Μετριάστε τους κινδύνους ασφαλείας της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού με αυτές τις 6 λύσεις

Οι λύσεις ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού συμβάλλουν στον μετριασμό των κινδύνων και στην προστασία των συστημάτων σας από επικίνδυνες επιθέσεις.

Τα τελευταία χρόνια, η ασφάλεια έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για εταιρείες και ιδιώτες, δεδομένου του αυξανόμενου επιπέδου κυβερνοεπιθέσεων. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε οργανισμό, τμήμα, σύστημα, υποδομή πληροφορικής και αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού.

Οι σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού λογισμικού περιλαμβάνουν προϋπάρχουσες βιβλιοθήκες, συστήματα CI/CD, αποθετήρια ανοιχτού κώδικα, ελεγκτές εκδόσεων, συστήματα ανάπτυξης, εργαλεία παρακολούθησης και δοκιμής κ.λπ.

Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που περιλαμβάνονται στην κατασκευή μιας λύσης λογισμικού και ο κώδικας χρησιμοποιείται ακόμη και σε πολλά έργα. Αυτό αυξάνει την επιφάνεια επίθεσης για τους χάκερ που είναι πάντα σε επιφυλακή για τρωτά σημεία σε οποιοδήποτε από τα συστήματα που χρησιμοποιείτε.

Και όταν το βρουν, θα το αξιοποιήσουν και θα χακάρουν τα συστήματά σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές δεδομένων, κακόβουλο λογισμικό, ransomware και οτιδήποτε άλλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό για τους οργανισμούς, τους προγραμματιστές και τους προμηθευτές λογισμικού να βελτιώσουν την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς ακριβώς μοιάζει μια επίθεση στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού, γιατί πρέπει να προστατεύσετε την αλυσίδα εφοδιασμού σας και τις καλύτερες λύσεις ασφάλειας που θα συμβάλουν στον μετριασμό των κινδύνων.

Ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι η ασφάλεια εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού;

Μια αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού περιλαμβάνει όλα τα συστήματα, τις διαδικασίες, τα εργαλεία και τα πράγματα (βασικά τα πάντα) που βοηθούν στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής στον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού (SDLC).

Και η ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού σημαίνει διασφάλιση όλων αυτών των συστημάτων, στοιχείων και πρακτικών. Μπορεί να περιλαμβάνει πρωτόκολλα, διεπαφές, ιδιόκτητο κώδικα ή κώδικα τρίτων, εξωτερικά εργαλεία, συστήματα υποδομής, συστήματα ανάπτυξης και η λίστα συνεχίζεται.

Πηγή: Μιράντης

Η αλυσίδα εφοδιασμού σας είναι ευάλωτη σε επιθέσεις όπως και άλλα συστήματα στον οργανισμό σας. Σε μια επίθεση στην αλυσίδα εφοδιασμού, ο χάκερ βρίσκει και αξιοποιεί ευπάθειες σε οποιοδήποτε από τα συστήματα και τις διαδικασίες σας στην αλυσίδα εφοδιασμού και διεισδύει σε αυτό. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβιάσεις δεδομένων και άλλους κινδύνους ασφαλείας.

Μερικές κοινές επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού είναι:

  • Παραβιασμένος αγωγός CI/CD που περιλαμβάνει διακομιστές κατασκευής, εργαλεία ανάπτυξης, πλαίσια δοκιμών, αποθετήρια κώδικα κ.λπ.
  • Κακόβουλος κώδικας μέσα σε ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα. Αυτό μπορεί να συμβεί με την υποβολή κακόβουλων δεσμεύσεων στο αποθετήριο κώδικα, για παράδειγμα.
  • Εσφαλμένες διαμορφώσεις CI/CD σε διαδικασίες ανάπτυξης και δοκιμών

Μερικές διάσημες επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού:

  • Hack SolarWinds: Οι χάκερ βρήκαν μια ευπάθεια στην πλατφόρμα Orion τους και παραβίασαν 30.000+ οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.
  • Παραβίαση CodeCov: Τον Απρίλιο του 2021, οι εισβολείς παραβίασαν το εργαλείο ελέγχου, CodeCov, επηρεάζοντας τους ευρέως διαδεδομένους χρήστες του.
  • Επίθεση Mimecast: Οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση σε ένα από τα ψηφιακά τους πιστοποιητικά για έλεγχο ταυτότητας.

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού;

Στα παραπάνω παραδείγματα επιθέσεων, μόνο μία ευπάθεια στον κώδικα, γενικά, οδήγησε σε εκτεταμένη παραβίαση που επηρεάζει άτομα και οργανισμούς.

Όταν μια ομάδα ανάπτυξης αναπτύσσει λογισμικό για εμπορική ή εσωτερική χρήση, η ασφάλεια του προϊόντος είναι ζωτικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα που δεν έχει γράψει και των εργαλείων τρίτων που χρησιμοποιούν. Διότι αν εμπιστεύεστε τους εξωτερικούς πόρους στα τυφλά, μπορεί να μετατραπούν σε απειλές και επιθέσεις λόγω τρωτών σημείων σε αυτούς.

Προς τούτο, η αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού διασφαλίζει ότι ολόκληρος ο κώδικας, τα εργαλεία και οι πόροι σας βρίσκονται στις καλύτερες μορφές ασφαλείας και δεν έχουν παραβιαστεί, είναι ενημερωμένα και δεν έχουν ευπάθειες ή κακόβουλο κώδικα.

Και για να το εφαρμόσετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε κάθε στοιχείο λογισμικού στο SDLC, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού κώδικα, των αναπτύξεων ανοιχτού κώδικα, των πρωτοκόλλων, των διεπαφών, των εργαλείων προγραμματισμού, των υπηρεσιών που ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες και άλλων πραγμάτων που σχετίζονται με την έκδοση λογισμικού.

  Πώς να ρυθμίσετε τοποθεσίες WordPress με γρήγορη φόρτωση στο DigitalOcean;

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ολοκληρωμένη, αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού για τον μετριασμό των προβλημάτων και την προστασία κάθε στοιχείου λογισμικού. Αυτό το κάνει σαρώνοντας το λογισμικό για γνωστά exploits και εξαρτήσεις και εφαρμόζοντας μηχανισμούς προστασίας δικτύου.

Με αυτόν τον τρόπο, αυτά τα εργαλεία βοηθούν στην αποτροπή μη εγκεκριμένων τροποποιήσεων και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης για την αποτροπή απειλών και επιθέσεων.

Ας μιλήσουμε για μερικά από τα καλύτερα εργαλεία ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού για τον μετριασμό των επιθέσεων και την προστασία της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού σας.

Slim.ai

Το Slim.ai σάς επιτρέπει να κατασκευάζετε κοντέινερ με ασφάλεια και ταχύτητα για να προστατεύσετε την αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού σας χωρίς να γράφετε νέο κώδικα.

Θα σας βοηθήσει να βρείτε και να αφαιρέσετε αυτόματα τις ευπάθειες σε συστήματα λογισμικού από εφαρμογές με κοντέινερ προτού αποσταλούν στη φάση παραγωγής. Αυτό θα εξασφαλίσει επίσης τον φόρτο εργασίας σας για την παραγωγή λογισμικού.

Το Slim.ai θα ενισχύσει και θα βελτιστοποιήσει τα δοχεία σας ενώ θα τα διαχειρίζεται αποτελεσματικά. Θα λάβετε επίσης πληροφορίες για τα περιεχόμενα των κοντέινερ σας αναλύοντας σε βάθος τα πακέτα, τα μεταδεδομένα και τα επίπεδα τους.

Μπορείτε να ενσωματώσετε απρόσκοπτα το Slim.ai στους αγωγούς CI/CD και να επιτρέψετε την αυτοματοποίηση για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας για τον μετριασμό των κινδύνων ασφαλείας χωρίς καμία χειρωνακτική εργασία.

Θα χρησιμοποιήσετε τα Slim Starter Kits, τα οποία είναι πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε την εφαρμογή σας σε οποιαδήποτε γλώσσα ή πλαίσιο. Με την ευφυΐα κοντέινερ, μπορείτε να προβάλετε την κατασκευή εικόνων, τις λεπτομέρειες του πακέτου και τα τρωτά σημεία. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη στάση ασφαλείας σας και να δημιουργήσετε φιλικότητα προς την εικόνα.

Docker Wasm

Το Wasm είναι μια ελαφριά, γρήγορη και νέα εναλλακτική λύση στα κοντέινερ Windows ή Linux που χρησιμοποιείτε στο Docker. Το Docker + Wasm θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε, να εκτελέσετε και να μοιραστείτε σύγχρονες εφαρμογές με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του Docker για την εξασφάλιση της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού. Θα κάνει την ανάπτυξη λογισμικού σας πιο προβλέψιμη και αποτελεσματική αυτοματοποιώντας τις εργασίες και αφαιρώντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες εργασίες διαμόρφωσης. Ολόκληρος ο κύκλος ζωής ανάπτυξης λογισμικού σας θα γίνει ταχύτερος, ευκολότερος και πιο φορητός.

Το Docker προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα από άκρο σε άκρο που θα σας παρέχει API, CLI και διεπαφές χρήστη με ασφάλεια σχεδιασμένη ώστε να λειτουργεί εξαρχής στο SDLC σας, καθιστώντας τη διαδικασία πιο αποτελεσματική.

  • Οι εικόνες Docker είναι εξαιρετικές για να σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αποτελεσματικά την εφαρμογή σας σε Mac και Windows.
  • Χρησιμοποιήστε το Docker Compose για να δημιουργήσετε λογισμικό πολλαπλών κοντέινερ.
  • Το λογισμικό πακέτων ως εικόνες κοντέινερ που είναι φορητές και εκτελούνται με συνέπεια σε διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως το AWS ECS, το Google GKE, το Aure ACI, το Kubernetes και άλλα.
  • Ενσωματώστε διαφορετικά εργαλεία σε όλη τη γραμμή ανάπτυξης λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των CicleCI, GitHub, VS Code κ.λπ.
  • Εξατομικεύστε την πρόσβαση στην εικόνα για προγραμματιστές με στοιχεία ελέγχου πρόσβασης βάσει ρόλων (RBAC) και αποκτήστε βαθύτερες πληροφορίες για το ιστορικό δραστηριοτήτων χρησιμοποιώντας τα αρχεία καταγραφής ελέγχου του Docker Hub.
  • Ενισχύστε την καινοτομία αυξάνοντας τη συνεργασία με προγραμματιστές και μέλη της ομάδας και δημοσιεύοντας τις εικόνες σας εύκολα στο Docker Hub.
  • Επιτυχής ανάπτυξη εφαρμογών ανεξάρτητα σε διαφορετικά κοντέινερ και γλώσσες. Αυτό θα μειώσει τις πιθανές διενέξεις μεταξύ βιβλιοθηκών, πλαισίων και γλωσσών.
  • Χρησιμοποιήστε το Docker Compose CLI και αξιοποιήστε την απλότητά του στη δημιουργία εφαρμογών πιο γρήγορα. Μπορείτε να τα εκκινήσετε γρήγορα στο cloud με το Azure ACI ή το AWS ECS ή να το κάνετε τοπικά.

CycloneDX

Το CycloneDX είναι στην πραγματικότητα ένα σύγχρονο πρότυπο BOM full-stack που προσφέρει προηγμένες δυνατότητες για την ασφάλεια των αλυσίδων εφοδιασμού από διαδικτυακούς κινδύνους και επιθέσεις.

Υποστηρίζει:

  • Hardware Bill of Materials (HBOM): Είναι για στοιχεία υλικού αποθέματος για ICS, IoT και άλλες συνδεδεμένες και ενσωματωμένες συσκευές.
  • Λογισμικό Bill of Materials (SBOM): Είναι για υπηρεσίες απογραφής λογισμικού και εξαρτήματα και τις εξαρτήσεις τους στη συνέχεια.
  • Operations Bill of Materials (OBOM): Διαμορφώσεις αποθέματος χρόνου εκτέλεσης πλήρους στοίβας, περιβάλλοντα και πρόσθετες εξαρτήσεις.
  • Software-as-a-Service (SaaSBOM): Είναι για τα τελικά σημεία αποθέματος, τις υπηρεσίες, τις ταξινομήσεις και τις ροές δεδομένων που τροφοδοτούν τις εγγενείς εφαρμογές του cloud.
  • Vulnerability Exploitability eXchange (VEX): Είναι για να μεταφέρει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν ευάλωτα στοιχεία σε προϊόντα.
  • Αναφορές αποκάλυψης ευπάθειας (VDR): Πρόκειται για την επικοινωνία άγνωστων και γνωστών τρωτών σημείων που επηρεάζουν τις υπηρεσίες και τα στοιχεία.
  • BOV: Είναι η κοινή χρήση ευάλωτων δεδομένων μεταξύ ευάλωτων πηγών πληροφοριών και συστημάτων.
  Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για επαγγελματίες του μάρκετινγκ

Το Ίδρυμα OWASP υποστηρίζει το CycloneDX, ενώ το CycloneDX Core Working Group το διαχειρίζεται. Υποστηρίζεται επίσης από την κοινότητα ασφάλειας πληροφοριών από όλο τον κόσμο.

Aqua

Το Aqua παρέχει ασφάλεια εφοδιαστικής αλυσίδας πλήρους κύκλου ζωής για λογισμικό. Μπορεί να προστατεύσει όλους τους συνδέσμους σας στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού σας για να ελαχιστοποιήσει τις επιφάνειες επίθεσης και να διατηρήσει την ακεραιότητα του κώδικα.

Με τη βοήθεια του Aqua, μπορείτε να εντοπίσετε κινδύνους και τρωτά σημεία σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του λογισμικού σας σαρώνοντας εικόνες και κώδικα. Θα επιτρέψει επίσης την εύρεση εκτεθειμένων μυστικών, εσφαλμένων διαμορφώσεων IaC και κακόβουλου λογισμικού, ώστε κανένα πρόβλημα να μην μπορεί να πάει στη φάση παραγωγής.

Μπορείτε να ασφαλίσετε τις διαδικασίες και τα συστήματά σας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού προκειμένου να αναπτύξετε και να παραδώσετε το λογισμικό σας στην παραγωγή. Το Aqua θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τη στάση ασφαλείας των εργαλείων DevOps, διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν έλεγχοι ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα:

  • Σάρωση καθολικού κώδικα: Το Aqua μπορεί να σαρώσει ολόκληρο τον πηγαίο κώδικα σας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και να εντοπίσει τρωτά σημεία, κενά ασφαλείας, προβλήματα άδειας χρήσης ανοιχτού κώδικα και πολλά άλλα. Με τη σάρωση κωδικών περιοδικά, θα ειδοποιηθείτε για νέους κινδύνους με την αλλαγή κωδικών. Θα λάβετε σάρωση κώδικα από το Aqua Trivy Premium και θα έχετε σταθερές εξόδους σε όλο το SDLC.
  • Ειδοποιήσεις στη ροή εργασίας: Σαρώστε τον κώδικα και λάβετε ειδοποιήσεις από όπου κι αν εργάζεστε. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απευθείας στο IDE κατά την κωδικοποίηση, στο σύστημα διαχείρισης πηγαίου κώδικα (SCM) ως σχόλια στα αιτήματα έλξης, στο χώρο αποθήκευσης cloud και στη διοχέτευση CI, ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του λογισμικού.
  • Παρακολούθηση εξάρτησης ανοιχτού κώδικα: Το Aqua θα βαθμολογήσει κάθε πακέτο ανοιχτού κώδικα με βάση τη δημοτικότητά του, τους κινδύνους, τη δυνατότητα συντήρησης και την ποιότητά του. Στη συνέχεια, ειδοποιεί τους προγραμματιστές σας για τα εξαιρετικά επικίνδυνα πακέτα όταν παρουσιάζονται. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε και να επιβάλετε ένα επίπεδο ποιότητας σε ολόκληρο τον οργανισμό που πρέπει να πληροίτε πριν προσθέσετε οποιονδήποτε νέο κώδικα στη βάση κωδικών.
  • Ασφάλεια αγωγών: Αποκτήστε πλήρη ορατότητα στους αγωγούς CI και πλοηγηθείτε σε χιλιάδες κομμάτια έκδοσης λογισμικού που οδηγούν στο περιβάλλον παραγωγής. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε τη Στατική Ανάλυση Σωληνώσεων για κάθε διοχέτευση (όπως το GitLab CI, το Bitbucket Pipeline, το Jenkins, το GitHub Actions, το CircleCI, κ.λπ.) και να κατανοήσετε κάθε εντολή.
  • SBOM επόμενης γενιάς: Μην περιορίζεστε από τη βασική δημιουργία SBOM. Αντίθετα, προχωρήστε πέρα ​​και καταγράψτε κάθε ενέργεια και βήμα από τη στιγμή που ο προγραμματιστής δεσμεύει τον κώδικα έως την πλήρη διαδικασία κατασκευής μέχρι τη δημιουργία του τελικού τεχνουργήματος. Η υπογραφή κώδικα θα βοηθήσει επίσης τους χρήστες να επαληθεύσουν το ιστορικό του κώδικά σας και να βεβαιωθούν ότι ο κώδικας που δημιουργείται είναι ο ίδιος που καταλήγει στην αλυσίδα εργαλείων ανάπτυξής σας.
  • Διαχείριση στάσης CI/CD: Το Aqua θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε και να επιλύσετε κρίσιμες εσφαλμένες διαμορφώσεις στην πλατφόρμα DevOps (όπως Jenkins, GitHub κ.λπ.) και να εφαρμόσετε την ασφάλεια Zero-Trust σε αυτό. Μπορεί να επιβάλει την πολιτική της πρόσβασης ελάχιστων προνομίων για να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα προνόμια σε όλο το SDLC. Μπορεί επίσης να εφαρμόσει Διαχωρισμό Καθηκόντων (SoD) για να μειώσει τους κινδύνους ασφαλείας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση.
  Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Talkatone

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε και να υποστηρίξετε την εμπιστοσύνη δημιουργώντας SBOM υπογεγραμμένα ψηφιακά και εφαρμόζοντας πύλες ακεραιότητας για την επαλήθευση τεχνουργημάτων κατά μήκος του αγωγού CI/CD. Θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι μόνο ο κωδικός σας πηγαίνει στη φάση παραγωγής και όχι οτιδήποτε άλλο μαζί του.

ReversingLabs

Αποκτήστε προηγμένη ασφάλεια εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού (SSCS) για τις ροές εργασίας CI/CD, τα πακέτα έκδοσης και τα κοντέινερ από την ReversingLabs, η οποία επιτρέπει στην ομάδα DevSecOps να αναπτύξει την εφαρμογή με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Το εργαλείο με σάς επιτρέπει να αναλύετε γρήγορα μεγαλύτερα πακέτα εκδόσεων, βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα, λογισμικό τρίτων κατασκευαστών και κοντέινερ για απειλές. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε, να διορθώσετε και να δώσετε προτεραιότητα σε απειλές υψηλού κινδύνου που κρύβονται σε επίπεδα εξάρτησης λογισμικού.

Το Aqua προσφέρει προσαρμοσμένες πολιτικές έγκρισης, ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε με σιγουριά την ποιότητα ασφάλειας του λογισμικού σας πριν το διαθέσετε στην παραγωγή. Αυτό το εργαλείο φροντίζει για την ασφάλεια ολόκληρου του SDLC από τον έλεγχο πηγαίου κώδικα έως τη διαχείριση εξαρτήσεων στοιχείων λογισμικού, τη διαδικασία CI/CD και τις εικόνες κυκλοφορίας.

Έτσι, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε και να διορθώσετε κινδύνους ροής εργασίας CI/CD, συμβιβασμούς, κακόβουλα πακέτα ανοιχτού κώδικα, μυστικές εκθέσεις και άλλα είδη απειλών σε κάθε σημείο του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού του οργανισμού σας.

Επιπλέον, μπορείτε να προχωρήσετε και να προστατεύσετε τους πελάτες σας από ανεπιθύμητες παραβιάσεις που μπορεί να εισάγουν μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές συμπεριφοράς, backdoors και κακόβουλο λογισμικό στο λογισμικό.

Θα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε ενσωματώσεις χωρίς προβλήματα σε κάθε στάδιο του αγωγού παράδοσης. Αυτές οι ενσωματώσεις θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε τις απειλές υψηλού κινδύνου πιο γρήγορα και σε πρώιμο στάδιο. Το ReversingLabs είναι μια μεγάλη επένδυση όχι μόνο για ομάδες ανάπτυξης αλλά και για ομάδες SOC.

Snyk

Αυξήστε την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού με το Synk, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα κρίσιμα στοιχεία του λογισμικού, όπως εικόνες κοντέινερ, βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα, εργαλεία προγραμματιστών και υποδομή cloud.

Το Snyk θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε την ασφάλεια της εφοδιαστικής σας αλυσίδας παρακολουθώντας εξαρτήσεις, διασφαλίζοντας ασφαλή σχεδιασμό και διορθώνοντας τρωτά σημεία. Φροντίζει να σχεδιάζετε λογισμικό έχοντας κατά νου την ασφάλεια, από την αρχή.

Χρησιμοποιώντας το Snyk, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δημοτικότητα, τη συντήρηση και την ασφάλεια των πακέτων ανοιχτού κώδικα 1M+ σε διαφορετικά οικοσυστήματα.

Μπορείτε να σαρώσετε το λογισμικό σας για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό υλικών προκειμένου να προσδιορίσετε τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το Snyk θα σας βοηθήσει να διορθώσετε περισσότερα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια σε λιγότερο χρόνο.

  • Το Snyk Vulnerability Database και το Synk Advisor είναι δύο από τα εργαλεία που παρέχουν χρήσιμες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με κρίσιμα ζητήματα και τους τρόπους αποτροπής τους, ώστε η διαχείριση των απειλών ασφαλείας να γίνεται ευκολότερη πριν καν ξεκινήσει το έργο.
  • Οι υπηρεσίες ελέγχου της Snyk, Snyk Container και Snyk Open Source, είναι εργαλεία για την ανάλυση έργων και τη δημιουργία SBOM με μια λίστα γνωστών τρωτών σημείων, πακέτα ανοιχτού κώδικα και συμβουλές επιδιόρθωσης.
  • Το Snyk σάς επιτρέπει να ενσωματώνεστε με πολλά εργαλεία, ροές εργασίας και αγωγούς για να επιτρέψετε την ασφάλεια στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού σας. Οι ενσωματώσεις περιλαμβάνουν PHP, Java, JS, Python, AWS, GCP, RedHat, Jenkins, Docker, Kubernetes, GitHub, GitLab, Slack και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το Snyk υποστηρίζεται από κορυφαία συστήματα πληροφοριών ασφαλείας στον κλάδο, προσφέροντας σας εργαλεία για να προστατεύσετε τις εξαρτήσεις ανοιχτού κώδικα, τον προσαρμοσμένο κώδικα, την υποδομή cloud και τα κοντέινερ από μία μόνο πλατφόρμα.

συμπέρασμα

Οι διαδικτυακοί κίνδυνοι επεκτείνονται, θέτοντας απειλές για τις επιχειρήσεις, τα περιουσιακά στοιχεία και τους ανθρώπους. Επομένως, εάν είστε προγραμματιστής λογισμικού ή επιχείρηση που ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού, πρέπει να βελτιώσετε την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού αξιοποιώντας μεθόδους και εργαλεία όπως τα παραπάνω. Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού σας μετριάζοντας αποτελεσματικά τις απειλές.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα εργαλεία DevSecOps.