Ο απόλυτος οδηγός για τον καθαρισμό των Icky AirPods σας

Τα AirPods σας είναι πιθανώς ακαθάριστα. Το κερί αυτιού, ο ιδρώτας, η βρωμιά και η βρωμιά κολλάνε στα μπουμπούκια και στη θήκη φόρτισης. Είναι χρήσιμο να τα καθαρίζετε τακτικά, αλλά πρέπει να προσέχετε να μην τα καταστρέφετε. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε!

Η μέθοδος της Apple

Η Apple συνιστά να χρησιμοποιήσετε α “Μαλακό, στεγνό, χωρίς χνούδι πανί” για να καθαρίσετε τα AirPods σας και μια “στεγνή μπατονέτα” (ή Q-tip) για να καθαρίσετε τυχόν όπλα από το πλέγμα των ηχείων. Οι οδηγίες σας υπενθυμίζουν ότι τα AirPods και τα AirPods Pro δεν είναι αδιάβροχα, (τα AirPods Pro είναι απλώς αδιάβροχα ως ένα βαθμό).

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Το Gunk παγιδεύεται μέσα στα AirPods σας και θα συνεχίσει να συσσωρεύεται στο πλέγμα των ηχείων. Εάν συνήθως πετάτε τα AirPods σας στην τσέπη ή σε μια τσάντα, η περιοχή του μεντεσέ θα είναι βρώμικη σε λίγες εβδομάδες. Και οι δύο αυτές περιοχές είναι δύσκολο να καθαριστούν μόνο με μπατονέτες και ένα πανί.

Ίσως χρειαστεί ακόμη και να καθαρίσετε βαθιά μέσα στις θέσεις φόρτισης της θήκης, επειδή είναι εύκολο να παγιδευτεί η βρωμιά και άλλα σκουπίδια ακριβώς στο τέλος.

Όπως το iPhone ή το iPad σας, η θύρα Lightning στο κάτω μέρος της μονάδας μπορεί επίσης να φράξει με χνούδια και άλλα συντρίμμια.

Αν και οι οδηγίες καθαρισμού της Apple καθιστούν απίθανο να προκαλέσετε ζημιά στα AirPods σας στη διαδικασία, δεν θα κάνετε ούτε πολύ καθαρισμό. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι.

Καθαρισμός των AirPods σας

Τα ακουστικά είναι το πιο ευαίσθητο μέρος των AirPods σας, επομένως απαιτούν τη μεγαλύτερη φροντίδα. Αποφύγετε την υπερβολική πίεση στο πλέγμα των ηχείων. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί απλώς να ωθήσει τη βρωμιά πιο βαθιά στο ακουστικό και να αποσπάσει εντελώς το πλέγμα των ηχείων.

  Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα των πλήκτρων βέλους του Mac σας

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές της Apple και να καθαρίσετε το εξωτερικό των ακουστικών με ένα μαλακό πανί. Εάν έχετε αποχρωματισμό ή επίμονη βρωμιά, μπορείτε να βρέξετε λίγο το ύφασμα και να δοκιμάσετε ξανά. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και τους αισθητήρες.

Όπως συνιστά η Apple, προσπαθήστε να καθαρίσετε πρώτα την περιοχή του γκριλ με ένα Q-tip. Αν αυτό δεν κάνει το κόλπο, όμως, θα έχετε πιθανώς τη μεγαλύτερη επιτυχία με ένα αιχμηρό, μυτερό αντικείμενο, όπως μια οδοντογλυφίδα. Χρησιμοποιήστε το άκρο για να ξύσετε σταδιακά το κερί και τη βρωμιά από το πλέγμα των ηχείων. Και πάλι, προσέξτε να μην πιέσετε πολύ δυνατά, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να βγάλετε οποιοδήποτε ωμό πολύ εύκολα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Blu-tack για να καθαρίσετε τα AirPods σας. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα κομμάτι Blu-Tack, ή μια παρόμοια επαναχρησιμοποιήσιμη κόλλα και ζεσταίνετε τη στα χέρια σας. Πατήστε το Blu-tack στο πλέγμα των ηχείων του ακουστικού και, στη συνέχεια, τραβήξτε το γρήγορα προς τα έξω. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά από τα AirPods σας. Ωστόσο, προσέξτε να μην πιέσετε το Blu-tack πολύ μακριά στο ακουστικό.

Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε ελαφρά ένα Q-tip με ισοπροπυλική αλκοόλη και να το χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε οτιδήποτε μπορεί να έχει κολλήσει στο πλέγμα των ηχείων. Οποιοδήποτε πλεόνασμα αλκοόλης θα εξατμιστεί σε λίγα λεπτά.

Μια άλλη τεχνική είναι να σκουπίζετε τα AirPods σας με ένα στεγνό σφουγγάρι και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιείτε μια οδοντόβουρτσα με μεσαίες ή σφιχτές τρίχες για να αφαιρέσετε τυχόν ενσωματωμένο σφουγγάρι.

Καθαρισμός του AirPods Pro

Τα AirPods Pro έχουν μύτες πυριτίου που δημιουργούν πιο σφιχτό σφράγισμα στο αυτί σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις συμβουλές για ευκολότερο καθάρισμα. Η Apple σας προτείνει αφαιρέστε τα και περάστε τα κάτω από λίγο νερό μέχρι να φαίνονται ολοκαίνουργια. Αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως πριν τα επανατοποθετήσετε.

  Πώς να αφαιρέσετε τις αναφορές από το Twitter

Ποτέ μην τρέχετε τα ίδια τα AirPods Pro κάτω από το νερό! Είναι μόνο αδιάβροχα, όχι αδιάβροχα. Αφού αφαιρέσετε τις άκρες σιλικόνης, θα πρέπει να είναι εύκολο να σκουπίσετε τα AirPods Pro με ένα στεγνό ή υγρό πανί.

Εάν υπάρχει κάποιο γκαζόν μέσα στο κανάλι του ηχείου, δοκιμάστε μερικές από τις τεχνικές που καλύψαμε παραπάνω για να το αφαιρέσετε. Και πάλι, απλώς αποφύγετε την υπερβολική πίεση ενώ καθαρίζετε.

Καθαρισμός της θήκης φόρτισης

Η θήκη φόρτισης των AirPods σας μπορεί να είναι εξίσου ακαθάριστη με τα ακουστικά. Η περιοχή γύρω από τον μεντεσέ είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να καθαριστεί, ενώ η ίδια η θήκη είναι τρομερή στο να κρατά έξω τη βρωμιά και άλλες βρωμιές.

Σας συνιστούμε να καθαρίσετε τη θήκη φόρτισης με μια οδοντόβουρτσα μεσαίας ή σταθερής τρίχας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπείτε βαθιά στην περιοχή του μεντεσέ. Ίσως θέλετε να υγράνετε τη βούρτσα για να αφαιρέσετε τα πραγματικά επίμονα πράγματα.

Λόγω της συνεχούς συμπίεσης που προκαλείται όταν ανοίγετε και κλείνετε τη θήκη, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε κάποια βρωμιά. Εάν ένα υγρό πανί ή οδοντόβουρτσα δεν λειτουργεί, σπάστε ένα αξιόπιστο άκρο Q και ψεκάστε το με λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη (ποτέ μην ψεκάζετε οινόπνευμα ή νερό απευθείας στη θήκη). Περάστε το Q-tip πάνω από την περιοχή για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Να είστε υπομονετικοί—αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Ρίξτε μια ματιά στις θέσεις φόρτισης όπου βρίσκονται συνήθως τα AirPods. Υπάρχουν επαφές φόρτισης στο κάτω μέρος, τις οποίες θέλετε να αποφύγετε να καταστραφούν. Ένα στεγνό άκρο Q θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αυτήν την περιοχή. Εάν συναντήσετε κάποιο ιδιαίτερα επίμονο όπλο, μπορείτε να βρέξετε το άκρο του άκρου Q με λίγο νερό ή ισοπροπυλική αλκοόλη.

  3 εύκολες εφαρμογές για να κάνετε Deepfake τον εαυτό σας σε βίντεο και GIF

Τέλος, μην αμελήσετε τη θύρα Lightning στο κάτω μέρος της θήκης φόρτισης. Μια ξύλινη οδοντογλυφίδα λειτουργεί καλά για τον καθαρισμό αυτής της περιοχής.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάτι με λεπτή μεταλλική αιχμή, όπως ένα κλειδί SIM ή έναν ξεδιπλωμένο συνδετήρα (αυτό έχουμε δει τους υπαλλήλους να κάνουν στο Apple Store), για να καθαρίσετε τις θύρες φόρτισης.

Υπάρχουν επίσης επαφές φόρτισης μέσα στη θύρα Lightning που μπορεί να καταστρέψετε, επομένως μην ασκείτε υπερβολική πίεση.

Πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα AirPods σας

Έτσι, για να ανακεφαλαιώσουμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα πανί, βαμβακερές μπάλες, Q-tips, οδοντογλυφίδες, οδοντόβουρτσες, Blu-tack, υγρασία, ακόμη και ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε τα AirPods σας, αρκεί να είστε προσεκτικοί.

Ωστόσο, ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα AirPods σας είναι ο πεπιεσμένος αέρας—ιδιαίτερα γύρω από το πλέγμα των ηχείων και τη θύρα φόρτισης. Ο αέρας υψηλής ταχύτητας μπορεί να βλάψει εξαρτήματα και η Apple προειδοποιεί τους πελάτες να μην τον χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν κανένα από τα προϊόντα τους.

Ομοίως, σκληρά καθαριστικά, όπως η χλωρίνη, μπορεί να κάνουν τα AirPods σας να ασπρίσουν ξανά, αλλά μπορούν επίσης να καταστρέψουν το πλαστικό. Αυτές οι χημικές ουσίες τείνουν επίσης να αφήνουν υπολείμματα στις επιφάνειες και μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να βάλετε χλωρίνη στο αυτί σας.

Τέλος, αποφύγετε να βυθίσετε τα AirPods σας στο νερό, ακόμα κι αν έχετε το αδιάβροχο AirPods Pro. Ακόμη και ένα τυχαίο ντάνκ πιθανότατα θα προκαλέσει καταστροφή για τα AirPods σας, καθώς είναι πάντα αναμμένα όταν τα βγάζετε από τη θήκη.

Διατηρώντας τα πράγματα καθαρά

Θα κάνετε λιγότερη δουλειά για τον εαυτό σας εάν καθαρίζετε τακτικά τα AirPods σας, επειδή αποτρέπει τη συσσώρευση.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαρίσετε τη βρωμιά ενός έτους από τα ακουστικά σας και τη θήκη φόρτισης από το να τους κάνετε ένα γρήγορο χτύπημα μία φορά το μήνα. Εάν είστε ιδιαίτερα βαρύς χρήστης ή εάν χρησιμοποιείτε τα AirPods σας ενώ ασκείστε, ίσως θέλετε να τα καθαρίζετε ακόμα πιο συχνά.