Διορθώστε τις εφαρμογές που δεν λειτουργούν στην τηλεόραση Roku

Η Roku TV είναι μια έξυπνη τηλεόραση που είναι απλή στη χρήση και προσιτή. Το Roku TV μεταδίδει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο από διάφορα δωρεάν και δημοφιλή συνδρομητικά κανάλια. Η τηλεόραση Roku διαθέτει ενσωματωμένο λογισμικό που δεν χρειάζεται plug-in ή stick. Για τη ροή της τηλεόρασης Roku, δεν υπάρχουν είσοδοι μεταγωγής. Όλη η ροή στο Roku TV είναι δυνατή μέσω Διαδικτύου. Εάν είστε κάτοχος μιας τηλεόρασης Roku και δυσκολεύεστε με τις ενσωματωμένες εφαρμογές της, τότε έχουμε έναν τέλειο οδηγό για εσάς. Στο σημερινό μας έγγραφο, θα συζητήσουμε τις εφαρμογές που δεν λειτουργούν στο Roku TV και τους λόγους πίσω από αυτό. Όχι μόνο ένας, αλλά θα ανακαλύψουμε πολλούς τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργούν οι εφαρμογές Roku TV. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Roku TV που δεν λειτουργεί το YouTube ή το Roku TV Netflix και θέλετε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή χωρίς παρεμβολές, αφήστε μας να ξεκινήσουμε αμέσως με το έγγραφό μας.

Πώς να διορθώσετε εφαρμογές που δεν λειτουργούν στην τηλεόραση Roku

Εδώ, έχουμε δείξει λεπτομερώς τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση εφαρμογών που δεν λειτουργούν στο πρόβλημα της τηλεόρασης Roku.

Κοινά προβλήματα με τις εφαρμογές Roku

Ας δούμε μερικά από τα κοινά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά τη χρήση των εφαρμογών Roku παρακάτω:

  • Ένα από τα κοινά ζητήματα που έχουν σημειωθεί με την εφαρμογή Roku είναι η αυτόματη απενεργοποίηση της. Περιλαμβάνει επίσης αυτόματη αποσύνδεση. Αυτό το ζήτημα συνήθως επιλύεται με επανεκκίνηση της συσκευής Roku.
  • Ένα άλλο πρόβλημα με τις εφαρμογές που αντιμετωπίζονται τακτικά είναι το πάγωμα των εφαρμογών. Αυτό περιλαμβάνει το πάγωμα της εφαρμογής στη μέση της ροής μιας εκπομπής. Αυτό το πάγωμα μπορεί να συμβεί λόγω σφαλμάτων, λανθασμένων ρυθμίσεων ή ακόμα και λόγω εκκρεμούς ενημέρωσης.
  • Ένα άλλο πράγμα που φαίνεται περισσότερο είναι η αποσύνδεση της εφαρμογής από την τηλεόραση. Για να εξετάσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και να δείτε εάν λειτουργεί σωστά ή όχι.
  Τι είναι ο κώδικας Konami και πώς τον χρησιμοποιείτε;

Γιατί οι εφαρμογές δεν λειτουργούν στο Roku TV;

Πριν μάθετε για τις πιθανές διορθώσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους λόγους που επηρεάζουν τη λειτουργία της εφαρμογής στο Roku. Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς από τους πιθανούς λόγους που έχουν βρεθεί ότι είναι πραγματικοί ένοχοι:

  • Το κανάλι ή η εφαρμογή χρειάζεται ενημέρωση.
  • Ζητήματα κατά τη λήψη μιας εφαρμογής.

  • Το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκύψει εάν ο προγραμματιστής του καναλιού διορθώνει αυτήν τη στιγμή ένα πρόβλημα.
  • Η απώλεια συνδεσιμότητας μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος που οι εφαρμογές δεν λειτουργούν.

  • Ο τελευταίος λόγος μπορεί να είναι εάν το κανάλι ή η εφαρμογή δεν λαμβάνει πλέον υποστήριξη για το Roku.

Τώρα που γνωρίζετε τους πιθανούς λόγους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τις εφαρμογές Roku, ήρθε η ώρα να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα με τη βοήθεια των μεθόδων που αναφέρονται παρακάτω:

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή Roku

Η πρώτη μέθοδος που πρέπει να επιχειρήσετε περιλαμβάνει την επανεκκίνηση της συσκευής Roku προκειμένου να επιδιορθωθεί η μη λειτουργία του Roku TV YouTube. Η επανεκκίνηση του Roku είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστό ότι επιλύει ορισμένα βασικά ζητήματα με συσκευές Roku και διορθώνει σφάλματα και πιθανά σφάλματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Roku ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Εκκινήστε το μενού Home στη συσκευή σας Roku χρησιμοποιώντας το κουμπί Home στο τηλεχειριστήριο Roku.

2. Στη συνέχεια, εκκινήστε την επιλογή Ρυθμίσεις από το μενού.

3. Μετά από αυτό, ανοίξτε το Σύστημα για να επιλέξετε Ενημέρωση συστήματος.

4. Σε αυτό, επιλέξτε Επανεκκίνηση συστήματος.

5. Τέλος, επιλέξτε Επανεκκίνηση για να διορθώσετε μικρά προβλήματα με τη συσκευή.

Μέθοδος 2: Ενημέρωση καναλιών

Είναι πιθανό η επανεκκίνηση της συσκευής σας Roku να μην έχει καλά αποτελέσματα. Εάν ναι, πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις για το κανάλι. Σε περίπτωση που υπάρχει, πρέπει να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση αμέσως ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Μεταβείτε στο μενού Αρχική σελίδα και επιλέξτε την εφαρμογή/κανάλι που δεν λειτουργεί.

2. Τώρα, πατήστε το κουμπί αστέρι στο τηλεχειριστήριο Roku.

3. Τέλος, επιλέξτε την επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τη συσκευή Roku

Η επόμενη πιθανή λύση που μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το Roku TV Netflix που δεν λειτουργεί είναι να ενημερώσετε τη συσκευή σας Roku. Εάν η συσκευή σας λειτουργεί με ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα, μπορεί να παγώσει ή να σταματήσει να λειτουργεί το αγαπημένο σας κανάλι. Επομένως, πρέπει να ελέγχετε τακτικά για πιθανές ενημερώσεις χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Εκκινήστε το μενού Home της συσκευής σας Roku χρησιμοποιώντας το κουμπί Home στο τηλεχειριστήριο.

2. Τώρα, ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

3. Σε αυτό, επιλέξτε Σύστημα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση συστήματος.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Έλεγχος τώρα.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, περιμένετε να γίνει λήψη και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Μέθοδος 4: Επανεγκατάσταση εφαρμογών

Εάν καμία από τις επιλογές δεν έχει λειτουργήσει για εσάς μέχρι τώρα σε περίπτωση που οι εφαρμογές δεν λειτουργούν στο Roku TV, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε ξανά προβληματικές εφαρμογές. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

1. Για να το κάνετε αυτό, καταργήστε πρώτα την εφαρμογή μεταβαίνοντας στην Αρχική οθόνη και εκκινώντας την προβληματική εφαρμογή.

2. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί OK που υπάρχει στο τηλεχειριστήριο Roku.

3. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί αστέρι στο τηλεχειριστήριό σας.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση.

5. Μετά από αυτό, επιβεβαιώστε επιλέγοντας OK και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

6. Στη συνέχεια, για να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή, μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές στο μενού Αρχική σελίδα.

7. Τώρα, επιλέξτε Streaming channels και πατήστε το κουμπί OK.

8. Μετά από αυτό, επιλέξτε Αναζήτηση καναλιών και αναζητήστε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε.

9. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη καναλιού για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

10. Τέλος, επιλέξτε Μετάβαση στο κανάλι για να το εκκινήσετε.

Μέθοδος 5: Επαναφορά σύνδεσης δικτύου

Η επόμενη μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόβλημα της μη λειτουργίας των εφαρμογών Roku TV είναι η επαναφορά της σύνδεσης δικτύου. Είναι πιθανό λόγω αδύναμης σύνδεσης στο διαδίκτυο ή έλλειψης δικτύου, να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση των εφαρμογών Roku. Εάν ναι, πρέπει να επαναφέρετε αυτήν τη σύνδεση δικτύου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας Roku.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Δίκτυο σε αυτό.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Έλεγχος σύνδεσης.

Εάν η σύνδεση είναι ισχυρή, μπορείτε να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας και να τη συνδέσετε ξανά στο δίκτυό σας.

Μέθοδος 6: Επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή καναλιού

Εάν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για εσάς, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή του καναλιού. Μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου καναλιού για να ελέγξετε ότι ο προγραμματιστής εξακολουθεί να υποστηρίζει το κανάλι για το Roku. Αυτό βοηθά στην ακύρωση τυχόν τεχνικών προβλημάτων.

Μέθοδος 7: Επαναφέρετε το Roku στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Μία από τις τελευταίες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε να διορθώσετε εφαρμογές που δεν λειτουργούν στο Roku TV είναι να επαναφέρετε το Roku στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η επαναφορά του Roku θα βελτιώσει την απόδοσή του και τα δευτερεύοντα προβλήματα που εμποδίζουν τη λειτουργία των εφαρμογών. Για να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο σκληρής και μαλακής επαναφοράς του Roku.

Μέθοδος 8: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Roku

Εάν ακόμη και η επαναφορά του Roku δεν σας βοήθησε, η τελευταία λύση που σας απομένει είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Roku. Μπορείτε να δώσετε όλες τις λεπτομέρειες σε Υποστήριξη Roku που αφορούν το μοντέλο της τηλεόρασής σας, την έκδοση Roku OS και ζητήματα που αντιμετωπίζατε με το κανάλι/την εφαρμογή.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί η Roku δεν εκκινεί συγκεκριμένα κανάλια;

Απ. Εάν δεν μπορείτε να εκκινήσετε ορισμένα κανάλια στο Roku, μπορεί να οφείλεται σε διακοπή των δεσμών του Roku με τον πάροχο του καναλιού. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον ιστότοπο του προγραμματιστή του καναλιού και να ελέγξετε τη λίστα των υποστηριζόμενων μοντέλων εάν διαθέτετε παλιά συσκευή Roku για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατή με το κανάλι.

Ε2. Πώς μπορώ να ανοίξω ιδιωτικά κανάλια στο Roku;

Απ. Μπορείτε να ανοίξετε ένα ιδιωτικό κανάλι στο Roku αν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασής του. Στη συνέχεια, αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, μπορείτε να προσθέσετε ένα κανάλι με τον κωδικό από την επιλογή Διαχείριση λογαριασμού. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Roku είναι ενημερωμένη.

Ε3. Τι μπορώ να κάνω εάν το Roku Store σταματήσει να λειτουργεί;

Απ. Σε περίπτωση που το Roku Store δεν λειτουργεί για τη συσκευή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας, να ενημερώσετε το υλικολογισμικό της συσκευής ή να δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε ένα ισχυρό δίκτυο.

Q4. Τι να κάνετε εάν οι εφαρμογές Roku δεν παίζουν ήχο;

Απ. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σίγασης και έντασης ήχου της τηλεόρασής σας. Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι υποδοχές ήχου είναι συνδεδεμένες και στα δύο άκρα.

Q5. Πώς μπορώ να εγκαταστήσω κανάλια στο Roku που δεν βρίσκονται στο Roku Store;

Απ. Εάν υπάρχουν ορισμένα κανάλια που δεν βρίσκονται στο Roku Store, αυτό μπορεί να οφείλεται στη μη εγκεκριμένη υπηρεσία. Εάν ναι, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε μη πιστοποιημένα κανάλια στη συσκευή σας Roku. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται από τη Roku.

***

Ελπίζουμε ότι το έγγραφό μας για τις εφαρμογές που δεν λειτουργούν στο Roku TV πέτυχε να σας καθοδηγήσει καλά σε διάφορα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι εφαρμογές, τους λόγους πίσω από αυτά τα προβλήματα και διαφορετικούς τρόπους επίλυσής τους. Εάν ναι, ενημερώστε μας αφήνοντας τα σχόλιά σας παρακάτω. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.