Όλοι οι τρόποι παρακολούθησης της τοποθεσίας σας σε ένα iPhone

Το iPhone σας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να μοιράζεται την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με οποιοδήποτε άτομο. Προσθέτει επίσης ετικέτες στην τοποθεσία σας στις φωτογραφίες που τραβάτε και πολλές εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία. Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο.

Βρείτε το iPhone μου

Η λειτουργία Find My iPhone σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε το iPhone σας εάν το χάσετε. Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Apple ID μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, επομένως είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης και να διασφαλίσετε ότι άλλα άτομα δεν έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Εάν έχετε ρυθμίσει την Οικογενειακή κοινή χρήση, τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν επίσης να παρακολουθούν την τοποθεσία του iPhone σας με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Για να παρακολουθήσετε το iPhone σας, κάποιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει είτε την εφαρμογή “Find My” για iPhone, iPad και Mac είτε το εργαλείο “Find My” στο εργαλείο της Apple iCloud.com.

Για να ελέγξετε το Find My iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης Ρυθμίσεις και πατήστε “Find My”. Μπορείτε να ελέγξετε εάν η Εύρεση iPhone είναι ενεργοποιημένη από εδώ και επίσης να επιλέξετε εάν η τοποθεσία σας θα κοινοποιείται στα μέλη της οικογένειας που εμφανίζονται εδώ.

  Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα πρότυπα για οποιαδήποτε εφαρμογή παραγωγικότητας iWork στο iCloud

Κοινή χρήση τοποθεσιών με άτομα

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με άλλα άτομα που δεν ανήκουν στην ομάδα οικογένειάς σας. Για παράδειγμα, οι φίλοι μπορεί να μοιράζονται τις τοποθεσίες τους μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να συναντιούνται πιο εύκολα. Αυτή η λειτουργία ονομαζόταν παλαιότερα “Βρείτε τους φίλους μου”, αλλά τώρα η κοινή χρήση τοποθεσίας για την οικογένεια και τους φίλους έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή “Βρείτε μου”.

Για να ελέγξετε εάν έχετε μοιραστεί την τοποθεσία του iPhone σας με οποιονδήποτε, ανοίξτε την εφαρμογή “Find My” στο iPhone σας. Πατήστε το εικονίδιο “Άτομα” στο κάτω μέρος του παραθύρου και δείτε τα άτομα στη λίστα. Τα μέλη της οικογένειάς σας θα εμφανίζονται εδώ, όπως και οποιοσδήποτε έχετε μοιραστεί την τοποθεσία σας.

Για να αφαιρέσετε ένα άτομο από αυτήν τη λίστα, σύρετε προς τα αριστερά πάνω του και πατήστε το κόκκινο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

Εφαρμογές στις οποίες έχετε παραχωρήσει πρόσβαση στην τοποθεσία

Οι εφαρμογές στις οποίες έχετε δώσει πρόσβαση στην τοποθεσία μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Για να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Κάντε κύλιση στη λίστα εδώ για να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Μια εφαρμογή που έχει πρόσβαση “Πάντα” στην τοποθεσία σας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν ακόμη και στο παρασκήνιο, ενώ οι εφαρμογές που έχουν οριστεί σε “While Using” μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας μόνο όταν τις χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να αναγκάσετε την εφαρμογή να σας ρωτά κάθε φορά που θέλει πρόσβαση στην τοποθεσία.

  Πώς να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Twitter στον Ιστό Twitter

Υπάρχουν καλοί λόγοι για ορισμένες εφαρμογές να έχουν πάντα πρόσβαση στην τοποθεσία σας—για παράδειγμα, μια εφαρμογή καιρού θα μπορούσε να παρέχει ενημερωμένο καιρό με βάση την τρέχουσα τοποθεσία σας—αλλά θα πρέπει να προσέχετε ποιες εφαρμογές δίνετε πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

Για να αλλάξετε τα δικαιώματα τοποθεσίας μιας εφαρμογής, πατήστε It στη λίστα εδώ και επιλέξτε μια νέα επιλογή: Ποτέ, Ρωτήστε την επόμενη φορά, Κατά τη χρήση της εφαρμογής ή Πάντα.

Φωτογραφίες με δεδομένα τοποθεσίας

Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι φωτογραφίες σας μπορούν να αποκαλύψουν την τοποθεσία σας.

Δείτε πώς λειτουργεί: Όταν τραβάτε μια φωτογραφία, η φωτογραφική μηχανή σας προσθέτει αυτόματα γεωγραφικά δεδομένα στη φωτογραφία. Έτσι, όταν κοιτάξετε τις φωτογραφίες σας στο μέλλον, μπορείτε να δείτε πού τραβήξατε μια φωτογραφία.

Ορισμένες υπηρεσίες διαγράφουν αυτόματα αυτά τα δεδομένα τοποθεσίας από μια φωτογραφία όταν τη μεταφορτώνετε. Ωστόσο, δεν το κάνουν όλοι—και, εάν στείλετε μια φωτογραφία απευθείας σε κάποιον μέσω SMS, email ή άλλης μεθόδου, αυτό το άτομο μπορεί πιθανότατα να δει τα δεδομένα τοποθεσίας στη φωτογραφία σας και να καθορίσει πού τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία.

Μπορείτε να σταματήσετε την κάμερα του iPhone να αποθηκεύει πληροφορίες τοποθεσίας στις φωτογραφίες που τραβάτε. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε δεδομένα τοποθεσίας κατά την κοινή χρήση μιας φωτογραφίας. Από την εφαρμογή Φωτογραφίες, πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση, πατήστε “Επιλογές” στο επάνω μέρος της οθόνης κοινής χρήσης και απενεργοποιήστε την επιλογή “Τοποθεσία”.

  Πώς να φτιάξετε μια γραφομηχανή ή ένα κινούμενο σχέδιο γραμμής εντολών στο PowerPoint

Bluetooth Tracking Beacons

Τα κοντινά beacon Bluetooth μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση σας καθώς μετακινείστε. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των κινήσεων των αγοραστών σε ένα εμπορικό κέντρο, συλλέγοντας πολλά δεδομένα για τη στόχευση διαφημίσεων. Σκεφτείτε προσεκτικά πριν δώσετε πρόσβαση στο Bluetooth σε εφαρμογές που το ζητούν, καθώς αυτές οι εφαρμογές θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας του τηλεφώνου σας όταν βρίσκεστε κοντά σε τέτοιους φάρους.

Μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν ήδη πρόσβαση στο ραδιόφωνο Bluetooth του τηλεφώνου σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Bluetooth.

Πύργοι Κυψέλης

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να καθορίσει την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας. Αυτό λειτουργεί μέσω τριγωνισμού—μετρώντας τη σχετική ισχύ του σήματος του τηλεφώνου σας σε τρεις διαφορετικούς πύργους κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να έχει μια πολύ καλή ιδέα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνό σας σε σχέση με όλους τους πύργους. Είναι παρόμοιο με το πώς λειτουργεί το GPS, στην πραγματικότητα. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο και έχετε σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε.

Έχουν βρεθεί εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να πωλούν αυτά τα δεδομένα τοποθεσίας σε σκιώδεις τρίτες εταιρείες, αλλά έχουν υποσχεθεί να σταματήσουν.

Το 2020, η FCC πρότεινε να επιβάλει πρόστιμο στις AT&T, Spring, Verizon και T-Mobile περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για την πώληση των τοποθεσιών των πελατών τους.