Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Telegram και Telegram X;

Το Telegram χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Ειδικά πρόσφατα, όταν κατέγραψε αύξηση στις λήψεις όταν το WhatsApp επρόκειτο να σβήσει λόγω προβλημάτων απορρήτου. Κυκλοφόρησε μια νεότερη έκδοση και της δόθηκε το πιασάρικο όνομα Telegram X. Ουσιαστικά, η Telegram το παρουσιάζει ως πειραματικό κλάδο της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν πρέπει να το ονομάσουμε έτσι. Σήμερα, θα συγκρίνουμε τις δύο εκδόσεις και θα ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές τους στον διαγωνισμό Telegram vs Telegram X.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Telegram και Telegram X;

Η Telegram αγόρασε το Challegram, μια αντίπαλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, την οποία στη συνέχεια ανέλαβαν και μετονομάστηκαν σε Telegram X. Ίσως αναρωτιέστε ποιες επιπλέον δυνατότητες λαμβάνετε με την έκδοση X πάνω από την τυπική έκδοση, δεδομένου ότι είναι προς το παρόν προσβάσιμη σε iOS και Android. Διαβάστε μέχρι το τέλος για να μάθετε.

Τηλεγράφημα

Αναπτύχθηκε από Telegram Messenger LLP, Το Telegram είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για υπολογιστές και κινητές συσκευές που βασίζεται σε cloud. Η αρχική κυκλοφορία της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2013. Τα μηνύματα που βασίζονται στο cloud είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του λογισμικού Telegram. Ο λογαριασμός χρήστη μπορεί να είναι προσβάσιμος από διάφορες συσκευές χάρη σε αυτήν τη λειτουργία.

  • Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται στοιχεία όπως εικόνες, ταινίες και ήχος με έναν μόνο παραλήπτη ή μια ομάδα έως 100.000 ατόμων.
  • Το πρόγραμμα δίνει επίσης στους χρήστες την επιλογή να διαγράψουν ή να τροποποιήσουν τα κείμενα που αποστέλλονται από οποιοδήποτε μέρος.
  • Στις λεγόμενες μυστικές συνομιλίες, τα μηνύματα μεταφέρονται με κρυπτογράφηση πελάτη σε πελάτη, που είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής Telegram.

Η κύρια αδυναμία αυτού του λογισμικού ήταν η χρήση ενός ειδικά δημιουργημένου πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης αντί της πιο αξιόπιστης και ασφαλούς κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο στο Telegram

Τηλεγράφημα Χ

Ένα νέο λογισμικό με το όνομα Telegram X κυκλοφόρησε από την Telegram Messenger LLP το 2017 με βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κινούμενα σχέδια με αυτοκόλλητα και απόδοση. Αγόρασαν Chellegramένα υποκατάστατο πρόγραμμα-πελάτη, το οποίο στη συνέχεια ανέλαβαν και μετονομάστηκαν σε Telegram X. Παρά την παρόμοια λειτουργικότητα με την προηγούμενη έκδοση, η εφαρμογή έχει υποστεί αρκετές προσαρμογές και νέες λειτουργίες.

Αφού γνωρίσουμε τις βασικές εφαρμογές, ας προχωρήσουμε προς την ενότητα διαφορά στο Telegram vs Telegram X.

1. Νέες χειρονομίες

Οι κινήσεις ολίσθησης που είναι διαθέσιμες στις συνομιλίες έχουν επεκταθεί.

  • Για να μετακινηθείτε μεταξύ κλήσεων και συνομιλιών, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στη λίστα συνομιλιών. Ένα μήνυμα μπορεί να κοινοποιηθεί ή να απαντηθεί ολισθαίνοντας δεξιά ή αριστερά σε αυτό, αντίστοιχα.
  • Οι προεπισκοπήσεις συνομιλίας είναι μια δυνατότητα του X που σας επιτρέπει να εξετάζετε τα περιεχόμενα της σελίδας συνομιλίας χωρίς να την ανοίξετε. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα σε οποιαδήποτε συνομιλία και περιμένετε να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στην κορυφή της λίστας συζήτησης με τα νέα μηνύματα.
  • Η λειτουργία φάντασμα στο Telegram που προσφέρει αυτή η λειτουργία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Μπορείτε να διαβάσετε ένα μήνυμα με αυτόν τον τρόπο χωρίς να εμφανίζεται το σημάδι επιλογής για αυτό το μήνυμα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να επισκεφτείτε την καρτέλα συνομιλίας για να δείτε τα μηνύματα που έχετε λάβει. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην καρτέλα κλήσεων εκτός από την εργασία με συνομιλίες ένας προς έναν ή ομαδικές συζητήσεις.
  • Στο κάτω μέρος των προεπισκοπήσεων, μπορείτε να βρείτε έναν τόνο επιλογών, όπως σίγαση, καρφίτσα, διαγραφή και άνοιγμα.

2. Λειτουργία νύχτας και λειτουργία φυσαλίδων

Μπορείτε να μεταβείτε στην ειδική καρτέλα Νυχτερινή λειτουργία και από το μενού. Είναι πολύ ωραίο και λειτουργεί υπέροχα με πάνελ OLED.

  • Η συνηθισμένη εφαρμογή δεν διαθέτει νυχτερινή λειτουργία, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το θέμα σας σε σκούρο για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Υπάρχει επίσης μια αυτοματοποιημένη νυχτερινή λειτουργία που χρησιμοποιεί τον αισθητήρα φωτός για ομαλή εναλλαγή μεταξύ της νυχτερινής λειτουργίας και του προεπιλεγμένου χρώματος θέματος.

Η προεπιλεγμένη μέθοδος προβολής μηνυμάτων σε μορφή φυσαλίδων κειμένου προσομοιώνεται από τη ρύθμιση Λειτουργία Bubbles στο Telegram X. Στην έκδοση X, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ώστε οι αναρτήσεις να εμφανίζονται σε ευθεία γραμμή, όπως είναι συνήθως ενεργοποιημένη στον κανονικό πελάτη Telegram.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Telegram

3. Διασύνδεση εφαρμογής

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν εκκινήσετε το Telegram X είναι ότι η εμπειρία του οικιακού χρήστη διαφέρει κάπως από αυτή της τυπικής εφαρμογής Telegram, έτσι ώστε οι υπάρχοντες χρήστες του Telegram να αισθάνονται αμέσως σαν στο σπίτι τους. Όπως και στο Telegram X, οι συνομιλίες και οι κλήσεις χωρίζονται σε καρτέλες, παρόμοια με ένα άλλο δημοφιλές messenger WhatsApp.

  • Στην εφαρμογή Telegram, μπορείτε να βρείτε τις επιλογές κλήσεων μέσα στο μενού συνομιλίας και το ιστορικό του στο κύριο μενού.
  • Η δυνατότητα εμφάνισης φωτογραφιών στην έκδοση X χωρίς προσθήκη περιθωρίων στις εικόνες είναι μια άλλη σημαντική διάκριση μεταξύ αυτών των δύο.
  • Σε αντίθεση με το Telegram, όπου οι φωτογραφίες παραδίδονται με ένα πλαίσιο που τις κάνει να φαίνονται πολύ μικρότερες στο περιβάλλον συνομιλίας, αυτό κάνει τις εικόνες να φαίνονται πολύ πιο ζεστές και σε πλήρη οθόνη.
  • Η μετακίνηση εμπρός και πίσω μεταξύ μενού και συνομιλιών φαίνεται πιο ομαλή και ταχύτερη στην εφαρμογή X από ό,τι στην αρχική εφαρμογή πελάτη Telegram, υποδεικνύοντας ότι εκτελείται πιο γρήγορα.

4. Αποθηκευμένα μηνύματα

Τα Αποθηκευμένα μηνύματα είναι μια υπέροχη δυνατότητα που συνοδεύει το Telegram X. Οι χρήστες χρησιμοποιούν την καρτέλα Αποθηκευμένα μηνύματα στο Telegram X για να αποθηκεύουν πράγματα όπως αναρτήσεις, έγγραφα και πολυμέσα. Οι αποθηκευμένες αναρτήσεις σας είναι πλέον πιο εύκολο να βρεθούν χάρη σε αυτό.

Πρέπει πρώτα να πατήσετε το κουμπί Αποθηκευμένα μηνύματα στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Telegram για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις καρτέλες. αυτό το επιπλέον βήμα είναι περιττό, το οποίο είναι το πιο βολικό μεταξύ των διαφορών μεταξύ Telegram και Telegram X.

5. Προηγμένη λειτουργία

Μια προηγμένη λειτουργία στο Telegram X είναι επίσης διαθέσιμη και συνοδεύεται από έναν τόνο πρόσθετων δυνατοτήτων. Περιλαμβάνουν πράγματα όπως:

  • επιλογές που αναβοσβήνουν προς τα εμπρός,
  • απόκρυψη πληκτρολογίων και
  • εκτέλεση ενεργειών ολίσθησης.

6. Χρήση αυτοκόλλητων

Στο Telegram, υπάρχει ένα τμήμα αυτοκόλλητου στο πληκτρολόγιο όταν ανοίγετε τη συνομιλία για να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα. Εν τω μεταξύ, το Telegram X διαθέτει μια ειδική περιοχή στις ρυθμίσεις για όλα τα είδη αυτοκόλλητων, συμπεριλαμβανομένων των κινούμενων αυτοκόλλητων.

  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο Telegram

7. Δυνατότητες αποκλεισμού

Με το Telegram, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για τον αποκλεισμό συνομιλιών: PIN και κωδικός πρόσβασης. Ωστόσο, με το Telegram X, υπάρχουν πέντε εναλλακτικές μέθοδοι αποκλεισμού διαθέσιμες: PIN, κωδικός πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα, μοτίβο πληκτρολογίου και κινήσεις.

8. Ενότητα Ρυθμίσεις

Ενώ το Telegram έχει μια ξεχωριστή επιλογή ρύθμισης, το Telegram X παρέχει επιπλέον επιλογές ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διαμόρφωσης προεπισκοπήσεων συνομιλίας και αυτόματης αναπαραγωγής GIF.

9. Κρυπτογράφηση μηνυμάτων

Δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι πιο αξιόπιστη και ασφαλής, το κύριο ζήτημα του Telegram ήταν το ειδικά κατασκευασμένο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Αντίθετα, το Telegram X έχει ως κύρια δύναμη την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο αντί για ένα ειδικά δημιουργημένο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης, καθιστώντας το πιο αξιόπιστο και ασφαλές.

10. Μυστικά γραπτά μηνύματα

Η αποστολή μυστικών μηνυμάτων, η οποία είναι δυνατή στις λεγόμενες μυστικές συνομιλίες με κρυπτογράφηση πελάτη σε πελάτη, είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής Telegram. Ακόμα κι έτσι, το Telegram X περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες και προσαρμογές από το Telegram, όπως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο αντί για προσαρμοσμένη κρυπτογράφηση πελάτη. Ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Telegram.

11. Μηνύματα που βασίζονται σε σύννεφο

Τα μηνύματα που βασίζονται σε σύννεφο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του λογισμικού Telegram. Η πρόσβαση στους λογαριασμούς χρηστών μπορεί να γίνει από διάφορες συσκευές χάρη σε αυτήν τη λειτουργία. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται εικόνες, βίντεο, αρχεία ήχου και άλλο υλικό με άτομα ή ομάδες έως 100.000 μελών.

Εξακολουθεί να είναι μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο για εφαρμογή συνομιλίας και κοινής χρήσης αρχείων, το Telegram X μοιράζεται παρόμοιες λειτουργίες εδώ. Αλλά έχει μεγαλύτερη ταχύτητα και όμορφα θέματα, αυτοκόλλητα και κινούμενα σχέδια. Το πιο σημαντικό, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χρησιμοποιεί λιγότερη μπαταρία.

12. Εξοικονόμηση δεδομένων

Λόγω της έλλειψης δυνατότητας εξοικονόμησης δεδομένων, η εφαρμογή Telegram είναι απλώς ένας δολοφόνος δεδομένων. Η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι υψηλή. Η λειτουργία Εξοικονόμησης Δεδομένων έχει εισαχθεί στο Telegram X. Όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας, αποθηκεύει δεδομένα.

***

Αυτές είναι μια χούφτα διαφορές μεταξύ του Telegram και του Telegram X που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη διαμάχη μεταξύ Telegram εναντίον Telegram X που ξέσπασε μετά την προβολή της ανακοίνωσης από το Telegram messenger LLP. Εάν αυτό το άρθρο πρόσθεσε κάποια αξία στη ζωή σας, μοιραστείτε τα πολύτιμα σχόλια και τις εμπειρίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.