Πώς να κάνετε την οθόνη σας ασπρόμαυρη

Η αναβλητικότητα μπορεί να αποδοθεί στο ότι η εργασία είναι βαρετή. Σε σύγκριση, όλα τα άλλα φαίνονται τόσο ενδιαφέροντα, αλλά μόλις τελειώσετε με τη δουλειά, τα ενδιαφέροντα πράγματα εξαφανίζονται γρήγορα. Εάν έχετε την τάση να καθυστερείτε σε σημείο που χάνετε τακτικά προθεσμίες, δοκιμάστε να βάψετε την οθόνη σας ασπρόμαυρη. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αδιάφορα φαίνονται όλα ξαφνικά και πόσο μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στη δουλειά σας. Φυσικά, αυτό δεν συνιστάται για επαγγελματίες σχεδιασμού που χρειάζονται το χρώμα στην οθόνη τους, αλλά αν έχετε μια βαρετή αναφορά να γράψετε ή μια ερευνητική εργασία για να ολοκληρώσετε, γυρίστε την οθόνη σας ασπρόμαυρη και δοκιμάστε την.

Ασπρόμαυρη οθόνη – Windows 10

Τα Windows 10 έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία φίλτρου χρώματος. Απευθύνεται σε χρήστες που πάσχουν από αχρωματοψία, αλλά διαθέτει επίσης μια επιλογή κλίμακας του γκρι που μπορεί να κάνει την οθόνη σας ασπρόμαυρη.

  Πώς να απαγορεύσετε την IP σε κάποιον σε διαφωνία

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ευκολία πρόσβασης. Μεταβείτε στην καρτέλα Χρώμα & υψηλή αντίθεση και ενεργοποιήστε τον διακόπτη “Εφαρμογή φίλτρου χρώματος”. Από το αναπτυσσόμενο μενού «Επιλογή φίλτρου», επιλέξτε «Κλίμακα του γκρι».

Το φίλτρο εφαρμόζεται αμέσως και δεν χρειάζεται να επανεκκινήσετε το σύστημά σας ή να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά. Μπορεί να απενεργοποιηθεί το ίδιο εύκολα.

Windows 7

Τα Windows 7 έχουν δυνατότητες Ευκολίας πρόσβασης, ωστόσο δεν διαθέτουν χρωματικό φίλτρο όπως τα Windows 10. Σε αυτήν την περίπτωση, ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε την οθόνη σας ασπρόμαυρη είναι να μειώσετε τον κορεσμό της οθόνης σας στο 0. Κάντε αυτό μέσω του πίνακα ελέγχου της κάρτας γραφικών σας. Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική οθόνη, μην αλλάζετε τα επίπεδα κορεσμού της από τα χειριστήρια της ίδιας της οθόνης.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα MyColor GTK

Για Intel Graphics, κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Intel Graphics Settings. Στον πίνακα ρυθμίσεων, μεταβείτε στην επιλογή Εμφάνιση>Ρυθμίσεις χρώματος. Σύρετε το ρυθμιστικό κορεσμού τέρμα προς τα αριστερά, ώστε η τιμή του να οριστεί στο 0 και θα σας μείνει μια ασπρόμαυρη οθόνη.

Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα γραφικών NVIDIA ή AMD, αναζητήστε μια παρόμοια επιλογή στον πίνακα ελέγχου για την GPU σας.

Σε περίπτωση που η κάρτα γραφικών σας δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε τον κορεσμό, δοκιμάστε το Αρνητική οθόνη εφαρμογή που διαθέτει επιλογή κλίμακας του γκρι και λειτουργεί με WindowsXP και νεότερες εκδόσεις.

  Πλήρωσα $42 για την Apple για να εγκαταστήσει ένα Screen Protector και I Ain't Even Mad

Ασπρόμαυρη οθόνη – macOS

Τα προϊόντα της Apple έχουν πολύ καλές επιλογές προσβασιμότητας, μία από τις οποίες περιλαμβάνει φίλτρο οθόνης. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στην Προσβασιμότητα. Επιλέξτε Εμφάνιση από τη στήλη στα αριστερά και από τις επιλογές στα δεξιά, επιλέξτε «Χρήση κλίμακας του γκρι».

Όπως η επιλογή των Windows 10, η οθόνη σας γίνεται ασπρόμαυρη αμέσως. Δεν χρειάζεται να αποσυνδεθείτε ή να επανεκκινήσετε το Mac σας και η απενεργοποίηση της επιλογής είναι εξίσου εύκολη με την ενεργοποίησή της.