Ο καλύτερος ύπνος σας λέει πόσο καλά κοιμάστε

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να συζητούν γιατί κοιμόμαστε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να κοιμόμαστε, αλλά τα αποτελέσματα του ύπνου είναι απλά εκπληκτικά και αξίζει κάθε έρευνα που γίνεται γι’ αυτό. Ενώ οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τα πολλά μυστήρια του ύπνου, τον κύκλο REM, γιατί ονειρευόμαστε, κάνουμε υπνοβασία, μιλάμε στον ύπνο μας και ότι μια φορά που ο καθηγητής Utonium άρχισε να ληστεύει καταστήματα παιχνιδιών στον ύπνο του, ξυπνάμε με την κραυγαλέα έκκλησή μας. συναγερμοί αναρωτιούνται γιατί νιώθουμε σαν να μην έχουμε ξεκουραστεί καθόλου. Το Sleep Better είναι μια εφαρμογή iOS και Android από τη Runtastic, ένα δημοφιλές όνομα στις εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης, και σας βοηθά να αναλύσετε τα μοτίβα ύπνου σας λέγοντάς σας πόσο αποτελεσματικός ήταν ο ύπνος σας. Το Sleep Better ενσωματώνεται με την εφαρμογή υγείας του iOS 8.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη αρχείων στο Whatsapp

Δεν χρειάζεστε κανενός είδους φορητή συσκευή για να χρησιμοποιήσετε το Sleep Better. Απλώς ρυθμίζετε το ξυπνητήρι, συνδέετε το τηλέφωνό σας σε μια πρίζα και το βάζετε κάπου κοντά σας πριν πάτε για ύπνο. Εκκινήστε την εφαρμογή και ρυθμίστε το ξυπνητήρι. Από προεπιλογή έχει οριστεί στις 8 το πρωί. Όταν ρυθμίζετε το ξυπνητήρι, μπορείτε να καταγράψετε εάν ήπιες ένα ποτό πριν πάτε για ύπνο, καταναλώσατε καφεΐνη, είχατε μια αγχωτική μέρα, γυμναστήκατε, κοιμόσασταν στο κρεβάτι κάποιου άλλου ή εάν είχατε ένα γεύμα αργά.

Για να επεξεργαστείτε την ώρα αφύπνισης, πατήστε την ώρα στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Για να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις αφύπνισης, πατήστε το εικονίδιο του ξυπνητηριού επάνω δεξιά.

Όταν είστε έτοιμοι για ύπνο, πατήστε Έναρξη και πιέστε τον εαυτό σας. Το Sleep Better σάς επιτρέπει να καταγράψετε όνειρα που είχατε. Κάθε φορά που βλέπετε ένα όνειρο (και υποθέτοντας ότι ξυπνάτε μετά από αυτό), πατήστε το μικρό κουμπί σύννεφο στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης της εφαρμογής και καταγράψτε εάν ήταν καλό ή κακό. Μπορείτε επίσης να εισάγετε μια σημείωση για το όνειρο που είχατε.

  Το Volume+ προσθέτει στοιχεία ελέγχου μουσικής και περισσότερα στο HUD έντασης ήχου [Jailbreak]

Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, σύρετε για να το απενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, το Sleep Better θα σας ρωτήσει πώς νιώθετε και θα δημιουργήσει μια αναφορά με βάση τα δεδομένα που εισαγάγατε από τη στιγμή που πήγατε για ύπνο έως το πότε ξυπνήσατε. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βλέπετε συνολικά στατιστικά για κάθε καταχώριση που κάνετε, αλλά αν θέλετε να την περιορίσετε σε ένα μήνα ή εβδομάδα, θα πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση της εφαρμογής.

Το Sleep Better διαθέτει επίσης διαφημίσεις που μπορούν να αφαιρεθούν με την πλήρη έκδοση. Η εφαρμογή υπολογίζει βασικά την αποτελεσματικότητα του ύπνου, κάτι που δεν είναι ακριβώς ένα πράγμα όσον αφορά τον υγιή ύπνο. Δεν λέει τίποτα για τον κύκλο REM, αλλά λαμβάνει υπόψη την επίδραση του κύκλου της σελήνης στον ύπνο μας. (Πολύ χρήσιμο αν είσαι λυκάνθρωπος). Συνολικά, είναι ένας πρόχειρος δείκτης της ποιότητας του ύπνου που απολαμβάνετε. Είναι δωρεάν, οπότε σίγουρα δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε και αν σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα, τότε αξίζει τον κόπο.

  Τι σημαίνουν τα φώτα στη θήκη AirPods;

Εγκαταστήστε το Sleep Better από το App Store

Εγκαταστήστε το Sleep Better από το Google Play Store