Πού να βρείτε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε κάτι νέο;

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε σήμερα είναι η συνεχής εκμάθηση και η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Διαφορετικά θα πέσετε κάτω από τον ανταγωνισμό.

Χάρη στα διαδικτυακά μαθήματα, μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να χρειάζεται να ξυπνάτε νωρίς το πρωί για το κολέγιο.

Το να μάθετε κάτι νέο και να αναβαθμίζετε τις δεξιότητές σας φέρνει πολλά οφέλη, ξεκινώντας από την επαγγελματική εξέλιξη. Η προσωπική ικανοποίηση είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, που παρέχεται κυρίως από νέες ευκαιρίες, αλλά τα πλεονεκτήματα υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό:

Δικτύωση

Κάτι που συνήθως δεν συζητείται όταν μιλάμε για διαδικτυακά μαθήματα είναι η δικτύωση. Συνήθως, θεωρείται ότι τα διαδικτυακά μαθήματα είναι περισσότερο μια υποκειμενική εμπειρία που ταιριάζει μόνο σε σπασίκλες που κάθονται στα σκοτεινά δωμάτιά τους. ο πρώτος έχει έναν κόκκο αλήθειας. Οι σημερινές διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης είναι αρκετά έξυπνες και προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους δικτύωσης μέσω πινάκων συζητήσεων και φόρουμ.

Ένα MOOC εξελίσσεται δυναμικά μέσω της αφοσίωσης των μαθητών, του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες και της συνεργασίας. Το βασικό περιεχόμενο είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης για κάθε MOOC. Κάθε διαδικτυακό μάθημα θα συγκεντρώνει γύρω του μια αποθήκη περιεχομένου, όπως διάφορους πόρους, όπως ιστολόγια, podcast, βίντεο κ.λπ., επιπλέον του αρχικού περιεχομένου που χρησιμοποιείται για την έναρξη του MOOC. Επομένως, εάν η έλλειψη δικτύωσης σας περιορίζει από το να μην μαθαίνετε νέα πράγματα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, θεωρήστε ότι ανήκει στο παρελθόν.

  Πώς να ελέγξετε το Xbox One σας με τον Βοηθό Google

Ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών

Γνωρίζουμε ότι η αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα. Σε αυτό το σενάριο, οι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα ξεχωρίζουν. Δηλαδή, η επένδυση χρόνου στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι σχεδόν υποχρεωτική. Οι σύγχρονοι επαγγελματίες έχουν πρόσβαση στις καλύτερες ευκαιρίες, θέσεις και μισθούς εκτός από τα προσόντα για σημαντικές προκλήσεις.

Προετοιμασία για απρόβλεπτα γεγονότα

Η εκμάθηση νέων πραγμάτων σάς βοηθά να συλλέγετε διάφορες πληροφορίες στους πιο ποικίλους τομείς. Μόλις ενημερωθείτε και εφοδιαστείτε με όλες αυτές τις πληροφορίες, αισθάνεστε ακόμα πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες περιστάσεις και να λύσετε τυχόν προβλήματα. Εάν τα σχέδιά σας δεν πάνε όπως αναμενόταν, η επιπλέον γνώση θα σας βοηθήσει επίσης να βρείτε τις καταλληλότερες λύσεις για την κατάσταση.

Εξειδίκευση

Είναι σύνηθες φαινόμενο να ταυτίζεται η εξειδίκευση με το μεταπτυχιακό. Εάν είστε επαγγελματίας, πρέπει να αποκτήσετε υψηλότερα επίπεδα προσόντων και για αυτό, είναι απαραίτητο να επενδύσετε στην εξειδίκευση. Ωστόσο, εάν η εξειδίκευση σημαίνει να γνωρίζετε τον τομέα σας από μέσα, είναι απολύτως δυνατό να το κάνετε μαθαίνοντας νέα πράγματα για τον τομέα σας εξερευνώντας διαφορετικές διαστάσεις με την άνεσή σας.

Παίρνετε πιστοποίηση

Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης προσφέρουν εύκολα επαληθεύσιμα πιστοποιητικά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε μια καλύτερη θέση εργασίας. Υπάρχει κάποιος βαθμός σκεπτικισμού ως προς αυτά τα πιστοποιητικά σε ορισμένους παραδοσιακούς χώρους εργασίας. τα πράγματα κινούνται υπέρ τους, ειδικά μετά την πανδημία.

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε κάτι νέο

Τώρα που συζητήσαμε την ανάγκη και τα πλεονεκτήματα της εκμάθησης νέων δεξιοτήτων και τεχνολογιών, ας πάμε στο μέρος όπου θα βρείτε τους καλύτερους δωρεάν πόρους και μαθήματα:

Udemy

Πιθανότατα γνωρίζετε ή έχετε ακούσει Udemy. Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης στον κόσμο. Στο Udemy, υπάρχουν περισσότερα από 130.000+ μαθήματα από περισσότερους από 42.000+ εκπαιδευτές. Τι είναι το Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το Udemy είναι στα διαδικτυακά μαθήματα.

  19 Καταπληκτικά Hacks για Hack Roku για να αποκτήσετε δωρεάν κανάλια

Είναι μια μεγάλη αγορά με πολλά μαθήματα για πολλά διαφορετικά θέματα. Το Udemy καλύπτει διάφορους τομείς, που κυμαίνονται από τα οικονομικά έως τον διαλογισμό έως τις χειροτεχνίες και την εκμάθηση γλωσσών. Η Udemy προσφέρει επίσης δωρεάν πιστοποιητικά με τα επί πληρωμή μαθήματα.

Datacamp

Το DataCamp είναι ένας φανταστικός πόρος εάν ενδιαφέρεστε για την επιστήμη των δεδομένων, τη μηχανική μάθηση και τα μεγάλα δεδομένα. Το συνολικό εύρος των μαθημάτων είναι εκπληκτικό λαμβάνοντας υπόψη την τιμή. Για μερικές εκατοντάδες δολάρια το χρόνο το πολύ, έχετε πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις γνώσεις για το R και την Python. Το Datacamp δεν προσφέρει πιστοποιητικά όπως άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης.

Coursera

Coursera έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 200 σχολεία, πανεπιστήμια και εταιρείες κύρους όπως το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, το Λονδίνο, η IBM και το Facebook. Δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Andrew Ng και η Daphne Koller, το ίδρυσαν το 2012.

Το καλύτερο πράγμα για το Coursera είναι ότι τα μαθήματα είναι δωρεάν, ορισμένα μαθήματα προσφέρονται σε περισσότερες από μία γλώσσες και συχνά τα βίντεο έχουν υπότιτλους στα αγγλικά. Για κάθε μάθημα εκδίδεται μη επαληθευμένη βεβαίωση παρακολούθησης. Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε πιστοποιητικό που εκδίδεται από το πανεπιστήμιο με μια μικρή χρέωση.

Edx

Edx, που ιδρύθηκε από το MIT στη Βοστώνη και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, παρέχει τα υψηλότερου επιπέδου MOOC που προσφέρονταν στο παρελθόν σε πανεπιστήμια.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και στο τέλος της ολοκλήρωσης εκδίδεται δωρεάν μη επαληθευμένο πιστοποιητικό, το οποίο όπως και το Coursera μπορεί να επαληθευτεί με μικρή χρέωση. Δωρεάν μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Harvard, το MIT και το Standford είναι διαθέσιμα στο EdX δωρεάν.

  Δημιουργήστε ένα μάθημα και κερδίστε έσοδα από την πείρα σας με το Thinkific

Ανθρωπότητα

Γεννήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ανθρωπότητα προσφέρει μαθήματα κυρίως επιστημονικού-μαθηματικού χαρακτήρα, ακολουθούμενα από διαδικτυακά μαθήματα σχεδιασμού και επιχειρήσεων χωρισμένα ανά επίπεδο μάθησης. Τα περισσότερα μαθήματα είναι επί πληρωμή, αλλά είναι δυνατό να βρείτε μερικά δωρεάν.

Αναβάθμιση

Αναβάθμιση είναι μια σχετικά νέα πλατφόρμα ρητά κατασκευασμένη, όπως υποδηλώνει το όνομα, για να αναβαθμίσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας. Το Upgrad προσφέρει πολλά δωρεάν μαθήματα που είναι πλήρως αυτορυθμισμένα και συνοδεύονται από ένα δωρεάν πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση. Όλα τα δωρεάν μαθήματα για το Upgrad είναι στα Αγγλικά.

Η Άλισον

ALISON είναι μια ιρλανδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε θέματα όπως η κοινωνιολογία, η ανάπτυξη και ο Ιστός, η ψηφιακή φωτογραφία και πολλά άλλα μαθήματα. Στο τέλος του μαθήματος, είναι δυνατό να ζητηθεί πιστοποιητικό ολοκλήρωσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Τελικές Λέξεις

Ας είμαστε ειλικρινείς; παρά την άνεση που προσφέρει το Διαδίκτυο και τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα, είναι δύσκολο να πας για μάθηση όταν έχεις τόσες πολλές εκπομπές να παρακολουθήσεις, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς το γεγονός ότι για να επιβιώσεις και να ευδοκιμήσεις, είναι απαραίτητο να συνεχίσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα !

Υπάρχει τρόπος να λύσετε αυτό το δίλημμα σχεδιάζοντας προσεκτικά τι θέλετε να μάθετε και με ποιο ρυθμό. Ακούγεται πολύς κόπος; Πάντα ήταν. Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης που αναφέρονται παραπάνω γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα και έχουν δημιουργήσει διαδρομές μάθησης, υπενθυμίσεις και ημερολόγια για να λύσουν αυτό το ζήτημα.

Τίποτα δεν σας εμποδίζει να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας. Με χιλιάδες δωρεάν μαθήματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μην αγχωθείτε και να είστε συνεπείς.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι καλύτερες πλατφόρμες για να μάθετε δεξιότητες πληροφορικής.