Πόσο ακριβές είναι το Apple Watch Calorie Burn Tracker;

Είναι ένας τρελός κόσμος στον οποίο ζούμε, όπου εμπιστευόμαστε τα gadget περισσότερο από τη δική μας κρίση. Για παράδειγμα, εκατομμύρια χρήστες Apple Watch ρίχνουν μια ματιά στους καρπούς τους για να μετρήσουν αν αυτή η λάμψη μετά την προπόνηση οφείλεται σε γνήσιο έγκαυμα ή απλώς στον απογευματινό ήλιο.

Είναι μια ελκυστική σκέψη, αλλά όταν οι καθημερινές σας αποφάσεις σχετικά με την υγεία και την ευημερία σας βασίζονται σε σχόλια από το ρολόι σας, θα πρέπει να εγείρετε το ερώτημα: πόσο ακριβής είναι ο ιχνηλάτης θερμίδων του Apple Watch; Είναι ο καλύτερος φίλος του καρπού σας που παραδίδει ανοησίες, σκληροπυρηνικά γεγονότα ή πασπαλίζει με μια δόση αισιοδοξίας, αν όχι εικασίες;

Ας εμβαθύνουμε στο πρόγραμμα παρακολούθησης θερμίδων του Apple Watch για να διασφαλίσουμε ότι η εμπιστοσύνη σας δεν είναι άστοχη. Θα καλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο το Apple Watch σας υπολογίζει τις θερμίδες που καίτε, καθώς και αν είναι ακριβείς ή όχι.

Πώς το Apple Watch υπολογίζει τις θερμίδες που καίγονται;

Δεν είναι μόνο να μετράς τα βήματα ή να σημειώνεις όταν κουνάς το χέρι σου. Η πραγματική μαγεία βρίσκεται στον συνδυασμό δεδομένων κίνησης και παρακολούθησης καρδιακών παλμών.

Το ρολόι σας χρησιμοποιεί επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο για να ανιχνεύει πότε και πώς κινείστε. Μετρά την ένταση αυτών των κινήσεων και συνδέει αυτά τα δεδομένα με μετρήσεις καρδιακού ρυθμού που λαμβάνονται από τους ενσωματωμένους αισθητήρες του. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνει μια αρκετά καλή εικόνα των επιπέδων δραστηριότητάς σας, σχετικά.

  Συγκρίνοντας την καλύτερη βάση δεδομένων NoSQL

Στη συνέχεια, και εδώ έρχεται η προσωπική πινελιά, συνδυάζει αυτά τα δεδομένα με τις μοναδικές σας λεπτομέρειες, όπως ηλικία, ύψος, βάρος και φύλο, για να σας δώσει μια εκτίμηση των θερμίδων που έχετε κάψει.

Εάν είστε ήδη χρήστης του Apple Watch, πιθανότατα έχετε βρει δύο όρους στην οθόνη του Apple Watch σας: Ενεργές θερμίδες και Συνολικές θερμίδες. Ας τα αποκωδικοποιήσουμε.

Οι Ενεργές θερμίδες σάς δίνουν μια ανάγνωση των θερμίδων που καίτε μέσω σκόπιμων κινήσεων και προπονήσεων. Αυτό καλύπτει τα πάντα, από αυτό το επίπονο μάθημα περιστροφής έως εκείνες τις στιγμές που αυλακώνετε ενεργητικά τις αγαπημένες σας μελωδίες στην κουζίνα. Ουσιαστικά, αυτές είναι οι θερμίδες που καίτε πάνω από τον μεταβολικό σας ρυθμό ηρεμίας.

Από την άλλη, το Total Calories σας δίνει την πλήρη εικόνα. Είναι το άθροισμα των Ενεργών Θερμίδων σας και της ενέργειας που καίτε φυσικά με την ύπαρξη. Ναι, ακόμα και όταν είστε απλωμένοι στον καναπέ και παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε αυτούς τους αριθμούς, θα ξέρετε ακριβώς τι σας λένε για τις ενεργειακές δαπάνες της ημέρας σας.

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί το ρολόι σας, μπορείτε να το φοράτε με λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ή σκεπτικισμός, αν αυτό είναι το στυλ σου!

Παράγοντες που επηρεάζουν την ακρίβεια του Apple Watch Calorie Tracker σας

Αρχικά, πρέπει να λάβετε υπόψη μεμονωμένους παράγοντες. Είμαστε όλοι μοναδικοί, έτσι δεν είναι; Η Apple συμφωνεί.

Το Apple Watch λαμβάνει πληροφορίες από εσάς σχετικά με την ηλικία, το βάρος και τον καρδιακό σας ρυθμό και γνωρίζει ότι όλοι καίμε θερμίδες με διαφορετικούς ρυθμούς. Δύο άτομα ίδιας ηλικίας και βάρους μπορεί να έχουν πολύ διαφορετικούς μεταβολικούς ρυθμούς ή ζώνες καρδιακών παλμών. Έτσι, ενώ το ρολόι είναι έξυπνο, δεν είναι τέλειο.

  Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο και αντιγράψτε με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθεί το επίπεδο φυσικής κατάστασης και η ένταση της δραστηριότητας. Το Apple Watch σας θα καταγράφει υψηλότερες καύσεις θερμίδων για έντονες δραστηριότητες σε σύγκριση με μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο. Ομοίως, ένας έμπειρος αθλητής και ένας αρχάριος από καναπέ έως 5Κ μπορεί να κάνουν την ίδια δραστηριότητα, αλλά θα κάψουν θερμίδες με διαφορετικό τρόπο, λόγω των διαφορετικών επιπέδων φυσικής τους κατάστασης.

Στην πραγματικότητα, αν ψάχνετε για δραστηριότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε ενέργεια, ελέγξτε τα καλύτερα αθλήματα για να κάψετε θερμίδες γρήγορα.

Στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, ενώ το Apple Watch σας είναι πράγματι ένα smartwatch, είναι τόσο ακριβές όσο τα δεδομένα που του δίνετε και οι προγραμματισμένοι αλγόριθμοί του.

Είναι ακριβείς οι θερμίδες του Apple Watch; Μελέτες για την ακρίβεια του Apple Watch Calorie Burn Tracker

Οι ιχνηλάτες γυμναστικής και τα έξυπνα ρολόγια διαφημίζουν μια σειρά από αισθητήρες υγείας, αλλά μετρούν μόνο ορισμένες μετρήσεις με ακρίβεια.

Μια αξιοσημείωτη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το European Journal of Sport Science εξερεύνησε την ακρίβεια πολλών έξυπνων ρολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Polar Vantage V, Fitbit Sense και Apple Watch 6.

Όσον αφορά την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, το Apple Watch απέδωσε αρκετά αξιοθαύμαστα. Αν και κανένα gadget δεν μπορεί να είναι 100% ακριβές, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Apple Watch ήταν το πιο ακριβές για τη μέτρηση του καρδιακού παλμού σε 5 διαφορετικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, και οι τρεις συσκευές είχαν κακή απόδοση κατά τον υπολογισμό της ενεργειακής δαπάνης (δηλαδή των θερμίδων που καίγονται). Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές συνιστούν να πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές για τη μέτρηση των θερμίδων που καίγονται.

  Τι είναι οι εφαρμογές μιας σελίδας; Παραδείγματα, πλαίσια και άλλα

Συμβουλές για τη βελτίωση της ακρίβειας παρακολούθησης καύσης θερμίδων στο Apple Watch

Σημασία έχει η ακρίβεια. Είτε αφηγείστε αυτή την ξεκαρδιστική ιστορία στους φίλους σας είτε βασίζεστε σε έναν μικροσκοπικό σύντροφο στον καρπό σας, όλα είναι στις λεπτομέρειες.

Για να διασφαλίσετε τον υψηλότερο βαθμό ακρίβειας, θα πρέπει να διασφαλίσετε τη σωστή τοποθέτηση και τοποθέτηση. Το πώς και πού φοράτε το Apple Watch σας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό, ούτε πολύ χαλαρό ώστε να ξεκολλάει κάθε φορά που κουνάτε το χέρι. Οι αισθητήρες πρέπει να διατηρούν σταθερή επαφή με το δέρμα σας για να λαμβάνουν ακριβείς μετρήσεις του καρδιακού ρυθμού.

Εάν συμμετέχετε σε έντονες προπονήσεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε τη ζώνη για ακόμα πιο στενή εφαρμογή για να εξασφαλίσετε συνεχή επαφή με το δέρμα.

Επίσης, καθώς το σώμα σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, αλλάζουν και τα δεδομένα στο Apple Watch σας. Οι ειδικοί της φυσικής κατάστασης τονίζουν συχνά τη σημασία της ενημέρωσης των στατιστικών σας, όπως το βάρος ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης, για να διασφαλιστεί ότι οι εκτιμήσεις του ρολογιού παραμένουν όσο το δυνατόν ακριβέστερες.

Τέλος, ορισμένοι γκουρού υγείας προτείνουν περιστασιακά να διασταυρώνετε τα δεδομένα του ρολογιού με άλλες επαγγελματικές μεθόδους, όπως ο έλεγχος του μεταβολισμού, ειδικά εάν οι ακριβείς αριθμοί είναι ζωτικής σημασίας για τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης.

Λάβετε τη μεγαλύτερη ακρίβεια από το Apple Watch σας

Το Apple Watch έχει αναδειχθεί ως ένας αξιόπιστος οδηγός στο ταξίδι σας στην υγεία που εμπλουτίζεται με τεχνολογία, κερδίζοντας σταθερά την έγκριση τόσο από χρήστες όσο και από ειδικούς.

Αλλά όπως συμβαίνει με κάθε εργαλείο, δεν είναι μόνο να το κατέχεις αλλά να μάθεις να χρησιμοποιείς. Ενσωματώνοντας γνώσεις ειδικών, διασφαλίζοντας τακτικές ενημερώσεις και ασκώντας μια νότα υγιούς σκεπτικισμού, μπορείτε να εμπιστευτείτε περισσότερο το gadget που βασίζεται στον καρπό σας.

Στο τέλος της ημέρας, αν σας ωθήσει προς αυτή την επιπλέον προπόνηση ή σας πείθει να ανεβείτε τις σκάλες μια στο τόσο, τότε αξίζει ήδη το βάρος του σε χρυσό.