Ποιος είναι ο καλύτερος δωρεάν έλεγχος λογοκλοπής;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αντιγράψει τη δουλειά κάποιου άλλου με έλεγχο λογοκλοπής. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε μερικούς δωρεάν ιστότοπους για να ελέγξετε για λογοκλοπή και να αποφύγετε τυχόν σοβαρές επιπτώσεις. Θα μάθετε επίσης για τους διαφορετικούς τύπους λογοκλοπής.

Τι είναι η λογοκλοπή;

Όταν μιλάμε για λογοκλοπή, συνήθως αναφερόμαστε στην αντιγραφή του έργου κάποιου άλλου. Μερικές φορές, η λογοκλοπή περιλαμβάνει την αντιγραφή και επικόλληση περιεχομένου από αλλού χωρίς αλλαγή οποιουδήποτε μέρους του κειμένου. Ωστόσο, ακατάλληλα παραφρασμένο περιεχόμενο χωρίς παραπομπές θεωρείται επίσης λογοκλοπή.

Οι συνέπειες της λογοκλοπής είναι συχνά πολύ σοβαρές. Το έργο άλλων ανθρώπων προστατεύεται συχνά από πνευματικά δικαιώματα, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε νομικές ενέργειες για αντιγραφή και επικόλληση εργασίας—ειδικά εάν ο ιστότοπος έχει ένα σαφές μήνυμα «δεν επιτρέπεται να αναπαράγετε το έργο μου χωρίς άδεια» (ή κάτι παρόμοιο).

Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε νομικές συνέπειες για λογοκλοπή, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τέτοιες πρακτικές. Τα σχολεία και τα κολέγια έχουν συνήθως μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στη συγκεκριμένη πράξη. Εάν κριθείτε ένοχος για λογοκλοπή, ενδέχεται να αποτύχετε αυτόματα την αποστολή σας και —σε σοβαρές περιπτώσεις— να απομακρυνθείτε εντελώς από την πορεία σας.

Η λογοκλοπή επίσης δεν γίνεται ανεκτή στον χώρο εργασίας. Στην καλύτερη περίπτωση, θα λάβετε μια αυστηρή προειδοποίηση (ειδικά αν εργάζεστε σε έναν τομέα που σχετίζεται με το μάρκετινγκ περιεχομένου ή τη δημοσιογραφία). Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η λογοκλοπή μπορεί να οδηγήσει σε άμεση απόλυση.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι λογοκλοπής;

Η λογοκλοπή δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί και υπάρχουν διάφοροι τύποι. Για να σας βοηθήσουμε να διασφαλίσετε ότι δεν θα κάνετε λογοκλοπή κατά λάθος ή σκόπιμα, θα καλύψουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες εκδόσεις παρακάτω.

  Πώς να ελέγξετε την ψυχική σας υγεία με το εργαλείο κλινικής κατάθλιψης από την Google

1. Παράφραση

Η παράφραση είναι μια από τις πιο κοινές μορφές λογοκλοπής και περιλαμβάνει την αντιγραφή και επικόλληση έργου που έχει δημοσιευτεί από κάποιον άλλο – αλλά την αναδιατύπωσή του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η παράφραση δεν θεωρείται πάντα λογοκλοπή. Εάν αποδώσετε εύσημα στον αρχικό δημιουργό, κανονικά δεν θα κάνετε λογοκλοπή στο έργο του.

2. «Συναινετική» Λογοκλοπή

Θυμάστε τα μιμίδια «αντιγράψτε αλλά αλλάξτε το λίγο» που αναφέρονται σε εργασίες για το σπίτι; Εάν αντιγράψετε πραγματικά την εργασία του φίλου σας, αυτό είναι μια μορφή λογοκλοπής (ακόμα και αν την αλλάξετε λίγο).

Η αγορά δοκιμίων ή μαθημάτων γραμμένων από κάποιον άλλο μπορεί επίσης να συνιστά λογοκλοπή σε ορισμένες περιπτώσεις.

3. Τυχαία Λογοκλοπή

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι όλες οι λογοκλοπές γίνονται κακόπιστα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές, μπορείτε εν αγνοία σας να κάνετε λογοκλοπή — και είναι καλή ιδέα να το ελέγξετε πριν υποβάλετε οποιοδήποτε έργο. Η μη αναφορά πηγών είναι ένα παράδειγμα τυχαίας λογοκλοπής.

Το πώς αναφέρετε αυτές τις πηγές εξαρτάται. για δοκίμια κολεγίου, μπορείτε συχνά να χρησιμοποιήσετε μια βιβλιογραφία. Όταν γράφετε άρθρα στο διαδίκτυο, είναι συνετό να συνδέσετε πίσω στην αρχική πηγή του κειμένου σας.

4. Ρητή Λογοκλοπή

Αυτή η μορφή λογοκλοπής είναι αυτό με το οποίο πιθανώς συνδέετε τον όρο. Ρητή λογοκλοπή είναι όταν κάποιος αντιγράφει και επικολλά ένα ολόκληρο έργο αλλά ισχυρίζεται ότι είναι δικό του. Διαπράττετε επίσης αυτού του είδους τη λογοκλοπή εάν αντιγράφετε και επικολλάτε μόνο ενότητες.

Αν και αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές μορφές λογοκλοπής, δεν είναι οι μόνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πούλια λογοκλοπής για συγκεκριμένα προγράμματα, όπως αυτά τα πούλια λογοκλοπής για τα Έγγραφα Google.

Ποιος είναι ο καλύτερος δωρεάν έλεγχος λογοκλοπής;

Τώρα που έχετε κατανοήσει καλύτερα τι είναι λογοκλοπή (και μερικές από τις πιο κοινές μορφές), ας δούμε μερικούς δωρεάν ιστότοπους για να ελέγξουμε για λογοκλοπή. Παρακάτω είναι τα δοκιμασμένα αγαπημένα μας.

  Κατανόηση των ορολογιών αποκατάστασης καταστροφών – RTO, RPO, Failover, BCP και άλλα

1. Γραμματικά

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Grammarly ως συγγραφέα και ο έλεγχος για λογοκλοπή είναι ένας από αυτούς. Ενώ χρειάζεστε μια συνδρομή για απεριόριστη πρόσβαση στις δυνατότητες του Grammarly, έχει α δωρεάν έλεγχος λογοκλοπής που σας επιτρέπει να ελέγχετε κείμενα με μήκος έως 10.000 χαρακτήρες.

Μπορείτε είτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κείμενό σας στο Grammarly μέσω του παρεχόμενου πλαισίου είτε να ανεβάσετε ένα αρχείο. Εάν επιλέξετε το πρώτο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενό σας στο Grammarly και επιλέξτε Σάρωση για λογοκλοπή.
  • Στη συνέχεια θα ανοίξει η σουίτα επεξεργασίας του Grammarly. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας και πατήστε Τέλος.
  • Πατήστε Plagiarism για να ελέγξετε για λογοκλοπή. Αναλύστε το κείμενό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάνει λογοκλοπή.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Grammarly για όλες τις συγγραφικές σας προσπάθειες, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε αυτήν τη σύγκριση Grammarly εναντίον Quillbot πριν δεσμευτείτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η τιμολόγηση για το Grammarly Premium ξεκινά από 12 $ ανά μήνα.

    2. Copyscape

    Το Copyscape είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία ανίχνευσης λογοκλοπής. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την πλήρη έκδοση, ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να ελέγξετε για λογοκλοπή δωρεάν σε περιορισμένη χωρητικότητα. Με το Copyscape, μπορείτε να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL και να δείτε εάν υπάρχουν άλλα αντίγραφα της σελίδας σας στο διαδίκτυο.

    Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό του Copyscape είναι η δυνατότητα σύγκρισης δύο σελίδων ή άρθρων το ένα δίπλα στο άλλο. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL ή το κείμενο και πατήστε Σύγκριση στοιχείων για να λάβετε μια πλήρη επισκόπηση.

    Το Copyscape έχει επίσης μια έκδοση premium που κοστίζει 0,03 $ για τις πρώτες 200 λέξεις του κειμένου σας, συν 0,01 $ επιπλέον για κάθε 100 λέξεις στη συνέχεια.

    3. Λογοκλοπή

    Το Plagiarisma είναι ένας εντελώς δωρεάν ιστότοπος που ελέγχει για λογοκλοπή και μπορείτε να ελέγξετε για λογοκλοπή περιεχομένου τόσο στο Google όσο και στο Bing. Το εργαλείο υποστηρίζει περισσότερες από 190 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών, Γαλλικών, Σουηδικών και Γερμανικών. Εκτός από την αντιγραφή και επικόλληση του κειμένου σας, μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση επικολλώντας τυχόν διευθύνσεις URL που θέλετε να ελέγξετε.

      Πώς η εκπαίδευση VR στην εργασία μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή σας

    Αφού αναζητήσετε το κείμενό σας στο Plagiarisma, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε ένα ποσοστό του πόσο μοναδικό είναι το κείμενό σας. Έχετε την επιλογή να ανεβάσετε αρχεία σε .docx και πολλές άλλες μορφές, επίσης.

    4. PapersOwl

    Το PapersOwl είναι μια εναλλακτική λύση στο Plagiarisma εάν θέλετε έναν δωρεάν έλεγχο λογοκλοπής και η διάταξη του ιστότοπού του είναι λίγο πιο φιλική προς το χρήστη από την έκδοση που αναφέρθηκε προηγουμένως. Όταν χρησιμοποιείτε το PapersOwl, μπορείτε να εισαγάγετε τον τίτλο και το κείμενο του άρθρου σας. Αντιγράψτε και επικολλήστε και τα δύο πριν πατήσετε Έλεγχος για λογοκλοπή.

    Αφού υποβάλετε το κείμενό σας για έλεγχο λογοκλοπής, θα δείτε ένα ποσοστό του μοναδικού—και του παρόμοιου— μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις αλλαγές σας στο πλαίσιο κειμένου και να τις επικολλήσετε ξανά στο έργο σας.

    5. Duplichecker

    Εάν θέλετε έναν άλλο ιστότοπο που ελέγχει τη λογοκλοπή δωρεάν, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στο Duplichecker. Το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία από το Google Drive και το Dropbox, εκτός από την αντιγραφή και επικόλληση του κειμένου σας για έλεγχο λογοκλοπής. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας εάν προτιμάτε.

    Το Duplichecker σάς επιτρέπει να αναζητήσετε λογοκλοπή και από διευθύνσεις URL.

    Αφού υποβάλετε το κείμενό σας για έλεγχο λογοκλοπής, θα δείτε πόσο πρωτότυπο είναι το περιεχόμενό σας. Με τη δωρεάν έκδοση, μπορείτε να ελέγξετε έως και 1.000 λέξεις. μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Pro (από 25 $ το μήνα) για μεγαλύτερη ευελιξία.

    Θα βρείτε αρκετούς δωρεάν ιστότοπους για να ελέγξετε για λογοκλοπή και είναι πολύ καλή ιδέα να το κάνετε αυτό κάθε φορά που χρειάζεται να υποβάλετε ένα μεγάλο έργο. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά από προβλήματα και θα διασφαλίσετε ότι η εργασία σας είναι πρωτότυπη. Ξεκινήστε με αυτήν τη λίστα και αναβαθμίστε αργότερα εάν χρειάζεται.