Ποιο είναι το χειρότερο τηλέφωνο Samsung για αγορά το 2023;

Εάν δεν έχετε iPhone, το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε ένα Samsung Galaxy. Αυτή η σειρά smartphone έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής με τα χρόνια και τώρα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή δίπλα στη σειρά iPhone της Apple. Αλλά δεν είναι όλα τα τηλέφωνα Samsung Galaxy επιτυχία. Το 2023, υπάρχουν μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές.

Το Galaxy Z Fold 5

Η σειρά πτυσσόμενων τηλεφώνων της Samsung ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με το Galaxy Z Fold. Ενώ καινοτόμο με την αναδιπλούμενη οθόνη αφής του, το Z Fold, μαζί με το σύγχρονο του, το Z Flip, προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στο κοινό, κυρίως λόγω της εξαιρετικά υψηλής τιμής και των εύθραυστων οθονών τους.

Με την πάροδο του χρόνου, η Samsung εργάστηκε για να βελτιώσει τη σειρά αναδιπλούμενων και αναδιπλούμενων τηλεφώνων της, όπως είδαμε στην κριτική μας για το Z Fold 4. Η βελτιωμένη κάμερα, η καλύτερη απόδοση, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η ευρύτερη μπροστινή οθόνη ήταν μόνο μερικά από τα προνόμια.

Αλλά η κυκλοφορία του Z Fold 5 τον Αύγουστο του 2023 έδωσε τη θέση του σε πολλές ανάμεικτες κριτικές. Με μια εξαιρετικά απότομη τιμή εκκίνησης των 1.799 $ (για 256 gigabyte αποθηκευτικού χώρου), πολλοί ήλπιζαν σε ένα πολύ μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός.

Στην πραγματικότητα, δεν είχαν αλλάξει πολλά στο Z Fold 5 για να δικαιολογήσει το άλμα της τιμής μεταξύ $100 και $150. Με πανομοιότυπη ρύθμιση κάμερας με το Fold 4, χωρίς S Pen, μη εντυπωσιακές ταχύτητες φόρτισης και ελάχιστα βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το Fold 5 φαίνεται να είναι υπερτιμημένο για αυτό που προσφέρει.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια εικόνα στην κορυφή της επιφάνειας εργασίας σας

Η μπαταρία Z Fold 5 μπορεί να διαρκέσει έως και 11 ώρες, κάτι που δεν είναι πολύ κακό, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλη βελτίωση από το Z Fold 4, το οποίο συνήθως διαρκεί περίπου 10 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Χρειάζονται επίσης περίπου 80 λεπτά για την πλήρη φόρτιση του Fold 5. Και πάλι, όχι φρικτό, αλλά απέχει πολύ από την εμφάνιση.

Επιπλέον, το Z Fold 5 δεν είναι ανθεκτικό στη σκόνη, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη γραμμή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Fold 5 είναι ένα κακό τηλέφωνο. Με κύρια κάμερα 50 megapixel, βαθμολογία αντοχής IPX8, μεγάλη οθόνη AMOLED 2208 x 1768 pixel και τσιπ Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, αυτό το τηλέφωνο δεν μπορεί να χλευαστεί. Αλλά σε τόσο υψηλή τιμή, πιθανότατα θα περιμένατε λίγο περισσότερο από αυτό, ειδικά σε σύγκριση με το Fold 4, το οποίο τώρα μπορεί να αγοραστεί πολύ λιγότερο στις αγορές smartphone. Συνολικά, το Z Fold 5 είναι μια μικτή τσάντα.

Έτσι, εάν θέλετε ένα εντυπωσιακό αναδιπλούμενο smartphone, ίσως να είστε καλύτερα με το Z Fold 4 προς το παρόν, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει η Samsung την επόμενη αναδιπλούμενη σειρά της.

Το Galaxy Z Flip 5

Το Galaxy Z Flip 5 κυκλοφόρησε μαζί με το Z Fold 5 τον Αύγουστο του 2023. Η μικρότερη έκδοση με πορτραίτο του τελευταίου, η τιμή του Flip 5 ξεκινά από 999 $, μια πολύ πιο προσιτή τιμή από αυτή του Fold 5 (αν και αυτό οφείλεται στο μικρότερο μέγεθος οθόνης και ευρυγώνια κάμερα χαμηλότερης ποιότητας).

  Πώς να αντιγράψετε στιγμιότυπα οθόνης Nintendo Switch σε Mac μέσω USB

Το Galaxy Z Flip 5 έλαβε καλύτερες κριτικές συνολικά από το Fold 5, αλλά υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα που πρέπει να σημειωθούν. Η κάμερα του Flip 5 είναι πανομοιότυπη με αυτή του προκατόχου του και έχει αρκετά μέση διάρκεια μπαταρίας. Με μια πίσω κάμερα 12 megapixel, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένοι χρήστες θα απογοητευτούν με την ποιότητα του φακού του νεότερου αναδιπλούμενου smartphone της Samsung.

Δεδομένου ότι η σειρά Galaxy S23 διαθέτει πίσω κάμερα ευρείας γωνίας τουλάχιστον 50 megapixel, η ευρυγώνια κάμερα του Flip 5 σίγουρα αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.

Με διάρκεια μπαταρίας περίπου 10 ωρών, το Z Flip 5 δεν είναι υπερβολικά εντυπωσιακό και φορτίζει αρκετά αργά. Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα για να φορτιστεί το Z Flip 5 από το μηδέν στο 100%, το οποίο δεν είναι ιδανικό για πιο πολυάσχολους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο εν κινήσει.

Επιπλέον, το Galaxy Z Flip 5 διαθέτει μια οθόνη κάλυψης (ή Flex Window) που μπορεί να υποστηρίξει μερικές εφαρμογές, αλλά αυτό συνοδεύεται από μια προειδοποίηση: είναι περιορισμένο και δύσκολο. Στις 3,4 ίντσες, αυτή η οθόνη είναι ιδανική για να ελέγχετε γρήγορα το ημερολόγιο ή τα κείμενά σας, αλλά όταν πρόκειται για χρήση εφαρμογών στην πλήρη χωρητικότητά τους, το μέγεθος σίγουρα παρεμποδίζει.

Επιπλέον, δεν είναι εγγενώς συμβατό με ορισμένες εφαρμογές και η κύρια οθόνη επίσης δεν μεταβαίνει στην οθόνη εξωφύλλου όταν είναι κλειστή. Η Samsung έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω υποστήριξη εφαρμογών στο εγγύς μέλλον, αλλά προς το παρόν, η μπροστινή οθόνη έχει περιορισμένη χρησιμότητα.

Το Flip 5 εξακολουθεί επίσης να αντιμετωπίζει το τσάκισμα στη μέση της οθόνης που υπέστη το πρώτο Flip, το οποίο μπορεί να φαίνεται αρκετά μη ελκυστικό μετά από επανειλημμένη χρήση του τηλεφώνου. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα με κάθε συσκευή Galaxy Z Flip and Fold, επομένως είναι φυσικό οι χρήστες να απογοητεύονται που εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα μετά από χρόνια συνεχούς ανάπτυξης.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εναλλαγή των AirPods μεταξύ iPhone και iPad

Ποιο τηλέφωνο Samsung πρέπει να αγοράσετε το 2023;

Εάν εξακολουθείτε να δεσμεύεστε να αγοράσετε ένα νέο smartphone Samsung το 2023, ίσως θέλετε να δείτε τη σειρά Galaxy S23. Αυτό αποτελείται από τα S23, S23 Plus και το σχεδόν τέλειο S23 Ultra. Αυτά τα τρία νεότερα μοντέλα Galaxy S έχουν πολύ καλές κριτικές και προσφέρουν γρήγορη απόδοση, οθόνες υψηλής ποιότητας, αξιόπιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πολλά άλλα.

Τα τρία μοντέλα διαφέρουν σε τιμές, με το S23 να είναι το φθηνότερο και το S23 Ultra να είναι το πιο ακριβό. Αυτές οι διακυμάνσεις στην τιμή οφείλονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, ποιότητα κάμερας, μεγέθη RAM και άλλα χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αν θέλετε πολύ να πάρετε ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο, σκεφτείτε το Galaxy Z Fold 4 ή το Z Flip 4. Αυτές οι δύο συσκευές προσφέρουν τα περισσότερα από αυτά που μπορείτε να πάρετε στο Fold 5 και το Flip 5, αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Το New Flip and Fold Duo είναι ακριβό αλλά ελαττωματικό

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο Samsung το 2023, ίσως θέλετε να αποφύγετε τα Z Flip 5 και Z Fold 5 προς το παρόν. Δυστυχώς, τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο μοντέλων απλά δεν δικαιολογούν την τιμή τους.

Σκεφτείτε να περιμένετε λίγο μέχρι να πέσει η αξία των δύο τηλεφώνων ή περιμένετε να αγοράσετε ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο έως ότου λυθούν ορισμένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα με τις συσκευές.