Πληκτρολογήστε γρήγορα ειδικούς χαρακτήρες στα Windows χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Τα Windows σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε πολλούς διαφορετικούς ειδικούς χαρακτήρες, οι οποίοι δεν εμφανίζονται σε ένα τυπικό πληκτρολόγιο QWERTY, μέσω ενός ενσωματωμένου χάρτη χαρακτήρων. Ωστόσο, εάν βρίσκετε συχνά την ανάγκη να πληκτρολογείτε ειδικούς χαρακτήρες στο κείμενο, τότε η αντιγραφή τους από τον Χάρτη χαρακτήρων κάθε φορά μπορεί να αποδειχθεί κουραστική και χρονοβόρα. Γνωρίστε το WinCompose, ένα εργαλείο επιφάνειας εργασίας ανοιχτού κώδικα που σας σώζει από αυτήν τη διαδικασία εργασιών, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογείτε γρήγορα ειδικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώντας απλούς συνδυασμούς πλήκτρων.

Η διαδικασία εισαγωγής ειδικών χαρακτήρων χρησιμοποιώντας το WinCompose είναι πολύ απλή. Μπορείτε να εισαγάγετε έναν ειδικό χαρακτήρα συνδυάζοντας ένα πλήκτρο πρόσβασης της επιλογής σας με δύο ή περισσότερα προκαθορισμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο. Για παράδειγμα, από προεπιλογή, πατώντας το δεξί πλήκτρο Alt ακολουθούμενο από «A» και «E» θα εισαχθεί ο χαρακτήρας «Æ». Ομοίως, το Alt + C + O εισάγει ‘©’.

  Κλείδωμα απομακρυσμένου υπολογιστή Mac ή Windows από το iPhone ή το Apple Watch [Giveaway]

Μετά την εγκατάσταση, η εφαρμογή προστίθεται στο δίσκο συστήματος των Windows. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής συστήματος για να απενεργοποιήσετε ή να επανεκκινήσετε το εργαλείο, να καθορίσετε το «Κλειδί Σύνθεσης» (τον τροποποιητή που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση της ακολουθίας συνδυασμού πλήκτρων, για παράδειγμα, δεξί πλήκτρο Alt ή αριστερό πλήκτρο Win κ.λπ.), Διάστημα ‘Timeout’ (ο χρόνος που το εργαλείο θα πρέπει να περιμένει για να εισαχθεί μια ακολουθία σύνθεσης μετά το πάτημα του Πλήκτρου Σύνθεσης) και να προβάλετε έναν χάρτη όλων των ακολουθιών σύνθεσης.

Το παράθυρο “Λίστα ακολουθιών” σάς επιτρέπει να προβάλλετε όλους τους συνδυασμούς πλήκτρων που έχετε στη διάθεσή σας, μαζί με τους ειδικούς χαρακτήρες, τους uncodes και τις περιγραφές τους. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια συγκεκριμένη ακολουθία εισάγοντάς την στο «Φίλτρο αναζήτησης» στο κάτω μέρος του παραθύρου.

  Πώς να ελέγξετε την ορθογραφία σας στα Έγγραφα Google

Ενώ επεξεργάζεστε ένα έγγραφο ή έχετε εστιάσει ένα πεδίο κειμένου, πατήστε το δεξί πλήκτρο Alt (ή το καθορισμένο κλειδί σύνταξης) για να ξεκινήσει η ακολουθία σύνταξης. Το εικονίδιο της γραμμής συστήματος του εργαλείου θα αλλάξει σε πράσινο, υποδεικνύοντας ότι μια ακολουθία συνδυασμού πλήκτρων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καθώς μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Alt για άλλες συντομεύσεις πληκτρολογίου που χρησιμοποιούνται συνήθως, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Εισαγωγή ή το πλήκτρο tilde (`).

Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεστε είναι να πατήσετε τα απαιτούμενα πλήκτρα για την ακολουθία σύνθεσης. Η εφαρμογή έρχεται γεμάτη με πάνω από 1000 κανόνες σύνθεσης. Εάν δεν βρείτε έναν χαρακτήρα που χρησιμοποιείτε τακτικά, μπορείτε να ορίσετε νέες ακολουθίες ή να επεξεργαστείτε τις υπάρχουσες μέσα από το αρχείο compose.txt που συνοδεύει την εφαρμογή.

  DisplayPort 2: Τι είναι διαφορετικό και γιατί έχει σημασία

Το WinCompose είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8. Υποστηρίζονται και τα δύο λειτουργικά συστήματα 32-bit και 64-bit.

Κατεβάστε το WinCompose