Ποιο είναι το καλύτερο Fitness Tracker για εσάς;

Βασικά Takeaways

  • Η σειρά Apple Watch υπερέχει στην υποστήριξη εφαρμογών τρίτων και είναι ιδανική για χρήστες iPhone.
  • Οι συσκευές Fitbit, όπως το Sense 2 και το Versa 4, είναι πιο κατάλληλες για τρέξιμο, αλλά ένα Apple Watch είναι πιο απρόσκοπτο για προπόνηση.
  • Οι ιχνηλάτες γυμναστικής της Fitbit είναι πιο φιλικοί προς τον προϋπολογισμό, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας πληρώνοντας περισσότερα για ένα Apple Watch.

Αν ψάχνετε για ένα νέο πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, πιθανότατα έχετε αντιμετωπίσει το δίλημμα να επιλέξετε μεταξύ ενός Apple Watch και ενός Fitbit. Εδώ, θα συγκρίνουμε και τις δύο επιλογές και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο wearable για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Fitbit εναντίον Apple Watch: The Basics

Εικόνα εδάφους/Shutterstock

Ενώ τόσο οι συσκευές Fitbit όσο και το Apple Watch διαθέτουν εξαιρετικές διεπαφές χρήστη και λειτουργούν ως αποτελεσματικοί ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης, το τελευταίο διαπρέπει πραγματικά ως ιδανικός σύντροφος για το iPhone σας. Σε αντίθεση με τα νεότερα Fitbit, όπως το Fitbit Versa 4 ή το Fitbit Sense 2, που δεν υποστηρίζουν εφαρμογές τρίτων, υπάρχει ένας τόνος εξαιρετικών εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών για το Apple Watch.

Για παράδειγμα, ούτε το Fitbit Versa 4 ούτε το Fitbit Sense 2 έχουν εφαρμογή Spotify —ή οποιαδήποτε εφαρμογή ροής μουσικής— ενώ οι χρήστες του Apple Watch έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές εφαρμογές για όλες σχεδόν τις μεγάλες πλατφόρμες ροής μουσικής.

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή Fitbit, καθώς είναι συμβατή με συσκευές iOS και Android μέσω της συνοδευτικής της εφαρμογής. Αυτή η εφαρμογή χρησιμεύει ως κεντρικός κόμβος για συγχρονισμό δεδομένων, παρακολούθηση στόχων φυσικής κατάστασης και πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες.

  Πώς να προσθέσετε φίλους στο WeChat

Αντίθετα, τα Apple Watches είναι συμβατά μόνο με iPhone και απαιτούν ρύθμιση μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής Watch στο iOS. Ωστόσο, ενσωματώνεται άψογα με τις εφαρμογές Health and Fitness της Apple.

Fitbit εναντίον Apple Watch: Δραστηριότητες

Η Tina Sieber και ο Raghav Sethi/MakeUseOf

Όσον αφορά το τρέξιμο, τόσο οι συσκευές Apple Watch όσο και οι συσκευές Fitbit διαθέτουν ενσωματωμένο GPS για την παρακολούθηση μετρήσεων όπως ο ρυθμός και η απόσταση που διανύθηκε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Εάν δίνετε προτεραιότητα σε μεγαλύτερες διαδρομές, θα πρέπει να επιλέξετε ένα Fitbit Sense 2, καθώς είναι λίγο πιο ελαφρύ και γενικά αισθάνεστε πιο άνετα. Προσφέρει επίσης καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διαθέτει αποκλειστικές λειτουργίες λειτουργίας.

Σκεφτείτε ένα Apple Watch εάν δεν θέλετε το τηλέφωνό σας να σας αποσπά την προσοχή κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μπορεί να εκτελέσει εργασίες όπως έλεγχος μουσικής ή απαντήσεις μηνυμάτων, ενώ διαθέτει ακόμη και συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε περισσότερα.

Το Apple Watch δεν μπορεί να εντοπίσει πόσο βάρος σηκώνετε. Το ίδιο ισχύει και για τις συσκευές Fitbit, αλλά μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή προπόνησης με βάρη στην εφαρμογή Fitbit για να καταγράψετε πιο ακριβείς πληροφορίες. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα που έχει το Apple Watch είναι ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε μια εξαιρετική επιλογή εφαρμογών watchOS προσαρμοσμένων για άρση βαρών, κάτι που δυστυχώς στερείται των φορητών συσκευών Fitbit.

Και τα δύο wearable μπορούν να παρακολουθούν τις περιόδους ποδηλασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και να εμφανίζουν μετρήσεις όπως μέση ταχύτητα, συνολικός χρόνος, υψόμετρο κ.λπ. Ωστόσο, το Apple Watch αποκτά ένα πλεονέκτημα λόγω της απρόσκοπτης ενσωμάτωσής του με τα iPhone. Μπορείτε να προβάλετε μετρήσεις απευθείας στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας μέσω των Live Activities στο iOS και να συνδεθείτε με συμβατές συσκευές όπως τα ποδήλατα Peloton για βελτιωμένη παρακολούθηση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

  21 Καινοτόμες ιδέες για μικρές επιχειρήσεις για να ξεκινήσετε

Εάν κάνετε συχνά πεζοπορία, τα σύγχρονα μοντέλα Apple Watch μπορούν να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία από το Fitbit Versa 4 και το Sense 2. Ενώ τα μοντέλα Fitbit παρέχουν μόνο βασικές μετρήσεις όπως ο αριθμός βημάτων, το Apple Watch βελτιώνει την εμπειρία προσφέροντας δυνατότητες όπως το Backtrack. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Backtrack στο Apple Watch για να επαναλάβετε τα βήματά σας και να αποφύγετε να χαθείτε κατά την πεζοπορία σε τοποθεσίες με κακή συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας.

Fitbit εναντίον Apple Watch: Παρακολούθηση και ακρίβεια

Raghav Sethi/MakeUseOf

Και τα δύο φορέματα διαθέτουν μια ποικιλία αισθητήρων που σας επιτρέπουν να μετράτε τον καρδιακό σας ρυθμό, τα βήματα σας και πολλά άλλα. Δοκίμασα να περπατήσω 500 βήματα με ένα Apple Watch και ένα Fitbit Versa 4 σε κάθε χέρι και το Apple Watch ανέφερε 483 βήματα, ενώ το Fitbit ανέφερε 491 βήματα, επομένως και τα δύο είναι αρκετά κοντά όσον αφορά την ακρίβεια και εμπίπτουν σε ένα περιθώριο σφάλματος.

Ωστόσο, τα σύγχρονα μοντέλα Apple Watch περιλαμβάνουν επίσης πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ανίχνευση πτώσης, παρακολούθηση θορύβου και ανίχνευση σύγκρουσης. Αντίθετα, το ναυαρχίδα της Fitbit, το Sense 2, εστιάζει περισσότερο στην ψυχική υγεία με τη βοήθεια ενός αισθητήρα cEDA, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια πιθανού στρες.

  20 δημοφιλείς εφαρμογές και συμβουλές Ιστού από το 2015

Εάν η παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα σας είναι σημαντική, συνιστούμε να επιλέξετε ένα φορετό Fitbit, όπως το Versa 4 ή το Sense 2. Σύμφωνα με
Ο κηδεμόνας
όλα τα μοντέλα Apple Watch που πωλήθηκαν από την Apple στις ΗΠΑ στις ή μετά τις 18 Ιανουαρίου 2024, έχουν απενεργοποιημένο τον αισθητήρα SpO2 λόγω μιας συνεχιζόμενης διαφωνίας παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Fitbit εναντίον Apple Watch: Σύγκριση τιμών

Fitbit

ο Apple Watch Series 9 κοστίζει $399 και $429 για τις εκδόσεις αλουμινίου 41 mm και 45 mm μόνο με GPS, αντίστοιχα. Η προσθήκη υποστήριξης κινητής τηλεφωνίας συνεπάγεται επιπλέον 100 $. Τα μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν υψηλότερη τιμή, ξεκινώντας από 699 $.

Αντίθετα, το Fitbit προσφέρει πιο απλή και φιλική προς τον προϋπολογισμό τιμολόγηση, με το Fitbit Sense 2 τιμή 249 $ και το Fitbit Versa 4 στα 199 $. Για όσους έχουν περιορισμούς προϋπολογισμού, το Fitbit παρουσιάζει μια πιο ευνοϊκή επιλογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ρολόγια Fitbit δεν προσφέρουν συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας.

Η Apple προσφέρει μια επιλογή προϋπολογισμού με τη μορφή του Apple Watch SE, η οποία ξεκινά από 249 $ για την παραλλαγή 40 mm μόνο με GPS. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο δεν διαθέτει εφαρμογές ΗΚΓ και παρακολούθησης κύκλου.

Τα μοντέλα Fitbit που αναφέραμε εδώ δεν διαφέρουν δραστικά από τις προσφορές της Apple, ειδικά όσον αφορά την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης. Έτσι, η επιλογή του κατάλληλου ιχνηλάτη γυμναστικής για εσάς θα συνοψιστεί στην περίπτωση χρήσης, τον προϋπολογισμό και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Τώρα που διαβάσατε τη σύγκριση Fitbit με Apple Watch, ξέρετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει κάθε συσκευή. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε σε ποιο πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο.