Πώς να ελέγξετε την ψυχική σας υγεία με το εργαλείο κλινικής κατάθλιψης από την Google

Η ψυχική υγεία δεν λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει. Υπήρξε μια θετική αλλαγή στη στάση απέναντι στην ψυχική υγεία τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι είναι πλέον πιο πιθανό να αποδεχτούν ότι είναι μια πραγματική ασθένεια και όχι «κάτι στο κεφάλι σου». Αυτή η αλλαγή στη στάση αποδίδεται σε μακροχρόνιες και κουραστικές προσπάθειες που καταβάλλονται από οργανώσεις υγείας για να αφαιρέσουν το στίγμα από αυτήν. Φυσικά, δεν είναι μόνο οι οργανισμοί υγείας που έπαιξαν ρόλο. Οι εταιρείες τεχνολογίας και τεχνολογίας έχουν επίσης αντίκτυπο. Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγχετε εάν μπορεί να έχετε κλινική κατάθλιψη. Το εργαλείο κλινικής κατάθλιψης από την Google είναι βασικά ένα σύνολο ερωτήσεων που απαντάτε για να αξιολογήσετε την ψυχική σας κατάσταση.

  Πώς να παίξετε το "Super Smash Bros. Melee" στο διαδίκτυο (με το Slippi)

Το εργαλείο κλινικής κατάθλιψης από την Google είναι ενσωματωμένο στην αναζήτηση Google και είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν. Επίσης, λειτουργεί μόνο σε κινητές συσκευές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για το iPhone σας. Ομοίως, εάν είστε χρήστης Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο τηλέφωνό σας Android για πρόσβαση στο εργαλείο.

Εργαλείο κλινικής κατάθλιψης από την Google

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο VPN που προτιμάτε για να αλλάξετε την τοποθεσία σας σε ΗΠΑ στο τηλέφωνο iPhone ή Android. Ανοίξτε την εφαρμογή Αναζήτηση Google ή το Chrome και πληκτρολογήστε “Κλινική κατάθλιψη”.

Το πρώτο κιόλας αποτέλεσμα θα είναι μια κάρτα με το κουμπί «Έλεγχος εάν πάσχετε από κλινική κατάθλιψη» στο κάτω μέρος. Πατήστε το και περάστε από το εργαλείο ελέγχου κατάθλιψης PHQ-9.

  Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση του BIOS Spectre για τον υπολογιστή σας

Είναι αυτό ιατρικά υγιές

Αυτό το εργαλείο είναι ένα κλινικά επικυρωμένο ερωτηματολόγιο. Όχι μόνο είναι αποδεκτή ως έγκυρη μορφή διάγνωσης στην ιατρική κοινότητα, αλλά χρησιμοποιείται και από γιατρούς. Εν ολίγοις, αυτό δεν μοιάζει με αυτά τα κουίζ που βλέπετε στο Facebook που προσφέρουν τη μέτρηση του IQ σας. Αυτά και πολλά άλλα παρόμοια δεν ισχύουν στην πραγματικότητα.

Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να θεραπεύετε τον εαυτό σας. Εάν τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάσχετε από κατάθλιψη, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με έναν επαγγελματία ιατρό που έχει εκπαιδευτεί για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Ένας γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να υποβληθείτε σε πρόσθετες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων για άλλες ψυχικές ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι δικές σας απαντήσεις στις ερωτήσεις μπορεί να διαφέρουν κάπως ανάλογα με το πότε ή με ποια διάθεση θα κάνετε το τεστ. Εάν τα αποτελέσματά σας στο γιατρό είναι διαφορετικά από αυτά που λάβατε στο σπίτι, μην ανησυχείτε. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας κάνει μια ενδελεχή δουλειά για να σας εξετάσει.

  Πώς να μετακινήσετε καρτέλες Safari μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Εάν κάνετε δοκιμές εκτός των ΗΠΑ, ένας γιατρός μπορεί να μην αποδεχθεί τα αποτελέσματα. Το εργαλείο είναι έγκυρο για κατοίκους ΗΠΑ, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για άλλα άτομα.