Δημιουργήστε ένα μάθημα και κερδίστε έσοδα από την πείρα σας με το Thinkific

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε σωστά τις γνώσεις και την πείρα σας είναι να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα για να εκπαιδεύσετε άλλους.

Μπορείτε να παρουσιάσετε τις γνώσεις σας σε οργανωμένη μορφή και να έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε έσοδα από αυτές.

Μπορεί να αφορά οτιδήποτε, είτε θέλετε να μοιραστείτε τις συμβουλές μαγειρικής, την εμπειρία σας με την εταιρική ζωή, την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, τεχνικό περιεχόμενο κ.λπ.

Εκατομμύρια μαθητές θα εκπλαγούν επιλέξτε ένα διαδικτυακό μάθημα αντί να κατευθυνθείτε σε πανεπιστημιουπόλεις/ ιδρύματα για επαγγελματικά πτυχία, εξειδικεύσεις ή για να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους που συνδέονται με κάθε άλλο κλάδο.

Είναι κερδοφόρο να δημιουργήσετε ένα μάθημα στο Διαδίκτυο και να δημιουργήσετε έσοδα;

Χρειάζεται προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα μάθημα που μπορείτε να μοιραστείτε ή να πουλήσετε σε ένα κοινό.

Όχι μόνο η ποιότητα του περιεχομένου που παράγετε, πρέπει επίσης να αναζητήσετε την κατάλληλη πλατφόρμα για να το μοιραστείτε με τον κόσμο.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να προτιμούν να χρησιμοποιούν παλιά καλά ενημερωτικά δελτία για να προσεγγίσουν χρήστες που ενδιαφέρονται για διαδικτυακά μαθήματα.

Επομένως, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε έσοδα:

  • Πλατφόρμα για κοινή χρήση του μαθήματος.
  • Γνωρίζοντας τη ζήτηση για την πορεία σας.
  • Σχεδιάστε μια μοναδική δομή μαθημάτων.
  • Χρήση διαφορετικών μορφών περιεχομένου στο μάθημα για να διατηρήσετε τα πράγματα ελκυστικά.
  • Μάρκετινγκ της πορείας σας.
  • Συνδεθείτε με τους μαθητές σας.

Μόλις καταλάβετε όλα τα παραπάνω σημεία, μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας προς ένα επιτυχημένο διαδικτυακό μάθημα. Τεχνικά, αυτά ακούγονται σαν τα βασικά δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος.

Αλλά πώς το κάνεις αυτό;

Μπορείτε να εργαστείτε/ερευνήσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις πτυχές που σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό διαδικτυακό μάθημα—αλλά αυτό απαιτεί χρόνο.

Εάν προτιμάτε να μην σπαταλάτε επιπλέον προσπάθειες για τα βασικά της δημιουργίας ενός διαδικτυακού, πλατφόρμες όπως το Thinkific μπορούν να σας βοηθήσουν.

  Πώς να διαχειριστείτε γρήγορα τη διαίρεση προβολής σε Mac

Πόσο εύκολη η Thinkific είναι η δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων;

Το Thinkific σάς βοηθά να ξεπεράσετε όλες τις προκλήσεις που συνεπάγεται η δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος. Με άλλα λόγια, λειτουργεί σαν μια ενιαία λύση για να διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας μιας επιτυχημένης πορείας.

Έτσι, μπορείτε να εστιάσετε στην επίδειξη της τεχνογνωσίας σας και στην αλληλεπίδραση με τους μαθητές σας αντί να ανησυχείτε για τη δημιουργία του μαθήματος, τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου και το μάρκετινγκ του.

Τι παίρνετε με το Thinkific

Το Thinkific παρέχει όλα τα απαραίτητα για να ενισχύσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός αξιοσημείωτου μαθήματος. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ορισμένες κρίσιμες προσφορές του Thinkific.

Εργαλεία δημιουργίας μαθημάτων

Το Thinkific διευκολύνει τη δημιουργία μαθημάτων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων του. Θα βρείτε διαθέσιμα πρότυπα, τα οποία μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε για επεξεργασία.

Δεν απαιτείται τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για τη χρήση του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίντεο, διαδραστικά αρχεία και περιεχόμενο τρίτων για να βελτιώσετε τα μαθήματα για να δημιουργήσετε μια συναρπαστική εμπειρία εκμάθησης.

Μπορείτε να προγραμματίσετε τα μαθήματά σας ώστε να λειτουργούν σαν ζωντανά μαθήματα ή να τα προσφέρετε ως μαθήματα αυτοδύναμης εκμάθησης.

Κατασκευαστής Ιστοσελίδων

Το 2022, και για το άμεσο μέλλον (μέχρι να ξεκινήσει το Web 3.0), όλοι χρειάζονται έναν ιστότοπο για την εμπορία των προϊόντων τους, είτε πρόκειται για διαδικτυακά μαθήματα είτε για οτιδήποτε άλλο.

Παίρνετε έτοιμα πρότυπα με την επιλογή να τα προσαρμόσετε μέσω του Thinkific. Επομένως, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό σε άλλη υπηρεσία για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. είναι ακριβώς εδώ.

Εργαλεία πώλησης

Για να διευκολύνετε τις συνδρομές/αγορές των μαθημάτων σας, χρειάζεστε δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μπορείτε να επιλέξετε ξεχωριστά πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για να πουλήσετε το διαδικτυακό σας μάθημα. Ωστόσο, πρέπει να επενδύσετε περισσότερο χρόνο σε αυτό. Έτσι, με το Thinkific, είστε ήδη έτοιμοι να πουλήσετε και να προωθήσετε τα μαθησιακά σας προϊόντα από την πρώτη στιγμή.

Το Thinkific παρέχει έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή πληρωμών για τον γρήγορο χειρισμό πληρωμών/επιστροφών χρημάτων. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε στους μαθητές επιπλέον δωρεάν προϊόντα όταν αγοράζουν ένα από τα μαθήματά σας.

Προς το παρόν, δεν σας επιτρέπει να διαχειριστείτε φόρους ή να παρουσιάσετε εργαλεία τήρησης βιβλίων, αλλά λένε ότι είναι μια δυνατότητα που θα έρθει σύντομα στην πλατφόρμα τους.

  Γιατί πρέπει να ενημερώσετε όλο το λογισμικό σας

Λειτουργία κοινότητας

Δεν έχει σημασία αν το μάθημα είναι καλό αν δεν ασχολείστε με την κοινότητα των μαθητών σας.

Οι διαδικτυακοί μαθητές θέλουν να μάθουν από εσάς τις γνώσεις και τις προσωπικές σας προτάσεις στο ταξίδι τους. Με την καλή δέσμευση της κοινότητας, μπορείτε να διατηρήσετε μαθητές που αγοράζουν νέα μαθήματα που δημοσιεύετε.

Επιπλέον, μια θετική εμπειρία αλληλεπίδρασης θα ωθήσει τους εκπαιδευόμενους να συστήσουν τα μαθήματά σας στους φίλους και τους συναδέλφους τους.

Το Thinkific σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με τους μαθητές φιλοξενώντας συζητήσεις, κοινοποιώντας σημαντικές ενημερώσεις, επιτρέποντάς τους να αφήνουν σχόλια και φιλοξενώντας ζωντανά μαθήματα.

Κλιμάκωση του προϊόντος σας

Τι γίνεται αν το διαδικτυακό σας μάθημα γίνει πολύ δημοφιλές μεταξύ των μαθητών; Με το Thinkific, έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε API, να προσθέσετε διαχειριστές για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να σας επιτρέψετε να πουλάτε πολλές θέσεις σε ένα μάθημα χωρίς κόπο.

Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να χειριστείτε έναν συντριπτικό αριθμό μαθητών για το μάθημά σας όταν χρειάζεται.

Εφαρμογές Analytics που υποστηρίζονται από το Thinkific

Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πολλά πράγματα, η συλλογή δεδομένων σχετικά με τους μαθητές/μαθητευόμενους σας είναι απαραίτητη για να τους προσφέρετε μια εξατομικευμένη εμπειρία και να αξιολογήσετε την απόδοση του μαθήματος σας.

Το Thinkific το κάνει εύκολο, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε εφαρμογές ανάλυσης για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων πελατών σας.

Μπορείτε να συνδέσετε εφαρμογές όπως:

Κάθε πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων παρέχει μια σειρά από πληροφορίες. Για να συλλέξετε όλα τα μικροσκοπικά κομμάτια πληροφοριών, μπορείτε να δοκιμάσετε το Mixpanel. Και το Google Analytics θα πρέπει να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τις διαφημιστικές και εκδοτικές πλατφόρμες της Google.

Σχέδια τιμολόγησης για Thinkific

Αν όλα αυτά ακούγονται καλά, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε το Thinkific.

Είναι δωρεάν για να ξεκινήσετε και χρειάζεται μια premium συνδρομή για να ξεκλειδώσετε περισσότερες δυνατότητες και εργαλεία για να κλιμακώσετε το ταξίδι σας στη δημιουργία πολύτιμων μαθημάτων.

Το δωρεάν πρόγραμμα περιορίζεται σε λίγα μαθήματα αλλά χωρίς ανώτατο όριο στον αριθμό των μαθητών. Έχετε πρόσβαση και στο πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων.

Η βασική συνδρομή ξεκινά από 39 $, όπου μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστα μαθήματα, να αποκτήσετε λογαριασμό διαχειριστή, προσαρμοσμένο τομέα, λειτουργικότητα κουπονιού, αλληλεπίδραση με email ένας προς έναν φοιτητή και πολλά άλλα. Θα σας κοστίσει περισσότερο εάν θέλετε να παρέχετε πιστοποιήσεις και να λάβετε υποστήριξη κατά προτεραιότητα.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στην αρχική οθόνη του Roku;

Μεταβείτε στη σελίδα τιμολόγησης για να μάθετε περισσότερα.

Thinkific Υποστήριξη και Κοινότητα

Με όλα τα προγράμματα επί πληρωμή της Thinkific, λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη και βοήθεια διασφαλίζοντας ότι όλα λειτουργούν όπως θα περιμένατε.

Ωστόσο, το Thinkific παρέχει επίσης ένα σχέδιο “Plus” για να σας ενδυναμώσει με προηγμένη υποστήριξη όπου μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας, να βελτιστοποιήσετε τους υποψήφιους πελάτες σας και να αποκτήσετε προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας.

Εάν είστε δημοφιλής συγγραφέας μαθημάτων με μια ομάδα που συνεργάζεται μαζί σας, οι προηγμένες επιλογές υποστήριξης του Thinkific μπορούν να σας βοηθήσουν.

Επιπλέον, το Thinkific έχει επίσης μια ομάδα στο Facebook για τη σύνδεση της κοινότητας των δημιουργών. Είναι μια ιδιωτική ομάδα, επομένως θα πρέπει να ζητήσετε να εγγραφείτε για να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με άλλους δημιουργούς χρησιμοποιώντας το Thinkific.

Θα πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο άλλοι δημιουργοί καταφέρνουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Εναλλακτικές πλατφόρμες στο Thinkific

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες όπως το Thinkific που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μερικές από τις προτεινόμενες εναλλακτικές περιλαμβάνουν:

EdisonOS

Το EdisonOS είναι μια αρκετά νέα πλατφόρμα που προσφέρει διάφορες λύσεις, όπως σχεδιασμό/πώληση μαθημάτων και δημιουργία εφαρμογών εκμάθησης.

Επικεντρώνεται στην παροχή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών λειτουργιών που σχετίζονται με την επωνυμία σας EdTech. Σε αντίθεση με το Thinkific, δεν λαμβάνετε κανένα δωρεάν πρόγραμμα. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τη δωρεάν δοκιμή του και να αξιολογήσετε εάν το χρειάζεστε.

FreshLearn

Το FreshLearn παρέχει μια πλατφόρμα all-in-one για διάφορες περιπτώσεις χρήσης. Μπορείτε να πουλήσετε τα μαθήματα, τα ψηφιακά προϊόντα, τις συνδρομές σας στα ενημερωτικά δελτία σας και πολλά άλλα.

Έρχεται με διάφορα εργαλεία που σας βοηθούν να βελτιώσετε την επωνυμία, να πουλήσετε κουπόνια, να αλληλεπιδράσετε με την κοινότητά σας και να επιτρέψετε στους πελάτες σας να έχουν πρόσβαση σε πράγματα από μια εφαρμογή για κινητά.

Αυτή θα είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να εξερευνήσετε διαφορετικές ευκαιρίες από μια ενιαία πλατφόρμα. Είναι επίσης δωρεάν για να ξεκινήσετε.

Διδακτός

Το Teachable είναι μια πλατφόρμα παρόμοια με το Thinkific (όσον αφορά τις δυνατότητες) για να σας βοηθήσει να πουλάτε διαδικτυακά μαθήματα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν ή να επιλέξετε τα premium σχέδιά της για να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό. Η εμπειρία χρήστη φαίνεται αρκετά αναζωογονητική με το Teachable. μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερα για να μάθετε.

Τυλίγοντας

Είτε πρόκειται για Thinkific είτε για άλλη πλατφόρμα, όλα έχουν σκοπό να διευκολύνουν τη δημιουργία και την πώληση διαδικτυακών μαθημάτων.

Πρέπει να αξιολογήσετε τις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχετε με κάθε πλατφόρμα. Και, στη συνέχεια, αρχίστε να εστιάζετε σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία – δημιουργώντας ένα μάθημα masterclass που αρέσει σε όλους.