Πορτοκαλί φως στα AirPods; Τι σημαίνουν τα χρώματα των AirPods σας

Η λυχνία κατάστασης στη θήκη του AirPods ή του AirPods Pro μπορεί να αλλάξει σε τρία διαφορετικά χρώματα: πράσινο, πορτοκαλί και λευκό. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να παρατηρήσετε ότι τα AirPods σας αναβοσβήνουν με ένα συγκεκριμένο χρώμα. Τι ακριβώς όμως σημαίνουν τα διαφορετικά χρώματα;

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά χρώματα στη θήκη των AirPods σας;

Ανάλογα με το μοντέλο AirPods σας, μπορείτε να βρείτε τη λυχνία κατάστασης έξω από τη θήκη (στο μπροστινό μέρος) ή μέσα σε αυτήν. Η μόνη εξαίρεση είναι το AirPods Max, όπου η λυχνία κατάστασης βρίσκεται δίπλα στη θύρα Lightning.

Όταν τα AirPods σας βρίσκονται στη θήκη φόρτισής τους με το καπάκι ανοιχτό, η λυχνία κατάστασης υποδεικνύει την κατάσταση της μπαταρίας των ακουστικών σας. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε τα AirPods σας και ανοίξετε το καπάκι της θήκης φόρτισής σας, η λυχνία κατάστασης υποδεικνύει την κατάσταση της μπαταρίας της θήκης φόρτισής σας. Και στις δύο περιπτώσεις, η λυχνία κατάστασης θα είναι είτε πράσινη είτε πορτοκαλί.

  7 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης API για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εμπειρία

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Μια πράσινη λυχνία κατάστασης υποδεικνύει ότι η θήκη AirPods σας είναι πλήρως φορτισμένη, ενώ μια πορτοκαλί λυχνία υποδεικνύει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μία πλήρη φόρτιση. Εάν δεν βλέπετε καθόλου φως, είναι καλύτερο να συνδέσετε τη θήκη φόρτισης σε μια πρίζα ή να την τοποθετήσετε σε μια ασύρματη βάση φόρτισης. Αν και η Apple δεν εξηγεί γιατί η λυχνία κατάστασης των AirPods σας μπορεί να αναβοσβήνει με πράσινο χρώμα, πιθανότατα σημαίνει ότι η θήκη φόρτισης δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα AirPods σας.

Mahnoor Faisal/MakeUseOf

Από την άλλη πλευρά, ένα λευκό φως που αναβοσβήνει σημαίνει απλώς ότι τα AirPods σας βρίσκονται σε λειτουργία σύζευξης. Αυτή η φωτεινή ένδειξη κατάστασης θα δείτε όταν πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Setup στο πίσω μέρος της θήκης φόρτισης ή το κουμπί Noise Control στο αριστερό ακουστικό του AirPods Max.

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Εάν η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πορτοκαλί, είναι σημάδι ότι τα AirPods σας αντιμετώπισαν κάποιου είδους σφάλμα σύζευξης. Θα σας βοηθήσουμε να το διορθώσετε παρακάτω.

Πώς να απαλλαγείτε από το πορτοκαλί φως στη θήκη AirPods σας

Η απαλλαγή από το στατικό πορτοκαλί φως είναι εύκολη. απλά πρέπει να φορτίσετε πλήρως τα AirPods σας και τη θήκη φόρτισης. Ωστόσο, η επιδιόρθωση μιας πορτοκαλί λυχνίας που αναβοσβήνει συχνά περιλαμβάνει την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων των AirPods σας και, στη συνέχεια, την επανασύζευξή τους με τη συσκευή σας.

  Η έρευνα του Dark Web είναι εύκολη με αυτά τα 7 εργαλεία

Για να επαναφέρετε τα AirPods σας, τοποθετήστε τα ξανά στη θήκη και περιμένετε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Setup για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Η λυχνία κατάστασης θα αναβοσβήσει πρώτα πορτοκαλί και μετά λευκό για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε επαναφέρει τα AirPods σας. Εάν διαθέτετε το AirPods Max, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί Digital Crown και Noise Control ταυτόχρονα για περίπου 15 δευτερόλεπτα για να κάνετε το ίδιο.

Στη συνέχεια, ξεχάστε ή αφαιρέστε τα AirPods σας από τις ρυθμίσεις Bluetooth της συσκευής σας. Στα iPhone, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Bluetooth και να πατήσετε το κουμπί Πληροφορίες (i) δίπλα στο όνομα των AirPods σας για να βρείτε την επιλογή Ξεχάστε αυτήν τη συσκευή.

  Μετριάστε τους κινδύνους ασφαλείας της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού με αυτές τις 6 λύσεις

Αφού αποσυνδέσετε τα AirPods σας, τοποθετήστε και τα δύο ακουστικά στη θήκη φόρτισης, κρατήστε το καπάκι ανοιχτό και φέρτε τα κοντά στο iPhone σας. Όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Σύνδεση. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Setup στο πίσω μέρος της θήκης φόρτισης έως ότου η φωτεινή ένδειξη κατάστασης αναβοσβήνει λευκή για να εισέλθετε στη λειτουργία σύζευξης. Οι χρήστες του AirPods Max θα πρέπει να πατήσουν παρατεταμένα το κουμπί Noise Control.

Να θυμάστε ότι δεν θα εμφανιστεί παρόμοιο αναδυόμενο παράθυρο σε συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με μη αυτόματο τρόπο αναζητώντας αξεσουάρ Bluetooth στη συσκευή σας αφού θέσετε τα AirPods σας σε λειτουργία σύζευξης.

Δυστυχώς, εάν η λυχνία κατάστασης των AirPods συνεχίζει να αναβοσβήνει με πορτοκαλί χρώμα και δεν μπορείτε να την αντιστοιχίσετε με τη συσκευή σας, η μόνη σας επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple για βοήθεια υλικού.