Παίξτε ταινίες από διακομιστή πολυμέσων στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας [Chromecast]

Εξετάσαμε το Plex ως την απαραίτητη εφαρμογή για οποιονδήποτε διαθέτει εφαρμογή Chromecast. Το Plex δημιουργεί βασικά έναν διακομιστή πολυμέσων στον υπολογιστή σας, αλλά η δημοτικότητά του προέρχεται από την υποστήριξή του για το Chromecast, στον οποίο ελάχιστες άλλες εφαρμογές διακομιστή πολυμέσων χρησιμοποιούν. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια διαφορετική εφαρμογή διακομιστή πολυμέσων και δεν θέλετε να μεταβείτε στο Plex ή είναι κοντά στον ανταγωνιστή Emby, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone ή το τηλέφωνό σας Android για να ελέγξετε τα πολυμέσα και να τα μεταδώσετε στο Chromecast σας. Έχουμε χτενίσει τα καταστήματα εφαρμογών τόσο για iOS όσο και για Android για να βρούμε εφαρμογές που σας επιτρέπουν να αναπαράγετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από έναν διακομιστή πολυμέσων και να τις μεταδώσετε στην τηλεόρασή σας.

Εφαρμογές τηλεχειρισμού διακομιστή πολυμέσων για Chromecast – iOS

Το VideoCast For Chromecast είναι μια δωρεάν εφαρμογή που θα σαρώσει το δίκτυο Wi-Fi σας για διακομιστές πολυμέσων. Δοκιμάσαμε την εφαρμογή με έναν διακομιστή που δημιουργήθηκε με το Serviio. Επιλέξτε τον διακομιστή από τη λίστα των πηγών πολυμέσων στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον φάκελο με τις ταινίες σας σε αυτόν. Πριν παίξετε μια ταινία, πατήστε το κουμπί Chromecast επάνω δεξιά και συνδεθείτε στη συσκευή σας Chromecast. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να παίξετε την ταινία σας. VideoCast Για το Chromecast υποστηρίζει τα κοντέινερ πολυμέσων MP4, WebM και MOV. Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη ενός διακομιστή μεσολάβησης εάν θέλετε να αναπαράγετε βίντεο σε μορφή MKV και AVI.

  Πώς να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ζουμ του Chrome

Λήψη VideoCast για Chromecast από το App Store

Το DLNA για το Chromecast είναι μια πολύ πιο βαρετή και βαριά διαφημιστική εφαρμογή που λειτουργεί αρκετά καλά. Μπορεί να εντοπίσει διακομιστές πολυμέσων μέσω του Wi-FI σας και να αναπαράγει πολυμέσα από αυτούς πολύ ομαλά και σε εξαιρετική ποιότητα. Η υποστήριξη για μορφές πολυμέσων είναι περιορισμένη, αλλά αν το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής πολυμέσων σας είναι σε μορφή MP4 ή MOV, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την εφαρμογή.

Εγκαταστήστε το DLNA για το Chromecast από το App Store

Εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου διακομιστή πολυμέσων για Chromecast – Android

Με το Android 6.0, ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει το Chromecast. Μπορείτε βασικά να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή που μπορεί να έχει πρόσβαση σε έναν διακομιστή πολυμέσων και στη συνέχεια να μεταδώσει την οθόνη σας στην τηλεόρασή σας με τη λειτουργία εγγενούς μετάδοσης. Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο τηλέφωνο που δεν διαθέτει εγγενή υποστήριξη για το Chromecast, το Server Cast Chromecast/SmartTV είναι η εφαρμογή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Αυτό που είναι πιο αξιοσημείωτο σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι προσφέρει υποστήριξη για υπότιτλους. Εγκαταστήστε το και θα εντοπίσει τους διακομιστές πολυμέσων στο δίκτυό σας. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να φορτωθούν οι τίτλοι αλλά εμφανίζονται με τις αφίσες τους. Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι καλύτερο από αυτό που έχετε στις εφαρμογές iOS και η αναπαραγωγή είναι εξαιρετική.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ERR_NAME_NOT_RESOLVED του Chrome

Λήψη διακομιστή Cast Chromecast/SmartTV από το Google Play Store

Υπάρχουν εφαρμογές επί πληρωμή εκεί έξω που λειτουργούν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερες από αυτές που έχουμε παραθέσει. Όσον αφορά τις δωρεάν λύσεις, αυτές είναι οι καλύτερες. Για τους χρήστες Plex, οι εφαρμογές Plex Android και iOS είναι υπάρχοντα τηλεχειριστήρια, αλλά ορισμένες δυνατότητες της εφαρμογής είναι περιορισμένες για δωρεάν χρήστες. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Emby, έχει και αυτό τις δικές του εφαρμογές για χρήστες κινητών που λειτουργούν ως τηλεχειριστήρια.