Πώς να προσθέσετε φίλους στο WeChat

Ο κύριος λόγος για την ύπαρξη ενός κοινωνικού δικτύου είναι η διατήρηση επαφής με άλλα άτομα. Ωστόσο, η προσθήκη ατόμων ως φίλων στο WeChat δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο αναμενόταν. Αυτή η κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης λειτουργεί αρκετά διαφορετικά από τους ανταγωνιστές της, αντισταθμίζοντας τη διαφορά με ορισμένες συναρπαστικές και περίπλοκες δυνατότητες.

Για παράδειγμα, το WeChat σάς επιτρέπει να προσθέτετε φίλους με διάφορους τρόπους και να συναντάτε άλλα άτομα από όλο τον κόσμο. Μείνετε μαζί μας καθώς εξερευνούμε πώς μπορείτε να γίνετε φίλοι με άλλα άτομα στο WeChat.

Προσθέστε έναν φίλο χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό ή τον αριθμό τηλεφώνου του

Κάθε λογαριασμός WeChat έχει ένα αναγνωριστικό. Εάν γνωρίζετε το αναγνωριστικό του ατόμου που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας, μπορείτε να του στείλετε ένα αίτημα φιλίας αμέσως.

  • Ανοίξτε το WeChat και μεταβείτε στην καρτέλα “Επαφές”. Είναι η δεύτερη καρτέλα από τις τέσσερις στο μενού που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Στην καρτέλα “Επαφές”, πατήστε το κουμπί “+” στην επάνω δεξιά γωνία. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.
  • Επιλέξτε “Προσθήκη επαφών”.
  • Για να προσθέσετε έναν φίλο χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό ή τον αριθμό, πατήστε στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης.
  • Πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό WeChat ή τον αριθμό τηλεφώνου του φίλου. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί «Αναζήτηση».
  • Εάν έχετε εισαγάγει σωστά τον αριθμό, η εφαρμογή θα σας μεταφέρει στη σελίδα λεπτομερειών προφίλ της επαφής.
  • Πατώντας στο «Προσθήκη» στέλνεται στο άτομο ένα αίτημα φιλίας.
  •   Ο πλήρης οδηγός για το πώς λειτουργούν τα Torrents

    Σημείωση: Τα αιτήματα φιλίας διαρκούν δέκα ημέρες. Εάν το άτομο δεν ανταποκριθεί σε αυτό εγκαίρως, θα λήξει. Δεν μπορείτε να τους στείλετε άλλο αίτημα φιλίας που θα ισχύει επίσης για δέκα ημέρες.

    Προσθέστε έναν φίλο σαρώνοντας τον κωδικό QR τους

    Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια επαφή στη λίστα φίλων σας, εάν μοιράζονται τον κωδικό QR μαζί σας.

  • Μπείτε στην καρτέλα “Επαφές”.
  • Πατήστε το «+» στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε «Σάρωση κωδικού QR» από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Η εφαρμογή θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο παράθυρο του κωδικού QR, όπου μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό του άλλου ατόμου.
  • Αφήστε τους φίλους σας να σας προσθέσουν κοινοποιώντας τον κωδικό QR σας

    Σε αντίθεση με τη σάρωση του κωδικού QR, μπορείτε να δείξετε σε άλλους τον δικό σας, ώστε να μπορούν να σας προσθέσουν ως φίλο.

      Πώς να κρύψετε το iPhone X Notch από την οθόνη σας
  • Ανοίξτε το WeChat και πατήστε το κουμπί με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε στο προφίλ σας στο αναπτυσσόμενο μενού για να το ανοίξετε.
  • Επιλέξτε «Ο κωδικός QR μου». Αυτή η ενέργεια θα εμφανίσει τον κωδικό σας στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Δείξτε το στο άλλο άτομο για να το σαρώσει και να σας προσθέσει ως φίλο.
  • Προσθήκη ατόμων κοντά

    Εάν αισθάνεστε κουβεντούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενδιαφέρουσα λειτουργία WeChat που σας επιτρέπει να προσθέσετε άτομα στην περιοχή σας. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι αυτό συμβαίνει και με τους δύο τρόπους, καθώς και άλλοι μπορούν να σας προσθέσουν επίσης. Επίσης, θα μπορούν να δουν τις τελευταίες δέκα φωτογραφίες που έχετε μοιραστεί.

    Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε το WeChat και μεταβείτε στην καρτέλα “Discover” που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Μετά από αυτό, μεταβείτε στο “Άτομα κοντά”, όπου μπορείτε να χαιρετήσετε άλλους. Μπορείτε να προσθέσετε ο ένας τον άλλο ως φίλους με αυτόν τον τρόπο.

    Προσθέστε έναν φίλο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Shake

    Το Shake είναι μια αποκλειστική δυνατότητα WeChat που μπορεί να σας συνδέσει με ένα τυχαίο άτομο που χρησιμοποιεί επίσης αυτήν τη δυνατότητα. Για να ενεργοποιήσετε το Shake, μεταβείτε στην καρτέλα “Discover” και πατήστε το κουμπί Shake. Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακινήσετε το τηλέφωνο, το οποίο με τη σειρά του θα σας συνδέσει με ένα άλλο άτομο που κουνάει επίσης το τηλέφωνό του. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να χαιρετήσετε το άτομο.

      Διορθώστε το σφάλμα DPC WATCHDOG VOLATION (2021 Working Solutions)

    Προσθέστε έναν φίλο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Drift Bottle

    Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να αφήνετε ένα μήνυμα κειμένου ή φωνητικό μήνυμα που θα πρέπει να λάβει άλλο άτομο. Στη συνέχεια, το άλλο άτομο αποφασίζει αν θέλει να ανοίξει μια συζήτηση μαζί σας. Ομοίως, μπορείτε επίσης να πάρετε την ίδια απόφαση με τα μπουκάλια άλλων χρηστών.

    Το Drift Bottle, γνωστό και ως Message in a Bottle, βρίσκεται στην καρτέλα “Discover”.

    Πώς να διαγράψετε έναν φίλο WeChat

  • Εκτελέστε το WeChat και ανοίξτε την καρτέλα “Επαφές”.
  • Πατήστε το άτομο στη λίστα που θέλετε να αφαιρέσετε από τους φίλους σας για να ανοίξετε το προφίλ τους.
  • Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Διαγραφή”. Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, δεν είναι δυνατή η αναίρεση, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ξανά το άτομο όποτε θέλετε μέσω οποιασδήποτε από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω.
  • Τελικά, ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για το WeChat είναι πόσες λειτουργίες έχει για την προσθήκη φίλων. Όποτε θέλετε να κάνετε νέους φίλους, το WeChat σας καλύπτει, ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζετε.