Ο οδηγός σας για τη στόχευση βάσει τοποθεσίας

Δεν έχετε ιδέα για το πώς το geofencing μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για στόχευση βάσει τοποθεσίας; Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το Geofencing, τον τρόπο λειτουργίας του, τις εφαρμογές του και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Σκεφτείτε ένα σενάριο. Ένας αγοραστής μπαίνει σε ένα εμπορικό κέντρο και λαμβάνει αμέσως ένα μήνυμα κειμένου ή μια ειδοποίηση push που ενημερώνει ότι ένα εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα προσφέρει δωρεάν ποτά μετά το μεσημεριανό γεύμα. Μια πολλά υποσχόμενη τακτική μάρκετινγκ είναι να προσελκύσετε κοντινούς πελάτες.

Αλλά τι κατέστησε δυνατή τη στόχευση των αγοραστών με βάση την τοποθεσία τους; Το Geofencing είναι η απάντηση. Λοιπόν, τι ακριβώς σημαίνει ο όρος geofencing;

Το Geofencing είναι μια ισχυρή τεχνολογία που βασίζεται στην τοποθεσία που εξουσιοδοτεί κάθε επιχείρηση ή εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου να χρησιμοποιεί υπηρεσίες που βασίζονται στην επικοινωνία, όπως αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων (RFID), Wi-Fi ή GPS, και να δημιουργεί μια εικονική περίμετρο ή φράχτη γύρω από την περιοχή στόχο και εκτελέστε μια προγραμματισμένη ενέργεια όταν μια κινητή συσκευή εισέρχεται ή εξέρχεται από ένα εικονικό γεωγραφικό όριο.

Η στόχευση χρηστών με βάση την τρέχουσα τοποθεσία τους είναι ένας απίστευτος τρόπος για να πετύχετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ και το geofencing είναι το εργαλείο που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε στόχευση βάσει τοποθεσίας. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο αυτό που σας βοηθάει η γεωγραφική περίφραξη, ως επιχείρηση, να πετύχετε. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Μείνετε μαζί μας καθώς σας καθοδηγούμε στο άρθρο.

Πώς λειτουργεί το Geofencing;

Το Geofencing χρησιμοποιεί τεχνολογίες επικοινωνίας όπως GPS, RFID, Wi-Fi, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και το εύρος διευθύνσεων IP για να δημιουργήσει έναν εικονικό φράκτη. Πρώτον, ένας προγραμματιστής ή ένας έμπορος χρησιμοποιεί λογισμικό που τροφοδοτείται με GPS ή RFID για να δημιουργήσει ένα εικονικό γεωγραφικό φράγμα γύρω από μια γεωγραφική τοποθεσία, όπως ένα κτίριο, ένα κατάστημα, ένα εστιατόριο ή ακόμα και μια πόλη ή πολιτεία.

Απαιτείται επίσης ένα πολυγωνικό λογισμικό geofencing για τη σήμανση σημείων στον χάρτη, το οποίο λειτουργεί ως γεωφράκτης για την παρακολούθηση της τοποθεσίας.

Γενικά, τα εικονικά γεωφράγματα δημιουργούνται ως κύκλος γύρω από τη στοχευμένη τοποθεσία στους Χάρτες Google, ενσωματωμένα κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής. Χρησιμεύει ως ένα όριο που ενεργοποιεί αυτόματα μια συσχετισμένη απάντηση, όπως αποστολή κειμένου ή email, προβολή διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παράδοση ειδοποίησης εφαρμογής, κάθε φορά που ένας χρήστης ή μια κινητή συσκευή εισέρχεται ή εξέρχεται από την περιοχή με γεωγραφική φραγή.

  5 Skyrim Together Reborn Hosting Server για ομαλό παιχνίδι

Η ενεργοποιημένη απόκριση εκχωρείται από έναν διαχειριστή ή έναν έμπορο, ανάλογα με το πού εφαρμόζεται η τεχνολογία. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι δυνατή η παρακολούθηση διαφορετικών δραστηριοτήτων, όπως η είσοδος και η έξοδος σε κάθε geofence, και ο καθορισμός μιας ξεχωριστής απόκρισης για κάθε έναυσμα.

Το Geofencing επιτρέπει στους προγραμματιστές να ρυθμίζουν και να παρακολουθούν πολλαπλές geofencing σε μια δεδομένη στιγμή και το ανώτατο όριο είναι 100 geofencing ανά εφαρμογή ανά χρήστη συσκευής.

Χρήσεις και Εφαρμογές Γεωφράκτης

Το Geofencing μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σενάρια, από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση έως την παρακολούθηση τοποθεσίας, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβολή του νόμου. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του geofencing.

Καλύτερα Αποτελέσματα Μάρκετινγκ

Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία geofencing για να στοχεύσουν πελάτες με βάση την τοποθεσία και να προσφέρουν αποκλειστικές προσφορές για να τραβήξουν την προσοχή τους και να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους. Το Geofencing μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο μάρκετινγκ για την εμφάνιση διαφημίσεων σε χρήστες που διασχίζουν το geofence και την παροχή ειδοποιήσεων push.

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και παρακολούθηση οχημάτων

Το Geofencing καθιστά δυνατή την παρακολούθηση πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων, όπως υπολογιστές και οχήματα και ενεργοποιεί ειδοποιήσεις κάθε φορά που μεταφέρονται εκτός της τοποθεσίας με γεωγραφική περίφραξη.

Παρακολούθηση χρόνου εργασίας και χρόνου εργασίας

Οι εταιρείες εφαρμόζουν γρήγορα την τεχνολογία geofencing για να γνωρίζουν πότε ένας υπάλληλος εισέρχεται στον χώρο εργασίας του geofencing και να τον παρακολουθούν αυτόματα.

Ομοίως, οι διευθυντές ειδοποιούνται αμέσως όταν ο υπάλληλος αποχωρεί ή εξέρχεται από την τοποθεσία του ξενοδοχείου. Βοηθά επίσης να προσδιορίσετε εάν ο εργαζόμενος έχει εγκαταλείψει ή όχι την τοποθεσία εργασίας μετά το ρολόι.

Προσδιορίστε τους εγκληματίες

Οι αρχές επιβολής του νόμου εφαρμόζουν γεωπαραβάσεις για τον εντοπισμό πολιτών που μπορεί να έχουν διαπράξει έγκλημα. Καθιστά επίσης σαφές εάν ο φερόμενος ως εγκληματίας ήταν παρών τη συγκεκριμένη ώρα.

Παράδοση εξατομικευμένων αποτελεσμάτων

Οι εταιρείες μπορούν να εφαρμόσουν το geofencing για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να προσφέρουν εξατομικευμένα αποτελέσματα. Μπορούν να στοχεύσουν χρήστες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην τοποθεσία της εκδήλωσης και να τους ζητήσουν να γράψουν μια γρήγορη κριτική στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το Twitter έχουν ενσωματωμένη τεχνολογία geofencing. Αυτές οι πλατφόρμες διαφημίσεων σάς δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα geofence και να στοχεύσετε τους ανθρώπους αυτήν τη στιγμή σε αυτήν την περιοχή.

  11 Λογισμικό ανοιχτού κώδικα για σχεδιαστές ιστού και γραφικών

Οφέλη του Geofencing

Τώρα που έχουμε μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργεί το geofencing και πού μπορείτε να εφαρμόσετε το geofencing, προχωρήστε στην εξέταση των πλεονεκτημάτων της χρήσης της τεχνολογίας Geofencing.

Στοχεύστε πελάτες στον τέλειο χρόνο και τόπο

Οι έμποροι μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις τους στους πελάτες-στόχους αφού βάλουν γεωγραφική επίθεση στους ανταγωνιστές τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των πελατών όταν θέλουν να κάνουν μια αγορά.

Βελτιώστε την παραγωγικότητα

Οι εργοδότες μπορούν να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως το εργατικό δυναμικό, να χρησιμοποιούν το geofencing για να βελτιώσουν τη συνεργασία της ομάδας και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων για τη μεταφορά εργαζομένων από τον έναν ιστότοπο στον άλλο με βάση το geofencing.

Εξασφαλίζει την ασφάλεια των πληροφοριών

Το Geofencing διευκολύνει τη λογοδοσία και συμβάλλει στον περιορισμό της πρόσβασης των εργαζομένων σε συσκευές και εφαρμογές, προστατεύοντας τα πολύτιμα δεδομένα τους.

Βελτιώνει την ακρίβεια

Οι ειδοποιήσεις και οι υπενθυμίσεις που τροφοδοτούνται με γεωφράκτη εξορθολογίζουν την καθημερινή εργασία και διευκολύνουν την παρακολούθηση του χρόνου.

Ενισχύστε τις τοπικές πωλήσεις

Οι διαφημιστικές καμπάνιες με δυνατότητα Geofencing που προσφέρουν αποκλειστικές εκπτώσεις και πολλά άλλα προνόμια στους ντόπιους αγοραστές φέρνουν τεράστια πλήθη στο κατάστημα περισσότερο από ό,τι η παραδοσιακή διαφήμιση.

Βελτιωμένη ανάλυση δεδομένων

Το Geofencing επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση και ανάλυση των δεδομένων πελατών με βάση διαφορετικές μετρήσεις, όπως εμφανίσεις, αφοσίωση, προβολές και μετατροπές.

Αποτρέπει την κλοπή

Το Geofencing βοηθά τους οργανισμούς να προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία και να αποφεύγουν τις κλοπές ειδοποιώντας τους υπαλλήλους όταν παραβιάζουν την περιφραγμένη τοποθεσία.

Κερδίστε τους ανταγωνιστές σας

Η γεωγραφική κάλυψη της επωνυμίας του ανταγωνιστή σας για να προσφέρει πολλά υποσχόμενες προσφορές είναι μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ για την παρουσίαση της επωνυμίας σας και την προσέλκυση της προσοχής των αγοραστών.

Ενισχύστε τις πωλήσεις και τα έσοδα

Οι καμπάνιες μάρκετινγκ παντός καναλιού που βασίζονται στο γεωγραφικό περιβάλλον ενισχύουν τις πωλήσεις και τα έσοδα της επιχείρησης, καθώς μπορούν να στοχεύουν το κοινό με βάση την τοποθεσία.

Τύποι Γεωφράκτης

Ανάλογα με τον σκοπό της εφαρμογής για την οποία χρησιμοποιείται, η γεωφράχτη είναι κυρίως δύο τύπων, δηλαδή. Ενεργητική και Παθητική.

#1. Ενεργός Γεωφράκτης

Σε αυτόν τον τύπο geofencing, η εφαρμογή ανοίγει στο smartphone του πελάτη και οι υπηρεσίες GPS συνεχίζουν να λειτουργούν για όλη την ώρα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν μεμονωμένους πελάτες κατά γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος. Υπάρχει υψηλή κατανάλωση μπαταρίας στην τεχνική ενεργού geofencing, λόγω του γεγονότος ότι το GPS είναι πάντα ενεργοποιημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης της εφαρμογής.

  Πώς να ξεκλειδώσετε SIM Samsung Galaxy S8/S8+

#2. Παθητική Γεωφράκτη

Η παθητική geofencing, σε αντίθεση με την ενεργή geofencing, δεν χρειάζεται η εφαρμογή να βρίσκεται σε σταθερή ενεργή κατάσταση, επειδή είναι σχεδιασμένη να συνεχίζει να εκτελείται στο παρασκήνιο. Η παθητική γεωφράκτη δεν εξαρτάται από την τεχνολογία GPS. Αντίθετα, βασίζονται σε Wi-Fi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Ο παθητικός γεωγραφικός φραγμός δεν μπορεί να λειτουργήσει σε πραγματικό χρόνο και, ως εκ τούτου, είναι ανίκανο να προωθούνται άμεσες διαφημίσεις και ειδοποιήσεις στις συσκευές του χρήστη. Αυτός ο τύπος geofencing χρησιμοποιείται κυρίως για τη συλλογή δεδομένων χρήστη επειδή δεν μπορεί να εκτελέσει ενέργειες σε πραγματικό χρόνο.

Προκλήσεις της τεχνολογίας Geofencing

Το Geofencing προσφέρει σωρεία πλεονεκτημάτων, αλλά παρόμοια με άλλες τεχνολογίες, έχει και αυτό το μερίδιο των προκλήσεων. Ακολουθούν οι προκλήσεις που η Geofencing αγωνίζεται να ξεπεράσει.

Η τεχνολογία χρειάζεται συντήρηση, η οποία φαίνεται μονότονη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, και να μην ξεχνάμε ότι είναι προβληματική, αν και οι χρήστες έχουν δηλώσει ότι προσφέρει αρκετά ακριβή αποτελέσματα τις περισσότερες φορές.

Το Geofencing είναι γνωστό ότι προκαλεί ανησυχίες σχετικά με το προσωπικό απόρρητο. Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μπορεί να διστάζουν να μοιραστούν τα δεδομένα τοποθεσίας τους, τα οποία είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από τις τακτικές μάρκετινγκ που βασίζονται στο geofencing και τις επιχειρήσεις.

Τα γεωφράγματα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις τεχνολογίες εντοπισμού θέσης, όπως το GPS, το κινητό και το Wi-Fi, που μπορούν να προσφέρουν ακριβή αποτελέσματα μόνο σε μια σύντομη παράμετρο.

Το Geofencing οδηγεί σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας και εξάντληση της μπαταρίας, κάτι που μπορεί να είναι ανησυχητικό για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα smartphone τους.

Μελλοντικό πεδίο εφαρμογής Geofencing

Βοηθώντας τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν εικονικά γεωγραφικά όρια και παρακολουθώντας τους υπαλλήλους σε πραγματικό χρόνο, το geofencing πλησιάζει ευρέως τη δημοτικότητα. Τα επόμενα χρόνια, το geofencing, σε συνδυασμό με τεχνολογίες όπως το GPS, το Wi-Fi και το RFID, θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιτύχουν πολλούς στόχους.

Σύμφωνα με την έρευνα Geofencing Market by Solution, Technology, Industry & Region – Forecast 2022 – 2032, η αγορά Geofencing αναμένεται να επιτύχει αποτίμηση 9.596,6 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2032 από 1.867,2 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Αυτή η επιταχυνόμενη ανάπτυξη θα τροφοδοτηθεί από την τεχνολογική πρόοδο, η οποία θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν το geofencing για να παρέχουν καλύτερη εμπειρία χρήστη, να βελτιώσουν τη διατήρηση των πελατών και να ενισχύσουν τις συνολικές πωλήσεις. Η εισαγωγή της τεχνολογίας 5G θα προσφέρει δεδομένα υψηλής ταχύτητας και ακρίβεια τοποθεσίας, γεγονός που θα δώσει ώθηση στη χρήση του geofencing σε σενάρια μάρκετινγκ βάσει τοποθεσίας.

Ανακεφαλαίωση

Αυτά είναι σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Geofencing, το οποίο σιγά σιγά γίνεται έμφυτο μέρος του εικονικού μας κόσμου. Το Geofencing δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες επικοινωνίας για τη γεωγραφική στόχευση πιθανών χρηστών για την επίτευξη αρκετών σημαντικών στόχων. Περιττό να πούμε ότι το geofencing οραματίζεται ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το αντάρτικο μάρκετινγκ με μάρκετινγκ βάσει στόχων για να τραβήξετε την προσοχή των πελατών και την έκθεση σε ιούς.