Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Telegram

Το Telegram δέχεται πολλές επικρίσεις από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας από όλο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό. Το κύριο σημείο που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να απομακρύνουν τα κεφάλια των καταναλωτών είναι η ανακάλυψη ότι το Telegram δεν χρησιμοποιεί από προεπιλογή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Σκέφτεστε να αποχωρήσετε από το Telegram για τον παραπάνω λόγο ή απλώς επειδή περισσότεροι φίλοι σας χρησιμοποιούν κάποια άλλη εφαρμογή; Είτε έτσι είτε αλλιώς, είστε στο σωστό μέρος. Ακολουθήστε τη λεπτομερή λίστα παρακάτω και μπορείτε να κόψετε τους δεσμούς από την εφαρμογή σε χρόνο μηδέν.

Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Telegram από έναν υπολογιστή

Η τακτική διαδικασία διαγραφής για τους χρήστες του Telegram – η οποία απαιτεί μια περίοδο αδράνειας εφαρμογής – μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες. Ωστόσο, για όποιον βιάζεται, οι προγραμματιστές έχουν αφήσει μια έξοδο κινδύνου. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram μέσω υπολογιστή και χωρίς μεγάλη αναμονή.

Ανοιξε το σελίδα απενεργοποίησης λογαριασμού.

Συμπληρώστε το απαιτούμενο πεδίο με τον αριθμό τηλεφώνου σας (συμπεριλάβετε τον κωδικό χώρας) και κάντε κλικ στο «Επόμενο».

Επιστρέψτε στην εφαρμογή Telegram, θα λάβετε ένα μήνυμα που περιέχει έναν κωδικό.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Telegram σε Linux

Εισαγάγετε τον κωδικό στο απαιτούμενο πεδίο στον ιστότοπο.

Προχωρήστε στην “Διαγραφή λογαριασμού” από την ενότητα “Πυρήνας Telegram”.

Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο σχετικά με το γιατί εγκαταλείπετε την εφαρμογή, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Κάντε κλικ στο «Διαγραφή του λογαριασμού μου». Η εφαρμογή θα σας ρωτήσει εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να συνεχίσετε. Κάντε κλικ στο «Ναι» και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, όλες οι πληροφορίες, οι συνομιλίες και οι επαφές σας θα διαγραφούν οριστικά από τους διακομιστές του Telegram.

Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Telegram από ένα iPhone

Οι χρήστες φορητών συσκευών δεν έχουν την επιλογή να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Telegram τόσο γρήγορα. Υπάρχει μια διαδικασία απενεργοποίησης που πρέπει να ακολουθηθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ορίσετε μια περίοδο διαγραφής κατά την οποία η εφαρμογή θα πρέπει να παραμείνει αχρησιμοποίητη στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά μαζί με τυχόν δεδομένα, ιστορικό συνομιλιών και επαφές όταν λήξει η περίοδος.

Ακολουθούν τα βήματα για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram από ένα iPhone:

Ανοίξτε την εφαρμογή Telegram και προχωρήστε στις “Ρυθμίσεις”.

Ανοίξτε το “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Βρείτε την επιλογή «Αν μακριά για…».

Επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα στο αναπτυσσόμενο μενού.

Αφήστε τον λογαριασμό σας σε αδράνεια για το καθορισμένο χρονικό διάστημα και θα διαγραφεί αυτόματα.

Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Telegram από μια συσκευή Android

Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια για τους χρήστες Android και ακολουθεί αυτά τα συγκεκριμένα βήματα:

  Πώς να λάβετε πίσω καρφιτσωμένο μήνυμα στο Telegram

Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” μεταβαίνοντας στην εφαρμογή.

Ανοίξτε το “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Επιλέξτε την επιλογή «Αν μακριά για…».

Επιλέξτε το κατάλληλο χρονικό διάστημα.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Ο λογαριασμός θα διαγραφεί εάν παραμείνει αδρανής για το καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Ποιες είναι οι «ασφαλείς» εναλλακτικές;

Η ασφαλής αποστολή μηνυμάτων δεν είναι μύθος. Σύγχρονες εφαρμογές όπως Viber, WhatsAppκαι Σήμα χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να αποκρύψετε τα δεδομένα σας από οποιοδήποτε τρίτο μέρος που μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτό για το οποίο μιλάτε. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι εφαρμογές το ίδιο επίπεδο προστασίας. Ορισμένες εφαρμογές δημιουργούνται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ άλλες (όπως το WhatsApp) ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες (Facebook).

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σημαίνει ότι τα μηνύματα κωδικοποιούνται σε μη αναγνωρίσιμο κώδικα που μόνο η συσκευή που λαμβάνει το μήνυμα μπορεί να καταργήσει την κωδικοποίηση. Παρόλο που μια εφαρμογή μπορεί να το έχει, μερικές φορές είναι κάτι που ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε.

Επιπλέον, οι καλύτερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κώδικάς τους είναι ανοιχτός στο κοινό για προβολή και αναφορά σφαλμάτων.

Εάν αναζητάτε «ασφαλείς» εναλλακτικές λύσεις, ακολουθεί μια λίστα με μερικές, τι γνωρίζουμε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις πληροφορίες σας και τις υπηρεσίες που παρέχουν:

1. ΣΗΜΑ

Πλεονεκτήματα

Αξιολογήθηκε ως η πιο κρυπτογραφημένη εφαρμογή του 2021 Δωρεάν για χρήσηΧρησιμοποιεί προηγμένες μεθόδους κρυπτογράφησης, καθιστώντας τα δεδομένα σας ασφαλή (ορισμένα στην προεπιλογή) Εργασία σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες (Android, IOS, Windows κ.λπ.) Με αυτήν μπορείτε: να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να μοιράζεστε (φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία), πραγματοποιήστε βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις και συμμετάσχετε σε ομάδες συνομιλίαςΜπορείτε να ρυθμίσετε τα μηνύματα να εξαφανίζονται μετά από μια συγκεκριμένη περίοδοΗ εφαρμογή ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό

  Πώς να βρείτε ένα User ID στο Telegram

Μειονεκτήματα

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι ανώνυμο. πρέπει ακόμα να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας

2. WICKR

Πλεονεκτήματα

Επίσης, μία από τις πιο κρυπτογραφημένες εφαρμογές του 2021 Προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο Ανοιχτός κώδικας Ανήκει σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό Χρησιμοποιείται σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες

Μειονεκτήματα

Έχετε δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει κοινή χρήση αρχείων, κλήσεις φωνής/βίντεο ένας προς έναν, μηνύματα κειμένου και ομάδες έως 10 μελών. Η επί πληρωμή έκδοση έχει επιλογή κρυπτογραφημένων βιντεο/φωνητικών κλήσεων έως και 70 ατόμων

3. VIBER

Πλεονεκτήματα

Δωρεάν χρήση κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στην προεπιλογήΈχει μια δυνατότητα χρωματικού κωδικού πόσο ασφαλής είναι η συνομιλία σαςΜπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμεςΟμάδες, μηνύματα κειμένου, κοινή χρήση (φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία), συνομιλία φωνής/βίντεο

Μειονεκτήματα

Δεν είναι ανοιχτού κώδικα, τόσο πιο επιρρεπής σε σφάλματα και λιγότερο διαφανής Ανήκει στη Rakuten, μια μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται στις συνομιλίες JapanGroup δεν διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

Διάλεξε το πεπρωμένο σου

Τώρα που σας βοηθήσαμε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Telegram, το μόνο που απομένει είναι να επιλέξετε την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Εάν είστε κάποιος που ενδιαφέρεται για το απόρρητο και την προστασία των πληροφοριών, εξετάστε τις επιλογές που σας δώσαμε και, φυσικά, κάντε λίγη έρευνα μόνοι σας προτού αποφασίσετε.

Χρησιμοποιείτε ήδη άλλη εφαρμογή; Έχετε κάτι να προσθέσετε στη λίστα μας; Το άρθρο πέτυχε να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας; Ρίξτε μας μια γραμμή στην ενότητα σχολίων για να μας ενημερώσετε.