Ο απόλυτος οδηγός για τον καθαρισμό του smartphone σας

Βασικά Takeaways

  • Αποφύγετε τη χρήση νερού και σκληρών χημικών. Επιμείνετε σε πιο ήπια καθαριστικά υλικά, όπως πανιά από μικροΐνες, οινόπνευμα ή μαντηλάκια Clorox.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε τις θύρες. Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα, μπατονέτες ή οδοντογλυφίδες τυλιγμένες σε βαμβάκι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα χωρίς να προκαλέσετε ζημιά.
  • Καθαρίστε τους φακούς της κάμερας με βαμβακερή μπατονέτα και οινόπνευμα εντριβής. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις και αποφύγετε να πιέζετε πολύ δυνατά. Ο πεπιεσμένος αέρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ασφαλή απόσταση.

Χρησιμοποιούμε τα smartphone μας καθημερινά, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η βρωμιά και τα υπολείμματα μπορούν να συσσωρευτούν γρήγορα στις οθόνες, τις κάμερες ή τις θύρες σύνδεσής μας. Εάν το smartphone σας φαίνεται λίγο βρώμικο, οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να το επαναφέρετε σε αστραφτερή κατάσταση.

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε το smartphone σας

Υπάρχουν μερικοί πόροι και τεχνικές που πρέπει να αποφύγετε όταν καθαρίζετε το smartphone σας, με το πιο προφανές να είναι το νερό. Ενώ μπορείτε να υγράνετε ένα πανί για να καθαρίσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με την εφαρμογή υπερβολικού νερού στη συσκευή σας. Άλλωστε, νερό και ηλεκτρονικά δεν αναμειγνύονται.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση λειαντικών υλικών ή πολύ σκληρών χημικών στο smartphone σας. Το smartphone σας αποτελείται από εύθραυστα υλικά, ειδικά την κάμερα και την οθόνη σας, επομένως θα πρέπει να περιοριστείτε σε πιο ήπια καθαριστικά υλικά και να επιλέξετε μόνο προϊόντα καθαρισμού που είναι γνωστό ότι είναι ασφαλή για smartphone. Παραδείγματα αυτών των προϊόντων περιλαμβάνουν ισοπροπυλική ή αιθυλική αλκοόλη τριβής, μικρή ποσότητα νερού ή μαντηλάκια Clorox.

1. Καθαρισμός της οθόνης του Smartphone σας

Όταν καθαρίζετε την οθόνη του smartphone σας, η καλύτερη επιλογή σας είναι ένα πανί από μικροΐνες. Το ρολό τουαλέτας, οι πετσέτες κουζίνας και παρόμοια υλικά μπορούν να αφήσουν ινώδη υπολείμματα, ενώ τα πανιά από μικροΐνες είναι σχεδιασμένα να μαζεύουν κάθε είδους βρωμιά και σκόνη.

  8 καλύτερες γεννήτριες συνταγών AI για να μετατρέψετε τα συστατικά σε μαγειρεμένο φαγητό🍝

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά προϊόντα καθαρισμού για να καθαρίσετε την οθόνη του smartphone σας, όπως μια μικρή ποσότητα νερού, οινόπνευμα ή ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Εάν χρησιμοποιείτε πανί από μικροΐνες, εφαρμόστε μόνο μια μικρή ποσότητα υγρού, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε νερό ή οινόπνευμα. Μόλις ένα μικρό μέρος του υφάσματος είναι υγρό, τρίψτε το απαλά με μια μικρή κυκλική κίνηση στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μερικές φορές για να πιάσετε όλη τη βρωμιά, αλλά αποφύγετε το μπροστινό ηχείο του smartphone σας και τυχόν πλαίσια. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να διαρρεύσει κανένα προϊόν στα κενά μεταξύ των εξαρτημάτων του τηλεφώνου σας. Κρατήστε το πανί σας στην οθόνη.

Μετά από αυτό, μπορείτε να σκουπίσετε το τηλέφωνό σας με ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης και βρωμιάς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία όταν καθαρίζετε το πίσω μέρος του smartphone σας και τρίβετε το πανί από μικροΐνες πάνω από τους φακούς της κάμερας, αλλά κάντε το πολύ απαλά για να προστατεύσετε το γυαλί του φακού.

2. Καθαρισμός της φόρτισης του smartphone ή της υποδοχής ακουστικών

Όταν καθαρίζετε οποιαδήποτε θύρα σύνδεσης, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν δεν είστε ευγενικοί, μπορείτε να καταστρέψετε τις θύρες σύνδεσής σας ή να αφήσετε υπολείμματα μέσα σε αυτές.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καθαρίσετε την υποδοχή ακουστικών του smartphone σας ή να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισής σας. Πρώτον, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να εξαναγκάσετε τα συντρίμμια έξω από τις θύρες. Μην πιέζετε το ακροφύσιο πεπιεσμένου αέρα σε καμία από τις θύρες σας, καθώς αυτό μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Αντίθετα, κρατήστε το ακροφύσιο τρεις ή τέσσερις ίντσες μακριά από τη θύρα και εφαρμόστε σύντομες ριπές αέρα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα ή μια οδοντογλυφίδα τυλιγμένη σε βαμβάκι για να καθαρίσετε τις θύρες σύνδεσής σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνο. Δεν θέλετε να αφήσετε ινώδη υπολείμματα μέσα στις θύρες σας και δεν θέλετε να πιέσετε τίποτα που θα προκαλέσει ζημιά. Εάν δεν έχετε δοχείο πεπιεσμένου αέρα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε στεγνή μπατονέτα και μην ασκείτε υπερβολική πίεση στη θύρα.

  Το ισχυρό εργαλείο εγγραφής οθόνης και βίντεο

Εάν υπάρχουν ορατά υπολείμματα πιο κοντά στο εξωτερικό μιας από τις θύρες του smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα απευθείας για να την ξύσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν την σπρώχνετε πολύ μακριά.

3. Καθαρισμός της κάμερας του Smartphone σας

Οι φακοί της κάμερας και ο φακός του smartphone σας μπορεί να συσσωρεύουν σκόνη και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, επηρεάζοντας την ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Αλλά ο καθαρισμός της κάμερας του smartphone σας πρέπει να γίνεται με προσοχή και προσοχή.

Η βαμβακερή μπατονέτα είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό της κάμερας του smartphone σας, καθώς μπορεί να εισχωρήσει στα σημεία που δεν μπορεί ένα πανί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό βαμβάκι, αλλά σκεφτείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα αλκοόλης στο μάκτρο για καλύτερα αποτελέσματα.

Τρίψτε απαλά κάθε φακό της κάμερας με κυκλικές κινήσεις, διασφαλίζοντας ότι δεν πιέζετε πολύ δυνατά. Μην πιέζετε πιο δυνατά εάν υπάρχει λίγη σκόνη ή βρωμιά που δεν θα ξεκολλήσει. Αντίθετα, κρατήστε τη μπατονέτα (ιδανικά βαμμένη με οινόπνευμα) πάνω από το σημάδι για δέκα έως είκοσι δευτερόλεπτα για να δείτε αν βοηθάει.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό πεπιεσμένου αέρα για να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τους φακούς της φωτογραφικής μηχανής σας, αλλά μην κρατάτε το δοχείο πολύ κοντά στη συσκευή. Αντίθετα, κρατήστε μια απόσταση τριών ή τεσσάρων ιντσών για να αποφύγετε τη ζημιά.

4. Καθαρισμός του ηχείου του Smartphone σας

Όπως και οι θύρες φόρτισης, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να σπρώξετε απαλά τα υπολείμματα από το ηχείο του smartphone σας. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το ακροφύσιο τρεις ή τέσσερις ίντσες μακριά από τη συσκευή σας πριν εφαρμόσετε τον πεπιεσμένο αέρα.

Η χρήση οποιουδήποτε υγρού είναι κακή ιδέα όταν καθαρίζετε ένα εσωτερικό μέρος του smartphone σας, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να απομακρύνετε απαλά τα υπολείμματα.

Μπορείτε να στρίψετε ελαφρά την οδοντογλυφίδα για να χαλαρώσετε τη βρωμιά και τη σκόνη, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν ασκείτε πίεση στα ηχεία. Μόνο τα κενά στο εξωτερικό του τηλεφώνου σας πρέπει να καθαρίζονται. τίποτα άλλο. Εάν δεν έχετε οδοντογλυφίδα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κλειδί SIM του τηλεφώνου σας.

  Ξύστε τα δεδομένα χωρίς να φοβάστε τους αποκλεισμούς με το Bright Data Web Unlocker grtechpc.org %

5. Καθαρισμός της θήκης του smartphone σας

Ο καθαρισμός της θήκης του smartphone σας δεν συνεπάγεται επαφή με ηλεκτρονικά εξαρτήματα, επομένως δεν χρειάζεται να είστε τόσο επιλεκτικοί για το τι χρησιμοποιείτε. Εάν έχετε μια πλαστική θήκη τηλεφώνου χωρίς πρίζα ή αυτοκόλλητα, μπορείτε να την εμποτίσετε σε ζεστό, σαπουνόνερο για περίπου μία ώρα, ώστε να αποσυντεθεί η επίμονη βρωμιά.

Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή μούσκεμα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να καθαρίσετε την θήκη σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα εμποτισμένη με νερό ή οινόπνευμα για να μπείτε στις γωνίες και τις σχισμές. Εάν η θήκη του smartphone σας περιλαμβάνει προστατευτικό οθόνης, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών βρεγμένο με λίγο νερό ή οινόπνευμα για να το σκουπίσετε.

Εάν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που καθαρίσατε τη θήκη σας και υπάρχουν πολλά σκληρά υπολείμματα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα, ένα μαχαίρι στυλό ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να απομακρύνετε τη βρωμιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να το σκουπίσετε ή να πλύνετε τη θήκη σας με σαπουνόνερο.

6. Αφαίρεση αυτοκόλλητων από το smartphone σας

Μπορεί να έχετε μερικά διακοσμητικά αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος του smartphone σας που δεν θέλετε πλέον, αλλά η αφαίρεση των αυτοκόλλητων μπορεί να αφήσει ένα άσχημο υπόλειμμα που διαρκεί για μήνες.

Έτσι, εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα αυτοκόλλητο αποτελεσματικά χωρίς να καταστρέψετε τη συσκευή σας, θα πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε πάνω του ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό και να το κρατήσετε εκεί για λίγο. Αυτό θα πρέπει να χαλαρώσει λίγο τις άκρες του αυτοκόλλητου, ώστε να είναι έτοιμα για αφαίρεση. Για να το ενθαρρύνετε αυτό, μπορείτε να τρίψετε απαλά το αυτοκόλλητο με ένα υγρό πανί.

Τώρα, ήρθε η ώρα να ξεκολλήσετε αυτό το αυτοκόλλητο. Μπορεί να μπορείτε να το κάνετε εύκολα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν κάποια υπολείμματα. Για να το αποφύγετε, μην ξεκολλάτε το αυτοκόλλητο μόνο με τα δάχτυλά σας. Αντίθετα, βρέξτε το πανί σας με λίγο οινόπνευμα ή αφαίρεση βερνικιού νυχιών και αρχίστε να σπρώχνετε τις άκρες του αυτοκόλλητου προς τα πάνω. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα να κολλήσουν υπολείμματα στο smartphone σας. Εάν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα μετά το ξεφλούδισμα, εφαρμόστε ξανά λίγο οινόπνευμα ή αφαίρεση βερνικιού νυχιών και χρησιμοποιήστε ένα αμβλύ αντικείμενο, όπως μια πιστωτική κάρτα ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, για να τραβήξετε το υπόλοιπο.

Έχουμε επίσης έναν οδηγό για το πώς να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα από τον υπολογιστή σας εάν έχετε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή που χρειάζεται λίγο τακτοποίηση.