Εδώ τα Windows 10 αποθηκεύουν τις προεπιλεγμένες ταπετσαρίες τους

Τα Windows 10 περιλαμβάνουν μια ωραία επιλογή προεπιλεγμένων ταπετσαριών, αλλά είναι εύκολο να χάσετε τα ίχνη τους εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένη ταπετσαρία. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τις προεπιλεγμένες εικόνες, δείτε πώς μπορείτε να τις βρείτε και να τις χρησιμοποιήσετε.

The Case of the Hidden Wallpapers

Εδώ είναι το πρόβλημα: σε νέες εγκαταστάσεις των Windows, η επιλογή ταπετσαρίας στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Φόντο δείχνει τα προεπιλεγμένα αρχεία ταπετσαρίας. Σε εκείνο το σημείο, μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Αναζήτηση.

  4 Οπτικές αλλαγές στη νέα έκδοση τεχνικής προεπισκόπησης των Windows 10

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από τις δικές σας ταπετσαρίες που είναι αποθηκευμένες σε μια προσαρμοσμένη τοποθεσία και επιστρέψετε αργότερα για να αλλάξετε την ταπετσαρία, οι προεπιλογές θα έχουν αφαιρεθεί από τις πέντε πιο πρόσφατες εικόνες που εμφανίζονται ως μικρογραφίες στις Ρυθμίσεις. Ακόμη χειρότερα, τα Windows δεν θα θυμούνται πού ήταν αποθηκευμένα τα προεπιλεγμένα αρχεία ταπετσαρίας όταν κάνετε κλικ στο “Αναζήτηση”. Θα χρειαστεί να τα ξαναβρείτε.

Πώς να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλεγμένες ταπετσαρίες των Windows 10

Οι προεπιλεγμένες ταπετσαρίες επιφάνειας εργασίας των Windows 10 αποθηκεύονται στο C:WindowsWeb. Αυτός ο φάκελος συνήθως περιέχει υποφακέλους που ονομάζονται από διαφορετικά θέματα ταπετσαρίας (όπως “Λουλούδια” ή “Windows”) ή αναλύσεις (“4K”).

  Πώς να σταματήσετε την επαναφορά εφαρμογών κατά την εκκίνηση στα Windows 10

Εάν χάσατε το ίχνος αυτού του φακέλου στις Ρυθμίσεις των Windows, δείτε πώς μπορείτε να τον επαναφέρετε. Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows και μεταβείτε στην επιλογή Εξατομίκευση > Φόντο. Ακριβώς κάτω από την ενότητα που λέει “Επιλέξτε την εικόνα σας”, κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση”.

Θα εμφανιστεί ένα ανοιχτό παράθυρο διαλόγου. Πληκτρολογήστε C:WindowsWeb στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος και πατήστε enter. Μπορείτε επίσης απλώς να περιηγηθείτε σε αυτόν τον φάκελο από τη μονάδα δίσκου C:.

Ο φάκελος που εμφανίζεται στο ανοιχτό παράθυρο διαλόγου θα αλλάξει. Στη συνέχεια, μπορείτε να πλοηγηθείτε στους υποφακέλους για να επιλέξετε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε το αρχείο και κάντε κλικ στο «Επιλογή εικόνας».

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα μαζικής μετονομασίας των Windows 10 για αρχεία και φακέλους

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων και να πλοηγηθείτε στο C:WindowsWeb και, στη συνέχεια, να αντιγράψετε τα προεπιλεγμένα αρχεία εικόνας σε μια καλύτερη τοποθεσία—όπως το φάκελο Εικόνες στον λογαριασμό χρήστη σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε τις ταπετσαρίες πιο εύκολα στο μέλλον.

Ψάχνετε για την αρχική ταπετσαρία που συνοδεύει τα Windows 10 αντί για τη νυχτερινή ταπετσαρία; Θα πρέπει να το κατεβάσετε από τον Ιστό.

Περισσότερα κόλπα ταπετσαρίας των Windows 10

Αν είστε λάτρης της όμορφης ταπετσαρίας όπως εμείς, μπορείτε να αναζητήσετε όμορφες ταπετσαρίες στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσετε τις Καθημερινές Φωτογραφίες του Bing ως ταπετσαρία ή ακόμα και να αλλάξετε την ταπετσαρία σας με βάση την ώρα της ημέρας. Και εάν εκτελείτε μια ρύθμιση πολλαπλών οθονών, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετική ταπετσαρία για κάθε οθόνη. Καλα να περνας!