Πώς να παίξετε το Metro Exodus στο Linux

Το Metro Exodus είναι η τρίτη είσοδος στο franchise Metro, ένα βιντεοπαιχνίδι που επικεντρώνεται στη μετα-αποκαλυπτική ζωή στις σήραγγες του μετρό της Μόσχας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να παίξετε το Metro Exodus σε Linux.

  Το Metro Exodus στο Linux

Το Metro Exodus στο Linux

Το Metro Exodus λειτουργεί πολύ καλά σε Linux, αλλά μόνο με τη βοήθεια του Proton, μια δυνατότητα ενσωματωμένη στην έκδοση Linux του Steam. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο εγκατάστασης του Steam στο Linux πριν σας δείξουμε πώς να παίξετε το Metro Exodus.

Εγκαταστήστε το Steam

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Steam στο Linux, θα χρειαστείτε ένα παράθυρο τερματικού. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Ή, εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ανοίξτε το με αυτόν τον τρόπο.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού και είναι έτοιμο για χρήση, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Steam που λειτουργεί σε Linux.

Ubuntu

Στο Ubuntu, η εφαρμογή Steam μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα με την παρακάτω εντολή Apt.

sudo apt install steam

Debian

Στο Debian, πρέπει να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη του πακέτου Steam DEB στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Για να κατεβάσετε το πακέτο Steam DEB, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή wget.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Μετά τη λήψη του πιο πρόσφατου πακέτου Steam DEB στον υπολογιστή σας, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Steam. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή dpkg, εγκαταστήστε το Steam για Linux στον υπολογιστή σας Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Μόλις εγκατασταθεί το πακέτο Steam DEB στο σύστημά σας Debian, θα χρειαστεί να διορθώσετε τυχόν προβλήματα εξάρτησης που προέκυψαν κατά την εγκατάσταση. Για να διορθώσετε τα προβλήματα, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Στο Arch Linux, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Steam με την προϋπόθεση ότι έχετε ενεργοποιημένο το αποθετήριο λογισμικού “multilib” στο αρχείο /etc/pacman.conf. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, επεξεργαστείτε το αρχείο διαμόρφωσης, ενεργοποιήστε το “multilib” και ενημερώστε το Arch. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή Pacman για να αποκτήσετε το Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Τόσο στο OpenSUSE όσο και στο Fedora Linux, είναι δυνατή η εγκατάσταση του Steam μέσω πηγών λογισμικού που περιλαμβάνονται. Ωστόσο, η κυκλοφορία Flatpak του Steam φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Για το λόγο αυτό, προτείνουμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγκατάστασης του Flatpak.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook Messenger στην επιφάνεια εργασίας Linux με το Caprine

Flatpak

Για να εγκαταστήσετε το Steam μέσω Flatpak σε Linux, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας. Για να ενεργοποιήσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στο σύστημά σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα.

Μετά τη ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, πρέπει να ρυθμίσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub. Για να ρυθμίσετε το Flathub, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή remote-add flatpak παρακάτω.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Τώρα που το Flathub έχει ρυθμιστεί, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Steam μέσω Flatpak χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Εγκαταστήστε το Metro Exodus σε Linux

Με εγκατεστημένο το Steam, ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού χρήστη σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να κάνετε το Metro Exodus να λειτουργεί σε Linux!

  Πώς να δημιουργήσετε προβολές διαφανειών DVD σε Linux με φαντασία

Βήμα 1: Στο Steam, κάντε κλικ στο μενού “Steam”. Μέσα στο μενού “Steam”, βρείτε την επιλογή “Ρυθμίσεις” και κάντε κλικ σε αυτήν για να ανοίξετε την περιοχή ρυθμίσεων Steam.

Μόλις μεταβείτε στην περιοχή ρυθμίσεων Steam, βρείτε την ενότητα “Steam Play” και κάντε κλικ σε αυτήν για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Steam Play. Στη συνέχεια, ελέγξτε και το “Ενεργοποίηση του Steam Play για τους υποστηριζόμενους τίτλους” και “Ενεργοποίηση του Steam Play για όλους τους άλλους τίτλους”.

Βήμα 2: Βρείτε το κουμπί «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ» στο επάνω μέρος του Steam και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κατάστημα Steam. Στο Steam Store, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης και πληκτρολογήστε “Metro Exodus” και πατήστε το πλήκτρο Enter.

  Οι 5 καλύτεροι πελάτες IRC προς χρήση σε Linux

Δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης για το Metro Exodus. Κάντε κλικ στο παιχνίδι για να μεταβείτε στη σελίδα του Metro Exodus Steam Storefront.

Βήμα 3: Στη σελίδα του Metro Exodus Steam Storefront, βρείτε το πράσινο κουμπί «Προσθήκη στο καλάθι» και κάντε κλικ σε αυτό για να αγοράσετε το παιχνίδι. Μόλις αγοράσετε το παιχνίδι, βρείτε το κουμπί «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» και κάντε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη Steam σας.

Βήμα 4: Στη βιβλιοθήκη Steam, αναζητήστε το “Metro Exodus” και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, βρείτε το μπλε κουμπί «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» και κάντε κλικ σε αυτό για λήψη και εγκατάσταση του παιχνιδιού.

Όταν εγκατασταθεί το παιχνίδι, το μπλε κουμπί “INSTALL” θα γίνει πράσινο κουμπί “PLAY”. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε το παιχνίδι!

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Το Metro Exodus έχει πολύ υψηλή βαθμολογία στο ProtonDB. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες Linux βρίσκουν ότι αυτό το παιχνίδι λειτουργεί πολύ καλά στο Linux πρόσφατα. Τούτου λεχθέντος, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση ή την εκτέλεση του παιχνιδιού στο σύστημα Linux, ίσως θελήσετε να το ελέγξετε Metro Exodus ProtonDB για τις πιο πρόσφατες συμβουλές και κόλπα για να λύσετε τα προβλήματά σας!