα χρόνου κυκλοφορίας.

#2. Αυξημένη παραγωγικότητα

Οποιαδήποτε τυπική ρύθμιση IT περιλαμβάνει καθυστερήσεις λόγω εξαρτήσεων εργασιών και επαναλαμβανόμενων μη αυτόματων εργασιών. Ο χρόνος που χάνεται σε αυτές τις διαδικασίες προκαλεί συχνά απογοήτευση και δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους.

Η αυτοματοποίηση και η τυποποίηση των περιβαλλόντων παραγωγής με αυτές τις μεθόδους επιτρέπουν στις ομάδες να κάνουν προβλέψιμες τις αναπτύξεις και να τις απαλλάσσουν από επαναλαμβανόμενες εργασίες. Καθώς οι άνθρωποι μπορούν να επικεντρωθούν στο να κάνουν περισσότερες εργασίες υψηλής αξίας, αισθάνονται κίνητρο, γίνονται πιο παραγωγικοί και επιτυγχάνουν περισσότερα ορόσημα.

#3. Δημιουργία Συνεχούς Αξίας

Με το Agile, οι εταιρείες μπορούν να παραδίδουν και να τροποποιούν προϊόντα σε τακτική βάση, ανάλογα με την απόκριση του χρήστη. Η δοκιμή ενημερώσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα μειώνει τον αριθμό των εξερχόμενων εκδόσεων.

Το DevOps συμβάλλει επίσης σε αυτό δημιουργώντας χάρτες προϊόντων και αγωγούς. Επιτρέπει επίσης τη ρύθμιση των απαραίτητων ελέγχων, δοκιμών και αυτοματοποιημένων ενσωματώσεων για κάθε νέα έκδοση. Η γρήγορη ανάπτυξη και οι αυτοματοποιημένες ενημερώσεις είναι άλλα χαρακτηριστικά αυτής της προσέγγισης που βοηθούν τις ομάδες να κάνουν περισσότερα.

#4. Βελτιωμένη δοκιμή και ανάλυση📈

Εκτός από ένα ουσιαστικό μέρος του κύκλου ζωής της ανάπτυξης, η ανάλυση ποιότητας (QA) είναι επίσης σημαντική κατά τη συνδυασμένη ενσωμάτωση του Agile και του DevOps. Μαζί, αυτές οι τεχνικές επιτρέπουν καλύτερες δοκιμές.

Ενώ το Agile διασφαλίζει τη λειτουργική δοκιμή, το DevOps πρέπει να δοκιμάσει μια εφαρμογή λογισμικού για απόδοση και υψηλή ποιότητα. Ως εκ τούτου, θα δείτε μια βελτίωση στην ποιότητα των προϊόντων σε κάθε φάση.

#5. Καλύτερη Συνεργασία

Όταν το Agile και το DevOps ενσωματώνονται σε έναν χώρο εργασίας, οι ομάδες αρχίζουν να συνεργάζονται προς όφελος των τελικών χρηστών. Είτε είναι ο επιχειρηματικός αναλυτής, ο προγραμματιστής, ο ελεγκτής ή ο διευθυντής λειτουργιών, όλοι συμμετέχουν στη συζήτηση των απαιτούμενων πόρων, της προοπτικής του συστήματος, των απαραίτητων περιβαλλόντων, των εξαρτήσεων εργασιών και πολλά άλλα.

Σημείωση του συγγραφέα για τα DevOps και την Agile Integration

Ο συνδυασμός DevOps και Agile βοηθά τις εταιρείες να αναπτύξουν καλύτερο λογισμικό και να προσεγγίσουν γρήγορα τους τελικούς χρήστες. Το DevOps και το Agile αλληλοσυμπληρώνονται όσον αφορά τη συνεχή αξία, τις δοκιμές και την ανάλυση, τις ανάγκες των χρηστών, την ενισχυμένη παραγωγικότητα και την καλύτερη συνεργασία.

Καθώς θα βγουν οι ιστορίες επιτυχίας της ενσωμάτωσης και των δύο μεθοδολογιών μαζί, περισσότερες ομάδες θα ενδιαφέρονται να τις εφαρμόσουν.

Συμπέρασμα 👨‍💻

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη της ενσωμάτωσης Agile και DevOps μαζί σε μια επιχείρηση, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Επίσης, ελέγξτε τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την υλοποίηση.

Εκτός από την ανάπτυξη λογισμικού, άλλες ομάδες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτή τη συσχετισμένη ενοποίηση. Μπορείτε ακόμη και να αυτοματοποιήσετε τα DevOps για τον οργανισμό σας και να εφαρμόσετε το Agile διπλού κομματιού.