Πόσο συχνά έχει μηνυθεί ο Έλον Μασκ; Η μήνυση στο Twitter και άλλα επεξηγημένα

Βασικά Takeaways

  • Από τότε που αγόρασε το Twitter και το μετονόμασε σε X, ο Έλον Μασκ αντιμετώπισε πολλές αγωγές, συμπεριλαμβανομένων αγωγών για παραβίαση εμπορικού σήματος και αγωγές ομαδικής αγωγής.
  • Η Tesla, η SpaceX και η Neuralink, όλες οι εταιρείες υπό την ηγεσία του Μασκ, έχουν επίσης εμπλακεί σε διάφορες αγωγές, συμπεριλαμβανομένης της παραπλανητικής διαφήμισης και των υποτιθέμενων διακρίσεων.
  • Μερικά άτομα και οργανισμοί έχουν επίσης μηνυθεί από τον Μασκ, συμπεριλαμβανομένου ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που κατηγορείται για ιατρική παρακολούθηση δεδομένων και μιας δικηγορικής εταιρείας που εμπλέκεται στην εξαγορά του Twitter. Η εμπλοκή του Μασκ σε αυτές τις υποθέσεις αναδεικνύει την ανάγκη για μια ισχυρή νομική ομάδα.

Από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter και το μετονόμασε σε Χ, έχει συμμετάσχει σε πολλές αγωγές που αφορούν την εταιρεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός αυτού, ο Elon Musk έχει επίσης εμπλακεί σε άλλες αγωγές με την Tesla, τη SpaceX και τη Neuralink. Λοιπόν, αυτό είναι το κόστος του να είσαι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που διευθύνει διάφορες εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  11 Εργαλεία αλλαγής μεγέθους εικόνας για Instagram, Facebook, Twitter και άλλα

Πόσο συχνά έχει υποβληθεί μήνυση στον Έλον Μασκ; Και ποιοι ήταν οι λόγοι των μηνύσεων; Το εξηγούμε περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

Έχει μηνυθεί ο Έλον Μασκ αφού ανέλαβε το X (πρώην Twitter);

Από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter και το μετονόμασε σε Χ, βρισκόταν στο στόχαστρο πολλών σημαντικών αγωγών. Κατ’ αρχάς, η X Corp., παλαιότερα γνωστή ως Twitter, βρίσκεται επί του παρόντος σε μήνυση για παραβίαση εμπορικού σήματος λόγω της χρήσης του γράμματος “X” ως εμπορικό σήμα από μια άλλη εταιρεία γνωστή ως “X Social Media LLC”. Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο [PDF]το X Social Media εγγράφηκε για να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα του ως το γράμμα “X” λίγα χρόνια πριν το Twitter μετονομαστεί σε X.

Η X Corp. μήνυσε επίσης σε ομαδική αγωγή αφού ο Έλον Μασκ απέλυσε περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας μετά την απόκτησή της. Οι πρώην υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι δεν έλαβαν πλήρη απόλυση και μπόνους σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπέγραψαν πριν αναλάβει ο Έλον Μασκ. Άλλοι πρώην εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι ο Έλον Μασκ τερμάτισε τις συμβάσεις τους χωρίς προειδοποίηση τουλάχιστον 60 ημερών, όπως απαιτεί η ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Twitter Spaces

Μια άλλη σημαντική αγωγή όπου η X Corp. είναι κατηγορούμενη αφορά υποτιθέμενη διαρροή απορρήτου δεδομένων που προκαλείται από ένα κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Σύμφωνα με η αγωγή [PDF]η υποτιθέμενη διαρροή δεδομένων σημειώθηκε όταν ο Έλον Μασκ δεν ήταν ο βασικός μέτοχος στο Twitter, αλλά η αγωγή υποβλήθηκε αφού αγόρασε την εταιρεία.

Ο Έλον Μασκ έχει μηνυθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX;

Ο Tesla έχει αναφερθεί ως κατηγορούμενος σε περισσότερες από 1.000 αγωγές με τον Elon Musk στο τιμόνι. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αγωγές περιλαμβάνουν παραπλανητική διαφήμιση για αυτόματο πιλότο, υποτιθέμενες διακρίσεις, αθέμιτες εργασιακές πρακτικές, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λογισμικού, ελαττώματα προϊόντος και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Η Tesla έχει επίσης μηνυθεί πολλές φορές μετά από σοβαρά ατυχήματα που συνέβησαν ενώ ο οδηγός χρησιμοποιούσε αυτόματο πιλότο.

Πέρα από αυτό, η SpaceX έχει αποτελέσει αντικείμενο αγωγής από την Υπουργείο Δικαιοσύνης για εικαζόμενες διακρίσεις σε βάρος προσφύγων και ασύλου κατά τη διαδικασία πρόσληψης. Το Neuralink του Έλον Μασκ, το οποίο κατασκευάζει τσιπ υπολογιστών που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μηνύθηκε επίσης για σκληρότητα ζώων λόγω πειραμάτων.

Ωστόσο, οι αγωγές κατά της X Corp. (πρώην Twitter), της Tesla, της SpaceX και της Neuralink δεν επηρεάζουν άμεσα τον Elon Musk, καθώς η ευθύνη περιορίζεται στις εταιρείες. Ακόμα κι έτσι, ο Έλον Μασκ κατονομάζεται ως συνεναγόμενος με την Tesla, τη SpaceX και την The Boring Company σε μια ομαδική αγωγή για φερόμενη αύξηση της τιμής του Dogecoin για εξαπάτηση επενδυτών.

  Πώς να επαναφέρετε τον αριθμό χαρακτήρων στο Twitter [Chrome]

Πόσες αγωγές έχουν υποκινήσει ο Έλον Μασκ;

Πίστωση: Tesla/YouTube

Μερικοί άνθρωποι και εταιρείες έχουν επίσης βρεθεί στο στόχαστρο των αγωγών που υποκίνησε ο Έλον Μασκ. Για παράδειγμα, η X Corp. του Έλον Μασκ μηνύει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για φερόμενη επεξεργασία δεδομένων που είχαν αφαιρεθεί από το Twitter για να δημιουργήσει μια ψευδή αφήγηση ρητορικής μίσους για να αποτρέψει τους διαφημιστές από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλον Μασκ μηνύει επίσης τη δικηγορική εταιρεία που τον ανάγκασε να εξαγοράσει το Twitter αφού άλλαξε γνώμη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, η X Corp. ισχυρίζεται ότι η δικηγορική εταιρεία καταβλήθηκε επιπλέον νομικές αμοιβές για τη διευκόλυνση της εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ και θέλει να ανακτήσει την αποζημίωση του μπόνους.

Πολλοί υπάλληλοι της Tesla που έχουν κατηγορηθεί για διαρροή ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων έχουν επίσης μηνυθεί από τον Έλον Μασκ.

Οι μηνύσεις θα συνεχίσουν να έρχονται

Εάν είστε ο Elon Musk και υπεύθυνος στην Tesla, την X Corp. και τη SpaceX, είναι αναπόφευκτο να μηνυθείτε περισσότερες φορές από όσες μπορείτε να μετρήσετε. Οι περισσότερες από τις αγωγές διευθετούνται εξωδικαστικά, ενώ άλλες αγωγές επιλύονται με δικαστική απόφαση.

Λοιπόν, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Έλον Μασκ χρειάζεται πολλούς δικηγόρους.